PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 150 kiloyu kaldıran planör motor

basari
29-09-2005, 22:49
150 kiloyu kaldıran planör motor arıyorum. ilerde planör yapmayı düşünüyom ekonomik nerde satılır veya bulunur :)

DeliRc
01-10-2005, 08:38
herhalde içine binip uçmak için arıyosun abi aynı fikir bendede var geçenlerde discovery de izledim herkes kendi uçağını kendi yapıyo ve gerçekten bir muhteşem oluyorudu 10 bin dolara kitler satılıyormuş tam takım nerde var görmedim ama

!Amorfy.BaRoS+
01-10-2005, 13:12
Çagan unutturma link veriyim.
Özellikle amerikada yaygın kendi kitin arf gibi geliyor ve yapıyorsun oranın kanunları sanırım uyygun alanlar içinde izin veriyor...

İnfinity_DREAM®
01-10-2005, 21:46
yaa arkdaşlar bence biraz sakat olmazmı :) insan tırsar baya bak tüylerim diken diken oldu :):)

basari
09-10-2005, 18:51
herhalde içine binip uçmak için arıyosun abi aynı fikir bendede var geçenlerde discovery de izledim herkes kendi uçağını kendi yapıyo ve gerçekten bir muhteşem oluyorudu 10 bin dolara kitler satılıyormuş tam takım nerde var görmedim ama

oha o ne be:D uçak aramıyoz planör motoru arıyoz 100 kiloyu kaldıran planör motoru diyelim mesala:)

mam
16-10-2005, 12:58
al Bir Tane Böle Jeneratör Sök Motorunu Al Sana Motor İşte.
200 milyondan başlayan jeneratörler var piyasada.

basari
17-10-2005, 18:05
al Bir Tane Böle Jeneratör Sök Motorunu Al Sana Motor İşte.
200 milyondan başlayan jeneratörler var piyasada.

arkadaş iyi fikir verdin fakat bi insanı havada tutabilirmi. bi diğeride kendim keşfettim:D bisiklet pedalından pervaneleri döndürerek aynı bisiklet gibi hem gidecek hemde pervaneler dönücek acaba öylede uçulurmu:D tabi planörün oldukça hafif olması halinde :)

encrypted
17-10-2005, 21:48
pedallı planör discovery de gördüm yanlız, pedalı çeviren bisiklet yarışlarında zannedersem derece yapan biriy di ve çok az havada kalabildi:)

mam
17-10-2005, 22:00
Evet Bir insanı havada tutar pervane ve diğer aksamlar önemli motor mobilet motoru olsa da olur sonucta pedallı bisikletçinin planöründen yaparsan pedal atmak yerine mobilet tak oraya işte :-)
çamurlukları ve diger ıvız zıvır metal aksamı cıkar hatta depoyu plastik yap tekerlekleri incelt pedalları sök. sana hafif bir motorlu bisiklet olsun.
sonrada o pedal ceviren sporcudan iyi sonuc elde eder bence.

basari
17-10-2005, 23:41
Evet Bir insanı havada tutar pervane ve diğer aksamlar önemli motor mobilet motoru olsa da olur sonucta pedallı bisikletçinin planöründen yaparsan pedal atmak yerine mobilet tak oraya işte :-)
çamurlukları ve diger ıvız zıvır metal aksamı cıkar hatta depoyu plastik yap tekerlekleri incelt pedalları sök. sana hafif bir motorlu bisiklet olsun.
sonrada o pedal ceviren sporcudan iyi sonuc elde eder bence.

Evet denemeye değer benziyo peki planörün kanatlarını sert strafor köpükten yapsak olurmu bi insanı havada tutabilirmi bu köpükler yada köpük olmazsa hafif başka hangi maddeyi önerirsiniz :)

mam
24-10-2005, 20:34
Straforun Tutacagını sanmıyorum zira Model ucaklarımızda Dahi strafor Tek Bir Kanat Yok Tamamen Balsa veya Ahşap Destekli strafor iç Yüzeyli.

ama Bu Cihaza Binecek Arkadaşa da Baglı Durum Hoşuna Giderse veya Arzu Ederse Biner :-)

basari
26-10-2005, 20:07
mam arkadaş mobiletin motoruylan uçulmaz dedi bi pilot arkadaş mobiletin motoruylan uçulcağına eminmisin şu işi bi daha anlat bakalım bu yöntemlen uçan arkadaşlar varmı uçalım derken mort olmayalım :D

electrician
26-10-2005, 23:16
walla arkadaşlar size önerim genelde fransada denk gelmiş olduum 5 hp lik bisiklet motorları :) bu bisiklet selesinin altına monte edilenlerden onları bulursanız o bisiklet muhabbeti baya uygun yani :) hahaha deli olur ya düşününce şimdi :D

modelci54
27-10-2005, 14:18
arkadaşlar mobilet motorlarındada iyi devirvar bu bilginiz olsun 10000 devir/dakika var buna fazla bi güç gerekmiyecek sanırım uygun birde pervane bulundumu oldu bu iş işte ben yapıcam bana şu aletlerin planını bi verirmisiniz yada nereden bulabilirim taktım kafaya yaaa neden olmasın yapıcaz biz bu işi konuya ilgi gösterelim bilen bilmiyenlerle paylaşsınlar bu iş olur arkadaşlar

basari
28-10-2005, 21:51
arkadaşlar mobilet motorlarındada iyi devirvar bu bilginiz olsun 10000 devir/dakika var buna fazla bi güç gerekmiyecek sanırım uygun birde pervane bulundumu oldu bu iş işte ben yapıcam bana şu aletlerin planını bi verirmisiniz yada nereden bulabilirim taktım kafaya yaaa neden olmasın yapıcaz biz bu işi konuya ilgi gösterelim bilen bilmiyenlerle paylaşsınlar bu iş olur arkadaşlar

