Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyede modelcilik mevcut hobi shoplarla ne kadar ilerleyebilir?
bugün acil lazım olduğundan t-konektör veya deans konektör denilen parçadan almak için bilinen iki hobi shopa uğradım.
normalde 10 çifti 4dolar civarı olan parçanın çifti biryerde 4dolar diğer yerde ise 12tl idi.
malzemeleri ülkemizin esnaflarından almalıyız aslında diye düşünürdüm ve bazı malzemeleri yüksek fiyatla satmalarını da anlayabiliyordum fakat bugün gördüklerimden sonra asla 1 kuruş paramı yerli esnaflara kaptırmak gibi bir niyetim ve enayiliğim kalmadı.
bu soygunculardan hiçbirşey almayalım enayi olmayalım, alanları da uyaralım! ayıptır arkadaş 10 misli fiyata mal satmak. hiç mi utanmıyorsunuz milleti enayi yerine koymaya!
underground29
17-02-2010, 15:00
Bana işçilik dahil 30 tl fiyat biçmişti ismi lazım değil bir hobbyshop
genco abi
aslında haklısın ama bu şekilde
"bu soygunculardan hiçbirşey almayalım enayi olmayalım, alanları da uyaralım! ayıptır arkadaş 10 misli fiyata mal satmak. hiç mi utanmıyorsunuz milleti enayi yerine koymaya! " demekte yargısız infaz gibime geliyor.
sonuçta onların fiyatları, onlar belirlemiş ve bu fiyatlar değişirmi zaman gösterecek. bunun yorumunu burada sayfalarca yapsak bir şey ifade edeceğini sanmıyorum.
sonuçta serbest piyasa birisi 10 tl der diğer 100 tl . asıl öndemli olan saygı göstermek. ama ben eminimki 10 tl lik olanında müşterisi vardır 100 tl lik olanında. kimse kimseyi almak için zorlamıyor.
tüm arkadaşlardan hep rica ediyorum. bunun gibi hasas konularda biraz özen gösterelim. modelcilik TR de son yıllarda biraz nefes alır durumda. baştan köstek koymak doğru olmaz. bırakalım model dükkanı sahipleri gereğini yapsın.
m.furkan
17-02-2010, 15:07
genco abi
"bu soygunculardan hiçbirşey almayalım enayi olmayalım, alanları da uyaralım! ayıptır arkadaş 10 misli fiyata mal satmak. hiç mi utanmıyorsunuz milleti enayi yerine koymaya! " demekte yargısız infaz gibime geliyor.
sonuçta onların fiyatları, onlar belirlemiş ve bu fiyatlar değişirmi zaman gösterecek. bunun yorumunu burada sayfalarca yapsak bir şey ifade edeceğini sanmıyorum.
sonuçta serbest piyasa birisi 10 tl der diğer 100 tl . asıl öndemli olan saygı göstermek. ama ben eminimki 10 tl lik olanında müşterisi vardır 100 tl lik olanında. kimse kimseyi almak için zorlamıyor.
tüm arkadaşlardan hep rica ediyorum. bunun gibi hasas konularda biraz özen gösterelim. modelcilik TR de son yıllarda biraz nefes alır durumda. baştan köstek koymak doğru olmaz. bırakalım model dükkanı sahipleri gereğini yapsın.
+1
yellowaircraf
17-02-2010, 15:11
genco abi
Katılmıyorum :(
beyler konunun uzamasını istemiyorum ben. buy muhabbetin sonu gelmez. aynen din - dil - ırk olayına döner, çözüm üretilmez.
yazdım işte. buradan sayfalarca çözüm üretin, akıl verin. işe yarayacağınımı sanıyorsunuz. bırakın zamana herşeyi.
cenk kardeşim. bak herşeyde olduğu gibi bu kondada senin fikrin değişecek zamanla. hiç kafana takma ;)
yellowaircraf
17-02-2010, 15:22
....cenk kardeşim. bak herşeyde olduğu gibi bu kondada senin fikrin değişecek zamanla. hiç kafana takma ;)
Hobi dükkanları bu zihniyette oldukça buna da katılmıyorum :(
bugün acil lazım olduğundan t-konektör veya deans konektör denilen parçadan almak için bilinen iki hobi shopa uğradım.
normalde 10 çifti 4dolar civarı olan parçanın çifti biryerde 4dolar diğer yerde ise 12tl idi.
malzemeleri ülkemizin esnaflarından almalıyız aslında diye düşünürdüm ve bazı malzemeleri yüksek fiyatla satmalarını da anlayabiliyordum fakat bugün gördüklerimden sonra asla 1 kuruş paramı yerli esnaflara kaptırmak gibi bir niyetim ve enayiliğim kalmadı.
bu soygunculardan hiçbirşey almayalım enayi olmayalım, alanları da uyaralım! ayıptır arkadaş 10 misli fiyata mal satmak. hiç mi utanmıyorsunuz milleti enayi yerine koymaya!
