PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kazikcilar

umitp
09-06-2004, 19:41
arkadaslar bugun sahrayıcedit de bi hobbyshop a gittim adamın biri geldi ve rc araba almak istediğini soyledi ayıptır soylemesi kusura bakmayın ama adam bir ''KIRO'' ve 850 euro ya kadar alabileceğini soyledi ve daha once hic bir arabasının olmadığını soyledi adamda serpent 835 onerdi müşteri ne kadar dedi adam 1000 euro motorlu dedi adam cumartesi alacak heralde onu birde mt2 ye herseyiyle 700 euro istedi biz türkler neden bu kadar adi oluyoruz tabi laf meclisten dısarı boyle iş yapan adamlara soyluyorum bu lafı yazık millete be.....

yigit1905
09-06-2004, 20:01
ben şahsen oha falan oldum yani.towerdan bile mt2 420 dolara falan geliyo maximum.adam bide yeni başlıyo hiç bilgisi yok hem 835 önermiş bide o benzinli.adam bide 850 euro ya kadar dedimmi o adamın işi bence zor.vay be ne kazıkçılar ama

umitp
09-06-2004, 20:10
sinir oldum ya adamları resmen soyuyolar

Car_Maniak
09-06-2004, 20:28
boyle... burasi turkiye... ama hemen yadirgamayalim.. evet bize 420 $ gelio ama hic onlarin yerinde olmadik ne olabilcegini bilemeyiz... eger bi gun HRC bi hobbyshop acarsa gercek fiyatlari, neden boyle oldugklarini hepimiz anlicaz bence... evet dogru cidden kazik ama bilmeyorum yani o adamlarin da kazandiklari o para belki dukkan masrafi osu busu herbiseyine belki anca yetiyorduk ????

axi_welet
09-06-2004, 20:29
sende adama bir dur deseydin be ümit.adama derdin hobbyrc'ye üye ol diye adamda işi çözerdi.şaka bi yana ümitin dediği gibi biz türkler çok kazıkçıyız.yabancılarıda resmen dolandırıyoruz.geçenlerde okul gezisi yapıldı istanbul'.ve bende gitti.adamın biri simit satıyordu.yanına bir japon geldi ve bir simit istedi.adam simiti japona 4 euro'ya sattı...yani adam simit felan satarak köşeyi dönüyor :D

umitp
09-06-2004, 21:35
vayy be işte boyle bukadar da olmaz

Car_Maniak
09-06-2004, 22:48
gerci adam ilk baslayacak birine 835 onererek yapmis yapacagini ama bence bu para muhabbetine girmeyelim yeniden.. evet pahali.. insallah daha ii olacak..

engine02
09-06-2004, 23:43
oraya bnde gittim orası olumune kazıkcıdır oradan bisi alınmaz abi

RoCCo
10-06-2004, 01:01
arkadaşlar tamam doğru söylüyorsunuz pahalı satabilirler ama kazıkçı demeniz yanlış . Sonuçta bu adamlar sizin kafanıza silah dayayıp zorla bi şey almanızı istemedi . Pahalı geliyorsa almazsınız olur biter . Ben onları savunmuyorum ama kazıkçı diye kötülemeniz doğru değil . Car_maniak dediği gibi belki bilmediğimiz nedenlerden dolayı böyledir . Sonuçta bu shoplara gidip hepimiz benzin veya acil ihtiyacımız olduğunda yedek parça alıyoruz . Ben şimdiye kadar bi tane shop'a sordum vaziyetin neden böyle olduğunu ondan da yalanla karışık bir cevap aldım . Zaten diğer shoplarında oradan farkı yok yani genelde hepsi böyle . Onun için yüzlerine söyleyemeyeceğimiz şeyleri burada söylemeyelim bence . Zaten pahalı satıyorlarsa onlarda bunun farkındadır , eğer gerçekten pahalı satmak zorunda kalıyorlarsa bu sefer biz yanlış anlamış oluruz . Zaten fiyatların towerla aynı olmasını hiçbirimiz bekleyemeyiz . Tabi bu kadar da pahalı olmasına da anlam vermek elde değil . 80 dolarlık motoru 220 dolara satıyorlar . Ama sizde haklısınız bende ilk kazık yediğimde uyuz olmuştum :) sonunda öğrendimki hepsi böyle . Neyse durum bundan ibaret :)

Seth
10-06-2004, 01:01
arkadaslar hpi rs4 3 rtr kit, tower da yol dahil 360 dolar. distrubitor shopta, 570(beşyüz yetmiş) EURO ya satıyorlar.