Evet bu planı bende arıyom mobiletle yada bisikletle bi şekilde uçmalıyız :D

konuştuğum pilot arkadaş 100 kiloyu kaldıran bi motor olduğunu söyledi bunlar motorlu planör oluyo ve fiyatı malesef 5 bin dolarmış yani alma gücünün çok üstünde benim için :D o yüzden ucuz bi yöntem arıyom millet duyrulur :D

basari
30-10-2005, 14:05
yeni bi teklifim var millet.
5 bin dolarlık planörü ortaklaşa alsak vede o planörü kiralık olarak uçurup bide ticaretini yapsak ne dersiniz nasıl fikir ama :)

mam
02-11-2005, 23:38
mobilete devam edin projeden şaşmayın.
Kesim motoruyla model uçak yaptık uçtu :-) biraz büyüğü mobilet motoruyla herhalde bir planör kalkar söz misal mobilet motoru 49-51 cc arasındadır yani küçük bir motordur biraz daha ne bileyim 75-100 lük motorlarda kullanıla bilinir. :-)
ama sonucta deltakanat gibi bir cihaz olacagından öyle pek alım şahım bir motor gücü isteyeceğini düşünmüyorum. :-) Uğraşıya devam

modelci54
03-11-2005, 00:32
arkadaşlar bu motoruların 2 tanesini birleştirmişler daha güçlü bi şey olmuş yani molilet motorlarından bahsediyorum bu motorların normali 6000 devir felan yapabiliyormuş teorik olarak biraz yavaş ama olabilir mi acaba birde motora italyan egsost takınca bu motorlar 110 km ye ulaşabiliyorlar dişli sisteminde birde modifiye işlemi yapıyorlar tabii peki bunu bulduk bunlara uygun pervaneyi nereden bulucağız ben bu konu ile ciddi ilgileniyorum eğer bi plan bulabilirsem önümüzdeki yaz uçmayı düşünüyorum inşallah her kezin bu konuya eğil mesini bekliyorum

basari
03-11-2005, 02:12
walla arkadaşlar size önerim genelde fransada denk gelmiş olduum 5 hp lik bisiklet motorları :) bu bisiklet selesinin altına monte edilenlerden onları bulursanız o bisiklet muhabbeti baya uygun yani :) hahaha deli olur ya düşününce şimdi :D

arkadaş o bisiklet motorlarını nerden buluruz bizi uçururmu peki :)

arkadaşlar bu motoruların 2 tanesini birleştirmişler daha güçlü bi şey olmuş yani molilet motorlarından bahsediyorum bu motorların normali 6000 devir felan yapabiliyormuş teorik olarak biraz yavaş ama olabilir mi acaba birde motora italyan egsost takınca bu motorlar 110 km ye ulaşabiliyorlar dişli sisteminde birde modifiye işlemi yapıyorlar tabii peki bunu bulduk bunlara uygun pervaneyi nereden bulucağız ben bu konu ile ciddi ilgileniyorum eğer bi plan bulabilirsem önümüzdeki yaz uçmayı düşünüyorum inşallah her kezin bu konuya eğil mesini bekliyorum

arkadaş bizde bu konuya önem veriyoz delta kanat yerine sert strafor köpük 5 santimlikten şöyle 2-3 tanesini birleştirsek yapsak 15-20 santim kalınlıkta hafif ama sağlam plastiklende bunları etrafını yapıştırsak pervane olarakta çok büyük bi pervane plastikten yada ona benziyen bi malzemeden yapsak mesala bu pervaneleri ama herşey deniyerek anlaşılır :)

basari
06-11-2005, 18:09
şu delta kanat hakkında bilgi istiyom ne tür malzemeden yapılır o olmazsa yerine ne kullanılır. balon işide yattı yaw o yüzden soruyom :)

DeliRc
07-11-2005, 21:31
onur abi şu link i ver hasta oldum cihazlara yaw adam arabada taşıo :) çalıştırp 2 saat uçuo bi depo ile yaw

basari
07-11-2005, 21:37
onur abi şu link i ver hasta oldum cihazlara yaw adam arabada taşıo :) çalıştırp 2 saat uçuo bi depo ile yaw

Evet bende merak ettim şimdi linki nerde yaw :)

beyazid
15-11-2005, 02:22
Selam. 250 cclik jawa motorunu deneyin.Mobilet motoru sizi havada tutabilir ama yerden kaldirmaz.Ucmak icin once havalanmak gerekir bence.saygilar.

beyazid
15-11-2005, 02:26
Sizin bahsettiginiz bisiklet motorlari solex in.Hollandada bol mikradda var.Ama degil sizi yaniniza alacaginiz beslenme cantasini dahi kaldirmaz.Soylemis olayim.Saygilar..

basari
15-11-2005, 11:57
Sizin bahsettiginiz bisiklet motorlari solex in.Hollandada bol mikradda var.Ama degil sizi yaniniza alacaginiz beslenme cantasini dahi kaldirmaz.Soylemis olayim.Saygilar..

Evet arkadaş bisikletin hakkettende uçurması doğa kanunlarına aykırı :)
şu motorla uçma işini forumda deniyecek arkadaş yokmu bi önce görelim sonra bizde yaparız :)

beyazid
16-11-2005, 00:12
Siz yapin ,ben ucarim.

basari
16-11-2005, 00:58
Siz yapin ,ben ucarim.

+1 :D

erhanzeynel
20-11-2005, 02:53
beyler uygun bir dişli sistemiyle insan gücüyle bile uçulabilinir.
Çok yüksek bir dönüştürme oranlı redüktör kullanılırsa pedalla uçulabilinir.
Ban bunu 10 yıl içinde yaparım.
Gaza geldim bea.

basari
20-11-2005, 16:49
beyler uygun bir dişli sistemiyle insan gücüyle bile uçulabilinir.
Çok yüksek bir dönüştürme oranlı redüktör kullanılırsa pedalla uçulabilinir.
Ban bunu 10 yıl içinde yaparım.
Gaza geldim bea.

arkadas o is o kadar kolay olsaydi simdi coktan uçmustuk :)

erhanzeynel
21-11-2005, 02:39
:) haklısın ben de yazarken uçmuşum zaten :)

basari
21-11-2005, 20:09
:) haklısın ben de yazarken uçmuşum zaten :)

dogru söze ne denir :)

calisto298
04-02-2008, 17:31
arkadaşlar ben de bir ultralight planı ararken bu siteyi buldum.makine müh. e sadece kendime ait ultralight,offroad aracı yada atv tarzı makineler yapmak için girdim diebilirim :D
fikirler çok umut verici devam edelim bişiler çıkacak inş! bi de bence kanat için köpük kullanmak yerine ince alüminyum alaşımlı çubuklar kullanıp üzerini paraşüt kumaşı cinsinden kaplayıp kanat formu verebiliriz ama biraz pahalı olabilir.köpük biraz sakat olabilir :D

red_fin
04-02-2008, 17:50
İyi güzel ama konu tarihine bir göz atsaydınız keşke. 2 yıldan daha uzun bir zaman geçmiş son mesaj atılalı.

basari
04-02-2008, 21:41
İyi güzel ama konu tarihine bir göz atsaydınız keşke. 2 yıldan daha uzun bir zaman geçmiş son mesaj atılalı.

