Orijinalini görmek için tıklayınız : Full HD cmos camera için Mount çalışmam
Uzun zamandır düşündüğüm kamera çekimlerim için kendi mountunu kendin yap çalışmamı sizler ile paylaşma gereği duydum.
Kullandığım kamera full HD ''cmos'' malesef
dolayısı ile her ne kadar hali hazırda satılan mountları denesekte görüntüde ''jelly'' yani bayrak gibi dalgalanan görüntü sorunundan pek kurtulamyoruz.
jelly oluşturan etkenlerin başlıca sebebini birazda modele yakın montajlanan kameradan kaynaklandığına inanıyorum.Kameraya belli bir mesafede yakın dönen pallerinde etkisi olduğuna eminim.
Geçen günlerde Onur ''keynes'' arkadaşımız ile bir buluşmamız vardı.
Kendisi yurtdışından modeline uygun olan çok güzel mount getirtmişti ve montaj işlemlerinden sonra büyük bir hevesimiz ile full HD cmos olan kameramızı bağladık
titreşim sallantı yok. alınan mount gayet güzel.
fakat her ne işlem yaptıysak bu mount ile jelly sorununun önüne geçemedik.
Bende buna istinaden aklıma gelen şöyle basit bir mount çalışması yaptım
mountun bacaklarını mahsuz uzun tuttum ki maksatım kamerayı modelden iyice uzaklaştırmak.
Fotoğrafta görünen mountun ayakları hazır montajlı. son aşamada tam ortasınada kullandığım malzemeden çapraz direkler montajlayıp yarına hazır edeceğim.
Hırdavatcılarda satılan fayans kenarları için kullanılan sert ama fazla esnemeyen yamulmayan çok hafif aluminyum bir malzeme kullandım.
10 TL masraf karşılığındaki mountumuz inş işe yarar ;)
ayaklarda bolca gözenekler mevcut olduğundan rüzgardan savrulmayacağını düşünüyorum.
yapılan mountun toplam ağırlığı 260 gr + kameramız 330 gr sanırım yarınki test uçuşunda problem yaşamayacağız gibi görünüyor :D
http://img146.imageshack.us/img146/6929/img4767l.jpg
http://img249.imageshack.us/img249/8085/img4769.jpg
yellowaircraf
22-07-2010, 23:42
Hayırlı olsun.
Hayırlı olsun.
Teşekkürler
yalnız yaptımız bu mount inş modeli havada balon gibi çevirmez _?
çünkü ilk kez böyle birşey ile uçacağım, açıkcası tedirginim biraz :D
!Amorfy.BaRoS+
22-07-2010, 23:45
Şükrü bey ;
Öncelikle çalışmanız için tebrikler.Bu sene bizimde zeplin projemize hareketli pan and tilt sistemi adapte etmemiz gerekiyor.Bahsettiğiniz jelly sorunu üzerine acaba hacıyatmaz sistemi kullanılabilinirmi ? Daha doğrusu yere devamlı paralel duran bir kamera helikopterden bağımsız olarak çalışırsa ?
Bu tarz sistemleri görmüştüm.Denemekte fayda var fakat iyi derece mekanik bilgisi gerekiyor.
Şükrü bey ;
Öncelikle çalışmanız için tebrikler.Bu sene bizimde zeplin projemize hareketli pan and tilt sistemi adapte etmemiz gerekiyor.Bahsettiğiniz jelly sorunu üzerine acaba hacıyatmaz sistemi kullanılabilinirmi ? Daha doğrusu yere devamlı paralel duran bir kamera helikopterden bağımsız olarak çalışırsa ?
Bu tarz sistemleri görmüştüm.Denemekte fayda var fakat iyi derece mekanik bilgisi gerekiyor.
Teşekkürler,
şimdi benim hacıyatmaz :) mount , kullandığım model 500 size için biraz abartılmış halidir. orjinalleri bu kadar uzun değil.
kullanacağım kamera cmos olduğu için kamerayı modelden + dönen pallerden oldukça uzak tutmak istedim.
Bu mountda duran kamera eğer gene jelly yaparmı yapmazmı şuan kestirmek güç. yaparsada artık yapılacak hiç bir şey yok
peşinen konuşmak istemiyorum. fırsat olduğunda bunu 1 - 2 gün içinde test ettikden sonra burada sizlere açıklarım :)
yellowaircraf
23-07-2010, 00:07
Teşekkürler
yalnız yaptımız bu mount inş modeli havada balon gibi çevirmez _?
çünkü ilk kez böyle birşey ile uçacağım, açıkcası tedirginim biraz :D
Biraz saga sola sallar gibi duruyor :)
Biraz saga sola sallar gibi duruyor :)
vala ayaklar şuan sabit değil zaten :) hafif sallantı var
elimdeki metal malzeme yetişmedi. yarın çapraz direkleri yapıp montajı tamamlayarak ayakları iyice sabitleyeceğim.
zaten hafif sallantıya razıyım , yeterki şu Jelly illeti olmasında başka birşey istemem :D
MutluTEKIR
23-07-2010, 00:35
hafif sallantı varsa pek jelly yapmaz gibi duruyor ama görüntü baya bir sallantı olacak gibi duruyor şükrü abi. :)
çünkü baya bir uzun olmuş :D
tam hacıyatmaz gibi değil de şükrü abi senin yaptığının birazcık daha makul olanı yani kamera büyüklüğünden biraz daha uzun şekilde iniş takımı helikopterin ayaklarına 4 noktadan kısa boylu iplerle bağlanıyor. ve bu şekilde nitrolu helilerde de sorun olmuyor. uçan kamera belgeselinde görmüştüm. denenebilir aslında bu ;)
kolay gelsin şükrü abi inşallah kırımsız atlatırsın denemeyi.
Sağol Mutlu :)
zaten modeli paldır kültür havalandırmam.
ilk evvela 1 metreye yakın hafiften havalanıp mountun tepkisine bir bakarım
baktım iyi gidiyor devamm ;)
MutluTEKIR
23-07-2010, 01:23
o mountla 3d de ne güzel yapılır Şükrü abi :D:D
Parande bile atılır değilmi :P
elimizde full Hd kamera varken , ne var sanki 10 saniye cik şöyle bir görüntü alsam gözüm açık gitmeyecek öte tarafa :D
http://www.youtube.com/watch?v=kRpYzGPHGdg&feature=PlayList&p=DF721B1627371450&playnext=1&index=12
kRpYzGPHGdg&feature
yahu az önce çok uzun muzun dediniz ya, şimdi uyku tutmadı beni :)
şimdi boydan 5 parmak daha kısalttım, hali ile 2 parmakda yanlarden biraz daha daraltarak daha kibar hale getirdim
motuntun son hali ile uçuş videosunu yarına yetiştirmeye çalışırım... dua edin olsun ;)
Bugün ilk testleri yaptım.
ama malesef jelly sorununun önüne yine geçemedim.
artık pes ediyorum :)
olmazsa Emrah bey'in 3 ccd kamerasını araklıcam :P
http://img199.imageshack.us/img199/2209/img4770r.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=oozHnBK1y_o
oozHnBK1y_o
MutluTEKIR
24-07-2010, 03:13
arakla Şükrü abi :D:D
video hala işlenmemiş, bi an evvel gelse de izlesek :)
arakla Şükrü abi :D:D
video hala işlenmemiş, bi an evvel gelse de izlesek :)
10 - 15 saniyelik video... baktım gene jelly var amannn deyip kestim videoyu :)
MutluTEKIR
24-07-2010, 03:21
cmosla kötü olmuş ya, sağlık olsun :) fpv ye geç abi daha zevklidir uçakla :)
cmosla kötü olmuş ya, sağlık olsun :) fpv ye geç abi daha zevklidir uçakla :)
FPV yi çok istiyorum aslında ama onunda bir sürü teferruatı var. mesela sadece bir uçuş gözlüğü 400 $ :P
kısacası bilgi ve nakit lazım ;)
aslında yaptığım şu mountun bacaklarını uzun tutup cmos kamerayı heliden biraz daha uzak tutabilsem jellyden kurtulabilceğime inanıyorum
fakat çok uzun bacaklı mount bu seferde modeli havada beşik gibi sallar kırım sebebim olur
yellowaircraf
24-07-2010, 13:04
Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim. Helikopterin ağırlık merkezinden ne kadar uzaklaşırsanız titreşimin şiddeti o kadar artar ;)
mcd__mcd
24-07-2010, 13:13
Biraz daha yüksek kafa hızıyla biraz daha azalırmı acaba ?
Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim. Helikopterin ağırlık merkezinden ne kadar uzaklaşırsanız titreşimin şiddeti o kadar artar ;)
Doğru :)
ama titreşim hiç yok gibi sayılır, mount titreşimi bayağı engelledi.
Benim sorunum sadece jelly. ve bunun önüne ne yaptıysam geçemiyorum.
Biraz daha yüksek kafa hızıyla biraz daha azalırmı acaba ?
kafa hızını tam aksine düşük %70 lerde daha iyi gibi gördüm. ama cmos olan bir kamerada sıfır Jelly zor bir ihtimal
alakasız olacak belki ama, cmos dediğiniz sensörde, jelly sorunu anladığım kadarıyla, bayrak dalgalanması sizin tabirinizle ve birbirine bağlantılıymış gibi kareler oluşuyor, ccd sensörde bu kareler daha keskin oluyor öylemi.?
MutluTEKIR
24-07-2010, 14:45
Şükrü abi eğer dizüstü bilg. ın varsa gözlüksüz kullanabilrsin. güneşli havalarda görüntüyü ekrandan net göremezsin ama akşama doğru güzel gözükür :) bir de external görüntü alabilen tv kartı aldın mı tamamdır. ben şahsen böyle düşünüyorum. kamera tamam, tv kartı tamam. bi easy star ile video alıcı verici kaldı geriye :) gözlüğü de ilerleyen zamanlarda heliden kalırsa para almayı düşünüyorum :D
alakasız olacak belki ama, cmos dediğiniz sensörde, jelly sorunu anladığım kadarıyla, bayrak dalgalanması sizin tabirinizle ve birbirine bağlantılıymış gibi kareler oluşuyor, ccd sensörde bu kareler daha keskin oluyor öylemi.?
Kesinlikle.
ccd sensörlü en dandik bir kamera ile jelly olayı sıfır. bunun garantisini veririm :)
örneğini verecek olursam model üstünde dönen pallerin kamera üstünde yan etkisi olduğuna inanıyorum
burada
pallerin dönüş hızını basit bir ccd kamera ile almıştım
http://www.youtube.com/watch?v=sJ7-9f7SPMc
sJ7-9f7SPMc
ve buradada full HD kayıt yapan cmos bir kamera ile alınan kayıtta model üstünde dönen pallerin ne şekilden şemale girdiğine dikkat edin.
12525577
cmos kameranın hava çekimlerinde dönen motordan veya pallerden neden böyle etkilenip Jelly oluşturduğunu pek anlayabilmiş değilim :)
Şükrü abi eğer dizüstü bilg. ın varsa gözlüksüz kullanabilrsin. güneşli havalarda görüntüyü ekrandan net göremezsin ama akşama doğru güzel gözükür :) bir de external görüntü alabilen tv kartı aldın mı tamamdır. ben şahsen böyle düşünüyorum. kamera tamam, tv kartı tamam. bi easy star ile video alıcı verici kaldı geriye :) gözlüğü de ilerleyen zamanlarda heliden kalırsa para almayı düşünüyorum :D
evet biliyorum , diz üstü bilgisayardan görüntü izlenebilir haklısın.
yalnız burada önemli olan wireless mesafesinin + ekipmanlarının iyi olması gerekiyor
alıcı verici vesayre bunların bir sürü tefarruatı var. kısaca bilgi ve deneyim kazanmam lazım :)
o yüzden şuan fpv işi bana rüya gibi. zaten helikopterde titreşim vesayre olacağı için fpv işi çok zor.
hele hele elimdeki 500 model ile zor zaten
uçakcı olsaydım bir yere kadar deneme şansım olurdu ama ;)
MutluTEKIR
24-07-2010, 15:16
uçağa başlamak için geç değildir hiç bir zaman Şukrü abi :D hobbywireless daki 1.2 ghz 500 mw gücündeki alıcı verici 100 $ ve stok antenlerle 1.2 km ye kadar çekebiliyormuş. bir süre sonra çıta yükseltildi mi de omnidirectional 6 db lik 1.2 ghz antenler alınır dpcam den menzil 2 katına çıkartılır teorik olarak. ama başlangıç için 1 km gayet güzel.
Hele bir uçak olayına girişeyim zaten kafamda böyle bir düşünce var :)
şükrü slm
konuyu yeni gördüm. hayırlı olsun mu diyim , geçmiş olsun mu bilemedim :)
deneme yanılma ile doğrusunu bulacaksın. bence bir şekilde elindeki kamera ile güzel netice alabilirsin buna inanıyorum ben. kamera ayaklarını uzatma ve aralarında bir bağ at. ölçüler ve dizayn ile devamlı oyna. gör bak netice alacaksın.
ben ekteki son ayak ile bu işe son noktayı koydum. artık uğraşmak istemiyorum :) yoksa bu sıcaklarda dahada bi sıcak basıyor.
tek sorun kamerayı biraz kurcalamak. focus lama ile ilgili bir bilmediğim ayar olduğunu düşünüyorum.
CMOS sensörlü webbie de de güzel netice aldım. tek sorunum şu heliyi düz tutamamak. biraz sim. çalışmam gerek :P
bu arada konuyu forumun yeni bölümüne taşıyorum.
http://www.vimeo.com/13461873
13461873
http://www.vimeo.com/13225892
13225892
vala şu jelly yıldırdı , ne yaptıysam tık yok ..
dediğin gibi benimde üstüme şu sıcaklarda daha sıcak basıyor artık uğraşayamayacım gibi:D
Teşekkürler
Evet arkadaşlar , daha önceki cmos kameramın gazabına uğrayarak bi hayli büyük bir mount çalışması yaptığımda bunun hiç işe yaramadığını hep beraber gördük :D
uzun sabırlarım sonucunda nihayetinde
ebay'den sıfır gibi sadece 3 kez kullanıldığını idda eden bir satıcıden Panasonic HDC-SD9 AVCHD 3CCD kamera denk geldi :)
çok uygun bir fiyata hemen kapattım. beraberinde extrandan lensleride mevcut.
kendisi şuan yolda geliyor.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTw7bLcBwtns57wtFY8NhuWInQ7Lo9ty DD7UbJJdWBnXw9HsbE&t=1&usg=__5ppdb-eVh_rG45lRKYHVK0B7vss=
bende buna istinaden elimdeki malzemeyi kullanarak daha önce delme çakma yaptığım mounta biraz daha şekil vererek küçülttüm.
umarım bu mountla ccd kameranın nimetlerinden yararlanma şansım vardır_?
bunu kameram elime ulaşınca hep beraber göreceğiz :P
http://img838.imageshack.us/img838/6712/img4865p.jpg
http://img193.imageshack.us/img193/4567/img4872i.jpg
http://img641.imageshack.us/img641/9962/img4874c.jpg
yellowaircraf
17-08-2010, 16:47
Gördüğüm kadarıyla. Helikopterin iniş takımı direk olarak mount a temas ediyor. Bu da helikopterin titreşimini direk mount a iletiyor. Gri süngerleri helikopter ayağı ile mount arasına koyup ayak ile mount un direk tamasını kesmek gerek. Bundan sonra da kameranın oturduğu yerdeki süngerleri olabildiğince azaltmak iyi olur gibi duruyor. Hatta düz bir platforma oturtup kamera ile mount arasına kauçuk koymak daha mantıklı gibi. Son olarak da SD9 da auto focus yerine manuel focus yapıp infinity e ayarlamakta fayda var. Kolay gelsin.
Gördüğüm kadarıyla. Helikopterin iniş takımı direk olarak mount a temas ediyor. Bu da helikopterin titreşimini direk mount a iletiyor. Gri süngerleri helikopter ayağı ile mount arasına koyup ayak ile mount un direk tamasını kesmek gerek. Bundan sonra da kameranın oturduğu yerdeki süngerleri olabildiğince azaltmak iyi olur gibi duruyor. Hatta düz bir platforma oturtup kamera ile mount arasına kauçuk koymak daha mantıklı gibi. Son olarak da SD9 da auto focus yerine manuel focus yapıp infinity e ayarlamakta fayda var. Kolay gelsin.
Doğru
iniş takımını mountun metal aksamdan temasını kesmek için dediğiniz gibi arayada kauçuk malzeme koymakta fayda var. bunu mutlaka deneyeceğim :)
yalnız kameranın oturduğu tabandaki süngeri azaltınca titreşim tam aksine dahada artmazmı_?:hımm:
Kameram ellime ulaşsınca gerisi kolay inş.
zaten jelly olayından kurtulduk :)
yellowaircraf
17-08-2010, 17:28
Jelly zaten titreşimden kaynaklanıyor. O titreşimi kesemezseniz SD9'da da jellysiz ama titreşimli video elde edersiniz. Tabi CCD sensör biraz daha toleranslı titreşim konnusunda.