Ya benim canımı sıkan, ben cok ugrastım gumrukle midem bulandı, gerci towerda faturayı ekliyorlar ama korkuyorum gene gumrukde sorun cıkar diye.

platy
10-06-2004, 03:43
Bu konuşmalar herhalde senede bir geçmesi gereken konuşmalar.
Hobbyshopçuların , ellerine geçen malı %100 kar marjı ile satmalarının akıl alıcak bir yanı yok. Hiç kafanızı yormayın , acaba bilmediğimiz bir sebebimi var diye. Fakat bunlar bazı mallar için geçerli. Hangi mallar ? demeyin. En iyisi zamanla kendiniz görmeniz yada her seferinde işin içinde olan birine sormanız.
Evet bazı mallar %100 hatta bazen daha fazla karla satışa sunuluyor fakat bazı mallarda uygun fiyatlara satılıyor.
Şu sıralarda hobbyshoplar arasındaki rekabette artmakta. Yeni yeni hobbyshoplar açılıyor. Rekabetin artması durumunda fiyatların düşmesi gibi bir şey olabilir.
Ama hiç bir zaman towerdaki fiyatlar olmaz.

Bu arada , eğer bu işe daha yeni başlayan biri , dediğiniz tipte biri gelipte ben 850 euroluk bir şey almak istiyorum derse ordaki adamda ne yapsın ... Veriyo 850 euroluk malı. Elinde olsa 910 bile verir :)

yigit1905
10-06-2004, 09:54
sende adama bir dur deseydin be ümit.adama derdin hobbyrc'ye üye ol diye adamda işi çözerdi.şaka bi yana ümitin dediği gibi biz türkler çok kazıkçıyız.yabancılarıda resmen dolandırıyoruz.geçenlerde okul gezisi yapıldı istanbul'.ve bende gitti.adamın biri simit satıyordu.yanına bir japon geldi ve bir simit istedi.adam simiti japona 4 euro'ya sattı...yani adam simit felan satarak köşeyi dönüyor :D
ondan başka bişide bizde okul gezisine kuşadasına gittik ve orda bi dondurmacı gördük.akıllı adam diğerlerine göre iki katı daha fazla satıyo.neyse adamı bi deneyelim bakalım ne dicek die gittik.baktık baktık elime magnum aldım.heryerde de 1 milyon du magnum.neyse bilerek ödeyim dedim ama ödemicektim.adam a ne kadar dedim adam 2 milyon dedi.bende o zaman karşı taraftakinden alırım dedim.adam bi atladı.şşşş delikanlı o turist fiyatıydı gelin size bir buçuğa veriyim diye o listenin arkasını çevirdi.falan yani ben bunada oha falan oldum yani. :(

RoCCo
10-06-2004, 12:14
yeni hobbyshop mu acıldı

SirWilliam
10-06-2004, 14:53
2 tarafta haklı bence.
Bize göre çok pahalı ama sanıyorum ki onlar icin anca. Neden mi? Diyelim t-maxx satacaklar.

380 ürün+50 kargo+25 gümrük+bide kar 300 desen=775 $ alsana bize göre ucuk olan bir fiyat.
Birde onlar her ay elemanlar+yeni ürün+firma karı gerekiyor. O yüzdende kar marjlarını yüksek tutuyorlar diye düşünüyorum ben.

saygılar...

nitro_rs4
10-06-2004, 15:15
Arkadaşlar,
Para karşılığı yapılan alış-verişler kişinin kendi insiyatifindedir. Yani bir malın fiyatını araştırısın ve kendine en uygun olanını parasını ödeyerek alırsın. Bu anlamda; Türkiye pazarında hobby ürünlerinin satışını yapan firmalar şu veya bu sebeple Tower hobby 'ye göre pahalı kalabilirler, araştırırsanız bu ürünlerin avrupa pazarındaki fiyatları da tower'a göre kazık kalıyor. Hemen hemen herkes fiyatları biliyor ve bilmeyen arkadaşlar da üyemiz odukdan sonra öğreniyor. Rekabet veya başka sebeplerle, gün gelecek türkiyedeki fiyatlarda düşecektir fakat bu seviye hiçbir zaman tower seviyesine gelemeyecektir. Şunu hatırlatmak isterim, tower büyük bir market, imalatcı firmadan mal çekerken kaç birim çektiğini bilen ya da tahmin eden varmı? İstanbuldaki bir hobby shop 20 adet araba çekiyorsa tower belki 1000-2000 belkide daha fazla mal çekiyor. Bunun ne anlama geldiğini lütfen düşünün. İşyerinde genel gideriniz aylık 1 milyarsa bunu kar olarak 20 arabaya yediriseniz araba başına 50,000,000 düşer ama 1000 arabaya yediriseniz 1,000,000TL düşer. Yazacak ve zihninizi açaçak daha birsürü şey yazılabilir. Bu sebeple Türkiyedeki firmaları bu şekilde ağır eleştirmek doğru değil diye düşünüyorum. Son olarak; Araba ya da yedek parça almak isteyen arkadaşlara yardımcı olurken belki "burada kazıklanırsın" demek yerine "burada fiyatlar şu seviyede fakat biz tower dan alıyoruz orada şu kadar" demek daha iyi ve bizlere yakışan olur diye düşünüyorum. Türkiyedeki dükkanlar "sütten çıkmış ak kaşık" demiyorum fakat eleştiri konusunda bu kadar da zalim olmayalım derim.

