PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhaba ben Mukbil

Mukbil
09-09-2005, 15:52
Merhaba arkadaşlar 5 yıl aradan sonra hobbye geri döndüm 3 arabam var ve çeşitli problemlerim site moderatörü sanırım barracuda arkadaşımıza attığım maili buraya da copyliyorum belki yardımcı olabilecek arkadaşlarımız vardır.herkese kazasız eğlenceli günler. :ıggcck:
Merhaba ben siteye yeni üye oldum.gerekli olan bir siteydi bu yüzden öncelikle teşekkür ediyorum.ben 8 yıl önce model araba hobbysine başlamış biriyim.çeşitli nedenlerden dolayı son 5 yıldır bir kere maketlerimi kullanabildim.şu an tekrar hobyyme geri dönmeyi istiyorum.elimde bir tamiya toyota prerunner elektrikli,bir tamiya honda cr-v elektrikli ve bir de kyosho pure ten seriesden benzinli Mclaren GTR var.sektörden uzak kaldığım ve istanbuldaki modelcileri tam bilmediğim için piyasadaki parça fiyatlarıyla ilgili bir bilgim yok.görüyorum ki bu siz bu işe gönülden bağlısınız.beni bilgilendirirsiniz diye umut ediyorum.şimdi 3 arabadaki başlıca problemlerim şu ;
Toyota prerunner
At-6 model acoms marka elektronik speed controllerım var (şam fıstığı yeşili renginde)çalışır mı bilemiyorum çünkü elimde pil yok.
27MHz receiver var üstünde ama bozuk olduğunu biliyorum receiver + kristal ihtiyacım var.
bu arabaya ford F-150 kasası bulup oturtmak istiyorum mümkün müdür?
ayrıca motor dişlisinin karşısında çalışan büyük plastik dişlide sıyırma var tek olarak almam mümkün mü?
Honda CR-V :
yine 27 MHz receiver problemim var
ve arka taşıyıcı uzun kızaklar var arabada onları uzun bir vidayla tutturmuşlar arabayı engebeliş arazide kullanıp biraz zorladığımda bu vidalar yerinden çıkıyor ne yapabilirim?
Kyosho pureten h mclaren gtr
motorumun starterı bozuldu yaptırmam veya starter almam mümkün mü nereden alabilirim?
yine reveicer eksiğim var
ve görünüşe göre benzinim bayatlamış yeni benzin almam gerekiyor.
Arkadaşım kısaca temel amacım bu 5 yıldır atıl durumda bulunan arabaları.standart başka bir deyişle bunları kutudan çıktıkları performansla yürütebilecek çeşitli tamirleri yaparak kullanmak...ben yıldız teknik makine mühendisliğinde son sınıf öğrencisiyim.bu dönem tezim var şubatta okulum bitiyor nisanda askere gideceğim.aslen izmirde liseyi okurken uğraşmıştım bu hobbyle bu yüzden istanbulda neresi iyidir bilemiyorum.öğrenci olduğum için tabir-i caizse 'buraları bilmiyor vur beline' mantığı güden model dükkanlarından çok özellikle kredi kartı kullanabileceğim belki de taksit imkanı yapan halk deyişiyle kazıkçı olmayan bir model dükkanı biliyor musunuz acaba?ben ilk geldiğim yıl ortaköyde bir modelci vardı sokak arasındsa Raciydi sanırım adı da adamın çok yardımcı oldu ve bazı parçaları makul fiyatlara da verdi ama nakit çalıştığı için bütçem zorlandı bir sürü sonra:)bunun dışında nereleri tavsiye edersiniz?
en büyük problemlerin gördüğün gibi elektronik kısmında...şu an tek kumandam var. markası acoms şu tetikli denilen cinsten. model numarasını da vereyim : AW-27MK 3... 10 metreyi geçince kontrolü kesiyor.nakitte vermek üzere 2. el bu kumanda ayarında bana yetecek bir kumanda arıyorum.sence ne kadar civarındadır ve satan arkadaşl veya dükkan biliyor musun?
umarım rahatsız etmiyorumdur.yer mekan bilemediğim için size sorayım dedim.boş bir zamanında bildiğin kadarıyla cevaplarsan çok memnun olurum.şimdiden teşekkürler.
saygılarımla Mukbil Dündar

yusufcetin
09-09-2005, 16:12
Sanırım size bir kumanda seti gerekecek. Önce bununla başlayın. Daha sonra elektirikli için pil edinin. Son olarak yakıtlı model çalışıyormu ona bakın.

Arabaların hangisi çalışıyor ve durumları nedir ona göre hangisi ile devam edeceğinize karar verin ona göre parça ve bilgi verelim.