PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bursa Kanatlar Pisti

prettyahmet
28-08-2005, 21:31
Bizim pistimiz için çok şey yazıldı çizildi.Ama gerçekleri kimse bilmiyordu ve haksızlığa uğradık.Örneğin bazı arkadaşlarımız pistin kapısını çıkarıp pistin ortasına koyup fotoğrafını çekmişler bu bence terbiyesizlik.Ayrıca tuvalet piste çoooookk uzakmış pist kulubesinde tuvaletimiz var.Yani pilotlar kontrol kulesinden 10-15 adıp inip girebilirler.Mesela elektrik muhabbeti pistte elektrik yokmuş ama var.Herkesin bölümüne elektrik veriliyor.Pist ottan,çimden geçilmiyomuş.Eee şu an tertemiz.Pistte su yokmuş ama var.Gerçekler bunlar herkes bunu bilsin.Bu iş yalanlamakla olmaz artık yaşını başını almış adamlar bile bunları yapabiliyosa artık neler olur bilemiyorum.Öle lafla insanları gazlamak kolaydır yok öle kötü yok böle kötü.Bu pistin ilk açıldığı zamanı herkes bilmez bu pist Türkiye'nin ilk model araba pisti.Ve çoğu pilot tarafından sevilen bir pist.Ama insanlar öle hale gelmişler ki herşeyi yalanlayarak kapatabileceklerine inanıyorlar.Sadece onların adına üzülüyorum.Mesela pistimiz beğenilmemiş ve kriterlerin altındaymış yok o yokmuş yok bu yokmuş ama tüm gerekler var yada yoksa da yerine getirilebilirdi.Mesela şu Bursa ayağının Ankara'ya alınması.Bunun sebebi neydi biri bana bunu açıklasın hatta tek bana diil tüm Bursa pilotlarına açıklasında öğrenelim herşeyi.Kimse bize yada Erten abiye(pistin sahibi)böle bişi var mı bu tarzlar eksikler var mı die sormadı.Eee o zaman kim nerden biliyo bu gereklerin olmadığını.Herkes kafasına göre yarış yerlerini belirledi.
Bugün Erten abi,Barış abi ,bir kaç arkadaşım ve abim bu pist konusunu masaya yatırdık.Ve pist artık yenilenme sürecine girdi.Herşey daha da güzelleşicek.Bunlar bi anda olmucak herşey zamanla ama hızlı olucak bunu bilin.Son olarak şunları sölemek istiyorum.Bizim pist için kimler ne dediyse beni çok ilgilendirmyo.Ama şunu bilin bizim pisti beğenmeyenler,kötülüyenler,hakkında yalan sözler sarf edenler bu piste ileride adımlarını atmasınlar.Nasıl olsa pisti beğenmiyolar.O zaman gelmesinler bizim onlara ihtiyacımız yok zaten öle adamlarla biizim işimiz yok.

Not:Pistten ne maddi bi gelirim ne de belentim yok.Ayrıca Erten abiyle akraba falan da diiliz.Bunları sölemek içimden geldiği için yazdım.Çünkü bende Bursa'danım...
Bu yazımdan dolayı bana kızanlar olucak biliyorum.Ama yargısız infaza da kesinlikle karşıyım.
Bi kusurumuz varsa affolaa...

aydinve
28-08-2005, 21:40
Tamamen prettyahmet'e hak veriyorum pistimize yapılanlar tamamen sabotaj niteliği taşımaktadır!İstendiği taktirde şuanda bile türkiyenin en iyi pisti olabilecek durumda olan pistimiz bazı işgüzar kişilerin provakasyonu ile itelenmiş bunu bursa rc'cileri olarak KINIYORUZ!!!:fire:

Paranoyaa
28-08-2005, 21:45
sevgili pretty. bu kadar şey yazmışsında işin aslı şu. türkiyede hobbyrc altında bişeyler yapılıyo ama sadece bölgesel. ben ibnanıyorum ki artık bu traz orgnisazyonlar bu yıldan itibaren istanbul, ankara rc şampiyonası adı altında falan yapılcak ki uygun olanıda budur. bursa iptal edilmesinmde kapıları falan pistin ortasın taşıyarak yaptılar ama izmir de iptal oldu. seneye istanbul ankara rc cup şampiyonasında herkese başarılar.

aydinve
28-08-2005, 21:50
Ben bişi diyimmi hep ayak kaydırma işleri bunlar sırf ankara ile istanbuldakilerin Yarattığı olaylar!Bu Kişilerin mantığında yatan sanırım yarışların sadece istanbul ve ankarada olması Bende bunu bursadaki rc'ciler olarak boykot etmeliyiz!

!Amorfy.BaRoS+
29-08-2005, 00:02
Yahu Noluyor ?

Ahmet
Okadar yazmış çizmişsin pistin eksiklerini sende biliyosun...
Milletin pisti kötülediği filan yok olayın ciddiyeti hakkında fikrinde yok sanırım.
Tabi Herhangi bir yarışa gelseydin aaa Derdin.Bugun Beraberdik serdar abilerle onlar durumun farkındalar ve pisti yeterli seviyeye getirmeye ONLAR çalışıyorlar.
Yani Yeterli Olmıyan Ve sonuçları Çok büyük sorunlar doguracak bir düşünceden dönüldü ve tamamlanıp belki bi son ayak Bursaya alınır neden Olmasın ?
Ama Bursa Pisti son ayagın tansiyonunu kaldırırmı bilmem...

Aydınve

Yarışanlar Her zaman Farklı pistler ve yeni yüzler görmek ister.Bir çok yarışan Keşke izmirede Gitsek Keşke bursada Gİtseydik lafları oldu.

Yarışların sadece ankara ve istanbulda olması gibi bir durum yok.
Yeterli olan Her pistte olur.Bunun adı TÜRKİYE Şampiyonası.
Yarın Öbür gün mersinde açılır oraya konur izmitte açılır oraya konur.Eskişehirdeki yeterli değildir ayaga dahil edilmez bunlar olagan şeylerdir.Ama 30 tane pist yokki seçimimiz olsun ve bu seçimde bursayı eliyelim.

Paranoyaa
ben inanıyorum ki artık bu traz orgnisazyonlar bu yıldan itibaren istanbul, ankara rc şampiyonası adı altında falan yapılcak ki uygun olanıda budur.

Böyle bir ŞEy yok olamazda.yarışan sayısı 100 kişimi ?
Her kategoride 3 Kişimi yarışsın ?
Hangi Pist katılım 30 kişi ise günlük kirasını çıkarır.
Bursadan devamlı katılan ve gerçekten Takdir etmek lazım serdar,yusuf ve umut abi.Her yarışa geldiler uzak yakın demeden ve yarıştılar eğlendik.Siz neden yoktunuz ?

mam
29-08-2005, 00:34
bu arada Bu pistin Yeri nerdedir Bursa Da BVen Bu Hafta ici Bursada Olacagimda.

emin_emin
29-08-2005, 11:22
Dün bende pistteydim anlatıldığı kadat kötü değil ve Ahmet' e katılıyorum. Umarım dediğiniz gibi olur ve ufak tefek eksikler tamamlanınca Bursa pistinde de yarışmalar, organizasyonlar düzenlenir.

bu arada Bu pistin Yeri nerdedir Bursa Da BVen Bu Hafta ici Bursada Olacagimda.