şükrü
sd9 un hayırlı olsun. benim kanımca sd9 dada titreşim ve jelly kaçınılmaz olacak. kamera altında yada etrafında süngerimsi bir malzeme kullanma. ben en güzel verimi kamerayı direk karbon sehpa üzerine alarak aldım. resimi ekte. mount ayakları ne kadar kısa ve skidler arasında atkı var ise titreşim o kadar aza indirgeniyor.
deneme yanılma ile bir şekilde sende bulacaksın. kolay gelsin..
Teşekkürler :)
elimdeki ccd kompak makineden çok iyi sonuçlar almıştım. jelly sıfırdı ) gerçi herhangi bri mount ile denemediğim için titreşim oluştu.
SD9 'dada aynı problemin çıkacağına eminim
fakat bu sefer iyi bir mount yaptım gibi ve iyi bir kamera yerleşimi ile bununda üstesinden geleceğimize inanıyorum.
deneme yanılma yolu ile çözeceğiz bunu artık.
kamera elime ulaşınca direk taktığımda bakarsınız tek seferde cam gibi görüntü alırım
hiç belli olmaz bu işler ;)
hadi bakalım bekliyoruz güzel videolar. bu bir yarışma gibi oldu forumda :) ama ben bu video işinden pes edeceğim yakında haberiniz ola. foto olayı ile yola devam edeceğim.
video çekimi zor, yazılım ile editlemesi zahmetli, hele SD9 un çektiği bir MTS video formatı var :) sadece bu iş için özel güçlü bir PC lazım. bu kadar zora gelemem ;) benden pes....
hadi bakalım bekliyoruz güzel videolar. bu bir yarışma gibi oldu forumda :) ama ben bu video işinden pes edeceğim yakında haberiniz ola. foto olayı ile yola devam edeceğim.
video çekimi zor, yazılım ile editlemesi zahmetli, hele SD9 un çektiği bir MTS video formatı var :) sadece bu iş için özel güçlü bir PC lazım. bu kadar zora gelemem ;) benden pes....
Haklısın :)
Bende tam aksine MTS olayını pek dert etmiyorum. şuan elimdeki panasonic kamerada sd60 MTS kayıt yapıyor.
görüntü kalitesi inanılmaz. Bilgisayarım zaten bu iş için fazlasıyla yeterli ;)
Açıkcası prog ile orjinal videoya dokunmayı sevmiyorum
edit işlemlerinde alınan ham HD görüntüsünün keyfi kaçıyor. ( mb değerleri düşürüldüğü için )
zaten direk kayıt alıp youtubeye direk upload etme şansım var.
hem oldukça hızlı site. bu yüzden vimeo ile pek aram yok.
bu arada, pes edip öyle kaçmak yok :D kendin dedin yarışma gibi birşey oldu diye ;) bize bu aşıyı verende başta sensin :P
kameram elime ulaştığında sınırları zorluyarak bu işe tamamıyla soyunacağım . artık olur yada olmaz denemekte fayda var :)
Geçen haftalarda sorunlu kuyruk , ısınan rudder servo ile uğraştığım yetmiyor gibi M motorda sağolsun kendiside su koymuştu.
align elektroniklerden kurtulup yerine gy401 s9257 ve L Motoru getirtip modelime taktım . güneşin altında 35 C de 2 pil peşpeşe bitirdiğimde elektroniklerde bir direm ısınma yok artık. şimdi herşey 4/4 lük oldu artık uçuşlara devam :)
buna istinaden bugün
El emeği göz nuru 10 liralık mountumuda :P modele taktım.
kendisinden olumlu sonuçlar almaya başladım gibi :hımm:
fakat
ebay'den aldığım sd9 hala gelmedi. satıcı tatildeymiş felan filan, kendisi mail atıp duruyor bugün yarın kargoya veriyorum diye 20 gün geçti yahuu!
pek sanmıyorum artık göndereceğini umudu kesmişken bende elimdeki ccd Canon kompak makineyi değerlendirdim artık.
ilk çekimde bayağı zorlandım rüzgar vardı biraz
modelin havada ara ara hafif sallanması dışında herşey gayet iyi gibi görünüyor
değişken kafa hızında oluşuyor bu sallanma aslında
teşhislerimde ortalama kafa hızı sabit %80 de bu sallanmayı kesiyorum.
jellysiz titreşimsiz ama ;)
http://www.youtube.com/watch?v=kIxlarNYKD4
kIxlarNYKD4
modelin mountla beraber sallanmasını başka türlü nasıl aşabiliriz_?
MutluTEKIR
24-08-2010, 18:53
hayırlı olsun yeni gyron Şükrü abi, miracle mart ta da rastladım da halbuki gy520 ile gy401 arasında 10 dolar mı ne fark varmış. 520 alabilirdin de neyse sağlık olsun artık :D
video ise enteresan ya. belirli bir rpm de sallanma oluyor :S
yellowaircraf
24-08-2010, 18:55
Şükrü Bey, 31 numaralı mesajınızdaki mount ile mi bu video?
Şükrü Bey, 31 numaralı mesajınızdaki mount ile mi bu video?
evet :)
31 nolu mesajda bulunan mount ile çektim bu videoyu.
idareten test için kompak ccd bir makine ile aldım videoyu
ebay 'den satın aldığım SD9 daha yollanmamış.
kim bili ne zaman elime geçer:hımm:
yellowaircraf
24-08-2010, 20:21
Denemediyseniz benim 32 numaralı mesajımdakileri bir deneyin SD9 gelene kadar. ;)
hayırlı olsun yeni gyron Şükrü abi, miracle mart ta da rastladım da halbuki gy520 ile gy401 arasında 10 dolar mı ne fark varmış. 520 alabilirdin de neyse sağlık olsun artık :D
video ise enteresan ya. belirli bir rpm de sallanma oluyor :S
vala gy520 tanımıyorum.. hatta bu yüzden quark bile almadım gittim içim rahat şekilde 401 aldım
şimdi mutluyum ;)
videodaki sallanma,
Model havada sabit tutulmaya çalışırken eğer çok düşük kafa hızları kullanıyorsan model kafa sallamaya başlar
buda normal..
Zaten düşük kafa hızı ile uçmuşum eve dönünce kafam sonradan dank etti :)
ama bir ara id le açmıştım , öyle denediğimde sonuç daha kötüydü.
sallanma ile ilgili en son pallerin balancesine ve ağırlık merkezlerini kontrol edeceğim
olmazsa mountun bacaklarını az daha kısaltıp enini daraltacağım.
belki mountun büyüklüğü etki ediyor olabilir.
ayrıca şimdiki durumda eğer rüzgar olmazsa en iyi stabilite ben kendi modelimde %80 sabit kafa hızında yakalanıyor
model bu aşamada ip gibi duruyor. sizin modeller nasıl olur bilemem :)
Gördüğüm kadarıyla. Helikopterin iniş takımı direk olarak mount a temas ediyor. Bu da helikopterin titreşimini direk mount a iletiyor. Gri süngerleri helikopter ayağı ile mount arasına koyup ayak ile mount un direk tamasını kesmek gerek. Bundan sonra da kameranın oturduğu yerdeki süngerleri olabildiğince azaltmak iyi olur gibi duruyor. Hatta düz bir platforma oturtup kamera ile mount arasına kauçuk koymak daha mantıklı gibi.
Kesinlikle :) tavsiyelerinize uyup herşeyi denedim.
yalnız, kamerayı sizin dediğiniz gibi eğer düz platform gibi bir zemine oturtursam inanılmaz titreşim oluşuyor, yani berbat :D
altınada aslında tam olarak sünger kullanmadım.
Şöyle naylon strafor köpük karışımı gibi hani elektronik eşyalara sarılan bir malzeme bulup biraz kesip katlayıp kameranın altına tutturmuştum sadece
çok işe yaradı.
http://img90.imageshack.us/img90/6152/img4898n.jpg
http://img836.imageshack.us/img836/6744/img4901.jpg
yellowaircraf
24-08-2010, 20:56
Düz paltforma koyup altına kauçuk koymayı deneyin. Bir de değişik bir malzeme var yine kauçuk benzeri: "sorbothane" genelde müzik sistemlerinde kolonların altına ya da ayaklarının altına konuyor titreşim zemine geçmesin diye. Ankarada büyük bir ihtimalle bulabilirsiniz. Sünger ya da süngerimsi yumuşak maddelerin yarardan çok zararı oluyor.