madsnake
10-06-2004, 15:28
2 tarafta haklı bence.
Bize göre çok pahalı ama sanıyorum ki onlar icin anca. Neden mi? Diyelim t-maxx satacaklar.

380 ürün+50 kargo+25 gümrük+bide kar 300 desen=775 $ alsana bize göre ucuk olan bir fiyat.
Birde onlar her ay elemanlar+yeni ürün+firma karı gerekiyor. O yüzdende kar marjlarını yüksek tutuyorlar diye düşünüyorum ben.

saygılar...

bir kere onlara bu arabaların daha ucuza gelmesi gerekiyor...çünkü onlar bu işin distirübütörlüğünü yapıyorlar...ayrıca 300 dolar karda biraz fazla değilmi???

kadıköyde bir shop acayip atıp tutuyordu...bir tower'ı kötülüyordu...güya o adamlar sahte mal satıyorlarmış...adamın dediğine göre hpi çok dandikmiş...dükkanına bile koymazmış...yazık yaaa bir tanesini tgözüm önünde resmen kekledi...adam oğluna hediye alıyormuş...adamın gözünün içine baka baka smartechi dünyanın fiyatına sattı...

freeman1209
10-06-2004, 15:42
aslında bu işi tamiya hpi falan düşünmeli.türkiyede bayi falan açsalar ordan dükknalara dağıtım yapsalar daha ucuz olur.ama adamalar herhalde türkiye pazarını geliştirmek istemiyor.yada riske girmek istemiyorlar.

nitro_rs4
10-06-2004, 16:26
Arkadaşlar,
Özellikle amerikada her mahallede bir pist olduğu söyleniyor. Bu da şu anlama gelir, evlerin %40 ında RC araba var (en az). Doğru bir yaklaşım olmayabilir fakat şunu anlatmak istiyorum, türkiyede bir hobby shop ayda 5 araba satıyorsa amerikada en az 100 araba satıyodur. Yani bu işin sürümü yok. freman1209; zaten bahsettiğin firmaların türkiyede resmi temsilcileri var. Fakat satış kotaları fiyatları bizim beklentimiz seviyelerinde aşağıya çekecek düzeyde değil.
Bir soru; Sizce Türkiye genelinde kaç kişide RC araba-tekne-uçak yada heli vardır. Bence bu işi ciddi anlamda yapan ve para harcayabilen 2000 kişiyi geçmez (verdiğim rakam insaflı rakamdır) Biz eski forumda 1200 kişiydik kaçında araba yada RC araç vardı sizce. Şu anda kaç kişiyiz, yarışlara kaç kişi katıldı?
RC pazarı ve fiyatları konusunda ortada bir gerçek var, bu iş Türkiyede pahalı, doğrudur. Ama bu işin tek sorumlusu da ithalatcılar değil. İnsanların gelir seviyeleri, sosyal refahın çok düşük oluşu, eğitim-öğretim seviyesindeki zayıflık ve plansızlık, gelişmelerin gerisinde kalmak vs. Teknolojik gelişimin Televizyon ve Çep telefonuna endeklendiği bir toplumda bundan fazlası nasıl beklenir. Adam gidip 1 milyar telefona para veriyor sonra senin elindeki arabaya oyuncak gözüyle bakıp 500 USD verdin diye seni kınıyor.???

madsnake
10-06-2004, 16:45
nitro_rs4 doğru söylüyorsun...kimse bir oyuncağa para gömmek istemiyor...bu rc işi insanlarda bir tabu halinde...herkes oyuncak olduğunu düşünüyor...gören gülüyor...eşşek kadar oldun hala oyuncakla mı oynuyorsun diye...yanlız esnafta biraz insaf etmelidiye düşünüyorum...çünkü gittikçe hareketlenen bir sektör...şimdi düşünün bu kadar kişi towerdan ve başka sitelerden alışveriş yapıyor...eğer aşağı yukarı bu fiyatlarda olan bir yer olsa kim giderde towerdan alır...adam bastırır parayı alır...hem böylece daha kolay yaygınlaşır...birde bu iş insanları korkutuyor...gidiyorsun bir shopa dünyanın parasını çekiyor adam...ondan sonra pes ediyorsun...ben bundan yaklaşık 5 sene önce bu işe kafa yormak istedim ama bana bu iş için en az 1250 dolar ayırmam gerektiğini söylediler ozaman...bende vazgeçtim...şimdi araştırınca işin gerçeğini öğrendim...

