PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hpi Rs4 3 Ss Ford Focus Body

Hassank
27-04-2004, 16:49
Selam arkadaşlar karar verdim arabamı ford focus rally tip yapacağım fakat şimdi body i alınca bana lazım olacak renkler tam olarak ne bilemiyorum sadece beyazmı? yoksa başka renklerde kullanabilirmiyim?Size linki gönderiyorum yanlış birşey yapmıyorumdur umarım varsa birşey uyarırsanız sevinirim.

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXMX00&P=6

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXFFS1&P=7

Bu arada formda şöyle uzun ve ayrıntılı bir Baştan sona Body yapma teknikleri ve safhaları ile ilgili bir yazı yayınlarsanız çok aydınlanmış olacağız?Örneğin bodyi maskelemek ve boyadıktan sonra stickerları yapıştırmak sonra vernik atmak bunlar bir yazı altında toplansa çok güzel ve öğretici olur bence...Teşekkürler.

aytugcaglar
27-04-2004, 17:06
aracını tek renk yada cok renk yapmak senın elınde ama ılk kepınse bence tek renk yap ayrıca gonderdıgın lınktekı boya turkıyeye kargoyla gelmıyor haberın olsun yanıcı malzemeler kargo edılemez

GORDON
27-04-2004, 17:20
Eğer kep HPI ınsa içinden zaten HPI ın ürettiği kepleri bir kataloğu ve nasıl bir kebin boyanacağı ,etc. gibi şeylerin hakkında resimli bir sayfa var....Rs4-3 ün kutusunun içinden de çıkacaktır

freeman1209
28-04-2004, 14:00
hazır boyanmış kepler satılmıyormu ki.şimdi biz boyasak orjinal gibi olmaz dimi :cool:

Hassank
28-04-2004, 15:06
Satılıyor tabi ama kendin yapman çok daha zevkli ve çok titiz sabırlı bir çalışma sonucunda orjinal kadar güzel yapabilirsin.Benimde amacım bu zaten :)

aytugcaglar
28-04-2004, 16:16
freeman bence bıkac denemeden sonra oldukca guzel kepler cıkabılır orjınal gıbı olur merak etme hem hassan dedıgı gıbı kep ısı ayrı bı zevk bence

WOLF
28-04-2004, 22:43
Anladığım kadarıyla, yanlış birşey yapıyorsun. Daha önceki forumda da aynı şekilde uyarmıştım. Belki bana kırıldın ama aynı şeyi görünce dayanamadım tekrar yazacağım.
Hasan kardeşim, araştırmıyorsun, hatta almayı düşündüğün şeylerin linkini gönderip gönderip yorum istiyorsun. Gönderdiğin linkte boyanın altında yazan kırmızı yazıyı okumanı tavsiye ederim.

Ayrıca internette onlarca kep boyama makelesi var. Onları biraz araştırıp okumanda fayda var. Bu şekilde niye model arabalara vernik atılmadığını, anlamış olursun.

Aslında bu problem sadece sende değil. Bizlerde mesajları üstün körü okuyup cevap yazıyoruz. Kimse senin "vernik atma" düşüncene dikkat etmemiş. Gönderdiğin linklere bakıp "bu ürünü sipariş vermezsin" dememiş.

Dediğim gibi "anladığım kadarıyla" Umarım ben yanlış anlamışımdır.

aytugcaglar
28-04-2004, 22:54
aytugcaglar

Katılım tarihi: Apr 2004

--------------------------------------------------------------------------------

aracını tek renk yada cok renk yapmak senın elınde ama ılk kepınse bence tek renk yap ayrıca gonderdıgın lınktekı boya turkıyeye kargoyla gelmıyor haberın olsun yanıcı malzemeler kargo edılemez

Hassank
29-04-2004, 00:42
O kadar şey yazdım yanlışlıkla mausun sağ tıkına tıkladım ve sayfa geri döndü tüm yazdıklarım gitti ben şimdi onca şeyi nasıl hatırlicam ve yazıcam bilemiyorum :(

