Orijinalini görmek için tıklayınız : Trex 500 ile Sony Webbie
500 esp ve webbie ile yaptıgım ilk cekim kalite yüklemeden sonra baya dustu, hd goruntusu daha iyi ;)
12244562
Onur Eline sağlık güzel olmuş :)
sanırım bir tepenin yamacında uçmuşsun ve doğal olarak bayağı yükseklik kazanmış
özellikle 1.32 den itibaren sanki FPV uçmuşsun :D
ayrıca yeni Helin hayırlı olsun kırımsız uçuşlar dilerim...
en kısa zamanda Mühye'ye bekliyorum seni ;)
evet sukru abi biraz kot farkı var bura halamların bağ evinin oralar, haliyle ağaçların oldugu bir alan incek pek biyer bulamıyorum yuksege cıkarıyorum heliyi :) mühyede birgun mutlaka ucucam :)
m.furkan
03-06-2010, 15:39
Çok güzel bi uçuş olmuş onur abi manzarada çok güzel bu arada devamını bekleriz şöyle bi maraş turu felan :)
angilonit
03-06-2010, 16:18
eline sağlık Onur abi çok güzel bir uçuş olmuş :)
cidden uçurduğun alanın manzarası da şahane :D
Onur abi, Öncelikle hoşgeldin :) Özlemiştik seni
Yeni helikopterin hayırlı uğurlu olsun
Ucuşun ve ucuş alanın çok hoşuma gitti trex 500 ile daha iyi ucuşlar dileği ile kırımsız ucuşlar dilerim .... :)
shadowpane
03-06-2010, 19:11
onur hadi bakalım açılışı yaptın. 2010 yaz sezonun hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle. kamera cekimleri sırasında senide görmek istiyoruz ;)
hakancım saolasın ama nazar değdi :) heliyi bugun kuyruktaki sallamayı test etmek için aşagı indirmiştim ama kalkış anında anlamadıgım bir nedenle aniden sola yattı ve paller+ 2 servo dişlisinde kırım yaşadım.. ama siparişleri geçtim, pal olarak 425D palden servolarında dişlileri sıyırdıgı için ds510M in metal dişli setinden sipariş ettim..umarım tam uyumludurda ds510la sorun yaşamam...
shadowpane
03-06-2010, 19:57
kardeşim geçmiş olsun, vallahi üzüldüm, gerçi önemli birşey yok, biraz sabır o arada copterxle takılırsın.
yellowaircraf
03-06-2010, 20:10
Geçmiş olsun Onur. En kısa zamanda uçarsın umarım.. Bu arada videodaki jelly effecten de kurtulmanın çaresini bulman gerek ;)
Geçmiş olsun Onur. En kısa zamanda uçarsın umarım.. Bu arada videodaki jelly effecten de kurtulmanın çaresini bulman gerek ;)
saolasın cenk abi, bu titreşimleri sıfırlamanın yolunu yakın zamanda bulcam merak etmeyin :) bu arada netten şyle bir yazı okudum sizce mumkunmüdür?
There is also a magic spot of 1800 RPM head speed on 500/600 class helis. Here's Why:
If your video camera is running at 30 frame per second then: 1800RPM / 60sec = 30 cycles per second.
Any vibration at these 1800 RPM translates into 30 vibration per sec or 30 frames per sec!
What this means is that if you put you governor as close as possible to 1800 RPM then any vibration on your heli will be in sync with video camera frame changes and will be not as visible on final video clip.
akouzmit (HF)
yellowaircraf
03-06-2010, 20:46
saolasın cenk abi, bu titreşimleri sıfırlamanın yolunu yakın zamanda bulcam merak etmeyin :) bu arada netten şyle bir yazı okudum sizce mumkunmüdür?
There is also a magic spot of 1800 RPM head speed on 500/600 class helis. Here's Why:
If your video camera is running at 30 frame per second then: 1800RPM / 60sec = 30 cycles per second.
Any vibration at these 1800 RPM translates into 30 vibration per sec or 30 frames per sec!
What this means is that if you put you governor as close as possible to 1800 RPM then any vibration on your heli will be in sync with video camera frame changes and will be not as visible on final video clip.
akouzmit (HF)
Mantıklı gibi duruyor. Ama denemek lazım. Çünkü bu helikopter işinde teoride mantıklı duran her şey pratikte pek mümkün olmuyor. :)
ata 1337
03-06-2010, 20:51
Onur, geçmiş olsun yahu! Keşke olmasaydı ama ne yapalım, kader işte...
olan oladu artık mehmet abi yapcak bişey yok, eğer bugunu kırımsız cıkarsaydım bu aksam senı rahatsız etmeyi planlıyodum kısmet artık 15 gun sonra :)
ata 1337
03-06-2010, 21:05
Hehe! Kardeşime bak, ne zaman istersen...;)
MutluTEKIR
03-06-2010, 23:18
geçmiş olsun onur abi. araştırmışındır tabiki de hatırlatmak istedim :) bazıları bunun için 4 köşeden elastik iple tutturma bangee sistemi kullanıyorlar. ben de bir yöntem daha keşfettim. damperli vida. 2 vida başının arasında damper oluyor. bunun bir vidasını platforma sabitleme diğer taraftaki vidasını da tripod a bağlanırsa güzel olabileceğini düşünüyorum.
saolasın mutlu, yazdıklarının somut bir örneği var mı acaba?resim video falan.. canlandıramadım gözümde de..
