PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avatar

100kmh2sn
22-01-2010, 11:51
Bu başlıkta baktım ki pek konu açmamışım, gündem filmlerinden biri hakkında yorumlarınızı almak adına bu başlığı açayım dedim.

Malum Avatar filmi çok ses getirdi, halada getirmeye devam ediyor. Aranızdan mutlaka gidenler olmuştur. Ben henüz 2 ufaklıktan gitme fırsatı yaklayamasamda en kısa sürede gitmeyi düşünüyorum.

Sizlerden Avatar'a gidenlerin düşünceleri nelerdir, filmin ilginç yönleri, ana fikri, içeriği vs..konularında bilgilenmek isterim.

Sevgiler

http://images.gittigidiyor.com/2222/Avatar-Film-Afisi-Cerceveli-matobel-camli__22229122_0.jpg

red_fin
22-01-2010, 11:55
Kesinlikle sinemada ve de 3 boyutlu olarak izlenmesi gereken bir filim.

Konu çok klasik, ama görsel olarak film tam bir şölen.

Şimdiye kadar hiç yaşamadığın bir sinema deneyimi yaşamak istiyorsan muhakkak gitmelisin bu filme Şükrü.

Jarjaryan
22-01-2010, 11:57
Açıkçası mükemmel bir film yanlız ben çizgi film olan avatar zannederek gitmiştim sinamaya bileti aldım afişi gördüm bu ne dedim :) bir burukluk ile girdim filme ama film çok açıdan mükemmel.

Görüntü efektleri özel sahneler değişik fikirler ve mükemmel teknolojiye karşi ok yay sopa savaşı çok ilginç geliyor insana.

Gerçekten izlenilmesi gereken filmlerin balşında geliyor. ama sinemada :)

FuRqan34
22-01-2010, 12:00
3d sinemalarda izlenince çok daha fazla bi haz veriyor =)

Spunky
22-01-2010, 12:02
İmkan varsa Imax " ses senkron sorunu olmamasını ümit ederek" yoksa mutlaka RealD 3D ile izlenmesi gereken film. Xpand teknolojisi bazı yerlerde övülse de , en kötü 3D teknolojilerinden birisi. RealD 3D olan bir saolnda muhteşem bir sinema keyfi... 3 saat daha olsada izlesek diyor insan

ofbe
22-01-2010, 12:09
Ben başka sinemalarda da 3D film seyrettim ama böyle bişey yaşamadım hayatımda.
Çok isterdim keşke filmi seyrederken biri bizim filmimizi çekse diye ağzım açık salyalarım filan akıyordur herhalde.
Film 3 saate yakın sürüyor ve ara yok. 3 değil de 5 saat olsa yine otururdum.
IMAX de tek sorun alt yazılarda olabilir. O da alt yazının görüntünün arkasında kalması ve bulanık olması.

Imax teknolojisi, xpand ve real3d ye göre daha yeni teknoloji ve daha başarılı olduğu söyleniyor.Ayrıca bu filmin imax le anlaşması var. Amerika'da Imax theatres denen yerlerde sadece 3 boyutlu seyredilebiliyordu sadece.Filmi çekerkende bu teknolojiye uygun kameralar kullanmışlar.Ben 2 defa Imaxte 1 defa Real3d de izledim.İstinye Park Imax te 5. sıra ve arkası altyazı konusunda yırtıyor.İlkinde yer olmadığı için 2. sıra en köşede izlemiştim, oldukça zor oluyor altyazı.Birde bu filmi xpand 3d mi,Real3d mi imax te mi izliyeyim dersen çok görsel bir film olduğu için kesinlikle imax derim.

Xpand 3d Real 3d ile aralarındaki fark nedir, doğrusu bilemiyorum. Real3d de gözlüğün sağ yanında büyükçe bir adet saat pili ve ön tarafta burun üzerindeki kemer kısmında da küçük bir delik var.Parmağınızla o deliği kapattığınızda adi bir güneş gözlüğüne dönüşüyor :)

Teknik tespitlerden sonra:) James C. gerçekten iyi iş çıkarmış,cebini iyi dolduracağa benziyor.:D

MhMtCn
22-01-2010, 12:25
off süper bir flim yarabbim yaa :D:D

neytiritiritiritiritiritiritiri :D:D:D:D:D:D

Gürkan Yücel
22-01-2010, 12:36
3 Boyutlusunu seğretmedim, ama çok hoşuma gitti, 3 boyutlusunada gitmeyi düşünüyorum.

spinoza
27-01-2010, 21:09
ben filmi izlemedim ama bu filmin senaryosu üstündeki çalışmalar duyduğum kadarıyla (yanlışsam özür) 15 yıl önce başlamış 5 yıl önce bitmiş 5 yılda 3d için animasyon vs. için çalışmışlar dilbilimciler sırf bu film için yapma bir dil uydurmuşlar heralde güzel olsa gerek :D:D

