PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Airbus A380 EPO

safran21
08-01-2010, 23:54
Herkese merhaba yakın bir süre önce hobbycity de stoklara giren Airbus A380 epo modelini almayı düşünüyorum.Uçağın kanat açıklığı 1520mm ve uçuş ağırlığı 1800gr.Ancak uçağın kargo ağırlığı 6 kg ın üzerinde olduğu için Türkiye ye kargo yapılamıyordu bugün hobbycity deki yetkilerle yazışıp uçağı 2 parçada gönderip gönderemeyeceklerini sordum ve malesef olumsuz yanıt aldım.
İnternette dolaşırken bir sitede daha uçağın satıldığını ve hobbycity e göre 5 dolar daha fazla maliyetli olduğunu görünce ve kargo ağırlığının 4.2kg olduğunu okuyunca uçağı almayı tekrar düşünmeye başladım uçağın toplam maliyeti 450 tl yi buluyor buna kumanda seti ve pil dahil değil.
http://www.pw-rc.com/product_info.php/products_id/1616?osCsid=m8vs5nvtdsbtkbuhtodb12jsb5

candane
13-01-2010, 14:45
Çok keyif veren bir uçuş beklememek lazım. Uçuşdan kaybedilen keyfi scale özellikleri ile sağlar diyorsanız olmaz değil. Ama keşke daha scale olsaymış. Mesela en azından iniş takımları kapanır olsaydı. Arkadaki 4 lü iniş takımı belki tek bir mekanizma ile açılır kapanır yapılabilirdi.
Çok sayıda modeliniz varsa bunuda onlara ekleyebilirsiniz ama uçurmak için alıyorsanız çok mantıklı değil.
Aslında en önemli şey bu tip odeller için uygun asfalt pistiniz var mı? yoksa bu model çim bir sahadan zr havalanır. EDF ler çok güçlü thrust üretmiyor. Hızlanması için düz bir zeminde uzun bir koşu yapması lazım ki havalanabilsin.

DejaVu_22E
13-01-2010, 18:04
Çok yakın özelliklere sahip bir boeing THK stoklarında mevcut isterseniz birde ona bakın.

http://modelucak.thk.org.tr/satis1/urunler.php?Kok_ID=928&Ust_Kat_ID=14&Kat_ID=31&Alt_Kat_ID=0&stok_no=17.EP20

safran21
13-01-2010, 18:33
Thk stoğundaki uçak airbus a göre donanım olarak daha zayıf.Birde epo değil yani kırılma riski daha fazla vede üstündeki donanıma göre pahalı.uçuş keyfi açısından birçok modele göre çok taha hantal olduğunu biliyorum tavsiyeleriniz için teşekkür ederim..

MutluTEKIR
13-01-2010, 20:16
bu tür modeli alan birisinin bu uçağı hantallığından dolayı alması beklenmez mi zaten? gerçekçi davranmasını istemez mi?
ben böyle birşey isterim ama epo dan değil ve daha profesyonel birşey mesela. flap ları olan vs. ve gerçek airliner uçuşunu yansıtabilecek bir uçak.

iron_eagle
13-01-2010, 21:46
Gerçek bir airliner uçuşunu yaşayabileceğiniz bir alan varsa ne ala...

Kapel
14-01-2010, 01:24
Safran21,
Sadece uyarı; HC den bu ürünü almak için para ödeme . Türkiyeye 6kg kargoyu gönderemeyiz dediler.(on line chat. Ricky..)Gümrükte problem yaşarsınız.
Kadir

Muncid
15-01-2010, 10:59
Bunu kaldırmak için bir otoyol lazım.

chaylaq
27-01-2010, 11:56
Scale görünüşü çok güzel aslında. Benimde sahip olmak istediğim modellerden birisidir yolcu ucakları.