yellowaircraf
03-06-2010, 23:58
Şöyle bir şey galiba:
güzel duruyo titreşimleri emer gibi duruyo, denemekte fayda var yazdım bi kenara :)
Onur, çok geçmiş olsun moralini bozmadan devam diyorum:)
450 ile ne kadar iyi uçtuysamda 450 den den sonra 500 ile ilk kez uçmaya başladığım ilk günlerde
modelin heybetliği, sesi beni biraz ürkütüp heyecanlandırdığı için heliyi düz zemini olmayan
bir alana dengesiz indirmiştim, dolayısı ile kuyruk pali sürtmüştüm ve takırt tukurt ederek 1 adet torg tube front gear dişliyi yedim ..
onun dıışnda çok şükür zerre sorun yaşamadım şimdiye kadar
tabi zaman ile modele alışınca cesarette geliyor , kısacası bu 500 ile ilk zamanlar hemen 450 ile uçar gibi uçma :D
gerekirse komutları biraz daha sağırlaştır ve 500 ile ilk uçuşlarında pal olarak 425D Align palleri kullanmanı istemem . yazık olur ;)
ben ilk uçtuğumdan bugüne kadar kenarda tutuyorum Align palleri 1 uçuş yaptım sonra şu HK 'da satılan 16 $ olan CF 3D 430 pallerden alıp onla devam ettim
kaç aydırda onlar ile uçmayı pekiştiriyorum. hover ve alan turu için çok çok yeterli geliyor
ne zaman güvercin taklası moduna geçtin o zaman tak Align palleri ;)
yedek parça getirtirken beraberinde mutlaka torg tube dişlilerinden ve 1 - 2 kuyruk palide getirt
kuyruğun şimdilik CF olması şart değil
Align pilastik kuyruk pallerde çok güzel kaç aydır alan turunda kullanıyorum
http://www.helipross.com/images/product/product_image_30252_1535.jpg
saol sükrü abi, kuyruk palim iniş takımım ve flybarım yedekte var ama biliyosun enyin yedeği yoksa onlar gider :) benım kırım ucustan dolayı değil, kalkış anında nedendir bilmıyorum aniden sola yattı heli ve yere palleri surttu, bişeyi yanlış yaptım ama ne :) aslında tam alıştım diyodum 500e bu kırım geldi, servo dişlileri sıyırdı plastik diş yerine ds510m dişli setini aldım ki bundan sonra kırımlarda sevolar daha güçlü olsun... pal olarak 425D aldım ama senın tavsiye ettiğin palleride denemek isterim ilerde, kk dönsun alırız artık bi çift pal:)
çokmu yan yattı da servo dişlileri hemen gitti yahuuu :confused:
iyiki torg tube dişlilerede birşey olmamış , ama olsun bunlardanda yedek elinde bulunsun mutlak
ds510m nereden aldın _? ileriki günlerde banada lazım olabilir bakarsın ;)
MutluTEKIR
04-06-2010, 02:40
http://fpvpilot.com/500600RCHelicopter.aspx
bu sitede bangee sistemini görebilirsiniz.
http://www.novibration.co.uk/acatalog/Male_Male_Waisted_Bobbins.html
burada da dediğim vidalar arası damper. yalnız tripod un özelliklerinin bilinmesi lazım. yani vidasının adım sayısı, yükseklik, çap, hangi standart. ancak ondan sonra sipariş verilebilir.
ya da daha basit bir yöntem direk kameranın altına sünger konulabilir :) öönce bu 2 sistemi düşünmüştüm gelecekteki uçak fpv sistemi için, ama alet edevat gerektiriyor, ben de erişemeyeceğimden dolayı daha kolayı kalınca sünger:) elektronik ürünlerin paketlerinin içinden çıkabiliyor bazen. güzel bi çözüm olabilir.
Onur, vala anahtar kameradan tut kalem kameraya kadar o kadar kamera vesayre denedim ki
denediğim kameralardan bir örnek ( kendi modelim )
http://i1021.photobucket.com/albums/af333/RoquE-06/IMG_4618.jpg?t=1276031213
görüntü 30 fps avi kayıt ile gayet güzel harika net görüntü alırken diğer taraftan görüntünün titremesi değilde,
deniz gibi dalgalanan çamaşır gibi sallanan görüntü sorununu bir türlü iyileştiremedim.
bir ara sony webbie düşündüm
ama çok çok uzun uğraşlar sonucunda bu kamera ile dalgalanmanında olabileceği endişesi beni uzak tuttu ve almadım
video örneklerini gördüğüm için açıkcası
nedendir bilinmez cmoslar helinin veya uçağın çalışan motorundan ne yaparsan yap etkileniyor
bu problemi aşmak için dslr makineler hariç diğer bütün cmos kameraların bir halte yaramayacağını ,
en basitinden ucuz ccd kameraların bile bu işe çok daha yatkın olduğu kafama dank etti.