nitro_rs4
10-06-2004, 16:50
İnşallah daha da gelişecek ve bazı şeyler düzelecek...En azından bizimde katkımız oluyor ve olmaya da devam edecek.

madsnake
10-06-2004, 16:53
bu yurt dışındaki büyük sitelerle konuşulsa anlaşılsa türkiye'ye şube açmaları gibi bir olasılık olamaz mı acaba???

nitro_rs4
10-06-2004, 16:57
İlk soracakları soru, "aylık nekadar ciro yaparız" olacaktır. Bu sorunun muhatabı sen olsan ne cevap verirdin?

RoCCo
10-06-2004, 16:58
oğuz abi çok güzel bir şekilde açıklamış işte durumu . Towerhobbies olayında adamlar düşük karla çok miktarda kit satıyorlar ki bence kit başına en az 50 - 100 dolar arasında kar ediyorlardır . Fakat burada adamlar ayda kaç tane araba satıyorlardır sizce? Taş çatlasın 5 ya da 10 tane . Bi arabadan 300 dolar kar etseler ayda 1500 dolar para yapar . Zaten dukkanın kirası 1500 dolardır . Bu adamda sonuçta esnaf . O da bir şekilde para kazanmaya calısacak . Ayrıca ben towerhobbies'den RTR RS4 3 EVO'yu 350 dolara getirttim . Siz sanıyor musunuz bu araç aynı yere 350 dolara geliyor?? Ben bu modelin en az 500 dolara (kesin daha fazladır) geldigi kanaatindeyim . Sırf zaten gümrükteki adama 1 milyar para veriyorlardır malları çekebilmek için . 20 tane kiti gidip elinizde kağıtla gümrük memuruna göstererek alamazsınız . Her firmanın gümrük işleriyle uğraşan elemanı vardır . Adam gümrükten çıkartana kadar uğraşır orada her şeyi halleder . Bunlarda belirli bir ücret alıyorlar tabi bunların karşılığında . Ayrıca bi tane kit'in kargo parasının ne olduğunu biliyorsunuz . Birde 20 tanesinin masrafını hesaplayın isterseniz . Yani biz buradan oturup yazıyoruz da pahalı falan diye iş sanıldığı kadar basit değil arkadaşlar .
Ayrıca şu yeni gelen adama serpent verme olayına hala bir anlam veremedim . Yeni evo getirdik diyorlar adama neden gidip onu vermiyorda serpent vermeye kalkılıyor?? Bence burada da bi yanlıs anlama söz konusu..

SirWilliam
11-06-2004, 00:41
+1 Rocco

2 tarafta haklı bence.

saygılar...

Orientt
11-06-2004, 02:14
herşey artı bide adamlar hergün araba satmıyolar ona görede kar koyuylar.. yani zar zor satılan bir arabaya 20-30 dolar kar koymalarını bekeleyemeyiz

platy
11-06-2004, 02:19
yeni hobbyshop mu acıldı
Evet 2-3 tane yeni hobbyshop açıldı.

bir kere onlara bu arabaların daha ucuza gelmesi gerekiyor...çünkü onlar bu işin distirübütörlüğünü yapıyorlar...
Türkiyede sadece bir firma distribütör. Diğerleri mal alıyorlar ve satıyorlar. Yani onlarada mallar çok ucuza gelmiyor.
Distribütörlük almakta çok kolay değil.
Evet şu an hobbyshoplar biraz fazla kar koyup satıyorlar bazı malları. Yeni hobbyshoplar açılıyor ama rekabet konusu nasıl gelişir bilemiyorum açıkçası.
Fiyatlar düşse bile hiçbir zaman tower yada rcmart vs... kadar ucuz olamaz.
Adamlar yılda 10 tane araba satmıyolarki...

RoCCo
12-06-2004, 19:06
nerede acıldı diye sorsam ayıp olur mu acaba :)

platy
12-06-2004, 23:23
Fenerbahçe stadının yanındaki Kenan Evren lisesi yanında açıldı 1 tane.
1 tane , Kızıltopraktaki Bp yi geçince , bostancı istikametinde giderken , sahil tarafında açıldı.
Açılalı bi kaç ay oldu ama daha yeni sayılır , 1 tane de karşıda fulya mı ne öyle bi yerde açıldı. Tam yerin adını bilmiyorum ama yıldızdan aşşağı inince ..