Orijinalini görmek için tıklayınız : Son zamanlarda PTT de yaşanan kargo gecikmesi
fircasiz
18-02-2010, 12:10
Son yurtdışı siparişlerimde ister Amerikadan ister uzakdoğudan olsun kargo yurtdışından çıkışı yapıldıktan sonra Türkiye ye girişinde çok uzun gecikmeler yaşıyorum. bazen iki haftayı buluyor. ürün takip numarası ile araştırdığımda Türkiyeye giriş yapmadan uzun süreler bekliyor. Daha önce hiç yaşamamıştım son zamanlarda benzer sıkıntı yaşayan arkadaşlar varmı? genel bir sıkıntımı var merak ediyorum.
Uzakdoğudan gelen pakedim 1 haftadır Upim'de bekliyor.Telefon açıyorum ' kayıtlarımızda gözükmüyor ' diyorlar.Genel bir gecikme var sanırım.
cengo_19
20-10-2010, 00:19
yurtdışı siparişleri tahmini kaç günde geliyor??bir de gümrükte bekleme veya ücret durumu nedir?bilgisi olan varmı.??
tayfun0029
20-10-2010, 00:25
5-45 gün süre arasında geliyor. 1-1,5kg lık ufak paketler gümrükte pek sorun yaşatmıyor. kargo ücreti gönderinin ağırlığı ile değişiyor. Gümrük sınırı 150 € ama paket büyük veya dikkatçekecek kadar ağırsa gümrük e takılma ihtimali vardır.
cengo_19
20-10-2010, 00:30
yok ya motor servo pil ve esc getirticem..1kg'ı geçeceğini sanmam...herhalde bunlar sorun olmaz...
Kıbrıs siparişlerim kargoya verildikten sonra ertesi günü Ankara PİM'e oradan da Manisa'ya gönderilirdi her zaman. Sanırım KTHY battığı için İstanbul'a yönlendirildi. Hiçbir zaman gümrüğe takılmazdı Ankara'da. Kontrol bile edilmezdi sanki çünkü anında sevk ederlerdi ilçeme. Şimdi UPİM'e gittiğine göre gümrük gibi bir sorun olur mu? Çünkü haftada 2 gün çalışıyor Manisa gümrüğü. Şimdi UPİM uğraştırıyor mu Kıbrıs paketlerinde? Gümrükte kontrol için bekletirler mi?
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.