ccd kamera ile dalgalanmanın önüne %100 geçeceğime inanıyorum. ama metal yığını modelimiz yüzünden
titreşim yaşarmıyım o ayrı dava. uçunca göreceğiz ;)
elimdeki ccd Canon kamerayı modelimin üzerine süngerli yastıklı abs sistemli :P bir güzel tutturup hali hazırda bekletiyorum
şu yağmurlar bi dinsin ilk iş bunu denemek olucak
http://i1021.photobucket.com/albums/af333/RoquE-06/Fotoraf0130.jpg?t=1276030673
http://i1021.photobucket.com/albums/af333/RoquE-06/Fotoraf0133.jpg?t=1276030672
şükrü abi yaptıgın mount güzel ve işe yarar duruyor, kameranın açısı biraz fazla aşagıda duruyor sanki? biraz daha yukarı açı verirsen yukseklik hissedilir görüntülerde, eğer bu şekilde kullanırsan yeri çekersin :) halbu ki ufugu cekmek daha guzel oluyor, 2 turlude denersin yada ;)
Onur, kamera açısını beğenmezsem zaten değiştiririm ;)
evet arkadaşlar. dün 25 no lu mesajımda belirttiğim techizat ile bugün ilk denememi yaptım
cmos sensörlü kameralarda çamaşır gibi dalgalanan görüntünün şimdi ccd de sıfır seviyede olduğuna şahit olunca ccd kameranın önemini bir kez daha anlamış olduk
fakat kameranın altına sünger desteğini biraz yetersiz koymuş olacağım ki çok hafif bir titreşim var gibi
bunuda aşarız inşallah ;)
http://www.youtube.com/watch?v=axptnqjAxK0
axptnqjAxK0
şürü abi eline sağlık, soledigin gibi ccd sensor işe yaramış, titreşimi thk da satılan alıcı için süngeler var, ondan kullanabilirsin, gayet guzel ve işe yarar.. 5tl olması gerek bantla beraber..
evet Onur zaten modelimiz malum hurda yığını gibi aksam metal olunca titreşim kaçınılmaz. kayıt edilen görüntü çamur gibi çıkıyor
aslında kullandığım kamera avi 30 fps kalitesinde video çekiyor. uçuş videolarımdan görebilirsin
dediğin çok daha sağlam bir sünger desteği ile bu titreşimi sıfıra indirerek harika görüntüler yakalayabilirim ;)
ayrıca geçen haftalarda cmos kamera ile aldığım bir kayıt :P
ccd de asla bu dalgalanma olmuyor ,
sanırım cmos kameralar çalışan motordan veya dönen pallerden etkileniyor
http://www.youtube.com/watch?v=dGQrdBD0npA
dGQrdBD0npA
herkesin genel yargısı bu yonde sanırım artık, uçuş kayıtları için helikopterlerde cmos sensor değil ccd sensor kullanılmalı, tabi cmos sensorlu olan SLR makinalar nasıl bir çekim yaparbilemiyorum ama bu boyutlardaki fotograf veya video kameralarda ccd sensor gerekli... ancak fpvpilot.com adresinde, 30fsp hızla kayıt yapan makinan varsa kayıttaki dalgalanmayı gidermek için dk da 1800rpm de bu dalgalanmanın olmayacagını 1800/60sny=30rpm 30rpm=30fsp.. rpm aletim yok o yuzden deneyemiyorum ama gayet mantıklı..
SLR makinelerdende umudum yok açıkcası... kendileri hem pahalı ve kaba kaçıyor ayrıca 500 modellerimiz içn bi hayli ağır olacağı düşüncesindeyim
aslında her alanda kullanabileceğim şöyle bir kamerada gözüm var;)
http://www.pckoloji.com/attachments/sirket-haberleri/4244d1212434217-avrupanin-en-iyi-video-kamerasi-panasonic-hdc-sd9-hd-camcorder.jpg
yakında bu SD9 ile video ları test etme şansım olacak. tek umudum bu kaldı benimde :)
daha önce ahşap roket rampası üzerinde denemeler yaptım. jelo azda olsa belli oluyordu. sonra resimlerdeki gibi 1cm lik demir kullandım. demir 1200gr bu arada :D
jelo yine belli oldu demir ile ve sondan 2. işlem olarak SD9 denemesi yapacağım. baktım oda olmadı, güzel bir mount.
SLR makinelerdende umudum yok açıkcası... kendileri hem pahalı ve kaba kaçıyor ayrıca 500 modellerimiz içn bi hayli ağır olacağı düşüncesindeyim
aslında her alanda kullanabileceğim şöyle bir kamerada gözüm var;)
http://www.pckoloji.com/attachments/sirket-haberleri/4244d1212434217-avrupanin-en-iyi-video-kamerasi-panasonic-hdc-sd9-hd-camcorder.jpg
emrecozel
11-06-2010, 05:27
Emrah abi emanetleri yavas yavas topluyorummmm senin.Son parcada gelince direk kargolucam...
vay emre :)
sabah sabah neşemi yerine getirdin. hayırlısı işe sağ salim gelsin bakalım.
teşekkürler herşey için ;)
Emrah abi emanetleri yavas yavas topluyorummmm senin.Son parcada gelince direk kargolucam...
emrah abi çekimlerini bekliyoruz :) artık namus meselesine donmeye basladı bu videodaki titreşim ve dalgalanmalar :P helideki cift kamera sistemi guzel olmus, ama neden 1200gr lık bir demir kullandın?bence daha hafif bir metal parca ve govde ile arasınada kalınca bir sunger koyup vidayla sıkıştırsak daha iyi olurdu?
onur
namus meselesi doğru dersin :)
bu cmos olayında kesinlikle hiç bir yerde sünger yada benzeri yumuşak malzemelerin kullanılmaması gerektiği kanısına vardım. ne cam. aparatı arasında nede kamera etrafında. 1cm lik demirin esnemeyeceğini düşündüm. 0.5 cm demirde titreşim oluyor. arasınıda bulamadım.
