Orijinalini görmek için tıklayınız : Simulator Kablosu Yapımı Adım Adım
DeLLyCeM
09-09-2005, 20:00
Slmlar Arkadaslar...
Nette bunun gibi kablolar hakkında bir sürü sayfa var bir sürü şema var. Ve genelde kitlerin yanında gelen kablolar RS232 tipi yani Com portlara bağlanılan cinsten. Bu gibi kabloların kurulumu hem zor hemde sinyal iletiminde parazitlenme olabiliyor. Benimde notebook umda Com port olmadıgından dolayı bu kablodan yararlanamıyordum oyüzden LPT portundan baglanılan bir kablo yapmaya karar verdim. Eli havya tutan herkes bu kabloyu kolayca yapabilir.
Resimler bana aittir alıntı degildir.
Gerekli Malzemeler
DB25 Erkek Lehim Tipi LPT port kafası ve kasası
2 Adet 10K Direnç (Kahve-Siyah-Portakal-Altın)
C548B Transistor
S-video kablosu (bu kullanacagınız vericinin tipine gore degisir ben bunu Dragonfly icin yaptıgım için s-video kablosu kullanıyorum)
http://img395.imageshack.us/img395/6564/parcaaa6.jpg
Alttaki resimdeki gibi transistörle dirençleri birbirine lehimleyin şu an için resimdeki numaralar önemli degil
http://img329.imageshack.us/img329/1209/lehimzy0.jpg
Simdi Lpt kafasının resmini goruyorsunuz ustunde bir tanesinde 10-3 yazıyor mesela 10 kısmı kafanın ustundeki delik numarasını 3 kısmı oranın üst resimdeki hangi numaranın oldugu yerdeki kırmızı noktayla lehimlencegini gösteriyor
http://img395.imageshack.us/img395/271/printerlptps8.jpg
Simdi benim vericim Dragonfly oldugu icin alttaki resimde 2 nolu yerin Lpt uzerinden hangi yere lehimlenecegi isaretli fakat farklı kumandalarda bu degisir.
http://img329.imageshack.us/img329/7061/vericiyw8.jpg
Kumandanın Sinyali icin vericinin icinde kücük bir köprü yapılması gerekiyor cünkü vericinin arka cıkısında bize gereken sinyal cıkısı bulunmuyor bunun resmini daha sonra upload edecegim.
iç kısımın son Hali
http://img395.imageshack.us/img395/8012/ickisimwn4.jpg
Son Hal
http://img395.imageshack.us/img395/4678/sonkc4.jpg
Daha fazla bilgi için veya yardım için MSN den ulaşabilirsiniz dellycem@hotmail.com
helal olsun çok güzel olmuş.
DeLLyCeM
10-09-2005, 13:31
Saolasın Mert.....
Çok güzel olmus yaa bravo
butun kumandalr bu tur girisi destekliyormu ?
DeLLyCeM
10-09-2005, 23:31
Evet herhangi bi kumandaya yapılabilir 2 kanallı wheel type araba kumandalarına bile ama işin zor yanı kumandanın içini açıp sinyal çıkışını bulmak.
Ondan sonrası kolay...
orasını nasıl bulucaz peki :D
DeLLyCeM
11-09-2005, 04:40
kumandayı söküceksin pil takıcaksın ve acıkken calıştırcaksın alıcaksın eline multitester ı tek tek arıcaksn
erhanzeynel
20-11-2005, 10:32
multitester da ne ölçüyosun genlik mi yoksa frekans çıkışı mı?
Yanılmıyorsam dijital çıkış olması lazım +5v kare dalga.
Osilaskop bulma imkanım var da aradığımız sinyal nasıl birşey? onu bi söylesen.
erhanzeynel
20-11-2005, 10:49
devreyi bc548 le sürmüşün verici modeline göre transistörün değişmesi gerekebilir mi?
Bi de şu sinyal olayını iyice aydınlatırsan.
DeLLyCeM
20-11-2005, 11:04
PPM dalga çıkışını bulmanız lazım
voltajla alakası yok
BC548C yada NPN2222a bütün kumandalarla calışır çünkü kumandayla alakası yok sadece sinyali Pc nin algılayabilecegi dalga boyuna sokuyor.
DeLLyCeM
20-11-2005, 11:05
Hangi kumandada kullanıcagınızı söylerseniz yardımcı olabilirim
omer_yildir
20-11-2005, 12:46
bu aletı 2 kanal pıstol kumandalara yaparsak vrc adaptoru yerınede gecer sanırım..ama nasıl olucak.. ?
DeLLyCeM
20-11-2005, 13:37
Daha önce bu soru yöneltilmişti zaten
Evet 2 kanallı wheel type kumandalarda da çalışır...
Ben 4 kanallı kumandam ile butun oyunları oynuorum (NFS, FS2005...)