Düz paltforma koyup altına kauçuk koymayı deneyin. Bir de değişik bir malzeme var yine kauçuk benzeri: "sorbothane" genelde müzik sistemlerinde kolonların altına ya da ayaklarının altına konuyor titreşim zemine geçmesin diye. Ankarada büyük bir ihtimalle bulabilirsiniz. Sünger ya da süngerimsi yumuşak maddelerin yarardan çok zararı oluyor.
evet sorbothane malzemeyi biliyorum :)
http://www.abledata.com/product_images/images/01A0600.jpg
hatta ayrıca ses stüdyolarında kullanılan akustik süngerler var o malzemelerde kullanılabiliriz.
işte :) zamanla tek tek deniyeceğiz. gerçi titreşim jelly sorunu yaşamıyorum artık.
sadece modelde sallanma olayı var onuda SD9 gelince aynı anda hepsini aşacağız gibi.
sabır sabır bu işler :D
yellowaircraf
24-08-2010, 21:26
Bulursanız ben de rica edeceğim. Burada böyle egzantrik şeyler bulmak mümükün değil :)
Bulursanız ben de rica edeceğim. Burada böyle egzantrik şeyler bulmak mümükün değil :)
Tabiki :)
Müsait izinli olduğum günde bu malzemeyi araştırırım.
Eğer bulursam alıp sizede yollayabilirim ;)
yellowaircraf
24-08-2010, 23:20
Sağolun.....
Sağolun.....
sizde sağolun.. rica ederim ne demek görevimiz her zaman ;)
Ankara elektronikciler çarşısından Konya sokakda sırf müzik sistemleri + ekipmanları ile ilgili satış yapan bayağı firma var.
inş bu malzemeyi oralarda bulabilirim .
nette hiç görünmüyor.
yellowaircraf
24-08-2010, 23:36
sizde sağolun.. rica ederim ne demek görevimiz her zaman ;)
Ankara elektronikciler çarşısından Konya sokakda sırf müzik sistemleri + ekipmanları ile ilgili satış yapan bayağı firma var.
inş bu malzemeyi oralarda bulabilirim .
nette hiç görünmüyor.
Bu malzeme ayakkabıların içine alıp koyduğumuz ayak altlıklarında (ya da taban deniyor galiba) da kullanılıyor. Dr. Scholl bunlardan bi marka yanlış hatırlamıyorsam... Darbe emici özelliği bayağı gelişmiş.
Bu malzeme ayakkabıların içine alıp koyduğumuz ayak altlıklarında (ya da taban deniyor galiba) da kullanılıyor. Dr. Scholl bunlardan bi marka yanlış hatırlamıyorsam... Darbe emici özelliği bayağı gelişmiş.
tamam :) hatta ben bunu medikalcilerdede bulabilirim.
şu ortapedik ayakkkabı ve terliklerin tabanlarına koyuluyor.
malzeme sanki silikon gibi birşey değilmi_?:)
hatta bizim aradığımız malzeme tam bundan _?
http://img.directindustry.com/images_di/photo-g/silicone-sheet-366361.jpg
yellowaircraf
25-08-2010, 00:05
tamam :) hatta ben bunu medikalcilerdede bulabilirim.
şu ortapedik ayakkkabı ve terliklerin tabanlarına koyuluyor.
malzeme sanki silikon gibi birşey değilmi_?:)
Benzer ama silikon kadar yumuşak değil bildiğim kadarıyla.
Benzer ama silikon kadar yumuşak değil bildiğim kadarıyla.
hmmm, o zaman ben bir araştırayım bunu :)
yellowaircraf
25-08-2010, 00:26
Bir de vibropad var. ;)
Bu da sorbothane adlı arkadaşın kişisel websitesi :)
http://www.sorbothane.com/
Bir de vibropad var. ;)
bu malzemede medikalcilerde satılıyor:)
yellowaircraf
25-08-2010, 00:30
bu malzemede medikalcilerde satılıyor:)
Her ikisini de denemek lazım. Sadece kamera altında değil, camera mount un birçok yerinde uygulanabilir...
Bir de vibropad var. ;)
Bu da sorbothane adlı arkadaşın kişisel websitesi :)
http://www.sorbothane.com/
TR 'ye malzeme gönderirmiki acaba:hımm:
buralarda bulamazsak en son ihtimal bu arkadaştan alacağız demektir.
ama bu malzemeye benzer bir ürünü sanki THK'da görmüş gibiyim:confused:
hatta Onur'da bahsetmişti
Her ikisini de denemek lazım. Sadece kamera altında değil, camera mount un birçok yerinde uygulanabilir...
Aslında biz jelly ve titreşim sorunlarının önüne bir nebze geçmiş gibi görünüyoruz.
son zamanlarda özellikle sizin çektiğiniz videolar oldukça iyi :)
şahsen bende şu sallanma sorununun önüne bir geçebilsem iyi olacak.
yellowaircraf
25-08-2010, 00:36
Moongel mi ?
Moongel mi ?
bu dediğinizi tanıyamadım_? :)
yellowaircraf
25-08-2010, 00:43
bu dediğinizi tanıyamadım_? :)
Davulcu ... Pardon :) Bateristlerin davullarına yapıştırdığı silikondan daha yumuşak bir madde.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzikal-enstruman-yedek-parca-vurmali-perkusyon-moongel-rezonans-kontrol-jeli/detay?
Davulcu ... Pardon :) Bateristlerin davullarına yapıştırdığı silikondan daha yumuşak bir madde.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzikal-enstruman-yedek-parca-vurmali-perkusyon-moongel-rezonans-kontrol-jeli/detay?
anladım. fakat pek kullanışlı gibi görünmüyor :)
model havadayken silikon veya daha yumuşak bir malzeme mount üstünde daha çok titrek kıpır kıpır olmazmı bu sefer_?
yellowaircraf
25-08-2010, 00:57
anladım. fakat pek kullanışlı gibi görünmüyor :)
model havadayken silikon veya daha yumuşak bir malzeme mount üstünde daha çok titrek kıpır kıpır olmazmı bu sefer_?
Emrah (emo23) aldı denedi pek beğenmedi işin açıkçası. Benim tecrübem ne kadar yumuşak o kadar kötü şeklinde.
Emrah (emo23) aldı denedi pek beğenmedi işin açıkçası. Benim tecrübem ne kadar yumuşak o kadar kötü şeklinde.
Taban süngerinin veya silikonun fazla yumuşak cıvık cıvık olması ,
mount üstündeki kameranında yerinde kıpır kıpır oynaması demektir
orta halli yumuşak kafi gelir.
ben şu sorbothaneden bulursam size haber veririm , tek denenecek o kaldı :)
yellowaircraf
25-08-2010, 01:30
Taban süngerinin veya silikonun fazla yumuşak cıvık cıvık olması ,
mount üstündeki kameranında yerinde kıpır kıpır oynaması demektir
orta halli yumuşak kafi gelir.
ben şu sorbothaneden bulursam size haber veririm , tek denenecek o kaldı :)
Tamamdır....
bırakın böyle cıvık malzemeleri :)
işin sırrı mount ta kullanılan malzeme. :lol:
bırakın böyle cıvık malzemeleri :)
işin sırrı mount ta kullanılan malzeme. :lol:
vala eğer iyi bir malzeme kullanılmazsa bu durumda en iyi mount bile işe yaramayabilir :P
hehe valla bırakın moongel falan yalan valla :) ben emrah abi gibi 25 tl vermedim gittim japon pazarından ayna susu gibi bişey buldum aynısı moongel in :) ama 1 tl baterist arkadaslara oneririm overtonelarınızı alır buda :)
bu arada cenk abi sana katılıyorum ne kadar yumusak o kadar sarsıntı.. kameranın altına sunger destegi yerine titreşimin basladıgı yerlere çözüm bulunması gerek bence, o da heli ile mount baglantı noktaları..
yellowaircraf
25-08-2010, 01:52
Ha bir de mountunuz tahtadan olursa :D videolarınız tadından yinmez arkadaşlar :D :D
Onur bu arada söylediğin iyi oldu unutmuştum.
bende titreşim yok zaten ;)
mountun birleştiği köşe aksamlara somunlu vidalama yaparken aralarına musluk contası koymuştum :P
Ha bir de mountunuz tahtadan olursa :D videolarınız tadından yinmez arkadaşlar :D :D
Gerçekten_? eğer tahta işe yarıyorsa hemen marangozdan iki çıta kestirip onuda deneyim :D
yellowaircraf
25-08-2010, 02:20
ben çam ağacı kullanıyorum.
http://www.hobbyrc.com/forum/threads/54459-T-rex-600-ESP-ve-El-Yap%C4%B1m%C4%B1-Kamera-Aparat%C4%B1
39 numaralı mesaj.... ;)
Ayrıca ekteki resimde göstermeye çalıştım. 1 numaralı kesitteki conta kullanımı yanlış oluyor. 2 numaralı kesitteki conta doğru kullanılmış oluyor. Kısaca bağlantı noktalarındaki vidaların teması tamamen kesilmeli.