ben bir kere adam akıllı webbie çekimi yapabildim. bundada webbie yi pilin direk üstüne arada hiçbirşey kullanmadan sıkı sıkı bağlayarak elde ettim. ama bu sefer canopy olmayınca uzakta heli kap kara gözğkmeye başladı. neresi ön arka sağ sol allak bullak oldum.
http://www.vimeo.com/10676268
10676268
emrah abi çekimlerini bekliyoruz :) artık namus meselesine donmeye basladı bu videodaki titreşim ve dalgalanmalar :P helideki cift kamera sistemi guzel olmus, ama neden 1200gr lık bir demir kullandın?bence daha hafif bir metal parca ve govde ile arasınada kalınca bir sunger koyup vidayla sıkıştırsak daha iyi olurdu?
rex 600 le belki bu durum normaldir 500 için 450 için durum farklı olabilir diye dusunuyorum,1.2kg lik bir demiri 500 veya 450 de kullanamayız o sebebptendir ki 500 ve 450 heliler için sunger olayı olmalı.. gerçi sunuda tam çözmüş değiliz bu dalgalanmanın sebebi kameranın heliden dolayı aldıgı titreşiler mi yoksa pallerin etkisimi belli değil... ben su rpm hesabının nasıl sonuc verecegini merak ediyorum.. araştırmaya devam :)
yellowaircraf
11-06-2010, 11:40
rex 600 le belki bu durum normaldir 500 için 450 için durum farklı olabilir diye dusunuyorum,1.2kg lik bir demiri 500 veya 450 de kullanamayız o sebebptendir ki 500 ve 450 heliler için sunger olayı olmalı.. gerçi sunuda tam çözmüş değiliz bu dalgalanmanın sebebi kameranın heliden dolayı aldıgı titreşiler mi yoksa pallerin etkisimi belli değil... ben su rpm hesabının nasıl sonuc verecegini merak ediyorum.. araştırmaya devam :)
Titreşimler helikopterin neresinde olursa olsun, nasıl bir etkisi olursa olsun kamera helikoptere bağlı olduğu sürece kamera titreşimleri hissedecektir. Denenmiş bir kamera ve mount almakta her zaman fayda var.
Onur devir olayına gelince. 1800 devir hesabı mantıklı. ama sürekli 1800 devri tutturman lazım. 1805 devir olursa senin hesap şaşar ona göre :) 1800 ü tutturmaya uğraşmaktansa kamera ve mounta vakit harcamak daha mantıklı.
500 de 1 cm lik demir olmaz elbette. ben 500 için durumu cenk ten biliyorum. her yolu denedi webbie de ama yakında bombayı patlatacak bir sistem ile. herkesin haberi ola :)
hava çekiminde en önemli unsur helideki min. titremenin elde edilmesi.
bunun içinde heli tepeden tırnağa tüm ayrıntılarına bakılması. aklıma gelenleri sayayım.
- kaliteli, ağırlık merkezi ve dengelenmiş, tracking i iyi olan rijit paller
- ne sıkı ne gevşek vidalanmış paller
- Plastik komp. pal tutucuları
- çok düzgün feathering shaft
- yumuşak damperler
- çok düzgün ana shaft
- eğer bulunabilirse, blimiyorum gerçi ; uzun bir ana shaft ile 3. ana rulman
http://fpvpilot.com/images/Fpv600ESP-6.JPG
- güzelce yağlanmış ana shaft
- amartüsör ve 2 eksen gyro destekli kendisini kanıtlamış bir camera mount
bunların yanında asıl önemli olan doğru kafa hızını yakalamak. kesinlikle sabit bir kafa hızı gerekli. bunun için deneme yanılma yapılması gerekli olacaktır. belki 70-70-70-70-70, belki 80-80-80-80-80 belkide aralardaki ince throttle curve noktasını yakalamak gerekecektir.
birde CCD lens kamera olayıda var. sonuçta bunların hepsi ayni tip helide olsa farklı neticeler ortaya çıkaracaktır. deneme yanılmadan ibaret herşey. ama unutmayalım bir güzel çekim demek bundan sonra hep güzel olacak anlamınada gelmiyr :)
Titreşimler helikopterin neresinde olursa olsun, nasıl bir etkisi olursa olsun kamera helikoptere bağlı olduğu sürece kamera titreşimleri hissedecektir. Denenmiş bir kamera ve mount almakta her zaman fayda var.
Onur devir olayına gelince. 1800 devir hesabı mantıklı. ama sürekli 1800 devri tutturman lazım. 1805 devir olursa senin hesap şaşar ona göre :) 1800 ü tutturmaya uğraşmaktansa kamera ve mounta vakit harcamak daha mantıklı.
cenk abi 1800 devir işini emrah abinin verdigi gibi thrt curveleri sabitleyerek yapabiliriz ama solediğin gibi denenmiş bir mountla almak daha mantıklı, deviri tuttursan titreşim olayı var :) şu bombayı patlat biran öncede sıkıntılarımız azalsın cenk abi :)
emrah abi,3. rulamn takviyesi güzel olur, ccd kamera cok daha iyi sonuclar verecektir bence, hiç olmazsa cmos kameralar gibi bir çekim digerini tutma oranı %10larda olmaz :)
yellowaircraf
11-06-2010, 12:34
cenk abi 1800 devir işini emrah abinin verdigi gibi thrt curveleri sabitleyerek yapabiliriz ama solediğin gibi denenmiş bir mountla almak daha mantıklı, deviri tuttursan titreşim olayı var :) şu bombayı patlat biran öncede sıkıntılarımız azalsın cenk abi :)
emrah abi,3. rulamn takviyesi güzel olur, ccd kamera cok daha iyi sonuclar verecektir bence, hiç olmazsa cmos kameralar gibi bir çekim digerini tutma oranı %10larda olmaz :)
Güzel bir sonuç alayım burada yazarım herşeyi.