Dostum Bursa Pisti Çevre yolundan İzmir istikametine giderken sağda Botanik Park' ın sonunda ki giriş kapısının 50mt. ilerisinde. Bursa' yı hiç bilmiyorsan nereden geleceğini söylersen ayrıntılı olarak tarif edebilirim.

Saygılar, sevgiler arkadaşlar...

M_tech
29-08-2005, 11:57
ben kimsenin pisti karalayan yazısını görmedim bir örnek verinde bakalım

prettyahmet
30-08-2005, 19:13
Ya bakın isim vermiyorum ama sadece şunu söliyim.Bi arkadaş yada abimiz piste gelmiş şehir dışından.Pistin fotoğraflarını çekmiş aa bi baktık bizim büyük yeşil kapı pistin tam ortasında nerden çıktı bu iş ben mi yaptım bunu???
Ayrıca Onur sen geldiğinde hafta içiydi bütün tesisat sadece pistte görevli olan Taci abi geldiğinde çalışıyor.Örneğin su yok dedin ama var ,elektrik yok demiştin o da var, çok tozluydu sen geldiğinde ok ama şu an diil.Benim tek bozulduğum nokta yalan.Adamlar bize sordular mı arkadaşlar burda su-elektrik vs var mı die?Sormadılar.Ondan sonra kendi kendilerine gelin güvey oldular.Ok pist mükemmel diil.Ama lafımı yineliyorum sadece bozulduğum nokta YALAN...
Tamam onu bırakalım bu pist TR'nin ilk rc pisti.İlk açıldığı zaman şehir dışından günübirlik insan yığılıyodu.O zaman herşeyi kaldırabilen pist şimdi hiç bir işe yaramıyomuş hayret.Ya beni bu olay çok kasmıyo gelen gelir gelmeyen gelmez.Hele beğenmeyen hiç gelmesin.

!Amorfy.BaRoS+
30-08-2005, 21:45
Ya bakın isim vermiyorum ama sadece şunu söliyim.Bi arkadaş yada abimiz piste gelmiş şehir dışından.Pistin fotoğraflarını çekmiş aa bi baktık bizim büyük yeşil kapı pistin tam ortasında nerden çıktı bu iş ben mi yaptım bunu???

Bunu okuyorsun ve Cevap vermiyorsun gelip burda konu açıyosun yanlış olan bu !

Ayrıca Onur sen geldiğinde hafta içiydi bütün tesisat sadece pistte görevli olan Taci abi geldiğinde çalışıyor.Örneğin su yok dedin ama var ,elektrik yok demiştin o da var, çok tozluydu sen geldiğinde ok ama şu an diil.

Ahmet Ne yapmaya Çalıştıgını anlamaıyorum.Bunları zaten teamgo forumunda konuşmadıkmı Neden U dönüşü şeklinde birlerini şuçlu çıkarmaya çalışıyosun ki ?
Ben geldiğimde beraberdik birlikte abi keşke Şunları yapsak diye filanda konuştuk sonra ilgili diğer forumda konuştuk kapandı ben suyu gördüm çeşme yoktu sonradan sen var dedin bende tamam dedim.Ee O zaman birdaha dile getirmenin anlamıne Komik duruma Düşüyorsun gözümde.

Benim tek bozulduğum nokta yalan.Adamlar bize sordular mı arkadaşlar burda su-elektrik vs var mı die?Sormadılar.Ondan sonra kendi kendilerine gelin güvey oldular.Ok pist mükemmel diil.Ama lafımı yineliyorum sadece bozulduğum nokta YALAN...

Bak ahmet Bunları Direk Şu şu kişiler şuraya yazmış biliyorsun bunlar böyle değil ne yapmaya çalışıyorsunuz diye yazman lazım burda gelmiş bi çeşit ahkam kesiyosun anlatmayua çalıştıgım bu anladınmı ?

Tamam onu bırakalım bu pist TR'nin ilk rc pisti.İlk açıldığı zaman şehir dışından günübirlik insan yığılıyodu.O zaman herşeyi kaldırabilen pist şimdi hiç bir işe yaramıyomuş hayret.Ya beni bu olay çok kasmıyo gelen gelir gelmeyen gelmez.Hele beğenmeyen hiç gelmesin.

Ahmet yanılmıyorsam1 sene bile olmadı İlk arabanı alalı.Hatta İlk arabanı arkadşımdan alıcaktın.Pistin İlk zamanlarını bilmen Çok İlginç.
O pistte 2000 yılında iyi şeyler olmuştu.
AHmet O piste Gidip Gitmemek Kiöseye açıkcası koymaz senin sinirlendiğin kişiler avuçlarının altında zaten pist var.İmkanları var yani bi bursaya gitmek koymaz ama bakış açın tamamiyle yanlış.
Bak Beni az çok tanırsın Görüşmüşlüğümüz var.Msnden konuşuruz yardım ederim ama hatan bunlar bunlar oluyor ama ben bunları yüzlerine söyliyemiyorum (bak o yada bu haklı demiyorum dikkat edersen)
buraya yazıyorum üstüne alınan alınsın gibi.Bu yanlış.
Her farklı Pistte yarışmak Tabiki çok zevkli ve eğlenceli ama yetersiz pistte yarışmak eğlencenin aksine geriim dogurur ki şuanda buna Kalp yetmez :aovvvv: İşallah ne dediğimi anlamaya kafanı yorarsın canım kardeşim :hımm:

prettyahmet
30-08-2005, 22:21
Onur ilk arabamı alalı 1 yıl belki biraz fazla oluyo ama ben botaniğe sürekli gidiyodum zaten bu hobi beni orda sardı.Ayrıca dikkatini çekerim 1994'ten beri ben bursa'da oturuyorum yani oraya gitmek için illa ki modelci olmak gerekmio bilmem anlayabiliyomusun.
Ayrıca doruu diosun bu mevzuyu teamgo'da konuştuk ama bunu hiç kimse bilmiodu ve bu olaylar olmamıştı.
Ayrıca ben U dönüşü mevzusunu pek çözemedim.Ayrıca ben bu olay için kimseyi suçlamıyorum.Sadece yaptıklarının ayıp olduğu sölüyorum.Pistin herşeyini biliyo eksiklerini de tabii.
Ayrıca ben kimseye ahkam falan kesmiyorum bunuda bil lütfen.Ahkam kesicek olsam isim verirdim.
Ya olay uzamasın Onur'um ben burda sadece herkesin olaydan haberdar olmasını istedim.Yoksa dediğim gibi isteyen gelir gelmez beni alakadar etmez.Ama insan yine de böle mevzuları görünce bozuluyor.

