PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sonunda aldım !!!

cepcity
03-10-2005, 23:43
araba tekne offroad derken sonunda birini seçtim ve aldım. Artık benimde bi Helim var :) DragonFLY #4 bi micro (indoor) heli aldım. işallah bu seferde 30 günde gelmes :) çünkü beklemek almayı beklemekten çok kötü bir his :) işte helimin linki:
http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?cPath=26_50&products_id=443

ayrıca bunu almamda bana yardım eden cem abime teşekkürler (dellycem)

cepcity
03-10-2005, 23:49
bide 40mhz aldım kumandayı yanlış mı yaptım bilmyiorum. 72 bide 35 mhz leri vardı

!Amorfy.BaRoS+
04-10-2005, 00:03
Yok bir sorun yaratmaz hatta daha iyi.
Hayırlı olsun fiyatıda Çok uygun geldi :)
Acele etme arabaya benzemez söyliyim..

Cydia
04-10-2005, 00:11
video koymamışlar.. uyuz oldum ya :D
doğukan hayırlı olsun.. hadi çek videoları beklioz :D

cepcity
04-10-2005, 00:14
cem abidede aynı heli var onun videoları bu bölümde yayınlanıyor isteyen indirebilir.

RoCCo
04-10-2005, 01:12
Aman arkadaşlar kolunuza bacağınıza dikkat edin elektrikli falan şakası olmuyor bu aletlerin :) .

mcagis
04-10-2005, 11:19
Doğukan, güle güle kullan. Aynısı bende de var, güzel bir heli ama biraz dengesiz uçuyor. Rüzgarsız ve açık bir alanda uçurmaya başlamanı öneririm. Ayrıca hemen iki tane kuyruk motoru (çok çabuk aşınıp bitiyor) ile, motorlar için heat-sink ve bir de yedek stabilizer rod da sipariş etmeni öneririm. Zaten training ayakları kendisiyle beraber geliyormuş, mutlaka onları da tak yoksa daha yerden kaldırmadan aleti parçalarsın. Bir de yedek pil gerekebilir, çünkü 7-8 dakikalık uçuşta bitiyor...

Ahanda ben de yakında bundan istiyecem ordan...
http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?products_id=3275

!Amorfy.BaRoS+
04-10-2005, 11:39
Murat abi Linkine bakara sormak istediğim birşey var solda gazı kullanıyosun değilmi ?

Geçenlerde farklı bir olay gördüm normalde solda ki kol gaz içindir
Fakat 3ch sticklerdeki gaz kumandanın yanındadır ya oraya gazı koymuşlar sol taraf ise pich açısı için kullanıyor ve çok daha rahat.

Bu helilerde pich açısı ile oynanmıyor sanırım değilmi?

mcagis
04-10-2005, 11:47
Onur, bu modelde pitch sabit. Motorun devrini arttırarak kontrol ediliyor. Ayrıca kuyruk motoru da ana motorla uygun çalışıyor. Pitch değişmediği için de akrobasi-ters uçuş falan olayı mümkün değil. Ucuz etin yahnisi olayı yani. O sitede başka modeller de var ve çok daha güzel aletler, brushless motor-arka kayış sistemli-lithium polymer pilli falan...
Benim alet sağda gaz şeklinde gelmişti, kumanda ile oynayarak gazı sola aldım, sağ-sol ve ön-arka yatış kumandalarını da sağda topladım, şimdi şahane kontrol ediliyor...

100kmh2sn
04-10-2005, 11:53
Doğu hayırlı olsun
Murat alıcam diye linkini verdiğin alete bakıyordum bende, bu paraya çok cazip duruyor ama bunu yanlış bi harekette parçalamak çok kolay sanırım ?

mcagis
04-10-2005, 12:01
Gövdesi köpük-sünger karışımı birşey sanırım. Düşse bile kolay parçalanmaz bence, birtarafı kopsa bile kolayca yapıştırıp tamir edilebileceğini düşünüyorum ben. Belki önce suda veya çimde gezdirerek elimizi iyice alıştırdıktan sonra havalanıp uçurmayı denersek kırmadan kullanabiliriz bence. Videolarındaki manevra kabiliyeti süper valla...