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=63131&d=1282691832
şükrü abi, şimdi videoyu tekrar izledimde motorun sesinde bir gariplik var devir sanki bi dusuyor bi yukseliyor 47. saniyede ve devamında özellik belli oluyor..
şükrü abi, şimdi videoyu tekrar izledimde motorun sesinde bir gariplik var devir sanki bi dusuyor bi yukseliyor 47. saniyede ve devamında özellik belli oluyor..
Onur.
bu videoda sabit kafa hızında uçmadım.
birazda rüzgarlıydı hava ve model kendi kafasına göre rüzgar dolayısı ile kendiliğinden az az yükselip alçalırken bende modeli sabit irtifada tutmaya çalışıyordum.
bu yüzden ara ara milim milim thr verip düşürmek zorunda kaldım anlıyacağın normda uçarken değişken kafa hızının verdiği ses o :D
yeni L motoruma çamur atma hemen ehuhehe :P
ben çam ağacı kullanıyorum.
http://www.hobbyrc.com/forum/threads/54459-T-rex-600-ESP-ve-El-Yap%C4%B1m%C4%B1-Kamera-Aparat%C4%B1
39 numaralı mesaj.... ;)
Ayrıca ekteki resimde göstermeye çalıştım. 1 numaralı kesitteki conta kullanımı yanlış oluyor. 2 numaralı kesitteki conta doğru kullanılmış oluyor. Kısaca bağlantı noktalarındaki vidaların teması tamamen kesilmeli.
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=63131&d=1282691832
Gerçektende ağaçmış :D bir an şaka sandım ama.
vala bravo elinize sağlık. konunuzdaki videolara bir göz atayım hemen :)
yellowaircraf
25-08-2010, 02:45
En son video 57 ve 61 numaralı mesajdakiler.
yellowaircraf
25-08-2010, 02:53
Bu da aynı mount ile bir kaç resim...
http://www.hobbyrc.com/forum/threads/56352-T-rex-600-ESP-ve-El-Yap%C4%B1m%C4%B1-Mount-%C4%B0le-Yap%C4%B1lm%C4%B1%C5%9F-%C3%87ekimler
Edit: Linki ekledim...
haa evet, her ikisinide izledim fazlasıyla güzel olmuş bence :)
mütür salllaaaa :)
o kamerayı el arabasına koy yine sorunsuz video çeker ;) kandırma gençleri :) :) :)
son 3 gün. senden s9 ile ayni güzellikte videolar bekliyoruz ;)
yellowaircraf
25-08-2010, 14:26
mütür salllaaaa :)
o kamerayı el arabasına koy yine sorunsuz video çeker ;) kandırma gençleri :) :) :)
son 3 gün. senden s9 ile ayni güzellikte videolar bekliyoruz ;)
SD9 senin müdür. Daha çekim yapmadan geri istedin. Sende tesis var icraat yok, bende tesis yok doğal olarak icraat da yok :)
sende vakitte bol, tesiste :)
o dolapları açsanda görsek, kim bilir ne tesis çıkar oralardan. iran ı sollarsın belkide sen zenginleştirilmiş uranyumda :)
mütür icraat yok diyorsun :) çok güldürüyorsun. bak gavurlar bile sana bir optikçiye git dedi :) 1 haftada SD9 ile çekemediysen sorunu bende aramayalım ltf.
cuma günü a.üzerine kadar forumca cillop bir video bekliyoruz senden forumca :lol:
SD9 senin müdür. Daha çekim yapmadan geri istedin. Sende tesis var icraat yok, bende tesis yok doğal olarak icraat da yok :)
yellowaircraf
25-08-2010, 14:49
Bugün getiriyorum SD9 unu müdür.
kızma be müdür
al senin olsun sd9. lafımı olur :)
Bugün getiriyorum SD9 unu müdür.
eyvahh! ortalık karışacak gibi :) ne kadar medyatikmiş bu SD9 insanları bile birbirine düşürüyor, hatta bu SD9 benim ebayde'ki satıcıyla aramı bozma seviyesine bile getirdi :P
Bence bırakın Sede 9 u falan alın bi Go Pro HD olsun bitsin. :D
yellowaircraf
25-08-2010, 17:20
Co-pilot = erkek bozan
SD9 = ara bozan :)
birşey yok valla SD9 da. o kadar bel bağlamasın kimse. bence SONY DV kameralar 10 kere katlar SD9 u.
Co-pilot = erkek bozan
SD9 = ara bozan :)
hehee bu çok iyiydi ;)
birşey yok valla SD9 da. o kadar bel bağlamasın kimse. bence SONY DV kameralar 10 kere katlar SD9 u.
Haydiii buyrun cenaze namazına :P SD9 dedik her türlü..
ne yani şimdi _? o kadar iyi değil mi demek istiyorsun :D
hevesin kursağımda kaldı iyimi..
zaten ebaydeki satıcı 20 gündür SD9 mu yollamadı.. bende bunu bahane edip vazgeçerek paypala mail atıp satışı iptal ettireyim..
bahsettiğin kameralardan hangisini tavsiye edersin_?
DVD 16.9 formatında veya HD kalitesinde çekim yapan olsun lütfen ;)
yellowaircraf
26-08-2010, 01:33
Haydiii buyrun cenaze namazına :P SD9 dedik her türlü..
ne yani şimdi _? o kadar iyi değil mi demek istiyorsun :D
hevesin kursağımda kaldı iyimi..
zaten ebaydeki satıcı 20 gündür SD9 mu yollamadı.. bende bunu bahane edip vazgeçerek paypala mail atıp satışı iptal ettireyim..
bahsettiğin kameralardan hangisini tavsiye edersin_?
DVD 16.9 formatında veya HD kalitesinde çekim yapan olsun lütfen ;)
Şükrü Bey ayıptır sorması kaça aldınız acaba SD9 u ?
Şükrü Bey ayıptır sorması kaça aldınız acaba SD9 u ?
Rica ederim :)
kargo dahil 290 GBP yani 750 TL 'ye aldım.
satıcı ebay ilanınında belirtiğine göre sadece 3 kez kullanmış ve rafa kaldırmış
sıfır gibi olduğunu iddaa ediyor.
ayrıca extradan lensler vesayre extraları var kendisi sırf kamera satışı yapıyor ebay'de dükkanı var.
yellowaircraf
26-08-2010, 01:42
Rica ederim :)
kargo dahil 290 GBP yani 750 TL 'ye aldım.
satıcı ebay ilanınında belirtiğine göre sadece 3 kez kullanmış ve rafa kaldırmış
sıfır gibi olduğunu iddaa ediyor.
ayrıca extradan lensler vesayre extraları var kendisi sırf kamera satışı yapıyor ebay'de dükkanı var.
Bence vazgeçmeyin SD9 dan... ;)
Bence vazgeçmeyin SD9 dan... ;)
şimdi iki arada bir derede kaldık :) bu gidişle derede boğulacağız iyimi :D
SD9, bütün sony DV kameraları döver diyorsunuz yani :P
yellowaircraf
26-08-2010, 01:50
şimdi iki arada bir derede kaldık :) bu gidişle derede boğulacağız iyimi :D
SD9, bütün sony DV kameraları döver diyorsunuz yani :P
Öyle bir iddiam olamaz tabii ki ama SD9 yabana atılacak bir makina değil. Hatta kategorisinde tek yanlış hatırlamıyorsam. HD video, SD kart, 3CCD, hafif. Bir takım detaylı (shutter, MF, iris vs vs) ayarları var ve bu ayarları çekim yapacağınız mekana göre değiştirmeniz gerekiyor...
yellowaircraf
26-08-2010, 01:56
Eminim araştırmışsınızdır ama araştırmadıysanız youtube ve vimeo da "T-rex 600 SD9" ya da T-rex 500 SD9 diye araştırırsanız enteresan videolar bulabilirsiniz.