PPJOY sayesinde paralel porttan baglanan kumandayı Windows joystickmiş gibi görüyor bu sayede istediginiz oyunda kullanabiliorsunuz
2 kanallı whell bi kumandaya yaptım ben. cok guzel calışıyor. PPM sinyalini bulmak multi testerla cok zor. önce ppjoy programını tam calışır hale getirin. sonra sinyalin olabilecegi muhtemel noktaları tahmin edin kumanda kartındaki. sonra ppjoyu debug moduna getirin. böylece singal gelince singali hoparlöre versin. sonra tahmin etiginiz noktalara kablo ucunu deydirerek deneyim.
transistoru 10k lık bir dirençle surdugumuz için, bilgisayarda kumanda da zarar görmez. (ama garanti veremem bozarsanız bana sen böyle demiştin demeyin)
Arkadaslar ben bu kabloyu yaptim ama calistiramadim birturli sinyal goremedim
yani g3 te denedim olmadi
bende airtronics VG6000 kumanda var sinyal cikisnida buldum tamircigim
osilaskop la ma gine calistiramadim
yardimci olabilirmisiniz
sermettur
21-08-2006, 20:52
beyler acil yardım kabloyu yaptım fakat ppjoy programını indiremiyorum elinde bulunan arkadaşlar varsa siteye upload edebilirlermi veya email adresime gönderilerse çok memnun olacagım
sagılarımla sermettur@hotmail.com
sermettur
24-08-2006, 20:41
sağolsun hocamız ppjoy prg göndermiş
fms ile ppjoy kurdum çalışmıyor yabancı sitede realfligh g2 ile çalışır diye bahsedilmiş o prg deniyeceyim fakat nette bulamıyorum
bu işi sırası ile anlatıp hatta programlarını siteye upload etse çok iyi olacak ne dersiniz. walkera 6ch s video çıkışlı
windows xp sp2 128rem 8 mb onboard ekran kart cel 633 işlemci bu işe uygunmudur
NOT sayin dellcem ustam sinyal girişi tamam ama gnd kablosu nereye bağlanacak çözemedim.
saygılar
SwTaArRs
24-08-2006, 22:49
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=4032&page=3
bir de bu başlığa bakın oradaki linklerden birinde ppjoun konfigürasyonunun nasıl yapılacğı anlatılıyordu.
bu arada geçen gün arkadaşın dragonfly 37 kumandasını (wk-0701) simülatörde çalıştırmayı deniyorduk. çalışması ilk başta ppjoyu debug moduna alıp test ettiğimizde sinyallerin yerlerinin değişik olduğunu gördük (kumadnasın arkasından aldığını iki kablonun bağlantı sırasını deiştiriyorsunuz)
sinyal geliyordu bu sefer ama doğru bilgi gitmiyordu ppjoydaki sürelerle oynayınca biraz yanıt almayı başardık tabi tam olarak sürelerin ne olması gerektiğini bilmiyorum ama aklınızda bulunsun.
Arkadaşlar,
öncelikle merhaba. ilk defa helikopter aldım ve artık helikopterci olmayı düşünüyorum. tabi öncelikle alıştırma yapmak lazım ve simulatör de helikopterimizi uçurucaz... uçurucaz da herşey sanki benim inadıma ters yapılmış...
sorunum şu...
benim bilgisayarım laptop. ne lpt ne de Rs232 girişleri mevcut. 2 yol var ya usb ya da mikrofon girişi. mikrofon girişi ile ilgili bir kablo yaptım. smartpro diye bir program kurdum. bu programda kontroller çılgın gibi oynuyor. calibre yapamıyorum.
yapılacak diğer şey normal RS232 kablo alıp (elimde mevcut değil ve 20 ytl), ucuna da USB dönüştürücü alıp (elimde mevcut değil 20 ytl) o şekilde ya tutarsa taktiği denemek. ama 40 ytl vericem. izmirde mevcut olmadığı için 10 ytl kargo parası vericem. elim kablo yapımına yatkınken ve cevap buralarda biryerlerde dolaşırken, bu parayı vermeye kıyamıyorum. o parayla modifiye yapabilirim belki:)
sizler ne yapmamı önerirsiniz?
walkera 4 ch helikopterim var...
teşekkürler...
lazrails
12-06-2007, 20:05
bu konu baya bilgi verici deli abi iyi iş çıkarmışsın bende şu walkera 4 ü alıyımda gerekli upgradeleri yapıcaz ben komple tüm plastik parçaları metale çevirmeyi düşünüyorum bakalım ama ağırlık olarak karşımıza ne çıkıcak
kabloyu yaptım ama calıstıramadım NE-KO 4 tipi bir kuman damvar ama sinyal cıkısını bulamadım nasılaanlarız hangi uc oldugunu
öncelikle tebrikler çok güzel bir çalışma olmuş ellerinize seğlık bir sorum olacaktı bu kabloyu futaba 7cap de kullanabilirmiyim onda kumandaya girek soket daha farklı gibi duruyor s-video gibid değilde daha köşeli duruyor. eğer gerekirse fotoğraf da koyabilirim.
fatal1ty
02-09-2007, 21:39
öncelikle tebrikler çok güzel bir çalışma olmuş ellerinize seğlık bir sorum olacaktı bu kabloyu futaba 7cap de kullanabilirmiyim onda kumandaya girek soket daha farklı gibi duruyor s-video gibid değilde daha köşeli duruyor. eğer gerekirse fotoğraf da koyabilirim.