100kmh2sn
04-10-2005, 12:13
Alıyormuyuz Murat :D

!Amorfy.BaRoS+
04-10-2005, 12:13
Bence hoş alet fakat üstünde gelen motor sistemi biraz adice :)
Motorun devri ve güvü inanılmaz ama yapılan dişli sistemi yetmiyor.
Ama alınabilir bir alet suda ve çimde güzel gidiyor.
Sonra kimbilir uçuş başlar...

mcagis
04-10-2005, 12:49
Ahanda ben bunu dün sipariş ettim, yola çıktı bile. Hydro foam'ı kısmetse öbür aya sipariş edicem.
Ayrıca Onur, o aletin motoru brushless ve videolarda görüldüğü kadarıyla da bence gayet yeterli.

100kmh2sn
04-10-2005, 13:10
murat sanada hayırlı olsun :)
siparişini doğunun aldığı sayfadanmı verdin ? birde hangi posta yolunu seçtin ?

mcagis
04-10-2005, 13:19
Tekneyi Tower'dan getirtiyorum. Yurtiçi'nde o kadar baktım ama bunun gibi dıştan takma motorlu bir model göremedim, Tower'da da indirimdeydi. Birkaç sipariş öncesinde bir siparişim yolda kaybolunca, Tower'dakiler artık bana posta ile mal göndermiyor, mecburen UPS ile getirtiyorum. Zaten bu teknenin boyutları biraz büyük olduğu için sadece UPS ile gönderiyorlarmış, biraz pahalı oluyor ama üç günde kapıma kadar getiriyorlar...

mcagis
04-10-2005, 13:22
Aramızda kalsın :D bu yaz iyice manyadım ben, Heli-tekne-uçak-araba filan derken odam RC dükkanına döndü. Bir de şu hydro-foam'ı alırsam tam olacam yani... :p

100kmh2sn
04-10-2005, 14:01
Murat odanın bi fotosunu isteriz :D
bakalım doğu bu siteden aldığı ürünü kolay temin edebilecekmi

mcagis
04-10-2005, 14:08
Tekne gelsin de odayı biraz düzenleyip fotolarını çeker siteye koyarız. İlgili site sanırım RcMart prensibiyle çalışıyor, dolayısıyla bir sorun çıkacağını düşünmüyorum...

Squad
04-10-2005, 17:01
http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?cPath=26_39&products_id=2141 bu nasil peki ? bende bundan siparis vermeyi düsünüom.

Squad
04-10-2005, 17:04
Kargo ücreti ne kadar tuttu arkadaS?

cepcity
04-10-2005, 17:10
araç 89 dolardı kargoyla birlikte 136 dolar TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR ynalız ben bilmediğim için gaz kolu bneimkinde sağ tarafta alet gelince onu söküp düzeltebilirmiyim kolayca ?

mcagis
04-10-2005, 17:35
http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?cPath=26_39&products_id=2141 bu nasil peki ? bende bundan siparis vermeyi düsünüom.

O aletin sadece şasesi, motor-kumanda-gyro ve diğer ıvır zıvırlar yok. Ayrıca nitro motorlu ve yeni başlayacaksan hiç uygun değil...

Ben olsam böyle birşey düşünürdüm:
http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?products_id=435
Buna bir de opsiyonları olan brushless motoru+LiPo batarya ve Carbon palleri de ekledim mi canavar gibi olurdu...

mcagis
04-10-2005, 17:39
Doğukan, aslında gaz kolunu sola almak benim için çok zor olmadı, ancak değişiklik yaptığında, arka taraftaki servo-reverse switchlerini de kontrol etmeyi unutma...