Walkman
01-09-2005, 18:14
Pistin fotolarını çeken insanlar;Bi tane arkadışının dediği gibi işgüzarlık,provokasyon diil.İnsanlar üşenmemiş gitmiş tee İstanbul dan Bursa ya...İstanbuldaki pistlere biz randevuyla gitmiyoruz,her daim elektrik,su var...
Neden bu temizliklerin HEPSİNİ fotolar çekildikten sonra yaptınız?
Farkında mısın,O insanlar oraya gidip araştırma yaptıktan sonra Bursa daki modelcilerin aklı başına geldi de bişiler yapmaya başladılar....
İyi düşün,yannış düşünüyosun.Eğer pistin son durumu mükkemmel ise gidin bir iki fotoğrafda siz çekin de en son halini görelim.....
O provakatör dediğiniz insanlar biz daha doğmadan önce bile modelciydi...
Lütfen daha saygılı olalım.
Teşükkürler [Team Extreme]
Can DURAN

prettyahmet
01-09-2005, 19:06
Tabii ki onlar bizim büyüklerimiz ve hiç bi zaman saygısızlıkta bulunmam.Eğer bi kusurum varsa hepsinden tekrar tekrar özür dilerim.Ben sadece bi haksızlık olduğunu düşünmüştüm tabi bu benim kendi düşüncem.Ayrıca biliyosunuz ki Bursa'daki modelciler ist-ank modelcileri gibi çok aktif diilller o yüzden randevu tarzında piste gidliyo.

Umut Mutlu
01-09-2005, 23:21
Aydınve demis ki;
Tamamen prettyahmet'e hak veriyorum pistimize yapılanlar tamamen sabotaj niteliği taşımaktadır!İstendiği taktirde şuanda bile türkiyenin en iyi pisti olabilecek durumda olan pistimiz bazı işgüzar kişilerin provakasyonu ile itelenmiş bunu bursa rc'cileri olarak KINIYORUZ!!!:fire:

Paranoya demis ki;
sevgili pretty. bu kadar şey yazmışsında işin aslı şu. türkiyede hobbyrc altında bişeyler yapılıyo ama sadece bölgesel. ben ibnanıyorum ki artık bu traz orgnisazyonlar bu yıldan itibaren istanbul, ankara rc şampiyonası adı altında falan yapılcak ki uygun olanıda budur. bursa iptal edilmesinmde kapıları falan pistin ortasın taşıyarak yaptılar ama izmir de iptal oldu. seneye istanbul ankara rc cup şampiyonasında herkese başarılar.

Bizler bu isi iyi vakit gecirmek icin yapıyoruz. Ayrıca bu ülkede modelciligin gelismesi icin cabalayan insanlarız. İnsanlara provokator demeden önce iyice düsünmen gerekirdi. Ben modelorg.com daki yazımda pistin kurtarılabilmesi ve bizim orada yarısabilmemiz icin elimizden geleni yapmamız gerektigini yazmıstım zaten. Kaldı ki kimse de bursa pistini gözden cıkarmıs degil.
Simdi ben sana soruyorum,Yarıs tarihleri bursa ayagından 3 ay once belli oldu. İstanbul'dan giden arkadaslar da bursa ayagına 1 ay kala gidip pisti gorduler.(Antreman amacı ile!). Bu aradaki 2 ayda o pist neden yarıs yapılabilecek standartlara getirilmedi? Neden fotograflar yayınlanınca,yarıs iptal edilince duzenlemeler yapılmaya baslandı? Neden bu pistte turkiye sampiyonasının bir ayagı yapılacak,biraz ceki duzen verelim deyip sorumlular zamanında duzenleme yapmadılar?
İnsanlara provokator yakıstırması yapmadan once donup kendi yaptıklarınıza ya da yapmadıklarınıza bir bakın.Burası sanal bir ortam olabilir ancak sucladıgınız insanlar sanal degil!
Simdi sana soruyorum,benim istanbuldan Bursa'ya gelmem mi kolay Ankara'ya gitmem mi? Hangisi daha yakın? Ben soyleyeyim,Bursa. Belki yollları bilmiyorsundur. Bu durumda ben elbette 3. ayagın Bursa'da olması benimle Ankaralı modelciler arasındaki avantaj ve maliyet farkını azaltacak ve daha adil bir yarıs olacaktı.Ben her pistte bir yarıs olmasını isterdim ki hicbir modelciye haksızlık olmasın. Ancak yetersizliginizi zamanında telafi etmemeniz sizin hatanız.Ayrıca ben heryere giderim,yakın veya uzak.Ama kosullar adil oldukca.
Turkiyedeki tüm modelcilere söylüyorum..Hicbir pisti görmezden gelme lüksümüz olamaz,olmamalı.Bursalı yetkililer de once islerini dogru ve zamanında yapmalılar ki,ondan sonra senin gibi düsünmeden fikrini belirten,insanlara hakaret boyutuna varacak düzeyde sacma sapan konusan genc modelciler ortalıgı bulandırmasınlar. Ne demek istanbullularla ankaralıların dümenine geldik? Onlar kendi aralarında yarısacaklar yakında falan?
Provokator dedigin insanlar sadece Bursa pistinin resimlerini çekip burada yarıs olmasın demek icin mi Bursaya geldiler sence?Onlar da hepimiz gibi oradaki yarısa katılacakları icin ve sadece antreman yapmak icin istanbuldan kalkıp Bursa'ya gittiler. Simdi bu isi ne kadar sevdigimizi anlamıssındır belki.
Son olarak ben Bursa pistini cok sevdigimi belirteyim. 2000 yılında orada yarısmıstım ve Team Capulcu olarak GP de Turkiye Kupasını kaldırmıstık.Bunun da etkisi büyük orayı sevmemde.Seneye dilerim sampiyonanın bir ayagı İzmir'de bir ayagı da Bursa'da yapılır.
Yazdıklarınızı göndermeden önce forumlardaki insanların sanal olmadıgını hatırlayın her ikinizde.

prettyahmet
02-09-2005, 07:48
Umut abim dikkat ettiysen ben kimseye provakatör demedim lütfen bir önceki sayfayı bi daha oku.Ayrıca şu yok yarışlar artık ist'da olur ank'da olur mevzusunu da ben sölemedim o konuya dikkat etmeni rica ediyorum.Ayrıca ben yazdıklarımın hiçbirinde size veya herhangi bi arkadaşıma yada büyüğüme saygısızca sözler sarf etmedim.Yukarda da yazdığım gibi büyüklerimize her zaman saygımız var.Ama herkesin yaptığı ne biliyomusun?Cvp atacak kişiler hep sert yaklaşımda bulunuyo yani " Ne diyon lan sen"tarzında yazılar yazıyolar.Benim tepkim sadece onlara.Lafımı yineliyorum ben büyüklerime her zaman saygılıyım ve bir çok modelci abimi ve arkadaşımı görmeden çokta seviyorum.

Umut Mutlu
02-09-2005, 10:37
Paranoya ve Aydınve ye cevap vermek istemistim aslında. Yazının basından alıntı yapınca sana cevap veriyomıs gibi oldu. Ama dikkat edersen yazının sonunda her ikiniz diye ekledim. Üstüne alınması gerekenler zaten anlamıslardır.Senin pay cıkarmana gerek yok.Yukarıdaki yanlıslıgı da duzelttim sayılır.

bozelmas
02-09-2005, 11:17
Arkadaşlar,BURSA soğanlı pistinin sahibi olarak,bütün yorumları okudum ve cevap yazma gereği hissettim.buradaki yorumların hepsine hak verdim.İster Ahmet kardeşimin yazdıkları olsun ister diğer kişilerin karşı cevapları.