10 çifti 4 dolar olan, son derece uyduruk çin malı konnektörlerdir. Gerçek deans ile ne uzaktan ne de yakından alakaları olmayıp, tek benzerlikleri şekil itibariyledir.
Gerçek Deans konnektör ise Tower'da bile çifti 3 dolardan satılmaktadır:
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXKX39&P=ML
Eğer uğradığınız hobi mağazasındaki konnektörler hakiki deans ise çifti 4 dolara son derece ucuz. Çünkü Tower'dan getirtmeye kalksanız bir çifti için yol parası dahil 9.52 dolar vereceksiniz. Bu durumda 12 lira bile gayet ucuz.
Mağazalarda gördüğünüz konnektörlerin gerçek değil de çin malı olduğuna %100 emin misiniz?
Dediğim gibi, eğer gerçek deans ise büyük bir fırsatı kaçırmış olursunuz bu fiyatlardan almazsanız.
kardeşim
sen serbest piyasa diye birşey duymadın mı ? hangi devirde yaşıyorsun.
adam 10 tl lik şeyi 100 tl ye satarsa herhalde vardır bir bildiği. bilmiyor isede kapatır dükkanını. ama kazıkçı diye kötü bir tabir ile ithamda bulunduğunuz kişi dükkanını 5-10 sene ayakta tutuyorsa onun karşısında boynumuz kıldan incedir.
Hobi dükkanları bu zihniyette oldukça buna da katılmıyorum :(
yellowaircraf
17-02-2010, 15:34
kardeşim
sen serbest piyasa diye birşey duymadın mı ? hangi devirde yaşıyorsun.
adam 10 tl lik şeyi 100 tl ye satarsa herhalde vardır bir bildiği. bilmiyor isede kapatır dükkanını. ama kazıkçı diye kötü bir tabir ile ithamda bulunduğunuz kişi dükkanını 5-10 sene ayakta tutuyorsa onun karşısında boynumuz kıldan incedir.
Serbest piyasayı geçiniz. Bizler bu hobinin Türkiye' de ilerlemesi istiyoruz. Ama sagolsun hobi dükkanların bunun tam tersini yapıyorlar...
müdür
işine gelen şeyi geç gelmeyeni geçme demekle çözüm bulmazsın. sen TR de bu hobinin gelişmesini istiyor isen bugüne kadar yaptığın güzel paylaşımların ile devam et. bırak ticari boyutunuda model dükkanları düşünsün.
ama yarın öbrügün gelirsen "ben dükkan açtım" dersen :) gel onuda konuşalım.
Serbest piyasayı geçiniz. Bizler bu hobinin Türkiye' de ilerlemesi istiyoruz. Ama sagolsun hobi dükkanların bunun tam tersini yapıyorlar...
yellowaircraf
17-02-2010, 15:40
müdür
işine gelen şeyi geç gelmeyeni geçme demekle çözüm bulmazsın. sen TR de bu hobinin gelişmesini istiyor isen bugüne kadar yaptığın güzel paylaşımların ile devam et. bırak ticari boyutunuda model dükkanları düşünsün.
ama yarın öbrügün gelirsen "ben dükkan açtım" dersen :) gel onuda konuşalım.
Bu hobide "ticari boyut" çıktı mertlik bozuldu.
sırf hobide mi yani ?
Bu hobide "ticari boyut" çıktı mertlik bozuldu.
yellowaircraf
17-02-2010, 15:54
sırf hobide mi yani ?
benim için evet :)
gördüğüm orjinal olmayan deans konektörlerdi.şu durumda orjinallerini helidirectten alacağım galiba.usps ems ile 5 günde gelir.
sanırım iki yıl kadar önce pahalılığıyla bilinen ve daha çok model arabalar satan bir dükkandan mecbur kalıp almıştım,yine fahiş fiyata,geçen zamandan sonra durumun değişmiş olabileceğini umuyordum.
bence ticari mantığa da ters bir satış anlayışı.
biraz agresif bir mesaj yazdım fakat kusura bakmasınlar onların fiyat politikaları kadar agresif değildir. herneyse ben artık helidirectten siparişimi vereyim :D bu alışverişten usps en karlı çıkacak sanıyorum.
herkese selamlar.
El Mariachi
17-02-2010, 16:39
Mevcut ithalat rejimi ile ödenen vergiler bir tacirin belini büküyor. Bu konuda herkesin haklı olduğu hususlar var. Ama malesef Türkiye'de mevcut RC model satış firmaları sadece devletin aldığı vergilere suç bulunmayacak kadar yüksek fiyatlar alıyor ve bu durumu hepimiz görüyoruz. Bu hobi ile uğrşanların belli ekonomik seviyede olmaları onları cesaretlendiriyor. Evet serbest piyasa var ama herşey serbest piyasa demek değil. Tüketici hakları da var.