evet 2 yıl geçti ama bu konuda bi gelişme yok :D bize daha doğru dürüst plan gösteren çıkmadı :( ayrıca bu bi kişinin yapacağı iş değildir bikaç uzman önce plan sonrada malzemelerini bulacak ayrıca ben köpük dedim kanat için çünkü köpük daha hafif ve ucuz bi malzemedir :D

trex
06-02-2008, 01:20
arkadaşlar ben de bir ultralight planı ararken bu siteyi buldum.makine müh. e sadece kendime ait ultralight,offroad aracı yada atv tarzı makineler yapmak için girdim diebilirim :D
fikirler çok umut verici devam edelim bişiler çıkacak inş! bi de bence kanat için köpük kullanmak yerine ince alüminyum alaşımlı çubuklar kullanıp üzerini paraşüt kumaşı cinsinden kaplayıp kanat formu verebiliriz ama biraz pahalı olabilir.köpük biraz sakat olabilir :D

çok daha mantıklı

basari
08-02-2008, 00:19
çok daha mantıklı

o halde o arkadaş bi yapsında görelim bakalım uçabilecekimi :D

tesviyeci
08-02-2008, 01:26
Merhaba Arkadaşlar
Ben olmaz kelimesinden nefret eden bir insanım bu yüzdende bu kelimeyi lûgatımdan sileli çok oldu. Üstelik bu tür girişimlerde bulunan arkadaşlarıda hep takdir etmişimdir. ama benim nacizane fikrimi sorarsanız . Eğer gerçekten ciddi iseniz olayı biraz daha teknik ayrıntılara girerek araştırın önemsiz gibi görünen ayrıntılar çok önemlidir. Size basit bir örnek vereyim. Diyelimki elimizde dış çapı 50mm İç çapı 30mm Boyuda 60 mm olan silindirik bir parça olsun. Bu parçayı İstanbul'daki herhangi bir tornacıya rahatlıkla yaptırabilirsiniz. ama eğer dersenizki bu parçanın ölçü hassasiyeti 0.01 mm olacak İstanbulda bunu yapabilecek tornacıların sayısı yarıya düşer . Dersenizki 0.001 olacak bu işi yapabilecek işyerlerinin sayısı bir elin parmaklarınıgeçmez koca istanbul'da anlatmak istedeiğim şu jenaratör motoru veya sert strafor gibi kelimeler çok yuvarlak ve geniş kapsamlı kelimeler. bence genelden detaya doğru araştırın mesela işe bir planörü inceleyerek başlayın ve gittikçe araştırmayı detaylandırın. gene görüşelim..

KLL
08-02-2008, 11:02
planörden önce bence delta kanat daha iyi bir başlangıç olurdu.

trex
08-02-2008, 14:31
birşey daha eklemek istiyorum. düşünün eskiden uçağın bulunduğu şartları. adamlar tahta ve bezden uçak yapıyordu . ve yapılan şeyler uçuyorduda. çok ağır verimsiz motorları vardı.Tamamen el ile yapılrdı herşey.şimdi motoru heryerde bulabilir. istediğiniz parçayı yaptırabilirsiniz. bi örnek daha vereyim amerikanın aya yolladığı araçlarda sadece 8kb hafıza vardı. yanlış duymadınız 8kb.Eğer bi aksilik olurda rotayı değişmeye kalksalar dünyayla irtibata geçip yeniden rota girmeleri gerekiyordu.Simdi ise en azından herbirimizin bilgisayarı 40gb herkeste bi mp3 en az 512mb taşınabilir bellekler vs. Yani şunu demek istiyorum şu anki teknoloji ve birazda bu işin sevdasıyla uçak yapmak daha doğrusu uçan birşey yapmak çok daha kolay(eskiye göre).Zaten bizden istenen uçağı icat etmek değil icat edilmiş birşeyi gerçeğe çevirmektir.

basari
08-02-2008, 22:17
uçağı yaptın bide uçma derdi var izin verirlermi uçmaya elin yunanı bizim hava sahamızda uçarken biz niye uçamıyoz

h.huseyin
12-03-2008, 17:27
Başarı abi doğru bir şey dedin ama bu iş bana sakt geliyor sizede gelmiyormu ama cesaret diyorsanız ben o uçağı yaptıktan sonra içine rahatça biner uçarsada uçarım By Hasan Hüseyin; Year:12

trex
15-03-2008, 19:30
onunda bir limiti var:) o limiti geçmezseniz devlet birşey demiyor.

basari
02-04-2008, 01:05
onunda bir limiti var:) o limiti geçmezseniz devlet birşey demiyor.

ne mesala o limit :) limitin altında havada süzülebilirmiyiz :D

kağanşeker
02-04-2008, 22:01
Başarı abi doğru bir şey dedin ama bu iş bana sakt geliyor sizede gelmiyormu ama cesaret diyorsanız ben o uçağı yaptıktan sonra içine rahatça biner uçarsada uçarım By Hasan Hüseyin; Year:12

Bildiğim kadarıyla Türk havacılık kurallarına göre kendi yaptığın kit uçakla uçmak yasak...Ama illa yapmak istiyorum uçamak istiyorum diyorsan Amerika'da serbest.Uçağı alıyorsun.Yapıyorsun.Görevli geliyor.Kontrol ediyor.
Uçuşa hazırsa izin yeriyorlar sende uçuyorsun.Ama kötü bir haber...Amerikadaki uçak kazalarının %90 ı ev yapımı uçaklardan kaynaklanıyor.(Bildiğim kadarıyla)

MCK
03-04-2008, 12:19
çok güzel bu tarz birşey benimde sürekli aklımda ama şu da var e peki kırım olayı olursa ne olacak, hadi kırım planörde olsa sorun değilde ya bizde olursa? :S
işte bu yüzden güvenlik önlemleri en son safhada olmak zorunda şakası yok abiiii... :)

basari
04-04-2008, 01:16
çok güzel bu tarz birşey benimde sürekli aklımda ama şu da var e peki kırım olayı olursa ne olacak, hadi kırım planörde olsa sorun değilde ya bizde olursa? :S
işte bu yüzden güvenlik önlemleri en son safhada olmak zorunda şakası yok abiiii... :)

endişeleriniz yersiz arkadaşlar tedbirsiz uçacak kadar deli değiliz :Dne gerekiyosa o tedbiri alırız :)yeterki uçma izni versinler :D

kağanşeker
05-04-2008, 21:02
endişeleriniz yersiz arkadaşlar tedbirsiz uçacak kadar deli değiliz :Dne gerekiyosa o tedbiri alırız :)yeterki uçma izni versinler :D

Daha önce yazdığım gibi işçilik çok önemli.İyi yapmassan yeniden yaptırıyorlar,
daha önemlisi içinde uçacaksın.Modelciyiz çılgınız ama tahtalarımız eksik değil (afedersiniz):)

hsyn
05-04-2008, 21:27
:D

c/z
05-04-2008, 21:34
Neden illa 150 kiloyu kaldıracak....? İki kişi mi bineceksiniz..?
Bu konunun model uçak ile ne alakası var onu da tam anlamadım. Biraz geyik muhabbeti gibi geliyor bana...

kağanşeker
05-04-2008, 22:07
Bu konunun model uçak ile ne alakası var onu da tam anlamadım. Biraz geyik muhabbeti gibi geliyor bana...