Ama yazılanlarda ortak bir nokta var.Herkes pistin daha güzel olmasını diliyor.Türkiyenın ılk pıstı olması,kazanılan ilk yarışların burada olması,ilk mutluluklar bu pisti ayrı bir yere koyuyor.

Pist 3-4 senedir bu durumda farkındayız.Bursadaki tek :censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor: Wings Hobbies de pist ile aynı kaderi paylaştı bununda farkındayız.Aslinda nedenlerini herkes biliyor.

Sürekli zarar eden bir pist ve işyeri düşünün.haftasonları sadece 3-4 kişinin geldiği bir pist.herkesin kendi arabasının parçasını yada yeni alacağı arabasını yurtdışından kendi alan hatta istanbuldan,Ankaradan sipariş verdiren Bursalı rc modelcileri düşünün.Ve bunun 3 sene sürdüğünü.Pistte kapanır,markette kapanır.

Niye her iki görüşede saygı duydum,bunun için.Bursalılar kendi değerlerine sahip çıkmıyorlar, İstanbullular,Ankaralılar da rant kavgasındalar.BU gayet açık.

Erten KAnatlar bu işten çok yoruldu,hevesini kaybetti.Gerçek işine döndü ve bu böyle sürdü.Gerçi biz ufaktık ozamanlar dışarıdan bakıyorduk olaylara...

Forumdaki yazımı okumuşsunuzdur.Pistin işletmesini aldık kiracı olarak değil,yer sahibi olarak.Korhan arkadaşımla bu işe girmeyi kararlaştırdık ve hızlı bir şekilde görüşmelerimizi sürdürüyoruz.Pisti yeniden inşaa etmeye karar verdik,buda demek oluyorki track yeniden çizilecek,daha zorlu,daha zevkli bir pist inşaa edeceğiz.Yeniden silme asfalt dökülecek.Servis alanları düzeltilecek,gece yarışları için ışıklandırma sağlanacak.

Uzun lafın kısası pist ilk günlerine döndürülecek.Biliyoruz sonu görünmeyen bir işe el attık,belki yine aynı şeyler olacak.Ama denemekte fayda var.Herkesin desteğine ihtiyacımız var.Taşıma suyla değirmen dönmüyor.Bizdede olmazsa ailemizde daha çok kardeşlerimiz var...bir on sene sonrada onlar denerler.

mcagis
02-09-2005, 11:24
Planladıklarını okuyunca çok sevindim. İnşallah bir aksilik çıkmadan gerçekleştirebilirsiniz de yarışacak güzel ve yeni bir pistimiz daha olur...

!Amorfy.BaRoS+
02-09-2005, 11:25
Serdar abiler bu iş için çok önemli adımlar attıgını biliyorum.Hatta Pisti alıp yeni asfalt dökme çalışmalarıda var kesnilikle onların yardımını almanız lazım bi hatırlatiyim dedim.

bozelmas
02-09-2005, 11:37
Serdar abiler bu iş için çok önemli adımlar attıgını biliyorum.Hatta Pisti alıp yeni asfalt dökme çalışmalarıda var kesnilikle onların yardımını almanız lazım bi hatırlatiyim dedim.

Ya ben şunu hala anlamıyorum.''Hatta pisti alıp yeni asfalt dökme çalışmalarıda var'' demişsin...

Pisti alan kimdir?yeni asfalt dökme çalışmaları nedir?Bunları nerden duyuyorsun? Ben yukarıda onca şey yazmışım,bir okuma gereği bile duymamışsın abi.Serdar abiler kim?

pisti alan da yok, yeni asfalt dökümü için çalışan da yok.Pist emis-KANATLAR a aittir.Ve yeniden çalışma başlatacak olanlarda biziz.Pistin neden bu halde olduğunu yukarıda açıklamaya çalıştım.

4 senedir Ankarada okudum ve mezun oldum,Bursaya geri döndum.Pistin bu şekilde böyle durması gerçekten canımı acıttı.Devletin,belediyenin hertürlü kademesiyle irtibat halindeyiz.Bu yola başkoyduk ve elbetteki Serdar abilerin, BUrsalıların yardımına ihtiyacımız var,yardım isteyeceğiz.Ama şunu son kez söyluyorum, pisti kimse almadı ve kimse asfalt calısmasını baslatmadı.Bırılerını kırdıysam özür dilerim

DeliRc
02-09-2005, 12:20
umut abi team capulcu ne yaw :D zuahah

!Amorfy.BaRoS+
02-09-2005, 23:21
Ya ben şunu hala anlamıyorum.''Hatta pisti alıp yeni asfalt dökme çalışmalarıda var'' demişsin...

Pisti alan kimdir?yeni asfalt dökme çalışmaları nedir?Bunları nerden duyuyorsun? Ben yukarıda onca şey yazmışım,bir okuma gereği bile duymamışsın abi.Serdar abiler kim?

pisti alan da yok, yeni asfalt dökümü için çalışan da yok.Pist emis-KANATLAR a aittir.Ve yeniden çalışma başlatacak olanlarda biziz.Pistin neden bu halde olduğunu yukarıda açıklamaya çalıştım.

4 senedir Ankarada okudum ve mezun oldum,Bursaya geri döndum.Pistin bu şekilde böyle durması gerçekten canımı acıttı.Devletin,belediyenin hertürlü kademesiyle irtibat halindeyiz.Bu yola başkoyduk ve elbetteki Serdar abilerin, BUrsalıların yardımına ihtiyacımız var,yardım isteyeceğiz.Ama şunu son kez söyluyorum, pisti kimse almadı ve kimse asfalt calısmasını baslatmadı.Bırılerını kırdıysam özür dilerim
Pardon pisti alıp yeni asfalt dökme çalışmaları var sözü ile adamlar orayı alıp orayı adam etmeye çalışıyorlar manası.Bunu Erten abinle konu o sana bilgi verir serdar abilerin girişimi hakkında...
Kırma Filan söz konusu değil...
Çalışma oalrak başlattıklarını söylemedim zaten böyle bir çaba içinde oldukları ve imkanlar dahilinde bunları yapacaklarını söylüyorum...NEt olan bu.
Sanki o pisti atın gitsin demiyorum yani karşınıza bizi alıp bizim düşüncemiz bu gibileri oynuyorsun.Değil Bursa Pisti Çok önemli bir pist ve bu pisti geri kazanmalıyız düşüncesindeyiz Net Olan bu iyi günler.

Paranoyaa
03-09-2005, 16:07
baştan bu yana sölenelere cvap olarak yazılmıştır. ben zate lafı şu kişiye atıyom faşan. bilmiyorum ama çok basit şeyler bunlar. ayrıca çok içerlediğim bişey. sen daha kimsin kaç yarışa girdin kaç yarışa katıldın ki sen konuşuyosuna benzer sölemeler bu , ya bu camianı yada o kişinin ne olduğunu ortaya koyuyor. o kişi gönül verdiğine göre bu işe ben "bu olayı camiaya yıkıyorum" hani o çok katılmış çok görmüş geçirmiş ya.

bozelmas
06-09-2005, 09:54
Arkadaşlar, pist hakkındaki son durumu sizlerle paylaşmak istedim.Her konuda sizin önerilerinizi de almak istiyoruz.