Öyle bir iddiam olamaz tabii ki ama SD9 yabana atılacak bir makina değil. Hatta kategorisinde tek yanlış hatırlamıyorsam. HD video, SD kart, 3CCD, hafif. Bir takım detaylı (shutter, MF, iris vs vs) ayarları var ve bu ayarları çekim yapacağınız mekana göre değiştirmeniz gerekiyor...
evet zaten geçen yıllarda avrupanın en iyi camcorder ödülü aldığını biliyorum.
bu arada aldığım kamera bu. ilanı incelerseniz daha detaylı görebilirsiniz
This listing has ended... yapmıştım
20 gün oldu nerdeyse hala gelecek
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220635592738&ru=http://shop.ebay.com:80/%3F_from%3DR40%26_trksid%3Dp3907.m570.l1313%26_nkw %3D220635592738%26_sacat%3DSee-All-Categories%26_fvi%3D1&_rdc=1#ht_7261wt_830
bu arada kargo tutarını eksik söylemişim pardon. toplam 300 GBP ödedim
gene 750 TL :)
yellowaircraf
26-08-2010, 01:59
evet zaten geçen yıllarda avrupanın en iyi camcorder ödülü aldığını biliyorum.
bu arada aldığım kamera bu. ilanı incelerseniz daha detaylı görebilirsiniz
This listing has ended... yapmıştım
20 gün oldu nerdeyse hala gelecek
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220635592738&ru=http://shop.ebay.com:80/%3F_from%3DR40%26_trksid%3Dp3907.m570.l1313%26_nkw %3D220635592738%26_sacat%3DSee-All-Categories%26_fvi%3D1&_rdc=1#ht_7261wt_830
Hala göndermediyse paypal dispute açarım diyerek ufaktan tehdit edin .... ;)
iki kere tehdit ettim zaten :) hatta bugün şikayet ettim
paypaldan gelen cevap
You have opened a dispute for the payment you made to overstock2001 on
11.Au.2010 (Transaction 0HJ831571Y777831T) indicating that you did not
receive the item you purchased.
sonra satıcıdan gelen cevaplar :D
Hi,
I informed you twice that there will be a delay in posting your item to Turkey due to some technical problem with our shippers who couldnt find your parcel.Now we can only ship your item within the next 72 hours.Since you have open a Not Received Disputewith Paypal we shall refund you money and put the item back for sale on E Bay.If you still want the item with shipping within 2-3 days this Dispute must be cancelled.
Thank you.
ardından...
Hi,
I do want to draw your attention to the Listing Time frame of shipping overseas.
If you click on the Postage and Payment in the main Listing info you will see a clear instructions"Will usually post within 20 working days of receiving cleared payment".You have bought the item on August the 11th today is August 25th.My 20 days expires on Sept 2nd.
So why dispute it with Paypal?You are protected for 45 days from when you purchased it.
This Paypal dispute does us a lot of troubles.Firstly they have taken the money from our account right away.Secondly it doesnt do us any good as sellers.
I do want to draw your attention to the Listing Time frame of shipping overseas.
If you click on the Postage and Payment in the main Listing info you will see a clear instructions"Will usually post within 20 working days of receiving cleared payment".You have bought the item on August the 11th today is August 25th.My 20 days expires on Sept 2nd.
So why dispute it with Paypal?You are protected for 45 days from when you purchased it.
This Paypal dispute does us a lot of troubles.Firstly they have taken the money from our account right away.Secondly it doesnt do us any good as sellers.
Thanks.
yellowaircraf
26-08-2010, 02:26
Listelerine "20 iş günü içinde postalarız" diye bir ibare koymuşlar. Ama bu demek değildir ki 20 iş günü SONRA postalama hakları var. 20 iş günü içinde ertesi gün de postalayabilir. Zaten iyi bir satıcı en geç 2 gün içinde postalar, size de takip no sunu yollardı. Sonuçta aldığınız 3-5 dolarlık bir şey değil. Bence bunları kendisine yazın.
Listelerine "20 iş günü içinde postalarız" diye bir ibare koymuşlar. Ama bu demek değildir ki 20 iş günü SONRA postalama hakları var. 20 iş günü içinde ertesi gün de postalayabilir. Zaten iyi bir satıcı en geç 2 gün içinde postalar, size de takip no sunu yollardı. Sonuçta aldığınız 3-5 dolarlık bir şey değil. Bence bunları kendisine yazın.
Zaten kendisine bayağı dil döktük.
kendisi geçen hafta bize şuan tatildeyim haftaya işyerime dönüyorum ve bu pazartesi kesin yolluyorum demişti
ama hala yollamadı. neden hala yollanmadı dediğimde _? işte Türkiye'ye gönderimde teknik sorunlar yaşadım vesayre vesayre dedi.
bende inandırıcı bulmayınca direk şikayet ettim kendisini artık.
paypal şimdi bu satıcıya 3 iş günü süre verdi. yolladı yolladı yollamadı kendisi bilir.
Düşünüyorum acaba neden yollamıyor dedim kendi kendime ,
yoksa kendisi tatildeyken kamera başkası tarafından ilan dışında eldenmi satıldı diye:hımm:
ve satıcı ilanında yer alan kamera elinde yokda başka biryerlerden bu kamerayı araştırıp bulup bana yollamayamı çalışıyor açıkcası huylandım.
yellowaircraf
26-08-2010, 03:07
Elemanın son 1 ayda 1 eksi feedback i var. Yeni ürün yerine kullanılmış göndermiş. Bir de nötr var. O da 20 gün beklemiş gönderilsin diye. Bence 3 gün içinde göndermez ise paranızı geri alın. Gönderirse paketi postacı getirdiği andan itibaren fotoğraflarını çekmeye başlayın. Ne olur ne olmaz.
Eminim araştırmışsınızdır ama araştırmadıysanız youtube ve vimeo da "T-rex 600 SD9" ya da T-rex 500 SD9 diye araştırırsanız enteresan videolar bulabilirsiniz.
evet :) bir kaç çok güzel video var
bence Harika
Align Trex-600E - Panasonic HDC-SD9
http://www.youtube.com/watch?v=S3qf0Bz8KUg
S3qf0Bz8KUg
Elemanın son 1 ayda 1 eksi feedback i var. Yeni ürün yerine kullanılmış göndermiş. Bir de nötr var. O da 20 gün beklemiş gönderilsin diye. Bence 3 gün içinde göndermez ise paranızı geri alın. Gönderirse paketi postacı getirdiği andan itibaren fotoğraflarını çekmeye başlayın. Ne olur ne olmaz.
evet , kesinlikle haklısınız
satıcı ilanında belirttiği kamerayı yollamazda , eğer başka bir SD9 ile karşılaşırsam
kargodan teslim alırken tek tek fotoğraflarım.
ayrıca 3 gün içinde baktım hala ses yok, paypal zaten paramı geri iade edeceğini belirtti mailde
artık yerine başka nasıl bir kamera alırız meçhul :)
yellowaircraf
26-08-2010, 03:15
Tabi bu videoların bir kısmı biraz editlenmiş. Genelde (amatörler diyelim) "Virtual Dub" adlı programın "deshaker" adlı filtresi kullanılıyor. Bu filtre ile helikopterin yükselişleri ya da alçalışları, sağ sol gibi bir takım istenmeyen hareketleri (bunlar örneğin yürürken çekim yapıldığındaki hareketlere benziyor) yokediyor. Benim diğer konudaki son videoda da deshaker uyguladım. Sonuç gayet başarılı oldu.
Tabi bu videoların bir kısmı biraz editlenmiş. Genelde (amatörler diyelim) "Virtual Dub" adlı programın "deshaker" adlı filtresi kullanılıyor. Bu filtre ile helikopterin yükselişleri ya da alçalışları, sağ sol gibi bir takım istenmeyen hareketleri (bunlar örneğin yürürken çekim yapıldığındaki hareketlere benziyor) yokediyor. Benim diğer konudaki son videoda da deshaker uyguladım. Sonuç gayet başarılı oldu.
evet, konunuzda bunları okudum , sonuçta çok işe yaramış vala görüntü cam gibi :)
yellowaircraf
26-08-2010, 03:26
Deshaker ın bir kötülüğü çok uzun sürmesi. 640x480, 3 dakikalık bir video yu deshake yapmak 2-3 saat sürebiliyor. Ayrıca orjinal videonun AVI olması lazım. HD videolar ne kadar sürer kim bilir. İyi yönden bakarsak helikopter hobisi bize sabretmeyi öğretiyor :) Bunda da sabrediyoruz :)
vala ben bu sabırı iyice öğrendim. hatta aştım diyebilirim :D
son zamanlarda yaşadığım bazı teknik sorunlar yüzünden tam aksine sabır bana daha iyi gelmeye başladı diyebilirim.
yoksa tam aksine her gün sorunsuz model ile uç, uç, uç , ilk günlerdeki gibi o heyecan vs heves kalmamaya başlıyor
ayrıca titreşimsiz jellysiz video çekmeye çalış sonra bunları düzenle upload et bayağı bıktırıyor.