Bencede öyle kaçtı biraz...

atambay
06-04-2008, 01:17
ARF olur diyorsanız
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=14486

basari
06-04-2008, 20:54
Daha önce yazdığım gibi işçilik çok önemli.İyi yapmassan yeniden yaptırıyorlar,
daha önemlisi içinde uçacaksın.Modelciyiz çılgınız ama tahtalarımız eksik değil (afedersiniz):)

bu olayın tahta eksikliğiyle ne alakası var anlamadım :D

basari
06-04-2008, 20:58

ya ben şöyle hesap yaptım şimdi insan 80 kilo desek buna motor ağırlığını eklesek ayrıca planör büyük olacağı içinde buda bayağı ağır olur... yuvarladım vede 150 kilo dedim, ama yapılabiliyosa 100 kiloda olur tabi, hemde daha hafif olur :)

jonathandavis
20-05-2008, 12:35
böyle bişey yapmayı bende düşünüyorum esasında tam anlamıyla Air Creation yapmayı planlıyorum. çok basit bir alet olsun 1-2 milyarada mal edilebilir diye düşünüyorum sonuc itibari bi motorsiklet motorunu uyarlayabilirsek arkaya
birde ısınmayan pervane. microsoft flight simulator x de air creation kullanıyorum yani gerçekten çok basit bir mekanizma

basari
20-05-2008, 22:59
böyle bişey yapmayı bende düşünüyorum esasında tam anlamıyla Air Creation yapmayı planlıyorum. çok basit bir alet olsun 1-2 milyarada mal edilebilir diye düşünüyorum sonuc itibari bi motorsiklet motorunu uyarlayabilirsek arkaya
birde ısınmayan pervane. microsoft flight simulator x de air creation kullanıyorum yani gerçekten çok basit bir mekanizma

arkadaş sana kolay gelsin yaptıktan sonra burda göster resmini bakalım nasıl olacak :)

balkesli
21-05-2008, 14:32
slm arkadaşlar bu konuyu daha yeni gördüm:)ve yorum yapmak istedim böyle bişey uçabilir.ama detaylar gerçekten önemli herneyse ben yorumumu yapim:

bildiğim kadarıyla paraşütçüler paraşüt seçerken ağırlıklarına göre yüzeyalanı büyük yada küçük paraşüt seçiyorlar yani burdan yola çıkarak şöyle bir şey düşüne biliriz eyer hahih olucaksa balsa model gibi hafif bir iskelet ve kaplamak için de bir malzeme(seçim sizin hangisi uygunsa).tabiki burda kanat alanı ne kadar fazla ve hafif olursa bence uçma şansıda o kadar yüksek olur bence bi düşünüp en geniş alanlı kanat şeklini ve bu kanadı nasıl hafif yapabileceğimizi bulmalıyız.ve burdan yola çıkarakta bir kaç çizim yapmalıyız.(çizim konusunda azda olsa yardım edebilirim elimde 3d çizim için güzel bir program var önce uçağı tasarlayıp ondan sonrada motor ve plot seçimine gçmeliyiz)...

basari
21-05-2008, 23:54
slm arkadaşlar bu konuyu daha yeni gördüm:)ve yorum yapmak istedim böyle bişey uçabilir.ama detaylar gerçekten önemli herneyse ben yorumumu yapim:

bildiğim kadarıyla paraşütçüler paraşüt seçerken ağırlıklarına göre yüzeyalanı büyük yada küçük paraşüt seçiyorlar yani burdan yola çıkarak şöyle bir şey düşüne biliriz eyer hahih olucaksa balsa model gibi hafif bir iskelet ve kaplamak için de bir malzeme(seçim sizin hangisi uygunsa).tabiki burda kanat alanı ne kadar fazla ve hafif olursa bence uçma şansıda o kadar yüksek olur bence bi düşünüp en geniş alanlı kanat şeklini ve bu kanadı nasıl hafif yapabileceğimizi bulmalıyız.ve burdan yola çıkarakta bir kaç çizim yapmalıyız.(çizim konusunda azda olsa yardım edebilirim elimde 3d çizim için güzel bir program var önce uçağı tasarlayıp ondan sonrada motor ve plot seçimine gçmeliyiz)...

acaba insanı havada taşıyabilmesi için uçağın büyüklüğü ne olmalıdır insanın kaç katı büyüklüğünde olmalı kanat büyüklüğüde kaç metre olsa iyi olur işte bunlar için bi tahmin gerekli :dıdııtt:

tevfikdemir
22-05-2008, 02:19
http://venuskizi.azbuz.com/readArticle.jsp?objectID=5000000003313753

Burada uçak nasıl uçar ve hesaplamalarla ilgili bilgiler mevcut.inşallah işinize yarar.

iyi çalışmalar.

balkesli
22-05-2008, 18:41
başarı abi aklıma bi fikir geldi şimdi biz öncelikle yapıcamız şey bu paraşütlerin o alanlarla ilgili olan ayarlarını öğrenmek ağırlığa göre falan ondan sonra bir delta kanat tasarlamak.ve motor olarakta model uçaklar için kullanılan jet motorları var!ingilterede bula biliriz büyük bir ihtimal ama araştırıla bilir.
ağırlıklarıda fazla değil.boyut olarak nasıllar bilmiyorum sanırım 150 kilo çekiş sağlıyorlardı ağırlıksız 2 tane koyarsak belkii işe yara isterseniz ben bir kaç çizim yapıp koyim...

bulduklarım:

paraşüt seçimi için 3 önemli nokta:
1.atlayıcının ağırlığı
2.atlıyıcının seviyesi
3.atlama çeşidi

ve arkadaşlar paraşüt şeçimlerinde 5 çeşit var 1.seviyeden5.seviyeye kadar
yani 1.öğrenciler için 2. daha iyiler için falan.ve paraşüt seçimi de seviye ile ters orantılıymış yani şöyleki

1. seviye dekiler için en geniş alanlı paraşüt çünki hız daha az olucaktır.
demekki bizde büyük bişi yapacaz.