paylaşımcı modelci kardeşiiiim beniiiim :)
acele yok, sabır ;)
Güzel bir sonuç alayım burada yazarım herşeyi.
yellowaircraf
11-06-2010, 13:25
paylaşımcı modelci kardeşiiiim beniiiim :)
acele yok, sabır ;)
Saol canım benim. Acele yok. İşler yetişir. :)
MutluTEKIR
11-06-2010, 13:41
emrah abi elindeki webbie cmos kameradan güzel görüntü almışın. sünger damper falan kullanmadın mı?
benim de yeni jvc picsiom geldi de:) pilotajı ilerleteyim biraz kısmetse ben de böyle videolar paylaşırım :)
yakında bu SD9 ile video ları test etme şansım olacak. tek umudum bu kaldı benimde :)
daha önce ahşap roket rampası üzerinde denemeler yaptım. jelo azda olsa belli oluyordu. sonra resimlerdeki gibi 1cm lik demir kullandım. demir 1200gr bu arada :D
jelo yine belli oldu demir ile ve sondan 2. işlem olarak SD9 denemesi yapacağım. baktım oda olmadı, güzel bir mount.
Emrah bey, vala iyi bir mount şart :)
Dün kompak ccd makinem ile ilk denemelerimde olumlu sonuç aldım, ama çok titreşim vardı
sonradan sünger desteğini biraz daha arttırdım ve titreşim azaldı gibi ama istediğimiz sıfır titreşim yakayalamadık tabiki.
sıfır titreşim için kamera ile modelin arasına bayağı çok sünger desteği yapmak lazım,
fakat bu seferde süngerin kabalığı kalınlığı yüzünden makineyi landing skitlerin araya yani alt frameye enlemesine sığdıramıyorum.
sığsa bile ortaya biçimsiz şekilsiz birşey çıkıyor
şöyle bir sistem ile 500 üzerinde harika görüntüler alınabilir
bu amcamın çalışmasına imreniyorum vala kamerayı alırsam aynısını yapacağım ;)
http://www.youtube.com/watch?v=xKaUPyWOURU
xKaUPyWOURU
http://www.youtube.com/watch?v=dQkvrJ2h9Y0&feature=related
dQkvrJ2h9Y0&feature=related
birde mount kullanılmadan kamera sabitlenirken model ile teması uzak olmalı,
model ile kameranın temas mesafesi yani arada kalan sünger vb malzeme çok olursa titreşimi sıfıra indireceğime inanıyorum
niyeti iyi bozdum bende:) hem günlük kullanım için hem hava çekimleri için
şu 4 kameraya gözü diktim ;) şimdilik araştırıyorum hangisi daha uygun olur karar veremedim.
SONY HDR CX550VE
http://www.akillifiyat.com/productimage/HDR_CX550VE_en_ucuz_sony_dijital_video_kamera_hdr_ cx550ve_6790.jpg
http://www.dijikopter.com/Ekipman.aspx
Sony HDR-HC9E
http://www.dijikopter.com/images/HDR-HC9E.png
Panasonic HDC-TM700
http://trendynetnews.com/wp-content/uploads/2010/02/Panasonic-HDC-HS700-HDC-TM700-Camcorders.jpg
Canon Vixia HG21
http://images.trustedreviews.com/images/article/inline/9506-hg21fsl.jpg
SONY CX550 ve PANASONIC TM700 kafama daha çok yatkın olan kameralar
karşılaştırmalı bazı video testlerinde sony açık ara önde görünüyor
http://www.youtube.com/watch?v=111WxwP5qag&feature=related
111WxwP5qag&feature=related
ama buradada PANASONIC TM700 , SONY CX550 ezmiş görünüyor
http://vimeo.com/10663338
10663338
MutluTEKIR
12-06-2010, 01:43
bu arada ben de bir ekleme yapmak istiyorum. fpv parçaları konusunda bahsi geçmişti, kameraların fotoğraf çekme modunda iken video çıkışına görüntü aktarması olayı. hatta panasonic lumix in böyle bir özelliğinin olduğu belirtilmişti. benim de geçen gün elime geçen jvc picsio compact camcorder da böyle bir özellik olduğunu keşfettim. aleti açtıp da hiçbirşey yapmadığımız zaman bile görüntü aktarabiliyor. illa video kaydı yapmak gerekmiyor görüntü aktarımı için. normal foto modunda da görüntü aktarımı oluyor. bu arada kamera sensörü cmos.
evet, uçuş çekimlerim, ve günlük kullanım için nihayet kendime adam akıllı bir kamera bulup alabildim :)
yukarıda örnek verdiğim kameralarda niyetim vardı fakat oldukça tuzlu :S
uzun araştırmalar neticesinde tam bir fiyat performans ürünü düşündüm ve,
tavsiyeler bu cihazın üzerine yoğunlaşınca aldık artık , fakat kameramız ccd değil
Panasonic HDC-SD60 şimdilik iş göreceğe benziyor uçuş çekimlerimi sizlere aktaracağım
fakat 1 dakikalık HD video formatın 150 mb küsür tutması ve ham videoyu video sitesine upload edilmesi başlı başına bir sorun...