Sanırım yeni asfalt ve pist işi gelecek sezona kaldı.Yeni asfalt yaklaşık, ekim ayının ilk haftası ile ikinci haftası pistimize dökülecek ve kenarlarındaki çim bölüm kaldırılıp, yolla birleşecek.Bunu takriben yeni track oluşturulup,inşaa edilecek.

Bu işlemlerin 3-4 hafta süreceğini hesaplarsak,bu sezonu biraz kaçırmış oluyoruz ama gelecek sezona hazır bir piste sahip olacağız.Bu nedenden dolayı yeni asfalt çalışmasına kadar elimizdeki imkanların en iyisini kullanarak sizlere hizmet vereceğiz.Gece organizasyonları,yeterli sayı toplanıldığı an gerçekleştirilecektir.Tüm Bursa RC modelcilere duyurulur.

bozelmas@emiskanatlar.com (Barış Özelmas)

prettyahmet
06-09-2005, 10:32
Bu sezonu o zaman en iyi şekilde değerlendirelim Barış abim.ÖZelikle gece organizasyonu falan bayağı zevkli olur.Ben herkesi toplamaya çalışırım.En az biz 5 kişi falan geliriz.Yusuf abileri falan da kafalarsak,süreyya abiler falan o zaman en az 15 kişi alan oluruz ve süper olur:)Walla ciddi sölüyorum pistle ilgili yapılması gereken bi iş falan olursa hemen abana haber verin direk yardıma gelirim

apo.se
06-09-2005, 19:52
bursada seneye rc adına çok iyi şeyler olacak..

bozelmas
06-09-2005, 21:26
Ahmet kardesım ellerin dert gormesın.Elimizden geldıgı kadar ara ara bıseyler yapmaya calısıyoruz.Yardıma ıhtıyacımız oldugunda ılk arayacagımız kısı sensın,bunu bil.Sureyya abılerle konusmaya gıdecegız.Ona kafalamak demeyelımde,cagırmak dıyelım.Pistin eski gunlerı ıcın onlara cok ıhtıyacımız var.Bu haftasonu herkesı beklıyoruz,eksıklıkler hepberaber asılacak,bunu unutmayın.Tekerınız düz bassın

prettyahmet
06-09-2005, 21:50
Ok bu pazar kesin ordayım.Aslında benim sölediğime bak haftanın çoğu günleri ben ordayım:)Sen süreyya bileri-yusuf abileri falan çağırırsın bende bizim tayfadan birilerini çağırırım bi ömer eksik olcak sanırım.Hatta bizim inegöl'den bi abimiz var ona da ulaşabilirsem onu da çağırırız.Yani bu pazar pist full çeker:)Hadi hayırlısıı...Ayrıca Barış abim kaçta pistte olalım herkes aynı saatte pistte olsun bence mesela 11.00 falan uygunsa herkese söleyelim aynı saatte tüm millet pistte olsun.

bozelmas
07-09-2005, 11:08
uygundur,saat 11.00 guzel.Bizde biraz erkenden gıder,eksık kalan temızlıklerı tamamlarız :yuppiyuv:

sadece pazar degıl, cumartesıde oradayız,duyurulur...Insallah yorgunluklarımıza değer

prettyahmet
07-09-2005, 13:00
Temizliği beraber yaparız.Cumartesi kaçta orda olcaksınız?Belki bende bi kaç kişiyi ikna edersem geliriz.Yorgunluğumuza elbet değicek unutmadan sizde araçlarınızı getirinde bakalım zaman içinde yeteneklerinizden bişi kaybetmişmisiniz:)

H.Ufuk Aydiner
12-09-2005, 16:29
Bizim pistimiz için çok şey yazıldı çizildi.Ama gerçekleri kimse bilmiyordu ve haksızlığa uğradık.Örneğin bazı arkadaşlarımız pistin kapısını çıkarıp pistin ortasına koyup fotoğrafını çekmişler bu bence terbiyesizlik.Ayrıca tuvalet piste çoooookk uzakmış pist kulubesinde tuvaletimiz var.Yani pilotlar kontrol kulesinden 10-15 adıp inip girebilirler.Mesela elektrik muhabbeti pistte elektrik yokmuş ama var.Herkesin bölümüne elektrik veriliyor.Pist ottan,çimden geçilmiyomuş.Eee şu an tertemiz.Pistte su yokmuş ama var.Gerçekler bunlar herkes bunu bilsin.Bu iş yalanlamakla olmaz artık yaşını başını almış adamlar bile bunları yapabiliyosa artık neler olur bilemiyorum.Öle lafla insanları gazlamak kolaydır yok öle kötü yok böle kötü.Bu pistin ilk açıldığı zamanı herkes bilmez bu pist Türkiye'nin ilk model araba pisti.Ve çoğu pilot tarafından sevilen bir pist.Ama insanlar öle hale gelmişler ki herşeyi yalanlayarak kapatabileceklerine inanıyorlar.Sadece onların adına üzülüyorum.Mesela pistimiz beğenilmemiş ve kriterlerin altındaymış yok o yokmuş yok bu yokmuş ama tüm gerekler var yada yoksa da yerine getirilebilirdi.Mesela şu Bursa ayağının Ankara'ya alınması.Bunun sebebi neydi biri bana bunu açıklasın hatta tek bana diil tüm Bursa pilotlarına açıklasında öğrenelim herşeyi.Kimse bize yada Erten abiye(pistin sahibi)böle bişi var mı bu tarzlar eksikler var mı die sormadı.Eee o zaman kim nerden biliyo bu gereklerin olmadığını.Herkes kafasına göre yarış yerlerini belirledi.
Bugün Erten abi,Barış abi ,bir kaç arkadaşım ve abim bu pist konusunu masaya yatırdık.Ve pist artık yenilenme sürecine girdi.Herşey daha da güzelleşicek.Bunlar bi anda olmucak herşey zamanla ama hızlı olucak bunu bilin.Son olarak şunları sölemek istiyorum.Bizim pist için kimler ne dediyse beni çok ilgilendirmyo.Ama şunu bilin bizim pisti beğenmeyenler,kötülüyenler,hakkında yalan sözler sarf edenler bu piste ileride adımlarını atmasınlar.Nasıl olsa pisti beğenmiyolar.O zaman gelmesinler bizim onlara ihtiyacımız yok zaten öle adamlarla biizim işimiz yok.

Not:Pistten ne maddi bi gelirim ne de belentim yok.Ayrıca Erten abiyle akraba falan da diiliz.Bunları sölemek içimden geldiği için yazdım.Çünkü bende Bursa'danım...
Bu yazımdan dolayı bana kızanlar olucak biliyorum.Ama yargısız infaza da kesinlikle karşıyım.
Bi kusurumuz varsa affolaa...

Bu mesajı RcTeamGo bun forumunda gördüm, ve cevabımı oraya yazdım, direkt buraya kopyalıyorum.Pistin ortasına kapı koymak? ve buna dayanarak terbiyesizlikle suçlanmak.

