PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava çekim uçagı için hangi model uygun olur ?

CPT-Emre
03-03-2010, 11:32
Merhaba arkadaşlar motor kapalı olsa bile havada uzun süre süzülebilen, arkadan pervaneli, üsten kanatlı, uçuş süresinin 10dk. civarı olan hava çekim uçağı arıyorum. Aklımda Wing Dragon 3 ve Wing Dragon 4 var. Bu modeller uygun olur mu ? Ya da sizler hangi modelleri önerirsiniz ?

emo23
03-03-2010, 11:42
benim fikrim ;
ufak bir model isteniyorsa ; http://www.hobbyrc.com/forum/threads/44280-AXN-Floater-Jet-Inceleme
büyük bir model isteniyorsa ; http://www.hobbyrc.com/forum/threads/45301-Easy-Fly-RTF-Glider-Inceleme

ufak modellern taşıma kolaylığı vardır ama rüzgar gibi dış etkenlerden etkilenmesi, ki çekim olayından çok önemlidir dezavantaj sayılır. ayırca üzerine konacak çekim ekipmanının ağırlığı nedeniyle uçuş hızı artacaktır.

CPT-Emre
03-03-2010, 16:43
Teşekür ederim Emrah abi. Ben bu uçağı (planör galiba) kullana bilirmiyim sence... Amatör uçuşlarda kullanılabilinir mi ?

myssba
03-03-2010, 18:12
Merhaba arkadaşlar motor kapalı olsa bile havada uzun süre süzülebilen, arkadan pervaneli, üsten kanatlı, uçuş süresinin 10dk. civarı olan hava çekim uçağı arıyorum. Aklımda Wing Dragon 3 ve Wing Dragon 4 var. Bu modeller uygun olur mu ? Ya da sizler hangi modelleri önerirsiniz ?

Emre, şu model, yada bu model diye öneride bulunmadan önce kendi deneyimimi aktarayım.
Ben 1. nesil albatros planörü motorlu hale getirdim. 470 watt turnigy sk. motor, 40A towerpro esc , 2650 mAh 3S zippy filightmax pil ile Yarım saatten fazla uçuyorum ve 140 gr. ağrlıkta kamera ile sorunsuz cekim yapıyorum.
Albatros planör thk da satılıyor. Fiatı makul. Becerilebilir de kanat üstü powerpod sistemi yapılırsa.
Motor çalıştırmadan dakikalarca havada dolaşabilen 2 mt kanat boyu olan bir model.
Kanat boyu ne kadar uzun olursa daha çok süzülme imkanı olur.
Kolay gelsin.

CPT-Emre
03-03-2010, 19:25
Teşekkür ederim Mehmet abi. Modele baktım.. Hoş duruyor ama benim bununla uğraşacak bu kadar zamanım yok :( lise son sınıf öğrencisiyim. Sınavlara hazırlanıyorum. Bana hemen uçuşa hazır 200-250 tl civarında -RTF bi set lazım...

myssba
03-03-2010, 21:21
Biraz daha bütceyi zorlayıp THK dan Easy Glider Planör almak ta ayrı bir tercih olur. Türkiye de ve pek çok ülkede denenmiş, foto ve video için tercih edilen bir model...

atambay
04-03-2010, 10:47
Teşekkür ederim Mehmet abi. Modele baktım.. Hoş duruyor ama benim bununla uğraşacak bu kadar zamanım yok :( lise son sınıf öğrencisiyim. Sınavlara hazırlanıyorum. Bana hemen uçuşa hazır 200-250 tl civarında -RTF bi set lazım...

Emre sınavlara fazla zaman kalmadı. Şu aralar iyice yüklenmen lazım. Elinde bir model olsa haftada bir iki saat uçurup stres atardın ama sıfırdan toplamak çok zamanını alır. Haftada bir iki saat elektronik devrelerle uğraş kafayı dağıt, iyi bir okulu kazanmaya çalış. Sınavdan sonra elbirliğiyle sana güzel bir model hazırlarız. Senden zeki olmayanların arkasında kalma sınavda. İzmir'deki deli modelcilere katılır bu yaz sonuna kadar akrobasiye başlarsın. Şimdi herşeyi kenara bırak geleceğine yatırım yap.

CPT-Emre
04-03-2010, 18:54
:):) İlgin için çok teşekkür ederim Metin abi... Elimde wing tiger var abi... 3 kere ucurdum. 3 kerede kaza yaptım.... :D En son pervaneyi kırdım, esc'yi yaktım, rudder'ı catlattım :)... Dün siparip vermiştim THK'den gerekli parçaları yarın gelicek cumartesi uçuşa gideceğim... Ne olur ne olmaz diye 28,5TL lik epoxy , 2 tane 10x4,7 pervane , 2 tane 10x5 pervane, 1 tanede esc aldım... ESC harici hepsini fazladan fazladan aldım... Maksat hafta sonumu güzel ve keyifli geçireyim...

ozan07
13-08-2010, 06:43
Hobby King'in FPV uçağı olarak sattığı Busy Bee, ağırlık ve boyut olarak Wingdragon Sportster V2 nin muadili.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8924&Product_Name=Busy-Bee_Electric_airplane_W/Motor,Servo,ESC_%28Great_for_FPV%29

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/Busy-Bee.jpg

Bu uçak FPV uçağı oluyorsa Wingdragon da haydi haydi olur...diye düşünüyorum...ümit ediyorum...
Hobby kingden sipariş verdiğim malzemelerin gelmesini bekliyorum. Gelince wingdragon ile deneyeceğim. Benim yer istasyonum yok, laptop ve tv kartı kullanacağım, alıcıyı çalıştırmak için gerekirse inverter kullanabilirim. Kaybedecek birşeyim yok, deneyeceğim bakalım, sıkıştığım yerde kafamı kaldırır uçağa bakarım.