RoCCo
04-10-2005, 17:54
Aramızda kalsın :D bu yaz iyice manyadım ben, Heli-tekne-uçak-araba filan derken odam RC dükkanına döndü. Bir de şu hydro-foam'ı alırsam tam olacam yani... :p

Aynı şekilde bende o haldeyim :) . Annem evden kovdu zaten , çoğu aracı iş yerine taşımak zorunda kaldım .

Bu arada bende bundan almayı düşünüyorum

http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?cPath=26_43&products_id=170

mcagis
04-10-2005, 18:05
Vaaay, güzel aletmiş ama biraz tuzlu gibi (1450$ cık)...

RaMCHoMaNia®
04-10-2005, 18:22
bende heli kullanmak istiyorum bunlardan bi tane alsak ne kadar becerebiliriz bu işi yani alette kumanda kadar bişey uçarmı acaba yoksa sadece pervanemi çevirir bundan alıp kullanan varmı

mcagis
04-10-2005, 18:29
Yukarıdaki linkteki sitede bulunan helileri incele, videolarını indirip seyret, genel olarak bir fikrin olur. Bu aralar EP heliler baya bir çoğaldı ortalıkta ve gayet güzel modelleri de var. Ben yukarıda linkini verdiğim modeli veya bir büyüğü daha var onu almayı planlıyorum ilerde...
Doğukan'ın aldığı da uçuyor elbette ama biraz dengesiz gibi ve ilgili olarak yazdığım uyarılara da dikkat etmek gerekiyor...

cepcity
04-10-2005, 18:34
murat abi dengesiz derken nasıl yani ? rüzgarsız bi ortamda çok mu yalpalıyo havada tutamasmıyım asılı fln ? ya bide forum olarak şu 3ü bir arada varya ucuyo yüzüo gidio fln :D onlardan birertane almak lazım bulusmalar çok eğlenceli olur mesela autodromda once onroad ta yarış yapar bunlar sonra off road etabı offroadu bitirende hemen havalanır onroad pistinin finish düzlüğünede bi finish yaprız oraya kadar ucurup yarışı bitiirir ben vala alacam :D bu arada benim heli ye upgrade yaparsam kıç motoru çok cabuk yanarmı ? ya acaba hata mı ypatım o heliyi alarak ?

mcagis
04-10-2005, 18:50
Hayır Doğukan, o fiyata o alet gayet güzel. Sana tavsiyem: öncelikle training kitini monte et. Sonra pilini iyice şarjettikten sonra, yerde hafif hafif gaz vererek elini kumandaya alıştır, bunun kumandası bizim arabalarınınkine pek benzemiyor. İlk pili yerde bitir, hemen havalanmaya kalkışma. Pil bitip de biraz dinlendirip tekrar şarjettikten sonra da, özellikle rüzgarsız ve genişçe bir alanda hafif hafif havalanma alıştırmalarına başlayabilirsin. Öncelikle dikkat etmen gereken şey, etrafında dikkatini dağıtacak herhangi birşey olmaması (meraklı insanlar-kedi köpek vs) çünkü konsantrasyon çok önemli...
Bir de aleti kutusundan çıkardıktan sonra, ana pallerinin eksenel düzlüğüne çok dikkat et. Pallerin birbiriyle aynı eksende olması çok önemli, yoksa şiddetli titreşim yapmaya başlıyor ki kolayca düşürebilirsin bu durumda... Kitapçığında bunlar yazmıyor, ben kendim yaşayıp gördüm...
Ayrıca ben daha havalanamadan, kuyruk motoru aşınıp bitti, neden bilmiyorum. Şimdi yenisini getirtip taktım onu deniyecem, bakalım ne kadar dayanacak. İstanbul'da olsaydın hem kumandanı sol-el gaz şekline getirir hem de ilk uçuşunu birlikte yapardık. Neyse, hayırlısı ile bir gelsin de, soracakların olursa elimden geldiğince yardım etmeye çalışırız artık...
Bu meretler havalanınca düz bir tavada eritilen tereyağı gibi bir oraya bir buraya kayıyor havada, yani arabalar gibi değil, sürekli olarak düzeltme manevrası yapmak zorundasın. Bu da baya bir zor ve yorucu, ama bir kere alıştıktan sonra da fazla zor gelmiyordur heralde. Sanki bisiklete binmeyi öğrenmek gibi diyebilirim, o yüzden gözünde fazla büyütme...

