PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tam gazda stop ediyo yardım

serkan rc
01-05-2010, 17:30
arkadaşlar 28 lik bi motorum var çalışması rolantisi cok iyi düşük devirde çok iyi hızlanıp tam gaz yaptıgım zaman stop ediyor neden dir hangi ayarı olmamış bi yardım ederseniz sevinirim

Sümer Yamaner
01-05-2010, 17:40
Rölanti iyi, düşük devirlerde iyi ve gaz yemesi iyi ise muhtemelen yakıt beslemesinde sorun vardır. Büyük iğneyi iyi ayarladığınızı varsayıyorum tabii...

Highflyer
10-05-2010, 17:00
arkadaşlar 28 lik bi motorum var çalışması rolantisi cok iyi düşük devirde çok iyi hızlanıp tam gaz yaptıgım zaman stop ediyor neden dir hangi ayarı olmamış bi yardım ederseniz sevinirim

Çok benzer bir sorunu ASP 52 ile bu hafta sonu sahada yaşadık. Model yarım gazda tırmanabiliyor fakat yine de tam gaz açınca stop ediyordu (daha doğrusu test pilotumuz Sarven stop etmesine izin vermeden durumu kurtarıyordu). Çok uğraştık ama Ahmet Abi sağolsun küçük iğne ayarı ile çözdü sorunu. Anladığım kadarıyla küçük iğnenin rolü devir bandının başında ve sonunda. Aralarda ise büyük iğne konuşuyor. :)

atambay
14-05-2010, 00:37
Büyük iğne yarım gazın üstünde, küçük iğne yarım gazın altında etkilidir. Rölandideyken aniden tam gaz yapılarak düşük hız ayar vidasının ayarı yapılır. Yüksek hız vidası ise sadece tamgaz yapılarak ayarlanır.

aozgen
14-05-2010, 10:01
Küçük iğne gaz aralığının yaklaşık %80 ine kumanda eder,son%20 büyük iğneye kalır ama b.iğne herzaman abidir.Onun baştan saldığı yakıtı k. iğne kontrol eder,yani b. iğne az veya çok yakıt veriyorsa k.iğne ayarları da olması gereken yerden farklı olacak.
Sizin problemin ne olduğunu anlamak için çalışabildiği en yüksek gazda çalışırken yakıt getiren hortumu sıkıverin.Motorun devri yükseliyor,çalışması düzgünleşiyor sonra stop ediyorsa b.iğne fazla zengin,motor hemen stop ediyorsa b. iğne fakir demek.Ortasını(az zengine kaçarak )bulun.

serkan rc
03-06-2010, 16:24
bujidenmiş :) ya ayarları yaptım süper basıyom stop edıyo hiç bujiye bakmadım durumu ne diye :)