basari
23-05-2008, 01:07
başarı abi aklıma bi fikir geldi şimdi biz öncelikle yapıcamız şey bu paraşütlerin o alanlarla ilgili olan ayarlarını öğrenmek ağırlığa göre falan ondan sonra bir delta kanat tasarlamak.ve motor olarakta model uçaklar için kullanılan jet motorları var!ingilterede bula biliriz büyük bir ihtimal ama araştırıla bilir.
ağırlıklarıda fazla değil.boyut olarak nasıllar bilmiyorum sanırım 150 kilo çekiş sağlıyorlardı ağırlıksız 2 tane koyarsak belkii işe yara isterseniz ben bir kaç çizim yapıp koyim...

bulduklarım:

paraşüt seçimi için 3 önemli nokta:
1.atlayıcının ağırlığı
2.atlıyıcının seviyesi
3.atlama çeşidi

ve arkadaşlar paraşüt şeçimlerinde 5 çeşit var 1.seviyeden5.seviyeye kadar
yani 1.öğrenciler için 2. daha iyiler için falan.ve paraşüt seçimi de seviye ile ters orantılıymış yani şöyleki

1. seviye dekiler için en geniş alanlı paraşüt çünki hız daha az olucaktır.
demekki bizde büyük bişi yapacaz.

arkadaş jet motorunun fiyatı pahalı olabilir :D çaban için sağol ama biz daha ekonomik olucak ama aynı zamandada uçacak bi model arıyoruz :D yinede elinden geleni yap belki biri çıkıp yapabilir o modeli :)

balkesli
26-05-2008, 10:36
ozaman bir mobilet motoruna modifiye yapalım güçlnedirelim diycem ama anca yarım beygiri geçer gücü o da bi işe yaramaz :D

ihlamurcu
27-05-2008, 16:04
Arkadaşlar bu adreste delta kanatla ilgili herşey var.

http://www.deltakanat.com/

basari
27-05-2008, 22:52
Arkadaşlar bu adreste delta kanatla ilgili herşey var.

http://www.deltakanat.com/

evt iyi bilgiler var sitede boş vaktimde incelerim sağol arkadaş :)

basari
27-05-2008, 22:54
ozaman bir mobilet motoruna modifiye yapalım güçlnedirelim diycem ama anca yarım beygiri geçer gücü o da bi işe yaramaz :D

olay şu arkadaş pahalı olduktan sonra ninemde yapar :D e parası olanlar içindir o yöntemler :D bizse bir devrim yapma niteliğindeyiz adeta bedavaya getirtmeliyizki dahi olduğumuzu herkes anlasın :D

ihlamurcu
28-05-2008, 09:43
Sende sağol basari.

http://www.towerhobbies.com/products/towg0175.html

Böyle bi motor bu planörde kullanılabilir mi?
16.000 rpm, max:2.2 beygir.

balkesli
28-05-2008, 16:48
haklısın bişi sorcam elektrik motoru kullansak elektrik için biraz güneş paneli birazda kas gücü olmazmı :)ye iç güç topla bedava uç :D

basari
28-05-2008, 23:50
haklısın bişi sorcam elektrik motoru kullansak elektrik için biraz güneş paneli birazda kas gücü olmazmı :)ye iç güç topla bedava uç :D

einsteine bile deli demişlerdi zamanında sakın bunu unutma :D

ama sonra ne oldu dahi oldu dahi :D

basari
28-05-2008, 23:55
Sende sağol basari.

http://www.towerhobbies.com/products/towg0175.html

Böyle bi motor bu planörde kullanılabilir mi?
16.000 rpm, max:2.2 beygir.

o motorun bi insanı kaldırabileceğinden pek emin değilim ama uzman birinin yorumunu bekleyelim bide :confused:

balkesli
29-05-2008, 11:13
:D sen ne tür bi motor düşünüyosun bende bugün fikir yok gelince yazarım...:D:cool:

basari
29-05-2008, 13:15
:D sen ne tür bi motor düşünüyosun bende bugün fikir yok gelince yazarım...:D:cool:

ekonomik güçlü hafif insan kaldıran cinsinden olmalı :D

kocaer
14-08-2008, 23:51
konuyu görünce aklıma birşyler geldi biraz ükalalık olcak ama şimdi motor pisikltek motorlarında 4 tene olsa iyisinden sağlamından kanatlara 2 şer taksak sonraaaa
uçağı yıp hızlı yitecek bi yay sitemi olsa uçak giderken motorlar ile güç sayeesinde belki havalna bilriz

basari
15-08-2008, 00:15
konuyu görünce aklıma birşyler geldi biraz ükalalık olcak ama şimdi motor pisikltek motorlarında 4 tene olsa iyisinden sağlamından kanatlara 2 şer taksak sonraaaa
uçağı yıp hızlı yitecek bi yay sitemi olsa uçak giderken motorlar ile güç sayeesinde belki havalna bilriz

aslında gerçek uçaklardada öyle kanatlarda 2 şer motor var ama mobilet motoru değil sanırım 150 tonu kaldırdığına göre :D ayrıca o motorlar ağır olmazmı arkadaş birazda maliyetli tabi :D

kocaer
15-08-2008, 00:32
olabilr ama 50 kglik bir insanı ayrıyeten havada yiteceğini düşünüyorum 160 kglik bir insanı tyaşıyan mobi,let motoru :d

iron_eagle
15-08-2008, 08:13
bir planörü yerden kaldırmak için bisiklet gücü bile yeterlidir bu şekilde manş denizi aşıldı 89daydı sanırım ama o planörü yapmak için parayı bulabilirmisiniz onu bilemem işte

basari
15-08-2008, 22:08
bir planörü yerden kaldırmak için bisiklet gücü bile yeterlidir bu şekilde manş denizi aşıldı 89daydı sanırım ama o planörü yapmak için parayı bulabilirmisiniz onu bilemem işte