neys e artık sabrederek yüklenmesini bekleyeceğiz :)
https://www.samstores.com/_images/products/panasonic-sd60%20(slvr).jpg
Emrah ve Cenk bey'lerin vimeodaki uçuş video kayıtları oynanmamış hali bire birmi_? ,
yoksa movie maker türü programlar ile mb değeri düşürülmüş halimidir_?
videolarınızı nasıl ne ile convert ederek upload ediyorsunuz _?
meraktayım :)
şükrü abi hayırlı olsun, ama hata yapmışın bence, ccd sensörün 1 numaralı savunucusu sendin halbu ki :) convert işlemi yapılıyor elbette, yani ben yapıyorum cogunlukla, webbie 3-4 dk goruntu için 270mb lık bir dosya bırakıyor, son 1-2 videoyu aynen attım ama senın gibi adsl değilde kablo net kullansaydım işkence olurdu upload :)
Onur haklısın :) ama full HD kayıt yapan uygun fiyata bir ccd kamera bulamadım malesef.
zaten genel amaçlı kullanacağım bir kamera aldım. varsın olsun hava çekimlerinde kullanmayım
ama yinede bunu deneyeceğim.
ayrıca bir arkadaş ile dün Mühye'deydik ilk HD uçuş videolarımız hazır.
toplam 2 gb civarı tuttu ve convert etmeden direk dün akşamdan upload etmeye başladım.
bu mesajı yazana kadar gece pc açık kaldı , şuan hepsi upload edilmiş ve izlenmeye hazır ;)
72. mesaj
http://www.hobbyrc.com/forum/threads/46468-Ankara-Helikopter-Ekibi/page8
bu arada sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş Onur ben ADSL değil kablonet , yeni ismi ile uydunet kullanıyorum,
bu bağlantıda upload oldukça hızlı , çünkü alt yapısı fiber optik yapıya sahip ve geniş bant sunduğu için 1mbps bağlantıda bile sıkıntı yaşamıyorum :)
arkadaşlar görgüsüzlüğüme bağışlayın ama resimleri koymadan edemeyeceğim. :)
bunu çok güzel bir rakama Amazon dan satın aldım. aylarca takip ediyordum uygun rakamı ve bir akşam baktım $300 e var. ;)
yanında ayrıca Opteka 0.43x HD² Full Fisheye Lens ve 3 Piece (UV, PL, FL) Filtre Kiti geldi.
pilli : 330 gr
pilsiz : 285 gr
direk 2S lipo ile çalışabiliyor.
ehuehue :D emrah abi senden sıfır titreşim ve jellyeffectsiz bodrum belgeseli bekliyorum artık :) bu kamerada varsa işin kolay artık
hele bir ayak takımı gelsin.
acele yok :) her iş yetişir ;)
acele yok :) her iş yetişir ;)
ben bu lafı biyerden hatırlıyorum :P
hangi mountu aldın emrah abi? aeriox ?
yellowaircraf
23-06-2010, 19:54
Emrah' ı yanlış tanımışsın Onur. Emrah' ı AerioX keser mi hiç? :)
kardeş :)
bodrum ekibine yakışır mı hiç Aeriox ? çok ayıp çok hiç duymamış olayım ;)
yellowaircraf
23-06-2010, 19:57
:)
:D yoksaaaaa! TRIAX mı?
emrah abiyi buda kesmezse ben kendimi kesicem artık :)
http://www.triax-aerial.com/triax/images/triaxLiteV2small.jpg
yellowaircraf
23-06-2010, 20:21
:D yoksaaaaa! TRIAX mı?
emrah abiyi buda kesmezse ben kendimi kesicem artık :)
Yahu Onur bırak bu amatör aparatları. Benim imzamdaki özlü sözü oku :)
Yahu Onur bırak bu amatör aparatları. Benim imzamdaki özlü sözü oku :)
emrah abi endişelenme aparat için yahu cenk abi gibi ışığa bak artık :P
valla ben neyden endişelendiğimi bilmiyorum ama cenk mütür imzasındakilerinin hepsinden endişeleniyor.
şu yastığın altına eli bir varmıyor ;)
cenk abi, yastıgın altındakileri çıkar bak, bodrum halkı neler bekliyo senden, çıkar yastık altındakileri ekonomiye can ver :P
yellowaircraf
24-06-2010, 00:50
Ben de yastık yok ki altı olsun Onur. :)
mütür
dizmişsin boy boy helileri, kanal kanal kumandaları, lipolar ile perde duvar yapmışsın birde yastık yok diyorsun :) pes yani....
sendeki yastığın üçte biri bende olsa dünyayı yıkar, baştan inşaa ederdim.