cepcity
04-10-2005, 19:13
araç gelirse imkanımda olursa istanbula senin uygun oldugun bi zaman gelmeye çalışırım .

mcagis
04-10-2005, 19:22
Hele mal bir gelsin de, bir haftasonu seni burada zevkle misafir ederiz Doğukan...

cepcity
04-10-2005, 19:45
teşekkürler abi dört gözle bekliyorum hele şu 3ü birarada yı alınca artık çooook eğlencezz çooook :D

DeLLyCeM
05-10-2005, 02:25
ooo Doğu, sen konuyu açmışsın ama ben görmemişim kusra bakma.. Ne mutlu sana sen iste her türlü yardımcı oluruz dikkatinizi çektiyse bu Dragonfly 4 ve Walkera 4 modelleri en çok ilgilenilen modeller internette bunlar üzerine bir sürü upgradeler, custom made parçalar ve deişik modifikasyonlar bulunmakta.

Kendi ekledigim parçalarla ve modifikasyonlarlada bu helinin gayet stabil uçabildigini gördüm (hoş bana biraz pahalıya geldi parcalardı falandı) ve bence fiyat performans bakımından çok iyi bir heli.
Yakında bnm heliye yaptıklarımla ilgili bir konu açacagım yeni videolarda cektim artık upload layınca izlersiniz.

Neyse Doğu hayırlı olsun kırımsız uçuşlar diliorum...

platy
05-10-2005, 06:33
yannız benim burda duyduğum , okuduğum ve kendi denediğim üzre , default düşünürsek mini dragon fly pekte dengeli bir alet değil.
blade cp'de uçurdum ( denedim en azından :) ) dragon'dan kolay ve daha stabil.

baRCo
05-10-2005, 18:38
Beyler öyle bir muhabbet olmuşki burada vallaha kafamın üstünde heli ve soru işareti belirdi bir anda :D sağdece sabırlı ve dikkatlice yaparsan hiçde zor değilmiş gibi anlatmışsınız öylemi ve şu cepcity arkadaşın aldığı heli çok uygun fiyatlı geldi bu alet tam olarak tüm masraflarıyla ne kadara geliyo ve yurtdışından getirtmede herhangi bir sorun yaşanırmı ben de heli olayına çok girmek istiyorum herhalde iyi bir başlangıç olur???

cepcity
05-10-2005, 19:22
arkadaşım ehirobo.com die bi siteden sitedeki dellycem( cem) abinin tavsiyesiyle aldım. ürünüm 89 dolardı. ve normal kargo seçeneğiyle 136 dolara denk geldi. Ama çinde bulununan bu tür sitelerin yaptıklarını rcmart gibi bu sitede uyguluyor. Faturayı ne kadar istediğimi satın alıken kutucuğa belirttim ve benim faturam kargo dahil 89 dolar die gözükecek bu yüzdende bi sorun yaşamamayı bekliyorum.

baRCo
05-10-2005, 21:26
yaaa ben çok almak istiyorum ama kırmaktan korkuyorum kırılırsa ne gibi masraflar çıkar parçalarını kolay bulabilirmiyim birde fiyatları ne olur tabiki heliyi haşat etme durumu hariç :D küçük belli başlı kırıklar?? çok soru sordum kusuruma bakmayın ama heli işine girmeyi çok istiyorum ama cesaret edemiyorum ...

cepcity
05-10-2005, 21:38
benim aldığım helinin pervanesi en çok kırılan parçalardan çifti 5 dolar bide motor var kıç motoru oda zart zurt yanıomuş soğutucu sink takmassan onlarda 7.5 dolar

baRCo
05-10-2005, 21:45
teşekkürler bende bu aleti almayı düşünmeyi başladım aldığında videosunu bekleriz artık :D

cepcity
05-10-2005, 21:47
zaten videosu helikopter kategorisinde var cem abinin. ya millettttt :( beklemek çok kötü ya :( daha 2 gün oldu daha halen paketi hazırlıyolar :( daha onu yollucaklar 2 hafta içinde gelcek fln ohooooo :(