arasıra ara vermek dinlenmek iyi oluyor, belli bir müddet sonrada insan helisini kullanmayı özlemesi daha iyi gibi ;)
bu arada 500 +SD9 ile çekilip sonra editlenmiş çok güzel bir videoyu paylaşıp ardından hemen kaçayım bayağı geç olmuş
teşekkürler herşey için :)
iyi geceler....
http://www.youtube.com/watch?v=Xzky5juEWNI
Xzky5juEWNI
nedir bu SD9, HD sevdası anlamadım gitti :)
neden illaki HD ? ha ben çok prof. çekim isterim denirse zaten sırf camera ile bitmeyecek ki ?
kocaman bir heli, üzerinde stabilazasyon sistemi, prof., denenmiş bir cam. mount, iyi bir kamera ile olacak olacak.
bizlerin amatörce yapacağı çekimler için ben halen 16x9 DV çekim yapan handycam lerin hayli ile yeteceği kanısındayım. GG da sıfır niyetine 300-350 tl ye rahat bulunabiliyor.
ha derseniz sen neden sd9 aldın ? bana kargo dahil tüm aksesuarları ile 450 TL ye denk geldi. çekim yaptığım kamerada bozulmuştu. vesile olur dedim.
sd9 avrupanon en iyi kamerası seçilmiş. adam bunu seçerken hangi kriterleri almış. alıpta heli üzerinde çekim mi yapmış ? ben yine tekrarlıyorum :)
hava çekiminde en son alınacak şey kameradır. ondan önce iş ; min. titreşime sahip, mod. ları yapılmış büyük helikopter, denenmiş, kendisini kanıtlamış, argesi yapılmış cam. mount, scale uçuş tarzında ayarları yapılmış kumanda da bitiyor.
CMOS kamerada dalgalanma, jelly, titreşim oluyor diyorsunuz :) Ben size 2-3 gün içinde webbie ile bir çekim yapayımda, paylaşayım ;)
MutluTEKIR
26-08-2010, 10:32
heyt kim tutar seni Emrah abi :D :D(gazı vereyim easy glider konusundaki yeni elektrikli planör gibi:D :D)
Go Pro HD diyorum başka bişey demiyorum. Türkler uçuyor. :)
Yalnız bu kamera CMOS diyeceksiniz. Öyle ama güzel video çekiyor. :)
http://www.goprocamera.com/images/products/large/683_large_CHDMH-001-01-683x426.jpg
14415833
taner OK
go pro diyorsun ama al go pro yu istediğin yere tak ile olmuyor. o senin nette gördüğün çok temiz go pro videolarında adamlar binbir kombinasyon ile temiz bir görüntü alıyorlar.
çikin olanları koymuyorlar, paylaşmıyorlar. insan psikolojisi. en son başarılı çekimi paylaşıyorlar ;)
go pro da, SD9 da, webbie de, tğm CMOS lar uygun, doğru ayarlar ile cillop gibi video çeker.
sen googla da Go Pro vibration, jelly diye bir araştır. kaç bin tane sorun göreceksin.
al sana bir örnek ;
http://www.vimeo.com/4430387
4430387
Bugün sinirliyiz :) 1 yaman 2 mcgyver 3 ? . Sinirlenme ya titreşim hepsinde var zaten. Önemli olan mount ve hava aracı doğru diyorsun. Ben sadece fikir beyan ettim daha hafif falan diye :( :agla:
he valla :) ;)
yok aslında sinirli değilim. saat 2 ye doğru cenk kalkar. antreman yapıyorum ;)
Bugün sinirliyiz :) 1 yaman 2 mcgyver 3 ? . Sinirlenme ya titreşim hepsinde var zaten. Önemli olan mount ve hava aracı doğru diyorsun. Ben sadece fikir beyan ettim daha hafif falan diye :( :agla:
yellowaircraf
26-08-2010, 12:04
müdür meydanı boş bulmuşun sabah sabah sallıyon bakıyom. :) Sen de olmasan bu forumda gülecek malzeme yok.
http://www.sariucak.com/smiley/big%20laugh%201.gif http://www.sariucak.com/smiley/big%20laugh.gif http://www.sariucak.com/smiley/bigsmile3.gif http://www.sariucak.com/smiley/laugh.gif
anlat anlat heyecanlı oluyor :)
koy bir adam akıllı HD video da ondan sonra konuşak ;) sd9 u aldım. içindeki test çekimlerini iyi silememişsin :)
taner OK
go pro diyorsun ama al go pro yu istediğin yere tak ile olmuyor. o senin nette gördüğün çok temiz go pro videolarında adamlar binbir kombinasyon ile temiz bir görüntü alıyorlar.
çikin olanları koymuyorlar, paylaşmıyorlar. insan psikolojisi. en son başarılı çekimi paylaşıyorlar ;)
go pro da, SD9 da, webbie de, tğm CMOS lar uygun, doğru ayarlar ile cillop gibi video çeker.
sen googla da Go Pro vibration, jelly diye bir araştır. kaç bin tane sorun göreceksin.
al sana bir örnek ;
http://www.vimeo.com/4430387
4430387
Yalniz bu video GoPro HD degil eski nesil GoPro. ikisi arasinda daglar kadar fark var. 1/1 araba - 1/8 1/10 araclarimda bisiklette denizde havuzda heryerde kullaniyorum. araca iyi monte edildiginde jelly diye birsey yok. 60 fps de inanilmaz basarili. 170 derece genis aci lens bence ucmak icin birebir. usb portundan 5.5v verdiginizde live video out moduna gecer ve ayni zamanda kayit da yapabilir. Surekli usb den beslemeye gerek yok. bir kere kabloyu baglayip cekince live video out calisiyor. Kullaniyorum, cok memnunum, tavsiye ederim.
yellowaircraf
26-08-2010, 13:09
anlat anlat heyecanlı oluyor :)
koy bir adam akıllı HD video da ondan sonra konuşak ;) sd9 u aldım. içindeki test çekimlerini iyi silememişsin :)
Müdür senin gibi aparata vs ye 8000 dolar harcayıp da otoparkın önünde 1 metreden video çekene kadar o parayla ben James Cameron u işe alır havadan Avatar 2 yi çektiririm ;)
$8000 para olsa bende 8000 kere takla atarım :)
Müdür senin gibi aparata vs ye 8000 dolar harcayıp da otoparkın önünde 1 metreden video çekene kadar o parayla ben James Cameron u işe alır havadan Avatar 2 yi çektiririm ;)
yellowaircraf
26-08-2010, 13:15
$8000 para olsa bende 8000 kere takla atarım :)
Olmaz tabi. Gömdün o kadar parayı onca alete edevata :)
Yalniz bu video GoPro HD degil eski nesil GoPro. ikisi arasinda daglar kadar fark var. 1/1 araba - 1/8 1/10 araclarimda bisiklette denizde havuzda heryerde kullaniyorum. araca iyi monte edildiginde jelly diye birsey yok. 60 fps de inanilmaz basarili. 170 derece genis aci lens bence ucmak icin birebir. usb portundan 5.5v verdiginizde live video out moduna gecer ve ayni zamanda kayit da yapabilir. Surekli usb den beslemeye gerek yok. bir kere kabloyu baglayip cekince live video out calisiyor. Kullaniyorum, cok memnunum, tavsiye ederim.
Kahmil bizimle videolarını paylaşırmısın
nazar etme ne olur çalış seninde olur ;)
sen bırak şimdi laf ebeliğini, konuyu dağıtmayalım. HD kameram yok dedin, 1 haftalığına verdik sonra netice yok geri geldi kamera :) yok dokunmadım vaktim yok dedin, iyi sıktın :)
diyorum sana senden forumca aylardır o çok methettiğin takta kurusu mount tan adam akıllı, kaliteli video bekliyoruz. :) $80000 lık makine parkım ne zaman istersen emrine amadedir ;)
öperim seni yaşlı kurt :lol:
Olmaz tabi. Gömdün o kadar parayı onca alete edevata :)
kahmil bu bahsettiğin Go Pro hangisi ? ben tek model var sanıyordum.
hele arabada güzel netice alıyorsan iyimiş.
varsa videolar seyretmek isteriz.
koyarim en kisa zamanda. tonlarca video oldu hepsi editlenecek. Isten gucten vakit kalmiyor.