"4ü modelci 5 kişi olarak piste gittik, Gittiğimizde hiçbirşeye dokunmadan ilk iş fotoğrafları çektim. Pistin kapısı olduğunu şimdi öğrendiğim metak konstruksiyon fotoğraftaki şekilde ordaydı, araba kullanabilmek için kenara çektik duvara dayadık bu bir, arkadaş su var diyor, evet bir lavabo mevcut, ama muslugun olması gereken yerde bir delik var, hatta kör tapa bile yok demekki o güne mahsus birşey değil bu, sonuçta sistemde su varsa eğer musluğu çıkarırsan orayı birşeyle tıkamak gerekir değil mi? fotoğraflarda net olarak gözüküyor.
Oraya vadığımızda Istanbul üzerinde birkaç telefon görüşmesi yaparak Erten beyin telini bulduk, biz Istanbuldan geldik durum bu ne yapalım dedik, kendisi artık pistle ilgilenmediğini belirtti ve bizi başkasına yönlendirdi, yönlendirdiği kişiyi de arayınca meğer piste gitmek için önceden arayıp randevulaşmamız gerektiğini öğrendik. Erten bey sanırım bu telefon konuşmalarını hatırlayacaktır.

Pistle ilgili uzun yorumu ben yazdım, orda belirttiğim üzere pist yalnızca EP yarışlarına uygun, EP ler için oldukça da zevkli bir yapısı var, ama o piste 1/8 1/5 çıkarırsan birileri kesin sakatlanır çünkü ne bir kaçış noktası var nede bir korunma alanı. "

İnsanları terbiyesizlikle suçlayıp sağda solda ağlamak yerine, öncelikle o mesajı yazan ve fotoğrafları çeken kişiyle (ben oluyorum o kişi) birebir kontaga geçmeniz bence daha doğru olurdu.

prettyahmet
12-09-2005, 17:17
ok.Kusuruma bakmayın yada kusurumuza bakmayın.Bi yanlış anlaşılma oldu.o kapı 1 önceki gün yoktu o yüzden bi suçlama söz konusu oldu.Sonradan zaten düşündüm bizim modelci arkadaş ve abilerimiz böle bişi yapmaz dedim.O yüzden yeniden kusura bakmayın diyorum.O musluk mevzusu ayrıca canımı çok sıkmaya başladı su var dün kullandık oldu bitti bu kadar uzatmayın.Musluk 2 sefer takıldı 2 seferde çalındı o yüzden çıkartıyoruz musluğu.Ayrıca fotoları kimin çektiği beni ilgilendirmez ama o an ki sinir - yanlış anlama ne olarak adlandırırsanız o anki olaydan dolayı oldu herşey.
Ayrıca şu ağlanma mevzusu ne oluyo????Bizim ağlandığımız bişi yok sadece bunların bilinmesini istedik.Çünkü insanlar yanlış anlıyolardı.
Ayrıca ve ayrıca bu ağlamak mevzusundan çok çok fazla rahatsızım.Bu olaya biraz daha dikkat çekilirse sevinirim.Yeniden saygı ve sevgilerimi sunuyorum ve olayın daha da dallanıp budaklanmasını istemiyorum.İnşaallah dikkate alırsınız yada bu olayı illa konuşmak isteyen olursa msn'Den konuşalım boşu boşuna forumu diyalog merkezi haline getirmeyelim.

H.Ufuk Aydiner
12-09-2005, 17:31
Ağlama mevzuu ilk sayfadaki mesajlara istinaden belirtilmiştir. Sonuçta pist açısından olumlu gelişmelere sahne olması nedeniyle bu olayda tartışılacak nokta kalmamıştır benim açımdan;

Sevgiler

prettyahmet
12-09-2005, 20:05
Anlayışlı tavrın için teşekkür ederim Ufuk abi.İşte herkes senin gibi anlayışlı ve saygı çerçevesi içinde konuşsa olaylar bu kadar büyümeden sonuçlanıcak.Bu tavrın için 1 kere daha tşk ederim.

bozelmas
15-09-2005, 10:56
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?p=55387#post55387

lınklı konuya gece fotografları eklenmıstır.duyurulur :)

volkan_uzman
15-09-2005, 11:10
abim hayırlısı olsun.bende bir bursalı olarak gelmek isterdim ama acılıştan haberim yoktu.abim birde eski adıyla yeni adı arasındaki fark ne???
biri türkçe olarak bursa kanatlar pisti, yeni adı da bursa wings park yani ingilizcesi.bence olmadı, hem ilk pistlerden biri, hem bence eski adı daha güzel.neyse abim,tekrar diyorum hayırlı olsun.
bol gazlamalı günler...:igra:

bozelmas
15-09-2005, 16:07
Sayın Ufuk Bey;yazınızı okumuştum ve cavap yazma ihtiyacı duymamıştım,sizinde haklı olduğunuz yerler vardı.Ama bugün gezerken yeniden okudum ve dayanamadım,birkaç şey yazma gereği hissettim.

Yazınızda en komiğime giden şey şu kısımdı.''Pistin kapısı olduğunu şimdi öğrendiğim metak konstruksiyon fotoğraftaki şekilde ordaydı, araba kullanabilmek için kenara çektik duvara ...''bir kapı en nihayetinde bir kapıdır.metal konstruksiyon diye iğneli bir tabirle bahsettiğiniz şey özel bir makina,aparat,fikstür veyahutta uzay çatı değildir.Bunu anlamak için 2hafta bekleyip forumlardan okumanız gerekmez...İyi niyetli bir insanın fotoğraf çekmeden önce bir eliyle rahatlıkla kaldırabileceği ''metal konstruksiyonu'' 2metre kenara kaldırıp,öyle işine başlaması gerekir.Bildiğiniz üzere yer belediyeye ait botanik parktadır.Ve hergün 10larca insan parka girip çıkmaktadır.Model otomobil pist alanını herhangi bir şekilde kapatmak,tel örgü çekmek,çitleri yükseltmek belediye tarafından yasaktır.Bu nedenden dolayı kendini bilmeyen insanlar,alkolünde etkisinde,geceleri pistimize girip,zarar vermektedir.Masaları eğmeler,kapıları kırıp ortaya atmalar,musluğa zarar vermeler bunlardan sadece birkaçıdır...

Yazınızdan alıntı...''Oraya vadığımızda Istanbul üzerinde birkaç telefon görüşmesi yaparak Erten beyin telini bulduk, biz Istanbuldan geldik durum bu ne yapalım dedik, kendisi artık pistle ilgilenmediğini belirtti ve bizi başkasına yönlendirdi, yönlendirdiği ''..... Siz bir misafirliğe gitmeden önce,ev sahibine haber vermeden,evin bahçesine otururmusunuz?elinize telefonu alıp,ev sahibini ararmısınız?Kaldıki telefonunu ''birkaç'' kişiyle görüşüpte alabileceğiniz kadar samimiyetinizin olmadığı bir evsahibini?Bunlar karşılıklı dayanışmadır.Gelirken bize haber vermeniz en doğal hakkımızdır,size sorularınızda,problemlerınızde yardımcı olabilmek amacıyla.