Sanırım bu işini görecektir;
Arkadaşlar Peki bu Kumanda için gereken kabloyu nereden bulabilirim? :)
Kumanda:Futaba FC-28 PPM 35 MHZ FM
Soket Girişi:Eski x86 pc'lerin klayve girişlerinden.http://data.robbe-online.net/robbe_pic/P1001_1-F8014.jpg
DeLLyCeM
27-10-2007, 13:36
Arkadaşlar Peki bu Kumanda için gereken kabloyu nereden bulabilirim? :)
Kumanda:Futaba FC-28 PPM 35 MHZ FM
Soket Girişi:Eski x86 pc'lerin klayve girişlerinden.http://data.robbe-online.net/robbe_pic/P1001_1-F8014.jpg
http://www.rc-electronics.co.uk/buddy.htm
Sevgili ustalarım
Esky Belt CP 3D heli ile gelen kumanda
bu kumandaya usb girişli kablo yapabilirmiyiz
http://www.rc711.com/shop/product_in...roducts_id=188
bi fikri olan varmı? Yardımlar için şimdiden teşekkürler
DeLLyCeM
07-11-2007, 00:43
USB girişli bir kablo yapabilmek için USB entegresi kullanılması ve programlanması gerekiyor ve kullanılması gereken entegreler kolay bulunmuyor.
İlla ki USB den bağlamak istiyorsan; COM port(RS232) ya da LPT port olan kablolardan birini yaparsın ve USB to RS232 converter, USB to LPT converter kullanarak sanal portlar vasıtasıyla USB'den bağlantı yaparsın.
Ama yapmak yerine kumanda için hazır satılan USB kablolardan 40-50Ytl civarına edinmek daha karlı ve sıkıntısız olacaktır.
Sğl Cem kardeşim,
Peki senin başta gösterdiğin kabloyu yapıp USB converter kullansak bu kumanda da çalışır heralde. Satın almak benimde işime gelirdi ama şu an Libyadayım ve böyle şeyleri bulmak inan imkansız gibi bişey.
SwTaArRs
07-11-2007, 12:45
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXJPC0&P=7
ben bu kabloyu kullanıyorum.
kumandam DX7 hiçbir sorun çıkmadan kullandım. zamanında DX6da da kullanmıştım.
aerofly, realflight filan sorunsuz şekilde (tabi crack gerekebilir) çalıştı.
xp de kullandım vista 64bitte kullandım.
omurkuscu
19-11-2007, 13:22
Selamlar
ben bu işe yeni başlıyorum ve honey Bee CP2 modelinde karar kıldım.kafama göre uygun denebilecek bir fiyata buldum.ama içinde simülatör kablosu yok ve internetten bulabileceğimiş söylediyeni olmam dolayısıyla nereden bulabileceğim bir fikrim yok.eğer kablosunu bulursam hemen ürünü satın alacağım ve aranıza katılacağım.bu arada uygun full paket satan var ise tekliflerinize açığım.yardımlarınız ve yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler.. omurkuscu@hotmail.com
istanbullu
04-03-2008, 17:54
hocam öncelikle eline sağlık resimleri görünmüyor bende apachi heli var 3 kanallı bu kumandaya similasyon girişi olurmu istersen kumandanın ana kartının resminide burada yayınlıyım
berkay_y85
30-03-2008, 12:11
selamlar.ben walkera 60 aldım.similatör kablıosunu kendim yapabilirmiyim.dizüstü bilgisayarım var.usb den baglantı kurabilirmiyim.yardımcı olabilirmisin
MELİH UTAŞ
05-04-2008, 15:50
fotoları güncelleyebilirmiyiz çok ilgimi çekti bu konu bende yapmayı düşünüyorum.
DeLLyCeM
05-04-2008, 16:26
Geocities.com'a erişim mahkeme kararıyla yasaklandığı için resimleri göremiyorsunuz.
Resimleri imageshack.us'e taşıdım.
lazrails
06-04-2008, 03:52
Geocities.com'a erişim mahkeme kararıyla yasaklandığı için resimleri göremiyorsunuz.