Wolf dostum Yada abimi demeliyim.Ben Bu R/C Araba olayına çok öncelerden beri hevesliyim fakat o zamanlarda maddi durumum müsait olmadığından girişmeye cesaret edemiyordum.Fakat şimdi Durumum iyi Allah'a çok şükür o yüzden Bir araba almaya karar verdim Çok uzun zamandan beri araştırıyorum sürekli formdayım ve internette her dakka arabayla ilgili siteler olsun reviewler olsun google dan araştırdım durdum halada devam ediyorum.Araştırmıyorsun diyorsun bu kanıya sanırım forma gönderip sizlerden yorum yapmanızı istediğim parçaları gördüğün için dedin.Oysaki ben o parçaları hep araştırarak buldum ve kendimce iyi olduklarına karar verdiğim için son bir kezde sizin gibi amatörlüğü aşmış tecrübeli bilen kişilere göstermek amaçlı atıyordum amacım sizlerin görüp seçtiğim parçalar hakkında yorum yapmanız ve daha iyisi varsa yada kötü yönleri neler bunları bilmeniz ve ben i uyarmanızdı.Bu kötü bir şeymi? Ozaman bu formun ne amacı kaldı Bak ben statik modellerde diğer formlarda bir sürü yeni başlayan arkadaşa yardımcı oluyorum Bundan şikayetçi değilim her amatör başta tökezler komik durumlara düşer bunu hoşgörmek gerekir.Ayrıca boya konusuna gelince boyaların ve yanıcı kimyasal maddelerin uçak yoluyla gelmediğini ve yasak oldugunu biliyorum benim oradaki amacım sadece o linki gönderip bu boyanın ne kadar iyi olup olmadığını öğrenmekti ki ben bu boyayı buradan alacaktım tabi sizler ürün hakkında bir yorum yapsaydınız ki hiç kimse birşey söylemedi iyi yada kötü yada başka alternatifleri var diye... neyse bana kırgın olabilirsin demişsin kesinlikle değilim ama keşke sende beni yanlış tanımasaydın tam aksine ben çok araştırmayı seven ve kendim yapmayı bulmayı seven bir kişiliğe sahibim.Zaten öyle armut piş ağzıma düş bir kişilik olsam gidip RTR alırdım kendim yapmak ve öğrenmek istemezdim.Yinede herşey için teşekkürler kısa zamanda arabam henüz gelmemiş olsa bile onun hakkında çok şey öğrendim ve bunda sizlerin payı büyük ianan bana o kadar araştırdımki arabanın manuelini bile indirdim nasıl yapıldığı hakkında bir sürü fikir edindim bile şimdiden.Neyse çok uzattım Bu arada eğer bir gün olaki statik model yapmaya heves ederseniz herzaman yardımcı olmaya hazırım seve seve Bu arada son olarak boya ma ile ilgili makale bulamadım demişmiydim hatırlamıyorum ama statik modellerde önce boyanır sonra vernik atılır sonra stikerlar yapıştırılır daha sonra tekrar vernik atılır ben verniği koruma amaçlı olduğu için arabalarada atıldığını sanıyordum bu yüzden vernik atıyomuyuz filan diye sordum Daha önce hiç body boyamadım nereden bileyim zaten forma girme amacımda sizlerden bunları öğrenmek internette çok araştırmama rağmen türkçe makalesine rastlamadım body boyamakla ilgili Herkese yardımları için tekrar teşekkür ediyorum...

WOLF
29-04-2004, 01:31
Seni yanlış anlamış olabilirim veya kendimi yanlış anlatmış olabilirim. Bu forumda herkese bildiklerimi aktarabilmek ve yeni şeyler öğrenebilmek için elimden geleni yaptığımı düşünüyorum.
Öncelikle eski mesajlarından da takip ettiğim için tek bir mesajın üzerinden yorum yapmıyorum. Diğer taraftan statik model konusunda tecrübeli olduğunu biliyorum ve senden bizim de birşeyler öğreneceğimizi umuyorum.

Benim senin araştırma yapmadığına kanaat getirmemin nedenlerine birkaç örnek vereyim istersen;
- Tüm telkin ve yardım taleplerimize; hatta, arabanı biz sökelim dememize rağmen, RTR almamayı marifet adlediyorsun. Sonuçta daha çok para vererek daha kötü, daha zayıf motorlu bir araç satın alıyorsun. Bunun nedeni sorduğumda "Yok yok ben RTR almayacağım" diyorsun. Ben (ve aslında bir çok diğer arkadaş) senin birçok soruna sabırla cevap veriyor. Nezaketen de olsa, sana bir soru sorulduğunda cevap vermeni beklemek hakımızdır diye düşünüyorum. Ayrıca iki alternatifi yan yana koyup farklarına baksan, birisinin .12 diğerinin .15 motorla geldiğini çok rahat görürdün.

