Orijinalini görmek için tıklayınız : 17.500 avroya helikopter
torlak_t
01-09-2005, 00:06
ya arkadaşlar bugün mustang e gittim bi parça alacaktım her neyse orada gezinirken baktım yerde 2 tane helikopeter duruyor merak ettim sordum fiyatını adam bana tam 17.500 avroo dediii.. jet motoru varmış falan filan dedii.. var mı böle bişi bilen duyan görenn??
Mümkündür. Bildiğimiz jet uçaklarının türbin motorlarının benzerini üretip model uçak ve helikopterlere de uygulayabiliyorlar. Hatta İzmir'deki Formula Model'de bir zamanlar Garupner'in türbinli jet savaş uçağını getirip oradaki havaalanında uçurmuşlardı bir zamanlar. Belki sitesinde hala yazıyordur...
Fiyatı da bu kadar çok olmasa da buna yakındır tahmin ederim...
Ucak helikopter cok sakat bir hobby ben almıyım :D.
!Amorfy.BaRoS+
01-09-2005, 19:32
Allah Alllah Neden sakat olsun yahu Uçak iddaa ediyorum daha az külfetli arabaya göre.Hatta Çok daha az.
Onur : Benim helikopter pert oldu bu arada . Elektronic Flight Control Unit diye adı geçen uçuş kontrol sistemi bozuldu :( . Yenisi de satılmıyor . Yeni helikopter almak zorunda kalacağım galiba . Tam uçurmayı öğrendik helikopter bozuldu :)
Bu arada türbin motorlu helikopterler çok pahalı ve aşmış aletler . Bence alınacaksa nitro motorlular en uygun ve ucuz tercih olacaktır .
Bu arada uçak uçurması sanıldığı kadar zor değil . Sadece indirmek sorun . Bence başlanmadan bir tane trainer tipi uçak veya simulator alınarak öğrenilmeli .
!Amorfy.BaRoS+
05-09-2005, 11:26
Çok üzüldüm Abi :(
NEyse hayırlısı artık bişeyler bakarız ama acele etme sezonu kapat birazda maddi durumunu düzelt sakin yani towerın sitesine girme :P
Hadi Kolay gelsin böyle 17 500 euroya filanda helikopter alınmaz 2000 2500 usd ye en baba helikopteri çıkarabilirsin..
turbun motorlu helikopterler 10000€ civarinda yurt dısında. Turkiyedeki hobby shoplar için de buna göre normal sayabilecegimiz(!) bir fiyat.
helikopterden , uçaktan pek anlamam ama bi şeyi sorucam izninizle. türbin motorlu uçak , mantıken, bildiğimiz , eski tip pervaneli tayyare olmayan , uçaklarla aynı. yani turbin motor arkadan havayı veriyo , uçak hızlanıyor , kanatlar yardımıyla yükseliyo , uçuyo. peki helikopterde nasıl oluyo. turbin motor pervaneyimi döndürüyo?
bu arada 17.500 euro... yuhunuz. kraliçenin helikopterimi bu. :)
!Amorfy.BaRoS+
07-09-2005, 13:09
yahu tribün motoru f-16 tarzı düşünebilirisin.
Mesela motor kapalı bir blümde gp fan gibi pervane var içerden üflüyor daralanal hava biraz daha ivme katıyor tabi...
Helikopter UZAY mekiği gibi :P SİStem karışık :dıkşın:
omer_yildir
07-09-2005, 13:12
uff onur pervanısız helı helı olmaskı... :D onun adını degıstırmek lazım..cıddı cıddı 15000 dolar cıvarı tek kanatlı amotor ucaklar satılıyor ıcıne bınılecek cınsten ama sertıfıkan varsa :D
Hayır, öyle değil. Türbin motoru bir dişli redüksiyon sistemiyle ana pervaneyi çeviriyor, tepki gücüyle de heliyi ileri doğru hızla itebiliyor.
Eurosport'da falan görmüşsünüzdür, Avrupa'da yapılan "Tractor Pulling" yarışlarında bazı arabalara da türbin motor takılıdır, hatta birden fazla motor takıldığını bile görmüştüm...
!Amorfy.BaRoS+
07-09-2005, 13:30
yahu Basıyor da geyik yaptık biraz :)
ama Deymez murat abi :)
aynen onurun anlattigi gibi.
turbun 100000 rpm civarinda bi devirle donuyor. bi disli sistemiyle ana safta baglantılı.
avantaji:
-super güçlü
-sıfır titresim yapıyor. tam gazla calısan bi turbun motorunun ustune sıgarayı dik koydugunuzda dusmuyor.
dezavantaji:
-cok fazla yakıt tuketiyor normal gp motorların nerdeyse 10 katı
-cok aşırı pahalı
yahu tribün motoru f-16 tarzı düşünebilirisin.
Mesela motor kapalı bir blümde gp fan gibi pervane var içerden üflüyor daralanal hava biraz daha ivme katıyor tabi...
Helikopter UZAY mekiği gibi :P SİStem karışık :dıkşın:
onu anladım. tribün değil bu arada türbin diyolar türkçede ona. günümüzde bindiğimiz , hala tek tük kalmış olan pervaneli olanlar dışında tabi , uçaklardaki mantık.
helikopterde nası oluyo bu? diye sormuştum ben. pervane yokmu yani?
Hayır, öyle değil. Türbin motoru bir dişli redüksiyon sistemiyle ana pervaneyi çeviriyor, tepki gücüyle de heliyi ileri doğru hızla itebiliyor.
tamamdır şimdi anladım. sağolun.
ElektroNet
09-09-2005, 18:07
selam.
tr de bu işi yapan bir üstad kedisi imal ediyormuş.ve yaptığı motorlarada kafasına göre isimler vermiş.kimbilir belkide kendisi burada üyedir :D
sitesini bir ziyaret edin bence.site biraz karmaşık ama yinede bakmakta fayda var derim.
http://www.gjet.net/
saygılar.
DeLLyCeM
10-09-2005, 23:30
bugun Mustang hobbies e motor bakmak icin gittigimde bnde inceleme fırsatı buldum helikopteri
Helikopterin aksamı Graupnerın modeli içinde jetline nın turbin motoru varmış sadece motor 7500 euroymuş. Graupner ın Mc 24 kumandası varmış. 11 kanallı bir modelmiş.
wawwww
bu adamın yaptıgı turbunler harika.
DeLLyCeM
15-09-2005, 18:56
Ahanda Resmisi
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=2870&stc=1
arkdaşlar ben bu wep sitesinin sahibi olan Cumhur beye hayran kaldım.Ben türkiyede jet motorlu uçağı olan kişileirn bile 3 kişiyi geçemeyeceğini düşünürken bu abim kendi motorunu kendi üreityo.Gerçektende tebrik edilmesi gereken bir kişi bence.
sermettur
07-07-2006, 00:17
15 yıl önce jetmotor konusu ile çalımalarım olmuştu almanların savaşta kulandığı
mancınıkla atılan bombalama işine yarıyan uçan boru incelerseniz.bu jet motorlarının yapılmasının zor olmadığı ortaya çıkar zor kısmı gazyağını yanma odalarına püskürte bilmek ısıya dayanan malzeme bulabilmek..
çünki biz orada takıldık birkaç yangın tehlikeside geçirince vazgeçmek zorunda kaldık bu tekneloji ile türkiyede de jetmotor yapılabilr ..uğraşanlara simdiden başarılar dilerim
saygılar
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.