''evet bir lavabo mevcut, ama muslugun olması gereken yerde bir delik var, hatta kör tapa bile yok demekki o güne mahsus birşey değil bu, sonuçta sistemde su varsa eğer musluğu çıkarırsan orayı birşeyle tıkamak gerekir değil mi? fotoğraflarda net olarak gözüküyor'' . Kör tapa fikrinizde biraz ''metal konstruksıyon'' olayına benzemiş.Kör tapa 2 çıkışı olan aktif bir sistemde,eğer 1 çıkış isteniyorsa kör tapa ile birtanesi kapatılır,keçe veya teflon ilede sarılıp sızdırmazlık sağlanır.Kaldıki, vanasından kapatılmış bir musluğu kör tapa ile kapatmak hangi amaca uygundur bilinmez.Hadi kapattık diyelim onunda yok olacağı bilinen bir gerçektir.O yüzden musluk başı gün bitiminde sökülüp içeri kaldırılır.Bu arada o görünen delik;ucu vidalanmış su borusudur...

'''İnsanları terbiyesizlikle suçlayıp sağda solda ağlamak yerine, öncelikle o mesajı yazan ve fotoğrafları çeken kişiyle (ben oluyorum o kişi) birebir kontaga geçmeniz bence daha doğru olurdu''..... :) Yukarıda örnek verdiğim evsahibi hikayesi bunada cevap olacaktır inşallah..Ağlanmak?Bursaya yarış aldırmamak içinmi? hayır,bunun için biz ağlanmadık...Kendinize iyi bakın

WİNGS PARK....Barış Özelmas

emis_Kanatlar-Üretim Sorumlusu Yönetici Asistanı

Bu mesajı RcTeamGo bun forumunda gördüm, ve cevabımı oraya yazdım, direkt buraya kopyalıyorum.Pistin ortasına kapı koymak? ve buna dayanarak terbiyesizlikle suçlanmak.

"4ü modelci 5 kişi olarak piste gittik, Gittiğimizde hiçbirşeye dokunmadan ilk iş fotoğrafları çektim. Pistin kapısı olduğunu şimdi öğrendiğim metak konstruksiyon fotoğraftaki şekilde ordaydı, araba kullanabilmek için kenara çektik duvara dayadık bu bir, arkadaş su var diyor, evet bir lavabo mevcut, ama muslugun olması gereken yerde bir delik var, hatta kör tapa bile yok demekki o güne mahsus birşey değil bu, sonuçta sistemde su varsa eğer musluğu çıkarırsan orayı birşeyle tıkamak gerekir değil mi? fotoğraflarda net olarak gözüküyor.
Oraya vadığımızda Istanbul üzerinde birkaç telefon görüşmesi yaparak Erten beyin telini bulduk, biz Istanbuldan geldik durum bu ne yapalım dedik, kendisi artık pistle ilgilenmediğini belirtti ve bizi başkasına yönlendirdi, yönlendirdiği kişiyi de arayınca meğer piste gitmek için önceden arayıp randevulaşmamız gerektiğini öğrendik. Erten bey sanırım bu telefon konuşmalarını hatırlayacaktır.

Pistle ilgili uzun yorumu ben yazdım, orda belirttiğim üzere pist yalnızca EP yarışlarına uygun, EP ler için oldukça da zevkli bir yapısı var, ama o piste 1/8 1/5 çıkarırsan birileri kesin sakatlanır çünkü ne bir kaçış noktası var nede bir korunma alanı. "

İnsanları terbiyesizlikle suçlayıp sağda solda ağlamak yerine, öncelikle o mesajı yazan ve fotoğrafları çeken kişiyle (ben oluyorum o kişi) birebir kontaga geçmeniz bence daha doğru olurdu.

H.Ufuk Aydiner
16-09-2005, 03:51
Sayın Barış Özelmas emis_Kanatlar-Üretim Sorumlusu Yönetici Asistanı bey;

Kapı denen aparat hareketli bir sistem olup genelde duvarların arasında bulunur, pistin ortasında değil, benim saptamam "as is" dir, yani olanı çektim, olması gereken yerde durması benim değil sizin sorumluluğunuzdadır.

Biz piste misafirliğe yada evcilik oynamaya gelmedik, antrenmana geldik, normal bir pistte her daim minimum bir gorevli bulunduğundan kelli bu tip sorunlar yaşanmaz (örnek; Hazerfen, Autodrom, Ahlatlıbel. Yavruya hep yarış günü yada öncesinde gittiğimiz için ordaki uygulamayı bilmiyorum, ) Kaldı ki buna rağmen mevcut durumda ne yapılabiliri kastırdığımız için o aramalar yapıldı. Maazallah aramasaydık bu seferde arasaydınız halledilirdi diye yazardınız.
Pistinize karşı bir komplo mu var? ewet haklısınız, istanbuldan bir bucuk saat mesafedeki yarışı arıza olduğumuz binbir kumpasla iptal ettirdik bu yuzden de Ankaralara taşındık; öte yandan Ankara menşeili organizasyonda 3 yarış neden Ankarada oluyor sozleriyle muhatap olup sinirlerini bozmak icin Bursayı iptal ettiler.
Pisti adam edip araba kullanacak hale getirmemize vesile oldu demek yerine neden halan inkarları oynuyorsunuz merak ediyorum artı bu zekice saptalamarda bulunmanız icin illa 1 ay beklemeniz mi gerekiyordu? Bir sonraki cevabınız için şimdiden randevu mu almak gerekmekte?

Olayın gelişiminin elle tutulur bir yanı olsa anlayacagım, olmus bitmiş hala bir polemik sevdası, nedir?

bozelmas
16-09-2005, 09:43
Ufuk Bey;

Kinaye sanatını ve eski türkce kelimeleri zorlama bir şekilde yazınıza uygulayarak,gelişmiş bir edebiyat bilgisine sahip olduğunuz izlenimi yaratıyorsunuz.Ancak ''Sayın'' ile başlanılan hitaplarda;sadece kişinin ismi yazılır,ünvanı yazılmaz.Sanırım bunu atlamışsınız.

Yazınıza cevabım dediğiniz gibi 1 ay sonra değil,3 gün gün sonra gelmiştir.topiclerin yanındaki tarihten kolayca sizde takip edebilirsiniz.

''Hareketli bir sistem olan kapı aparatının'' her yapılıştan sonra ortaya atıldığını,zarar verildiğini yukarıdaki yazımda yazmıştım.Sizin ziyaretiniz öncesindede böyle bir durumun olduğu aşikardır.Kapı olduğunu iki haftada anlamış olduğunuzdan,yazımın anlaşılması için de iki hafta müddet olduğunun farkındayım.

Bir metropol kenti olan İstanbuldaki model araba tutkunları ile Bursa'yı karşilaştırmak son derece yanlıştır.Hafta arası hiçbir şekilde talep olmadığından,pistimiz sadece haftasonları açık bulunmaktadır.Son zamanlarda ise ;hafta arası bir gün, gece organizasyonu düzenlenmeye başlamıştır.Gelmeden önce aramanızı isteme nedeminiz bundandır.