Ben de yastık yok ki altı olsun Onur. :)
valla ben bilmem söylenenler öle cenk abi, lipo perde,heli garajı,televizyonun kanalından daha fazla kanallı kumandalar falan varmış daha ne olsun :P yastık olmaz zaten artık, portföyüne sağlık deniyo artık biliyosun :D
bunu çok güzel bir rakama Amazon dan satın aldım. aylarca takip ediyordum uygun rakamı ve bir akşam baktım $300 e var. ;)
yanında ayrıca Opteka 0.43x HD² Full Fisheye Lens ve 3 Piece (UV, PL, FL) Filtre Kiti geldi.
pilli : 330 gr
pilsiz : 285 gr
direk 2S lipo ile çalışabiliyor.
ohooohh ccd kameranın kıralı işte bu , hayırlı olsun :)
bende alacaktım, fakat Amazon Türkiye'ye gönderi yapmıyor diye uğraşmadım.
peki sen nasıl aldın :D ve kamera sanırım 2. ci el _?
teşekkürler şükrü
kamerayı 2. el aldım ama satıcı sıfır gibidir, tertemiz, çizik yok, yep yeni pil vs süslemeler eklemiş notlarına. o fiyatıda görünce hemen balıklama atladım. US de bir arkadaşa yolladım :) Allah razı olsun arkadaştan ;) Elime ilginçtir USPS normal kargo ile 6 günde geldi. gerçekten sıfır gibi
dün alel acele 600 ün pil yuvasının altından 3mm alum. uzantısı yapıp pil yatağına kablo bağı ile bağladım. Epeyce uzun oldu ve esner halde idi. Netice ortada :) Kanopy siz fazla uzaklara gidemedim. Gelecek gördüm bu kamerada :)
http://www.vimeo.com/12806266
12806266
http://www.vimeo.com/12806246
12806246
http://www.vimeo.com/12806254
12806254
ohooohh ccd kameranın kıralı işte bu , hayırlı olsun :)
bende alacaktım, fakat Amazon Türkiye'ye gönderi yapmıyor diye uğraşmadım.
peki sen nasıl aldın :D ve kamera sanırım 2. ci el _?
orhantekkan
24-06-2010, 22:09
Emrah levent beyin bizim yarışta çekim yaptığı kamera da çok güzel görüntüsünü beğendim ve geniş açı çekiyor bence bir bak.kamera buydu sanırım http://www.v-nix.nl/vholdr-contour-hd
Orhan biz burada kameranı kralını almışız :) bak sen ne diyorsun.
Levent le konuşuyoruz devamlı. Vhold un eksik yanları video-out olmayışı ve CMOS sensör oluşu. Yani herlikopter gibi rozenans yapan aletlerde CCD her zaman avantajlı. Video-out olmayışı ise :(
Emrah levent beyin bizim yarışta çekim yaptığı kamera da çok güzel görüntüsünü beğendim ve geniş açı çekiyor bence bir bak.
orhantekkan
24-06-2010, 22:20
Ben konunun genelini okumadım sadece senin çekimin kalitesi pek hoşuma gitmedide :P o yüzden :D
olay bunla bitecek Orhan. Bitmez ise atıcam herşeyi kaleden aşağıya :)
Ben konunun genelini okumadım sadece senin çekimin kalitesi pek hoşuma gitmedide :P o yüzden :D
emrah abi takipcinim ;) anladın sen onu :D
teşekkürler şükrü
kamerayı 2. el aldım ama satıcı sıfır gibidir, tertemiz, çizik yok, yep yeni pil vs süslemeler eklemiş notlarına. o fiyatıda görünce hemen balıklama atladım. US de bir arkadaşa yolladım :) Allah razı olsun arkadaştan ;) Elime ilginçtir USPS normal kargo ile 6 günde geldi. gerçekten sıfır gibi
dün alel acele 600 ün pil yuvasının altından 3mm alum. uzantısı yapıp pil yatağına kablo bağı ile bağladım. Epeyce uzun oldu ve esner halde idi. Netice ortada :) Kanopy siz fazla uzaklara gidemedim. Gelecek gördüm bu kamerada :)
http://www.vimeo.com/12806266
12806266
http://www.vimeo.com/12806246
12806246
http://www.vimeo.com/12806254
12806254
iştee budur görüntü vala dehşet ül vahşet .
görüntü tereyağ gibi çıkmış vala sıfır dalgalanma tam istediğim gibi :)
titreşimde haloldumu kimse seni bu kamera ile tutamaz :D
çok uygun düşeşe getirmişsin kamerayı tebrikler. güle güle kullan tekrardan hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum ;)
bende yeni aldığım geniş açı lensli kameram ile seninkisi gibi ;) pilanlar yapmaya başlayacağım.
ccd olmayan iyi bir cmos kamera ile nasıl bir çekim yaparım bilmiyorum
deneyeceğim artık
http://i1021.photobucket.com/albums/af333/RoquE-06/IMG_4733.jpg?t=1277404941
http://i1021.photobucket.com/albums/af333/RoquE-06/IMG_4736.jpg?t=1277405182
http://i1021.photobucket.com/albums/af333/RoquE-06/IMG_4735.jpg?t=1277407149
ama kafamı kurcalayan bir nokta var. bu tür kameralar modelin altına sabitlenirken kameranın yanında açık olması gereken lcd ekranını nasıl muhafaza ediyorsunuz_?
illaki açık kalmalı çekim yapması açısından.
demek istediğim lcd ekran kapağını kapattıkmı kamera bekleme moduna geçip çekim yapmıyor. ama ekran dışarı posizyonunda olursa sorun yok.
ama bende bu şekild e olmasını istemiyorum
https://www.samstores.com/_images/products/panasonic-sd60%20(slvr).jpg
bu kameraların yan lcd ekran kapağını ekranı dışa gelecek şekilde değilde
ekran içe gelecek şekilde kapatarak çekimi başlatmanın bir yolunu biliyormusun_?