ışık hızlı uçak yapmaktan daha kolay gözüküyo ha :D

taha_58
16-08-2008, 15:29
hadi diyelimki mototru bulduk planörü neyle yapacaksınız ve yaptığınız planöre kobay bulabilecekmisiniz? birde bence önce küçük planörlerde tecrübe bilimsel bilgileri kazandıktan sonra bu işe girilmeli aksi taktirde ocağınız söner allah korusun

iron_eagle
16-08-2008, 20:09
1 planör serbest uçucudur motor oldumu planör olmaz
2 içinde canlı taşıyacağınız her türlü uçan araç için çok ayrıntılı ve çok sıkı incelemelerden geçip uçar lisansı almalısınız havacılık idaresinden
3 bir planörü uçurmak sıcak hava akımlarını ve rüzgarları yakalamaya dayanır hiçbir simulatör hiçbir oyun bu konuda yetenek geliştirmez planör kurslarına gitmeniz gerekir
4 yaptığınız planörü kaldırmak için kocaman bir piste ve güçlü bir arabaya yada bir başka uçağa ihtiyacınız var
5 yapılan bir uçağın planörün paraşütün herşeyin uçuş testinden bir test pilotu tarafından geçirilmesi gerekir

anlatmaya çalıştığım bu işler bedava değil tamam hayali güzel ama yapıp içine girip uçmak çok farklı

basari
16-08-2008, 23:53
1 planör serbest uçucudur motor oldumu planör olmaz
2 içinde canlı taşıyacağınız her türlü uçan araç için çok ayrıntılı ve çok sıkı incelemelerden geçip uçar lisansı almalısınız havacılık idaresinden
3 bir planörü uçurmak sıcak hava akımlarını ve rüzgarları yakalamaya dayanır hiçbir simulatör hiçbir oyun bu konuda yetenek geliştirmez planör kurslarına gitmeniz gerekir
4 yaptığınız planörü kaldırmak için kocaman bir piste ve güçlü bir arabaya yada bir başka uçağa ihtiyacınız var
5 yapılan bir uçağın planörün paraşütün herşeyin uçuş testinden bir test pilotu tarafından geçirilmesi gerekir

anlatmaya çalıştığım bu işler bedava değil tamam hayali güzel ama yapıp içine girip uçmak çok farklı

arkadaş planörü uçurmak için uçağa ne gerek varki zaten motorlu olacak planör senin deyimiyle uçak yani bi uçak varken başka bi uçağa gerek yok :D ayrıca zaten thk nın kurslarına katıldım vede katılmaya devam ediyom seneyede inşallah planör başlangıç ücretsiz :D kursuna katılıcam :) orda çok şey öğreneceğime eminim ve o kurstan sonra kısmetse bu işe el atmayı düşünüyom :) tabiki yapılan özelliklede içinde insan olacaksa o uçak öyle maket uçak gibi aniden uçurulmaz test edilir insansız uçması denenir sonra anca bu işlere kalkışılır biz şimdilik sadece bilgi alma aşamasınmdayız :)

iron_eagle
17-08-2008, 00:01
abi olmaz motor koyarsan o ultralight olur aleti yapsan havacılık idaresinden izin alsan bu kez de planör lisansıyla uçamazsın ultralight lisansı en sonr 6000$dı hala öyle olduğunu söylesek sen de gidip eğitimini alsan bile nerden kalkıp nereye inicen yoksa engin mühendislik bilgilerinle stovl mu yapıcaksın uçağı mobilet motorlu

basari
17-08-2008, 00:10
abi olmaz motor koyarsan o ultralight olur aleti yapsan havacılık idaresinden izin alsan bu kez de planör lisansıyla uçamazsın ultralight lisansı en sonr 6000$dı hala öyle olduğunu söylesek sen de gidip eğitimini alsan bile nerden kalkıp nereye inicen yoksa engin mühendislik bilgilerinle stovl mu yapıcaksın uçağı mobilet motorlu

bizde korsan bi planörlü uçak yaparız gizlice dağ tarafında uçururuz uçuş iyi olursa sonrada insanlı deneriz kim görcek kim duyucak bu olayı :D 6000 dalara hazır delta kanat planörler var zaten ama amerikada :D onu buraya getirmesi bi 6000 dolara daha patlar şimdilik haçır uçak bizim için hayal tabi :D

iron_eagle
17-08-2008, 01:00
delta kanat ayrı bişey paraşüt mantığıyla çalışıyo ama gövde kanat teker öyle bişey dedinmi o iş yaş işte

basari
18-08-2008, 00:13
delta kanat ayrı bişey paraşüt mantığıyla çalışıyo ama gövde kanat teker öyle bişey dedinmi o iş yaş işte

tekerlekli motorlu delta kanatlarda var yalnız yaş değil kuru :D

iron_eagle
18-08-2008, 19:58
tamam işte onlarda ultralight sınıfına giriyo onların da jiroskop uhf telsiz altimetre hız göstergesi dikey hız göstergesi bulundurması VE uçabilirlik lisansıyla ultralight lisansı gerekiyo

basari
19-08-2008, 00:29
tamam işte onlarda ultralight sınıfına giriyo onların da jiroskop uhf telsiz altimetre hız göstergesi dikey hız göstergesi bulundurması VE uçabilirlik lisansıyla ultralight lisansı gerekiyo

arkadaş sende bi öğrenmişsin ultralight sınıfı diye bişey tutturmuşsun gidiyon bırak bu sınıf ayrımcılığını :D sen hiç tekerlekli motorlu tek kişilik planör görmedinmi ayrıca bu lisans olayı işte bu amatörcülüğü öldürüyo amerikaya bak bi önüne gelen uçuyo :D bizde niye böyle değil acaba

red_fin
19-08-2008, 09:38
Çünkü burası Amerika değil. Türkiye gibi dünyanın en çetrefil bölgelerinden birinde yeralan bir ülkede her önüne gelenin uçması doğru bir şey mi?

iron_eagle
19-08-2008, 18:03
Çünkü burası Amerika değil. Türkiye gibi dünyanın en çetrefil bölgelerinden birinde yeralan bir ülkede her önüne gelenin uçması doğru bir şey mi?

onu geç bizim türk aklıyla bir sürü insan ya boşver demirden de yaparız biz bunu bu pervane önemsiz ya sac levhayı çapraz bükelim almaya gerek yok deyip ondan sonra ölür ... amerikada önüne gelen uçuyo çünkü önüne gelen kit ultralight ve lisans alacak kadar zengin

basari
19-08-2008, 22:45
onu geç bizim türk aklıyla bir sürü insan ya boşver demirden de yaparız biz bunu bu pervane önemsiz ya sac levhayı çapraz bükelim almaya gerek yok deyip ondan sonra ölür ... amerikada önüne gelen uçuyo çünkü önüne gelen kit ultralight ve lisans alacak kadar zengin

evt napolyon ne demiş para para para :D peki sen hiç tarih okumazmısın hazanfer ahmet çelebiyi duymadınmı hiç :D adam galata köprüsünden uçtu bilmem kaç yüzyıl önce uçuş lisansı aldımı peki yoo almadı :D bırak bu lisans olaylarını lisansı niçin koymuşlar biliyonmu herkes uçmasın diye zorluk olsun istemişler diye çıkartmışlar :D tarih oku biraz tarih :D