DeLLyCeM
06-10-2005, 01:02
Doğu sen benim heliyi aldıgım zmandaki açtığım konuya bi bak istersen...TIKLA (http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=4216)

!Amorfy.BaRoS+
06-10-2005, 12:07
Ayrıca Onur, o aletin motoru brushless ve videolarda görüldüğü kadarıyla da bence gayet yeterli.

Abi brushless oldugunu biliyorum aynı motoru kullandım dişli sisteminin aşırı güce pek dayanıklı olmadıgını söylüyorum...

Arkadaşlar Kullanmadan önce kesinlikle similatore bakın derim daha sonra ayarlarınız çok iyi olmalı ve acele kesinlikle etmeyin mümkünse tek başınıza uçurun.
evde kesinlikle deneme dogu :)
yada masa üstünden helini düşürme eheeh (Kim yapmıştı bunu hatırlıyorum ama söylemiyim)

Serkan abi fiyatı tuzlu bence ama özellikleri vardır tahmin ediyorum ki gece bakarız gene bişiler...
Cem abi artık yakıtlı filan bak :)

DeLLyCeM
06-10-2005, 12:31
Ben kararımı verdim zaten Onur, Hirobo Shuttle ZXX

baRCo
06-10-2005, 14:20
zaten videosu helikopter kategorisinde var cem abinin. Ben onu izledim o kapalı alanda evin içinde havalandırmış sağdece ben açık havada serbestçe uçuş videosunu yüklersin dediydim :D vallaha sana allah sabır versin beklemek zordur ... :D

cepcity
06-10-2005, 14:57
hong kong posta şirketine yollanmış paket kim bilir kaç gün sonra gelcek arabamda verildiğinden 29 gün sonra gelmişti bahtsızım ben :(

RoCCo
06-10-2005, 17:14
Bende benzinli helikopter araştırıyorum bir kaç günden beri . Thunder Tiger Raptor 30 V2 modelinde karar kıldım gibi . Yurt dışında çok popüler ve yeni başlayanlar için en ideal benzinli helikopter olduğu söyleniyor . Anlatılanlara göre kullanımının simulator'den bile daha kolaymış Türkiye'de satılması da + bir avantaj . Yedek parça konusunda fazla sorun çekmem hiç değilse . Zaten TR'de yedek parça bulamazsam yurt dışından bir çok yerde satılıyor . ARF geldiği için de kurulumda da fazla sorun yaşatmıyormuş . Anladığım kadarıyla Scale helikopter için biraz daha beklemem gerekiyor . İlk defa benzinli helikopter kullanacaklar için scale tip modeller tavsiye edilmiyor hiç bi yerde .

ozicanskywatcher
07-10-2005, 22:42
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXHEH0**&P=0

burada helimax bir helikopter var.sizce iyibir alet mi?

bir taraftada kyosho caliber m24 rtf var sizce hangisi daha ekonomik ve daha iyi. ben ucuza heli arıyorum.yabancı sitelere pek güvenemedim :) türkiyeden bakmayı düşünüyorum.bu işe yeni başladığım için dengeli bir heli arıyorum. Subaru İpreza'm var araba olarak.

cepcity
11-10-2005, 10:08
offf ya beklemek çok kötü yaa :(

Ömer Güneş
15-11-2005, 22:26
Hakkaten De GÜzel Helİ.ama Bİ Şey Sorcam.yukarida VerdİĞİnİz Sİtelerde Helİlerİ Falan Buldum Da SİparİŞ Nasil Verİlİo.teslİmat Falan Nasil.bİ De Kredİ Karti DiŞinda Bİ Ödeme Şeklİ Var Mi Ne Olur Me Olmaz Kart Sakat İŞ