orhantekkan
24-06-2010, 22:41
olay bunla bitecek Orhan. Bitmez ise atıcam herşeyi kaleden aşağıya :)
Göreceğiz :)
şükrü abi kameranın lcd ekranı tam donup govdeye oturmuyor mu? gerisi sünger işi :)
bu olaya bende dikkat ettim ve kafamı kurcaladı doğrusu. AV out soketi kullanırken 90 derecelik stereo soket kullanınca az buçuk açıklık kalıyor.
sd9 da HDMI çıkış arkada pilin altında. yani bu sefer pili çıkarıp 2s lipo ile beslemek gerekiyor.
bu adam akıllı çeksin, beni mutlu etsin ben söker atarım LCD ekranını :)
ama kafamı kurcalayan bir nokta var. bu tür kameralar modelin altına sabitlenirken kameranın yanında açık olması gereken lcd ekranını nasıl muhafaza ediyorsunuz_?
bu olaya bende dikkat ettim ve kafamı kurcaladı doğrusu. AV out soketi kullanırken 90 derecelik stereo soket kullanınca az buçuk açıklık kalıyor.
sd9 da HDMI çıkış arkada pilin altında. yani bu sefer pili çıkarıp 2s lipo ile beslemek gerekiyor.
bu adam akıllı çeksin, beni mutlu etsin ben söker atarım LCD ekranını :)
vala ben kıyamam ekrana , kameram daha yeni :)
o kamera seni mutlu etmezse ben bu helikopter işini bırakırım :P
beğenmezsen bana yollarsınız :D
şükrü abi kameranın lcd ekranı tam donup govdeye oturmuyor mu? gerisi sünger işi :)
evet, ekran tam dönüp gövdeye oturuyor biliyorum :)
ama kamerayı heliye sabitlerken lcd panel ekran sıkışır yani baskı uygulayacağımız için zarar veririz gibi.
bence sünger kurtarmaz, airbag yapmak lazım :P
Orhan biz burada kameranı kralını almışız :) bak sen ne diyorsun.
Levent le konuşuyoruz devamlı. Vhold un eksik yanları video-out olmayışı ve CMOS sensör oluşu. Yani herlikopter gibi rozenans yapan aletlerde CCD her zaman avantajlı. Video-out olmayışı ise :(
kamera olarak Sony HDR-HC9E ve bu kamera 1/29" ClearVid CMOS Sensör
gelde şimdi işin içinden çık, biz bu işte illaki ccd olsun diyoruz
ama bu işin erbabları cmos kamera kullanıyor enteresan durum
http://www.dijikopter.com/Ekipman.aspx
şükrü
şimdi dikkatimi çekti "AVI multi" yazan yer. video girişi yapıp. örneğin tv den çıkış alıp bu kamera girip kayıt yapmayı denedin mi ? menülerinde var mı özel bir yer.
şükrü
şimdi dikkatimi çekti "AVI multi" yazan yer. video girişi yapıp. örneğin tv den çıkış alıp bu kamera girip kayıt yapmayı denedin mi ? menülerinde var mı özel bir yer.
şuan menülerini tam incelemedim daha
TV den çıkış almadım
Sadece çektiğim ham HD videoları "AVI multi" den giriş alarak 720 hd ready lcd tv ye analog olarak bağladım
ve direk kameradan aldığım görüntüyü TV de sorunsuzca seyredebildim
kısacası TV deki sd yayınları kameraya aktarmayı denemedim. sanırım bunu öğrenmek istedin_? :)
evet onu kastettim. "multi" sanki hem in hem out gibi çağrışım yaptı bana.
kısacası TV deki sd yayınları kameraya aktarmayı denemedim. sanırım bunu öğrenmek istedin_? :)
bu olabilir haklısın .
şuan kameraya biraz yabancıyım , menüleri detaylıca gezerek böyle bir özelliğin var olduğuna rast gelirsem sana en kısa zamanda burada bilgi veririm
inş tv den kameraya da kayıt vardır. bunu bende merak etmedim değil yani :)
ata 1337
25-06-2010, 01:38
Bu tip kameralarda bir başka kaynaktan, kablo ile kamera içine kayıt aktarılabileceğini (video in) hiç tahmin etmiyorum. Bence olmaz.
neden abi benim dandik Sony Handcam de bile var :) Bu kamerada yok ise direk çöpe ;)
Bu tip kameralarda bir başka kaynaktan, kablo ile kamera içine kayıt aktarılabileceğini (video in) hiç tahmin etmiyorum. Bence olmaz.
ata 1337
25-06-2010, 01:47
O Sony...:D
abi sony mony ama bu kayıt teknolijisinde tüm markalar Panasonic i takip ediyorlar :) Leica ile flört ediyor Panasonic. Haaa birde eskidan Panam vardı. :) oda iyi şirket idi. Çok gittim geldim onla :lol:
O Sony...:D
sükrü abi linkteki kameraların hiçbirinde cmos yazmıyo optik olarak Carl Zeiss® Vario-Sonnar® T* optik var kamerada, o kamera cmos mu? optik farkından dolayı kullanılıyor olaiblir... bunu medet abiye mehmet abi sorabilir belki :P
şükrü
Maalesef bu kamerada AV in yok Sony sitesinde öyle yazıyor. :(
http://www.sony.com.tr/product/hdd-hdv/hdr-hc9e#pageType=TechnicalSpecs
Yaşasın Sony DCR-HC32E :D
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.