basari
19-08-2008, 22:49

biz her önüne gelen biri değiliz bi kere :D thk nın 3 kursunu bitirdik bunlar model uçak başlangıç roket ve model uçak ikinci kurslarıdır hiç kalmadan geçtik hemde :) 3 yıldırda forumda uçaklar üstüne yazılar yazıyoz yani her önüne gelen uçamaz sözüne kısmen katılıyom evt :)

iron_eagle
20-08-2008, 00:59
abi yapma gözünü seveyim model uçağın çakıldığı zaman hay allah kahretsin deyip yenisini yapıyosun ilk uçuşta çakıldığın zaman ulen kanat hizasını tutturamadık heralde diyosun yada ağırlık merkezi geride kalmış diyosun yaptın uçağa bindin çakıldığın zaman senin yerine kim diyecek bunları imkanın varsa lütfen en kısa zamanda 1 saatliğine uçak kullan ultralight kullan hezarfen havaalanında uçak kullanabilirsin eğer niyetliysen özelden ayrıntılarını anlatırım sana ama bi uçağın 12 litre boksör motorlu cessna 172 nin 38 derece havada yavaş türbülanslı rüzgarda nasıl 2 saniyede 100 feet çöktüğünü levyeyi kendin tutarken görmezsen neden bu konuda bu hayallere gelemediğimi anlamazsın model uçak kursları roket kursları çok güzel tebrikler ama bi paraşüt kursuna git bi planör kursuna git uçan şey sen ol ozaman anlayacaksın ne dediğimi rüzgar çaprazdan gelirken yandan gelmeye başladımı nasıl toplayacam diye cebelleştiğin zaman anlayacaksın ozaman diceksin ki ulan şu rüzgar inişte değişseydi kesin ölmüştük diye bak benim uçaklarla ilgili bilgim çoğu insandan fazladır eğer istiyorsan sana çim biçme makinası motoruyla uçacak bi delta kanat tasarlayayım ben planlarını veririm 2 haftaya ama çakıldığın zaman sebebi ben olurum yaptığım alet uçar onun garantisini veririm ama senin onu uçurabileceğinin garantisini veremem Flight simulator Falcon4.0 gibi simulatörlerde (oyun demiyorum simulatör) 2000 saatten fazla uçuşum var benim ne yaralı uçaklarla motoru susmuş uçaklarla ne fırtınalı havalarsa kırımsız indim ama o 172 yandan rüzgarı yiyip de levyeyi 90 derece sola çevirip anca aldığımda tonosunu 1 saat sonunda uçaktan indiğimde t-shirt ümde sıkınca akacak kadar ter olduğunu ben biliyorum

red_fin
20-08-2008, 10:49
.... peki sen hiç tarih okumazmısın hazanfer ahmet çelebiyi duymadınmı hiç :D adam galata köprüsünden uçtu bilmem kaç yüzyıl önce uçuş lisansı aldımı peki yoo almadı ...

Bir noktayı düzeltmek isterim:

Ahmet Çelebi'nin lakabı Hezarfen'dir. Hezar = bin Fen=bilim. Yani binbilimli Ahmet Çelebi. Kendisine anatomiden aerodinamiye, Cebir'den kimyaya kadar her türlü bilimle uğraştığı için Hezarfen denmektedir.

Hazanfer ise farsça sonbahar ışığı (Hazan=sonbahar Fer=ışık) anlamına geliyor. :D Çok romantik bir lakap ama Ahmet Çelebi'ye uymuyor pek. :)

Galata köprüsünden de uçmadı. Aslında ne kendisi ne de meşhur uçuş macerası hakkında çok kesin bir bilgi olduğu söylenemez. Hiçbir arşivde veya kayıtta adı geçmemektedir. Sadece Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde kendisinin sırtına kartal kanatları takarak Galata Kulesi'nden havalanıp süzülerek Üsküdar'a konduğundan bahsedilir. Hezarfen Ahmet Çelebi ve uçuşu hakkındaki tek bilgi de bundan ibarettir.

Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi ilginç bir eser olup, Erzurum'da damdan dama atlarken donup havada kalan kedilerden, İzmir'den ağaca çıkıp Konya'ya kadar yere inmeden giden maymunlardan da bahsedildiği için kaynak olarak güvenilirliği şüphe götürür.

Aerodinamik olarak düşünüldüğü zaman da bir insanın kartal kanatlarından mamül takma kanatlarla Galata kulesi gibi alçak bir irtifadan havalanıp taa üsküdara kadar süzülmesi pek mümkün gibi görünmemekte.

Aynı şekilde ilk roket uçuşunu gerçekleştirdiği iddia edilen Lagari Hasan Çelebi'de sadece Evliya Çelebi'nin kitabında yeralmakta, başka bir kaynakta ismi görünmemektedir.

Herşeyi en ince ayrıntısına kadar kaydetmesi ile meşhur Osmanlı Vakanüvislerinin böyle olayları neden kaydetmedikleri de ayrı bir soru işareti?

omeruby
20-08-2008, 11:21
250 lik yada 350 lik java motoru var bizim dükkanda 3-4 tane mobilet motoruda olması lazım faal halde onları kullanabilirmiyiz bu iş için
isteyen olursa çaresine bakarız ^^

basari
20-08-2008, 12:08
abi yapma gözünü seveyim model uçağın çakıldığı zaman hay allah kahretsin deyip yenisini yapıyosun ilk uçuşta çakıldığın zaman ulen kanat hizasını tutturamadık heralde diyosun yada ağırlık merkezi geride kalmış diyosun yaptın uçağa bindin çakıldığın zaman senin yerine kim diyecek bunları imkanın varsa lütfen en kısa zamanda 1 saatliğine uçak kullan ultralight kullan hezarfen havaalanında uçak kullanabilirsin eğer niyetliysen özelden ayrıntılarını anlatırım sana ama bi uçağın 12 litre boksör motorlu cessna 172 nin 38 derece havada yavaş türbülanslı rüzgarda nasıl 2 saniyede 100 feet çöktüğünü levyeyi kendin tutarken görmezsen neden bu konuda bu hayallere gelemediğimi anlamazsın model uçak kursları roket kursları çok güzel tebrikler ama bi paraşüt kursuna git bi planör kursuna git uçan şey sen ol ozaman anlayacaksın ne dediğimi rüzgar çaprazdan gelirken yandan gelmeye başladımı nasıl toplayacam diye cebelleştiğin zaman anlayacaksın ozaman diceksin ki ulan şu rüzgar inişte değişseydi kesin ölmüştük diye bak benim uçaklarla ilgili bilgim çoğu insandan fazladır eğer istiyorsan sana çim biçme makinası motoruyla uçacak bi delta kanat tasarlayayım ben planlarını veririm 2 haftaya ama çakıldığın zaman sebebi ben olurum yaptığım alet uçar onun garantisini veririm ama senin onu uçurabileceğinin garantisini veremem Flight simulator Falcon4.0 gibi simulatörlerde (oyun demiyorum simulatör) 2000 saatten fazla uçuşum var benim ne yaralı uçaklarla motoru susmuş uçaklarla ne fırtınalı havalarsa kırımsız indim ama o 172 yandan rüzgarı yiyip de levyeyi 90 derece sola çevirip anca aldığımda tonosunu 1 saat sonunda uçaktan indiğimde t-shirt ümde sıkınca akacak kadar ter olduğunu ben biliyorum