Resimleri imageshack.us'e taşıdım.
bu mahkeme ne mahkemesiyse iyce sıyırdı bi gün burada kapanırsa şaşmayın :)
yakında resimli ve detaylı honeybee king 2 sim. kablosunu bende yayınlacağım foto makinası ii olmadından biraz beklemeniz gerekicek herkeze iyi çalışmalar
radyoloji
05-06-2008, 00:43
Kumandanın Sinyali icin vericinin icinde kücük bir köprü yapılması gerekiyor cünkü vericinin arka cıkısında bize gereken sinyal cıkısı bulunmuyor bunun resmini daha sonra upload edecegim.
demişsiniz...Öncelikle emeğinize saglık ben işin bu kısmını bulamadım acaba mailime atmanız mumkunmu kumada cıkışında yapılan değişikliklerin resmini mailim
radyoloji48@hotmail.com saygılarımla birde simulasyon programlarının klasor şifresi içinde cok cok teşekkurler.
malesef bende göremedim o resimi ..dellycem e özelden mesajlada sordum sanırım mesajımı görmedi:)
şimdi bunu nereye takacaz yazısı yerine mi veya başk yere girermi
arkadaşlar bence lpt ile uğraşmayın forumda bir konu daha var mono ses kablosu ile çok kolay yapılıyor hatta ben direk stereo kulaklık kablosundan yaptım çok güzel çalışıyor...tabi bu bağlantı 6 kanal walkera vericisi için...
bağlantı şöyle..
http://img179.imageshack.us/img179/2360/walkeratp2.gif
kumandayı yaptım fakat ppjoy ile kurma adımında problem ile karşılaştım yardımcı olabilecek kimse var mı real flight görmüyor kumandayı...
Sümer Yamaner
06-07-2008, 18:19
PPJoy açık iken kumandanız sistemin oyun kumandaları arasında görünüyor mu peki?
sümer hocam teşekkürler hallettim ve şu anda realfligt 3 de de çalıştırdım 3,5 de de çalıştırdım...
tüm dünya forumlarında aradım walkera wk-0405 ile (4ch) ppjoy kurulumu ve calibrasyonları ile ilgili bi konu bulamadım kendim kurcalaya kurcalaya hallettim ve tamamını nasıl yapılacağını vaktim olduğu bi sıraca screenshotlar ile çok detaylıca anlatıcam burada bizimde faydamız dokunsun...
fatihavcu
10-07-2008, 22:01
sanwa vg6000 için yapan varmı bana sanwa vg6000 için usb kablo lazım
hkartol123
10-09-2008, 20:18
Slmlar Bende ThK nın standart 4 kanal vericisi mevcut bununla sadece Fms oynayabiliyorum fakat çok sıkıldım. yani normal ses kablosu çıkışını bi devre ile usb çıkışı yapmamız mümkün deilmi çeviri kablo almak istemiyorum 25 ytl fazla geliyor.
USTALARDAN bu konuda şema bekliyorum
oburakzanbay
02-12-2008, 11:59
bunu usb ile yapabileceğimiz bi şema varmı elinde dostum
ART-TECH 100c kumandanın ses çıkışını pcye bağlayıp PPJOY ile tanıttığımda çok titreme yapıyor, deli gibi titriyor. trainer uçaklarda dual açıp falan hallediyorum ama akrobasi uçaklarında havada kendi kendine dans ediyor uçak, defalarca kalibrasyon yaptım ama bi sonuç vermedi, Moving Range (Katsayı) potunu biraz kıstım işe yaradı gibi ama hala aşırı parazit var, Kablonun dışı blendajlı (- uç örgülü), Mikrofon duyarlılığını kıstım, ne yaptıysam işe yaramadı, alıcıyı açınca sticklere dokunmadan servolardan cızırtı bile gelmiyor ama simülatörde sapıtıyor, ne yapmalıyım, gamandım galdım. ekolayzır bağlayıp parazit yapan bantları kıssam mı :D "not: son cümleyi ciddiye almayın"
Çağlar gerek mic girişli gerekse USB kablo kullanılan ESky kumandalarda sim. kullanmak bazen tam işkence oluyor.
En basit çözüm THK da satılan USB kablolu sim. kumandası kullanmak.
www.bodrumrc.com/sim de başlarda bu konuya değindim ben.
Kumandanda çözümü bulursan bizi haberdar et.
esayar07
11-10-2010, 00:55
arkadaşlar bu kablodan yaptım fakat pc nin lpt girişine taktığımda bişey çıkmıyor. ppjoy diye bir program buldum fakat ondada lpt1 interface radio control tx i seçtiğimde driverleri yüklerken sorun oluşuyor. ''Unable to verify İRQ setting for LPT'' böyle bir hata veriyor , bu konuda bilgisi olan varmı ?
pavilion
30-11-2011, 00:51
Acaba bu kablonun jack gırıs olanını yapabılırmıyız ?
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.