Aslında Tüketici Haklarından çok fazla dem vuramıyorum çünkü ülkemizde 4822 Sayılı Kanun ile Değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve birkaç yönetmelik de hala bir çok konuda belirli yaptırımlar mevcut değil. Ama tüketici Haklarına ilişkin dernek ve kurumlar bu konularda ellerinden gelen çabayı sürdürmekte.
Ben şahsi olarak bazı çalışmalar yapmayı planlıyorum. Özellikle ürün servisi ve garantisi ile ilgili sıkıntılar olmak üzere bu konuyu da kapsayacak çalışmalar. Çünkü ben özellikle gençlerin bir hobi edinmesinin faydalarını çok iyi biliyorum. Olayı bu boyutuyla değerlendirdiğimde de ülkemizde ilgilendiğimiz hobimizin layıkıyla gelişmesi için taşın altına bu işi ticaret amacıyla yapanların da elini koyması gerektiğine inanıyorum. Bu site takipçilerinin büyük çoğunluğu yedek parça ve malzemelerini yurtdışından alıyor. Ben totalde 900 dolarlık siparişimi yapıp vergimi ödüyorum. Bu hem ülke ekonomisi hem de hobi için büyük kayıp. Olayın gerçekten düşünülmesi gereken bir çok boyutu var.
O yüzden bu topiklerin çoğu kavgayla kapanıp gitse de belirtmek istedim. Ben tek başıma bu işin altından kalkamayabilirim. Ama elimden geleni yapmaya kararlıyım. Tabi en önemli engelim zaman ve katılım.
Yerli malı satan varmı yani burada üretilip satılan varmı? yok degilmi eee çinden alıp satan dükkanlar modelciliğin gelişmesinde nasıl katkısı olacak ozaman, zaten dükkan mükkan aramıyorumki evimden tıklıyorum ödenmiş oluyor, 10 gün sonrada evime geliyor ne yapacagım (kazıkçı veya degil) dükkanla.Modelciliği geliştiren çinin ucuz malları ve ticareti kolaylaştıran internet gerisi havagazı bana göre
MSenturk
17-02-2010, 22:17
Arkadaslar shoplardaki fiyatlar sadece Tr`ye ozgu birsey degil... Ben Ukdeyim Tr`de yasanan olaylar burdada fazlasiyla mevcut. Ozelliklede $la alip Euro satma konusu. Burda o $la alip £la satmaya donuyor...
http://www.mmrlargescale.co.uk/shop/product/z-rc_manifolds/
http://www.davesmotors.com/s.nl/c.885035/n.1/it.A/id.854/.f
shoplarin bir cogu isi bilmeyenin kafasini koparmaya yonelik calisiyor.! Bu sizin ordada oyle burdada yada baska yerdede ayni..!
Sonuc olarak ucuz satanda is yapiyor pahali satanda. Burdan istendigimiz kadar yirtinalim degistirebilecek birsey yok! Turkiyede Modelcilik konusunda sayfalarca yazildi cizildi, sonuc yine ayni.!
Rc ve internet iliskisi olan herparcayi ucuza herturlu bulabilir, rc icinde olup internetten mahrum olanin ise Allah yardimcisi olsun!
mcd__mcd
18-02-2010, 00:14
Olay sadece model ve malzemeleriyle alakalı değilki arkadaşlar.İsteyen istediği kârı koyar evet ama sadece bu değil yani.
Ben bir mouse alıyorum 75$ Kargo dahil.
Türkiye'de aynı mouse 250milyona satılıyordu.Aynı şey bir çok ürün için geçerli.Buna alışın artık , bu kadar uzaktan düşünmeye gerek yok.İç yüzünü biraz düşünün.
Murat şeyi unuttun :)
Kredi kartı ve ona bağlı bir paypal hesabı ;)
Rc ve internet iliskisi olan herparcayi ucuza herturlu bulabilir, rc icinde olup internetten mahrum olanin ise Allah yardimcisi olsun!
Ardacım güzel noktadasın... ;)
Müdür duy artık duy. Aç kulaklarını :) Zaman değişme devri.... Bırak artık klasik inatları... :lol:
Buna alışın artık , bu kadar uzaktan düşünmeye gerek yok.İç yüzünü biraz düşünün.
MSenturk
18-02-2010, 11:23
Murat şeyi unuttun :)
Kredi kartı ve ona bağlı bir paypal hesabı ;)
Emrah bilgisayar, paypal, dedigin gibi ona bagli bir hesap + arastirma hevesi bu hobi cokta ucuza yapilabilir..
Hersey deneyim. (Zamaninda coookkkkk kazik yedim simdi gorup anliyorumda, ahhh ah diyorum... :D )
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.