Orijinalini görmek için tıklayınız : çocuklara bir nikko aldık...ne zevkliymiş yaa..
selam,
internette bir açık arttırmada denk geldi 40 ytl ye ( sıfır gibi ) ikinci el bir nikko 1/10 aldım...büyük oğlumun 5. yaş gününede denk gelmişti...çok iyi oldu...açık alanda denedik ertesi gün...oğlum asfalttaki hızına spinlerine hayran kaldı...pili çok çabuk bitti meretin 10-15 dakika dayandı en fazla...o kadar hoşuna gitiki oğlumun, eve gidip doldurup geri gelelim dedi.. :) ... 4 saatte doluyor diye durumu izah ettim...hevesi kırıldı... sonra aklıma geldi... bu iş bununla tam olmuyor benzinli olsaydı doldurup doldurup devam ederdik sonra seside gerçek arabaya benzerdi...ağırlığı sebebiyle yolu daha güzel tutardı... çok daha hızlı giderdi...belki 4x4 olabilir.... derken neden olmasın dedim yaa... pahalı olabilir ama müthiş bir zevk... tabi anlamışsınızdır sadece çocuklarımı düşündüm...benle alakası yok... ( oğlum niye kızdı anlamadım nikkosunu 10 dakikacık kullandık diye ) :) :)...
herneyse.. sanırım bu işi ailecek seveceğiz... öğrenmek için inşallah doğru adresteyim...
saygılar..
Evet, en doğru adrestesiniz ve aramıza hoşgeldiniz. Oğlunuzun Nikko'suna bir-iki tane yedek pil alırsanız, uzun süre doya doya kullanabilir. Ve tabii ki kendinize :) de bir şöyle 4X4 nitro (tercihan off-road -ki hemen her zeminde kullanılabilir) araba alırsanız siz de bu işin zevkini çıkarırsınız. Ya da dilerseniz bir on-road araba alıp, kullanmaya alıştıktan ve gerekli temel bilgileri edindikten sonra yarışlara da katılabilirsiniz (ki gerçek zevk ve heyecan yarışlardadır)...
hoş geldiniz aramıza.gerçekten doğru yerdesiniz.
bu çocoklarıda anlamak çok zor 10-15 dk lık pil dayanma süresi içinde babaları abileri 10 dk oynayınca hemen bozuluyolar :) .bence eğer benzinli (Gp) bir araç almayı düşünüyosanız oğlunuzdan kurtarmak için nikkosuna bikaç tane yedek pil alın.sonra arkadaşımın dediği gbi offroad yada bugyle başlayın.Onroad arabayla her yerde oynayamıyoruz alan bulmak sorun oluyo bazen.anladığım kadarıyla spin falan sende asfalt seviyosun.bu anlamda bence hem hafif offroad ve asfalt becerisi olan bugy yada bugy tarzı araçlar bence senin işini fazlasıyla görecektir.Örn: HPİ Mt2 gibi (bu bugy tarzı bir araç)....
Saol Onur hatırlattığın için ;)
çocukken jetmodel yaptık bol bol... yaşıtlarım bilir yerli bir markaydı "jetmodel"...lastikli bir spitfire yapmıştım, sonra elektrik motorlu bir honda civic ( tabi o yılların arabaları ) 2 adette yine lastikli balsa uçak yapmıştım... ozamanlar kumanda, patlar motor filan çok çok lükstü... th kurumu model uçak kursuna başvurmuştum 2 sene üstüste ama olmadı, torpillileri alıyor demişlerdi...bende çocukça bir protest ile soğumuştum modelcilikten..şimdi tekrar canlandı şu nikko ile...işe bak ya... bir araştırınca modelcilik nerelere gelmiş...helikopterler filan... müthiş... en büyük hayallerimden biride kamera takılı bir uçaktan-helikopterden görüntü almak... ama tahmin dışında bir bilgim yok bu konuyla ilgili ..inşallah ilerletiriz de o aşamalara geliriz...
aranıza hoşgeldim...
khaledome
18-08-2005, 14:53
hoş geldin,
benim de böyle başladı toplam 6 aylık bi maceram var, önce gidip çin malı bi oyuncak aldım, sonra çok zevkli olduğunu düşünüp gidip bi nikko aldım ama 1 kere oynayıp kutusuna kaldırdım çünkü çok farklı gelmedi bana. tesadüfler uğraşmalar sonucu 6 ay içinde iki tane patlar motorlu arabam oldu, bi tane off-road bi tane on-road ama bence de off-road bizim gibi adamlar için daha mantıklı, on-road için illaki pist gerekiyor, ortam gerekiyor ama off-road la akşam işten çıkınca bulduğum çimenlik bi alanda 1 saat oynuyorum bütün stressim gidiyo, pamuktan yumuşak oldum.
Aramıza hoşgeldiniz...
sizin damarlarınızda modelci kanı dolaşıyormuş zaten, nikko bunu ateşlemiş görünüyor :)
bikere kanınıza işledimi model, birdaha kurtulamassınız.. şanslısınız ki doğru adrestesiniz... umarım yakın zamanda istediğiniz model araca kavuşup buluşma ve yarışlarda sizleride adamızda görürüz...
iyi seyirler...
Unutmayın;
FoRuMa GiRiN FoRuMDa KaLıN!...
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.