hakiiii
27-01-2010, 21:50
Başta Şükrü Abi ve diğer arkadaşlarım bu film kesinlikle izlenmesi gereken bir film.. Konusu bahsedildiği gibi klasik ama tabiki işin içine milyon dolarlar girince çok farklı oluyor :) Ben hatrı sayılır şekilde sinemaya giderim film izlerim bol bol ve hayatımda izlediğim en sağlam, çekici, harika, filmdir Avatar, tabi ki 3 boyutlu olarak izlemek en güzeli.. 170 dakika sürüyor Avatar ve açıkçası çıktığımda nefes düzenim bozulmuştu :) Ben ilk defa gerçek manada tek solukta sinema bitirdim :)
Konusuna gelince; "Film 22. yüzyılda küçük bir gezegen olan Pandora'da geçen olayları anlatmaktadır. Film Na'vi kabilesi olarak adlandırılan mavi tenli, dev hümanoidlerin le, insanlar tarafından üretilen hibrid insanların bulunduğu Pandora'ya gitmeye gönüllü olan felçli bir askerin müthiş hikayesini anlatıyor.(alıntı)"
Sonuç: kesinlikle izlenmeli, sadece o görsel şölen bile yıllarca akıllarda kalıcak şekilde ve çıktığınızda bi mutlu oluyorsunuz :) Güzel haber: James Cameron'un açıklamasına göre filmin 2. ve 3. bölümü devamı niteliğinde gelicekmiş..
Saygılar Hakan..

manlnwhite
27-01-2010, 23:55
yasima veya zevkime verin konusu hic hosuma gitmedi.Gorsel olarak tatin edici sadece gor diger yonden konu arama.Nefes filmi daha hosuma gitmisti.Bu oyun gibi bir film yahu.

savage_ss_4.6
28-01-2010, 00:55
off süper bir flim yarabbim yaa :D:D

neytiritiritiritiritiritiritiri :D:D:D:D:D:D

tiritiritiritiri... :D:D:D (Cameron Diaz'ı bırakmışsın sen abi, artık başka ırklara bakıyosun galiba :D)

Abi hakikaten izlenmesi gereken bir film. Ben senaryoyu ilk görünce vs. tekrarlanan konudur sıkıcıdır dedim demesine de (Pocahantas = Avatar gibi bir olay da var arada :D:D:D) kitabı kapağına göre yargılamamak lazımmış :) Gittim, gördüm, devamı olsa da izlesek diye salondan zar zor çıktım :D RealD 3D de izeldim ben, çözünürlük ve grafik muhteşemdi, verilen 400 milyon $'a değmiş diyorum... Filmin çekilmesi ve tekrardan bilgisayarda efektlerin katılması ve bu kadar başarılı olması beni hayrete düşürdü, görüntü kalitesi konunun tekrarlanmış olmasını inanın yok etmiş, gidin ağızın açık kala kala izlersiniz derim (bilim kurgu meraklısıysanız daha da ilgi çekici kılıyor)...

:eek: Mavi dev insan kediler gördüüüüm :eek: aneeeeeee :eek: :D:D:D:D

ve devam ediyorum; oyuncular gerçekten iyi seçilmiş :P

...tiritiritiritiritiri... :D:D:D:D

savage_ss_4.6
28-01-2010, 01:04
Çift post gibi oldu ama ekleme yapayım;

Film normal 3d filmlerdeki 2 kamera sistemi yerine 3 kamera ile çekilmiş,
Amerika'da sadece IMAX'lerde vizyona girmiş (IMAX eskis kadar kötü değil, baya bir gelişmiş deniyor),
Fırsatınız varsa ve sıkılmazsanız (ben sıkılmayacağınızı tahmin ediyorum, ama 6 kere de izlenmez yani :D) hem IMAX hem RealD 3D de izlemenizi öneririm,

Hayırlı akşamlar, iyi forumlar, Emre Hamidi

ersunsoz
28-01-2010, 03:31
17 yıl teknolojiyi bekleyeceğine 17 yıl içindeki şu filmleri izleseymiş daha güzel olurmuş:
Apocalypto:Mel gibson oynuyor, yerlilerin arasına karışan beyaz(!) vs vs...
The Last Samurai: Tom Cruise, yeni teknolojilerle saldıran japon ordusuna karşı(!) onurunu kaybetmemiş oranın halkı, kabilelerin toparlanması vs vs...
The Matrix: Bağlanma teknolojileri, bedenden ayrı yönetilen benlik vs vs...
Toy Story: Bir alakası yok animasyon olması dışında ama yine de güzel filmdi, James Camerona Hobbyrcden sesleniyorum bunu bi ara izle.

Avatardaki Baş Elemanın tanıştığı yeni ortamda oraya buraya vurması çok hoşuma gitti, ben yazsaydım senaryoyu sopayla dürttürürdüm, daha bizden olurdu.
Sonuç Olarak:
Uzun ve "şu filmi de gördük işte" diye çıkılan ne iyi ne kötü bir film. Daha fazlasını veya keltoş sevimli bir afacanı bekleyerek giderseniz üzülürsünüz...

candane
28-01-2010, 10:42
Bende çok beğenerek izledim. Tekrar izlemeyi istiyorum. Filmde bazı şeyleri kaçırdığıma eminim, o kadar çok ince ayrıntı vardıki başım dönüp kaçırdığım şeylere eminim.
Ben en çok Navileri beğendim. Çok iyi dizayn edilmişler, çok ergonomikler. Kuyrukları, pek çok canlı ile uyumlu portları, fiziksel özellikleri ile bence şimdiye kadar izlediğim filmlerdeki en güzel görünüşlü yabancı tür.

diemca
28-01-2010, 11:57
Görsellik açısından mükemmel bir film izlemeyen çok şey kaybeder :)