- Boyama ile ilgili makale bulamadım demişsin. Şöyle yardımcı olayım. Ne arıyoruz R/C araba boyamak ile ilgili makale. Peki bunun ingilizcesi nedir "R/C Car Painting" bu yazıyı google'dan yaz search'e bas ve gelen ilk, (evet birinci) linki tıkla. Internet üzerinden bulabileceğin en iyi boyama makalelerinden birisi karşına gelir. Araştırdım araştırdım bulamadım demişsin. Yukarıdaki en kolayı. Buda bizim forumdaki gayet bilgilendirici ve güzel bir tartışma içeren "body boyama" anahtar kelimeleri ve forumun "arama" fonksiyonunu kullanarak bulduğum link
http://www.hobbyrc.com/cgi-binss/yabbnew/YaBB.cgi?board=rccar;action=display;num=1074877240 ;start=1

- İki tane hava filtresi linki koyup "hangisini alayım? yoksa defaultla mı devam edeyim demişsin". Peki niye almak istiyorsun? Bu konuda hiç bilgi yok. Arabanın üstünde değiştirebileceğin 100'ün üzerinde parça var ve herbirisi için aynı şeyi yapsan ne olur, düşünebiliyor musun? Bu arada açıkça söyleyeyim. İleride bu 100 parça için teker teker sorarsan ve sorularını "Arabanın TORKUNU ARTTIRMAK İÇİN hangisini almalıyım" gibi sorarsan, bildiğim kadarıyla hepsine cevap vermeye çalışırım.

- Statik modelle ilgileniyorsun ve Tamiya boyaların kalitesini bilmediğini söylüyorsun. Peki olabilir. Belki statik modelde Tamiya boyalar iyi değildir, Aşağıya mesajını kopyalıyorum ve açıkça soruyorum, cevap verirsen mutlu olurum
- bu mesajın neresinde boyanın kalitesi sorulmuş?
- neresinde "ben şimdiye kadar siparişim için onlarca link gönderdim ama bu seferkini buradan alacağım denmiş"

"Selam arkadaşlar karar verdim arabamı ford focus rally tip yapacağım fakat şimdi body i alınca bana lazım olacak renkler tam olarak ne bilemiyorum sadece beyazmı? yoksa başka renklerde kullanabilirmiyim?Size linki gönderiyorum yanlış birşey yapmıyorumdur umarım varsa birşey uyarırsanız sevinirim."

İyi niyetinden şüphem yok. Benimkinden de senin olmasın. Ama ben günlerdir haftalardır araştırıyorum derken istersen birkez daha düşün. OK :) ;)

Hassank
29-04-2004, 02:20
woLf dostum beni R/C Gibi güzel bir hobiden soğuklaştırma lütfen en iyisi biz bu muhabbeti burda sonlandıralım tamam sen sonuna kadar haklı olabilirsin Bundan sonrada ister cevap verirsin istersen hiç okumayıp geçersin forumda eminimki benim (sana her ne kadar yanlış gelsede) sorularıma cevap verebilecek arkadaşlar vardır.Sana herşey için teşekkür ediyorum saol.Bu arada şunuda belirtiyim air cleaner ın arabanın motoru için çok önemli bir parça olduğunu düşünüyorum tabi sen daha iyi bilirsin...Onun için standartından daha iyi birşey olsun istedim.
Linklerde senin dediğin gibi arattırdığımda sadece ingilizce makaleler bulabiliyorsun ingilizcem az çok var ama herşeyide tam anlayabilecek kadar değil açıkçası o bakımdan türkçe bulmak istiyordum.Şİmdi senin gönderdiğin linke tıkladım abi sana bişey dicem iyiki okumuşum gülme bak :) ben şimdi o formda yazılanları okumasaydım inan bana kepi alıralmaz direk üstündeki jelatini çıkarıp arabayı sprey boya ile boyayacaktım Abi meğer kep içten boyanıyomuş varmı böle bişey ya bende vernik olmadan bu arabalar nasıl böyle parlıyabiliyor diyodum :) Şimdi ya ya bak görüyosun değilmi filan deme ben de çok gülüyorum kendime demiştim ya acemiler tökezleyebilir hatta çok komik durumlara bile düşebilirler hoşgörüceksin. SAOL.

mcagis
05-05-2004, 18:26
HassanK, RC araba kepleri içeriden ve genellikle sprey boyayla boyanır. Bu boyalar, plastik polycarbonat (lexan) kebin yüzeyine iyice yapışan ve özellikle esnek tip özel boyalardır. Ayrıca eğer kebin dışına yapıştırdığın decallar çabuk kirlenmesin istiyorsan, bu boyaların şeffaf (clear) olanıyla bir kat atarsın. Hobby shopplarda bu tip boyaları kolaylıkla bulabilirsin. Sevgiler,saygılar...

Hassank
06-05-2004, 09:12
teşekkürler mcagis...

yigit1905
06-05-2004, 16:39
kep yapmak kadar hoşuma giden bişey yok.arkadaşımın keplerini alıp ben yapıyorum süper zevkli