arkadaş anladığım kadarıyla sen pilotsun uçağı kullanmaktan bahsediyosun bende uçağa bi kaç kez bindim thy nin uçaklarına havada türbülansada yakalandık nasıl olduğunu o yüzden bilirim... thk kursuna katıldığım zaman bi simülatör çalışmasıda yaptım, paraşüt kursunada bu yıl katılmak için müraacat ettim mart ayında beni yedek yapmışlar ve hala bi yanıt gelmedi zannedersem bu sene bu kursun olması zor gözüküyo seneyede planör kursuna katılıcam özelden yazacak bişey yok şimdilik dediğin gibi bu işlerin şakası yok eğer planör uçması yaparken planör çakılırsa ve içinde bende varsam :D tabiki bu olayın olmasını istemem :( acelemiz yok hele şu paraşüt ve planör kurslarını bi bitirelim hele ondan sonrasına bakarız :)

iron_eagle
20-08-2008, 17:33
yok abi bilemezsin çünkü o büyük yolcu uçakları ne türbülanstan etkileniyo ne yan rüzgardan etkileniyo otobüs nasıl yoldaki çukurlardan yolun balık sırtı olmasından az etkileniyosa aynı öyle senin yapacağın uçak yada planör yada ultralight ne yapacaksan hani şu 3 tekerlekli kasalı minik aletler vardı eskiden markası bile olmayan onlar gibi olacak ayrıca araba kullanıyosundur ehliyetin illaki vardır yolcuyla sürücü yolu farklı hissediyo herzaman yolcu hiçbişeyin farkında olmuyo

basari
20-08-2008, 22:12
250 lik yada 350 lik java motoru var bizim dükkanda 3-4 tane mobilet motoruda olması lazım faal halde onları kullanabilirmiyiz bu iş için
isteyen olursa çaresine bakarız ^^

arkadaş iş sadece motorla bitmiyo çok hafif ve sağlam bi madde daha lazım kanatlar için oda delta kanat zannedersem türkiyede bulunmuyo bu madde onun yerine ona benzer başka maddeler gerekli paraşüt bezi en yakın madde oluyo galiba :)

basari
20-08-2008, 22:20
yok abi bilemezsin çünkü o büyük yolcu uçakları ne türbülanstan etkileniyo ne yan rüzgardan etkileniyo otobüs nasıl yoldaki çukurlardan yolun balık sırtı olmasından az etkileniyosa aynı öyle senin yapacağın uçak yada planör yada ultralight ne yapacaksan hani şu 3 tekerlekli kasalı minik aletler vardı eskiden markası bile olmayan onlar gibi olacak ayrıca araba kullanıyosundur ehliyetin illaki vardır yolcuyla sürücü yolu farklı hissediyo herzaman yolcu hiçbişeyin farkında olmuyo

arkadaş bu konuyu 3 yıl önce açtım bi amatör biri kendine arabadan helikopter yaptığını haberlerde görmüştüm bi aralar şimdi tarihini tam hatırlamıyom yaptıda noldu sanki adam bi kere 10 milyar lira harcamıştı arabayı bi koltuğa dönüştürüp koca bi pervane ve güçlü bi motorla dizayn edip uçuşa hazır hale getirmişti peki sonra ne oldu anlatayım adamın uçmasına izin vermediler adamında hevesi kursağında kaldı hani biri forumdan çıkıpta o adam gibi 10 milyar harcayıp yapmaya niyetlenirse sonrada uçacağını zannederse beni hiç suçlamasın trafik ekipleri pardon hava ekipleri :D geri çevirir sonra dünya para cezası öderseniz yasal uyarıdır duyrulur :D

basari
20-08-2008, 22:28
Sadece Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde kendisinin sırtına kartal kanatları takarak Galata Kulesi'nden havalanıp süzülerek Üsküdar'a konduğundan bahsedilir. Hezarfen Ahmet Çelebi ve uçuşu hakkındaki tek bilgi de bundan ibarettir.

kuşlarda zaten büyük kanatlarını çırpıpda uçmuyomu o yöntemi düşünmüş amcam işte :D yalnız o uçuşta sakat yine motor gerekli hadi havalandın diyelim çırpmaktan kolun yorulunca nolcak direk çakılacan yere :D

mert41
20-08-2008, 22:37
Yeni mesajların içinde başlık ilgimi çekti, biraz göz attım (tüm mesajların içeriğini okumadım) bu uçak işinizi görürmü yapmasıda basit, planlar mevcut, motor olarakta hava soğutmalı bir motor ( örneğin eskiden bis ler vardı onların motoru uygun (daha önce modelci biri yollamıştı bana)

iron_eagle
20-08-2008, 23:10
abi yapması sorun değil de yapıp izinlerini alması güvenli bi şekilde uçması kasıyo bizi

basari
20-08-2008, 23:20
abi yapması sorun değil de yapıp izinlerini alması güvenli bi şekilde uçması kasıyo bizi

işte bu söze bende %100 katılıyom :)

basari
20-08-2008, 23:28
Yeni mesajların içinde başlık ilgimi çekti, biraz göz attım (tüm mesajların içeriğini okumadım) bu uçak işinizi görürmü yapmasıda basit, planlar mevcut, motor olarakta hava soğutmalı bir motor ( örneğin eskiden bis ler vardı onların motoru uygun (daha önce modelci biri yollamıştı bana)

evt güzel ama ultralight sınıfına giriyo :D

basari
20-08-2008, 23:31
http://img204.yukle.tc/thumbs/3980TN_18.jpg (http://img204.yukle.tc/image.php?id=3980TN_18.jpg)
http://img204.yukle.tc/thumbs/8158TN_29.jpg (http://img204.yukle.tc/image.php?id=8158TN_29.jpg)

işte size ultralight sınıfı olmayan bi planör motorsuz ve çok basit :D

yalnız bundada havalanma problemi var galiba :D