Pisti adam edip kullanılacak hale getirmemize inanın hiçbir şekilde vesile olmadınız.Böylesine büyük maliyetli bir yatırımın bırakın kar etmeyi; kendisini bile amorti etmeyeceği bilinen bir gerçektir.Buna rağmen önümüzdeki ay yeni asfalt çalışması ve ona takriben yeni track oluşturulması başlayacaktır.Bu işe hiçbir şekilde yatırım yapmamış,yapanlarıda kötuleyen ınsanlar herhangi bir seye vesile olamazlar.Bunu unutmayın.

Lütfen,başkalarının yaptığı işi sormadan etmeden alaycı bir şekilde kötülemeyelim.Modelcilik pist sayısı arttığı zaman gelişir.Destek olacağımız yerde köstek olmayalım.Bu polemiğin sebebide budur.

H.Ufuk Aydiner
16-09-2005, 14:27
Sayın Barış Özelmas emis_Kanatlar-Üretim Sorumlusu Yönetici Asistanı bey;

Öncelikle yaşınızı ve bundan önceki mesajlarınızı dikkate alarak size istinaden yazdığım son mesajda ki kendisi size yazdığım ilk mesajdır aynı zamanda, özellikle anlayabilmeniz açısından eski Türkçe vesaire kelimeler kullanmadım ama anlaşılan o ki uzun cümleler de kurmamak gerekiyormuş.

Olayın özüne gelirsek, bütün bu süreci başlatan mesaj "Edited on 08/08/2005 15:44:25 pm By Ares" ibaresinden de anlaşılabileceği gibi 1 aydan uzun bir süre öncesine aittir, mesajın bulunduğu yerin adresi ise http://www.model.org.tr/uygulama/bord/displaytopic.asp?T=94 .

Bu mesajdan hemen sonrada RcTeamGo galerisinde fotoğraflar yayınlandı. Bunu izleyen süreçte önce yarışın nerde yapılabileceği tartışıldı, sonra yeni yer belirlendi, ve yarış yapıldı. Bütün bu gelişmeler olurken nerelerdeydiniz?

02.09.205 tarihindeki bu konu başlığı altındaki mesajınızda "Pist 3-4 senedir bu durumda farkındayız" demişsiniz. Madem farkındasınız, düzeltmeye başlamak için bu kadar olayın mı olup bitmesini mi beklediniz yoksa zaten bu günlerde bu işlemlerin yapılacağı belli miydi? Eğer ikincisiyse, o zaman durum daha vahim, demek ki Tr şampiyonası sizler için birşey ifade etmiyor demektir.

Pistin elden geçiyor olması haberi sevindiricidir hepimiz açısından. Ortada bir yanlış vardı ve tam "bir şekilde" bu aşılmaya başlanmışken artı bu başlık altında da uzlaşmanın sağlandığı bir noktada dialoga giriş şekliniz bir polemikten ziyade flame war tadına taşımaktadır olayı. Flame war ın kimseye yararı yoktur, polemik için ise argümanın sağlam bir dayanak noktası olmalıdır. Yukardaki süreç yaşanmış, menfi yada müspet olan olmuştur, hala bu kendini kanıtlama çabası nedendir?

Ainesi iştir kişinin sözümüze istinaden pistinizi hepimiz için daha güzel noktalara taşımanız dileğiyle...

khaledome
16-09-2005, 14:31
Kapı denen aparat hareketli bir sistem olup genelde duvarların arasında bulunur, pistin ortasında değil, benim saptamam "as is" dir, yani olanı çektim, olması gereken yerde durması benim değil sizin

"as is" olmaz, "as it is" olur, o da türkçe bi cümle içinde olmaz.
neden bu kadar rahatsız edici birisiniz siz? :aaaoovv:

H.Ufuk Aydiner
16-09-2005, 15:03
Açıklayayım;
82den beri statik modelcilikle, 88den beride r/c ile ilgilenmekteyim. 90dan beri de arada kesintiler olmasına rağmen Boğaziçi üniversitesi nahiyesinde bulunan Kyosho'nun pistinden başlayan ve Mustang le devam eden süreçte katılımcı olarak elimden geldiğince bulundum. O dönemde r/c olayı kısıtlı olduğu için piyasadaki her arabanın seceresi aşağı yukarı belliydi, bir parça için aylar boyunca beklenir olmadı elde imal edilirdi. O günlerden olanakların sınırsız olduğu bugünlere geldik ama memlekette hobinin gelişmesi aynı oranda sağlanamadı.
Bu hobinin gelişmesi, olması gereken bir adımı atıp onu orda bırakmakla olmaz. Olanı korumak ve geliştirmek asli vazifemizdir, hem altyapı hemde katılımcı bazında.

Bu söylemi rahatsız edici bulmak bulunduğunuz noktadan memnun olduğunuz anlamına gelir.

Tepkiniz var ise eğer kullanılan kelimelerden ziyade içerik bazında bazında belirtmeniz daha yararlı olacaktır, keza burdaki esas nokta nasıl söylendiği değil ne söylendiğidir. Bu kadar yazıdan çıkarabildiğiniz tek şey yukarıda sarfettiğim deyimse şenlik var demektir.

Saygılar

!Amorfy.BaRoS+
16-09-2005, 16:56
"as is" olmaz, "as it is" olur, o da türkçe bi cümle içinde olmaz.
neden bu kadar rahatsız edici birisiniz siz? :aaaoovv:

Neden bu kanıya vardın ?

khaledome
16-09-2005, 17:51
Neden bu kanıya vardın ?

Yazışma tarzından bu kanıya vardım.

!Amorfy.BaRoS+
16-09-2005, 17:55
Bence pek önyargılı olmayın özellikle tam olarak tanımadığınız insanlar hakkında :=)
Ki bir yazıya bakarak nice insan bana kıl Olur ozaman ...

khaledome
16-09-2005, 18:11
Bence pek önyargılı olmayın özellikle tam olarak tanımadığınız insanlar hakkında :=)
Ki bir yazıya bakarak nice insan bana kıl Olur ozaman ...
..........
+1
:lol:

!Amorfy.BaRoS+
16-09-2005, 18:20
..........
+1
:lol:

Nedense Ben Gülmüyorum... :ahhahyt:

aaalp
19-09-2005, 21:24
Ben dün Botanik Pist'indeyim, pist gayet iyi durumda. Önemli olan niyet, orda yarış yapmaya niyeti olan isterse yaptırabilir. Sonuçta bunu herkes eğlenmek icin yapıyor, o yüzden herkesin birbirini yemesine gerek yok cünkü ufacık camia zaten. model.org.tr orada yarış yapmak istemezse, yapmıyorum der olur biter, otodrom konusunda olduğu gibi elli kere sorarsınız neden diye, biz böyle karar verdik derler kapatırlar, o yüzden artık o konulara (neden, niçin vs.) girmeye de gerek yok bence. Sadece sinir oluyor o kadar. Biz kendi aramızda randevulaşırız gazlarız eğleniriz, önemli olan da bu değil mi? En kısa zamanda pistte görüşmek üzere. Bir arkadaş dün resimler çekiyordu, o resimleri de buraya koyarsa sevinirim.
Slmlar,