Go Pro HD Hakkında biraz teknik bilgi:
What's Included:
1 HD HERO Camera (5 megapixel)
1 Rechargable 1100 mAh Lithium-Ion Battery
1 Waterproof Quick-Release Housing (180’/60 m)
3 Flat, 3M™ Adhesive Mounts
2 Curved, 3M™ Adhesive Mounts
2 Quick-Release Buckles
1 Vertical Surface “J-Hook” Buckle
1 Suction Cup Mount
1 Three-Way Pivoting Side Arm Assembly
1 USB Cable
1 Component Video (HDTV) Cable
1 Composite Video + Audio Out Cable
Warranty: One Year
Tech Specs:
Camera Optics
Lens Type: Fixed Focus (2ft/.6m – ∞), glass
Aperture: f/2.8 (high performance in low-light situations)
Angle of View: 170º ultra wide angle in WVGA, 720p, or 960p mode
Angle of View: 127º wide angle in 1080p mode
Video
HD Video Resolution Modes: (subject to change, pending final firmware release)
1080p = 1920x1080 pixels (16:9), 30 fps, 15 Mbit/s data rate
960p = 1280x960 pixels (4:3), 30 fps, 12 Mbit/s data rate
720p = 1280x720 pixels (16:9), 60 fps, 15 Mbit/s data rate
720p = 1280x720 pixels (16:9), 30 fps, 8 Mbit/s data rate
WVGA = 848x480 pixels (16:9), 60 fps, 8 Mbit/s data rate
Sensor Type: 1/2.5" HD CMOS, 2.2µm-sized pixels
Light Sensitivity: Super low-light sensitivity (>1.4 V/lux-sec)
Video Format: H.264 compression, saved as Windows- & Mac-compatible MPEG4 (.mp4) file
Exposure Control: Auto with user selectable center weighted average and spot metering settings
White Balance: Auto
Audio
Microphone: Built-in, mono with AGC (automatic gain control)
Audio Format: 48 kHz, AAC audio compression
Photo
Resolution: 5 megapixel
Capture Modes: Single shot, photo every 2, 5, 10, 30 or 60 secs.; 3 photo burst; self-timer
Storage
Memory: SD card, up to 32GB capacity (SDHC)
Average recording times (using 32GB SD card):
1080p (30 fps): 4h 21m
960p (30 fps): 5h 26m
720p (60 fps): 4h 21
720p (30 fps): 8h 09m
WVGA (60 fps): 8h 09m
Camera Connectors & Cables
PC Connection: USB 2.0 (data connection and battery charging)
HDTV Out: HD NTSC & PAL (component cable incl.)
Audio Out: Combo 2.5mm jack with stereo audio and composite video out
PC Compatibility: Windows® Vista or Windows® 7; Mac OS® X 10.4.11 and later
Power & Battery
Battery Type: Rechargeable 1100 mAh lithium-ion
Battery Life: Approx. 2.5 hrs
Charging: via USB to computer or optional power adapter
Charge Time: 80% capacity after 1 hour with optional power adapter; or 2 hours with a computer’s USB port
Waterproof Camera Housing
Depth Rating: Up to 180 feet / 60 meters
Construction: Polycarbonate and stainless steel
Hardware: Stainless steel
Size & Weight
Dimensions (H x W x D): 1.6” x 2.4” x 1.2” (42mm x 60mm x 30mm)
Weight: 3.3oz (94g) incl. battery, 5.9oz (167g) incl. housing
Optional Accessories
Additional Rechargable 1100 mAh Lithium-Ion Battery (not yet available for pre-order)
Full Line of Mounting Accessories
Tam Takım Housing. (Şeffaf sert plastik su geçirmez koruyucu kılıf) ile beraber 300 dolar
Çıplak kamera ise 260 dolar
http://www.goprocamera.com/products/hd-motorsports-hero-camera.php
yellowaircraf
26-08-2010, 14:01
nazar etme ne olur çalış seninde olur ;)
sen bırak şimdi laf ebeliğini, konuyu dağıtmayalım. HD kameram yok dedin, 1 haftalığına verdik sonra netice yok geri geldi kamera :) yok dokunmadım vaktim yok dedin, iyi sıktın :)
diyorum sana senden forumca aylardır o çok methettiğin takta kurusu mount tan adam akıllı, kaliteli video bekliyoruz. :) $80000 lık makine parkım ne zaman istersen emrine amadedir ;)
öperim seni yaşlı kurt :lol:
Ahhh müdür ahhh. verdin mi kamerayı ben sana geri verene kadar sormaman lazım... Öyle 3 gün sonra "ben test edecem" deyip istemek olmaz ;) . Bizde acele yok.
Benim de senin 8000 dolarlık aparatım, altımda arabam, bolca vaktim olsa ben de yaparım HD çekimleri :)
Bende olan belli: odundan 40 liralık kamera aparatı, 2005 model 100 liralık kıytırık bi kamera ve tabanvay. Bu şartlarda bunda iyisi Şam' da kayısı. ;)
kahmil bu bahsettiğin Go Pro hangisi ? ben tek model var sanıyordum.
hele arabada güzel netice alıyorsan iyimiş.
varsa videolar seyretmek isteriz.
Isyerindeki bilgisayarimda birkac video vardi simdilik onlardan ekledim birseyler. ancak upload da epey kalite kaybi oldu. Premium uye olmadigim icin hd upload yapmamis.
videolarda renk be beyaz ayari vb hicbir duzeltme yapilmadi. iyi bir referans videosu degil ama buyrun :)
Gopro nun 1. neslinde standart ve genis aci olmak uzere 2 versiyonu var. VGA kayit yapiyor.
2. nesil gopro lar ise gopro HD olarak geciyor.
14450085
amma ağlıyon be müdür :) diyorum sana. ver bana dudaktan bir öpücük SD9 helalimdir sana ama ona bile yanaşmıyorsun ;)
bende vakit mi bol :lol: olm ev guşu konuşma, çıkar kafanı evden dışarıda tenin güneş görsün ;) hem bir kere $8000 değil o ekipmanlar mütür, bir sıfır daha ekle yanına :)
yastık altına at at :) olm kefenin cebi yok haberin ola ;)
Ahhh müdür ahhh. verdin mi kamerayı ben sana geri verene kadar sormaman lazım... Öyle 3 gün sonra "ben test edecem" deyip istemek olmaz ;) . Bizde acele yok.
Benim de senin 8000 dolarlık aparatım, altımda arabam, bolca vaktim olsa ben de yaparım HD çekimleri :)
Bende olan belli: odundan 40 liralık kamera aparatı, 2005 model 100 liralık kıytırık bi kamera ve tabanvay. Bu şartlarda bunda iyisi Şam' da kayısı. ;)
kahmil süper video gerçekten. bende bir bisiklet tutkunuyum. sırf bisiklet için değer bu go pro.
http://www.goprocamera.com/products/hd-motorsports-hero-camera.php olay bu mudur sadece ? ek bir pil daha alınabilir. yada dışarıdan 1S lipo ile beslenebilir.
Isyerindeki bilgisayarimda birkac video vardi simdilik onlardan ekledim birseyler. ancak upload da epey kalite kaybi oldu. Premium uye olmadigim icin hd upload yapmamis.
videolarda renk be beyaz ayari vb hicbir duzeltme yapilmadi. iyi bir referans videosu degil ama buyrun :)
Gopro nun 1. neslinde standart ve genis aci olmak uzere 2 versiyonu var. VGA kayit yapiyor.
2. nesil gopro lar ise gopro HD olarak geciyor.
14450085
tesekkurler Emrah abi.ustundeki pil 2-2.5 saat gidiyor aslinda yeterli oluyor.lipo baglamak icin case de delik acmak gerek. Su altinda da kullanacaksaniz yazik olur. Ama yakin zamanda usb ve video out kablolarinin takilabildigi iskelet bir case cikaracak gopro. Bisiklet isinde de amatoruz. Kaska takinca titresim sorunu pek olmuyor. haftasonlarinda bi aktivite olsun diye bazen cikiyoruz iste :)
kalem pil harici özel pil kullanan cihazlara uyuz oluyorum. bu li. piller durduk yere ömürlerinden yiyor. evet su altı kullanımından dolayı lipo işi yatar, haklısın.
bende webbie ile şehir içi, asvaltta çekim yaptım. arazide berbat. bu go pro yu taktım şimdi kafama :hımm: yeni case i beklemek farz.
http://vimeo.com/7007375
7007375
tesekkurler Emrah abi.ustundeki pil 2-2.5 saat gidiyor aslinda yeterli oluyor.lipo baglamak icin case de delik acmak gerek. Su altinda da kullanacaksaniz yazik olur. Ama yakin zamanda usb ve video out kablolarinin takilabildigi iskelet bir case cikaracak gopro. Bisiklet isinde de amatoruz. Kaska takinca titresim sorunu pek olmuyor. haftasonlarinda bi aktivite olsun diye bazen cikiyoruz iste :)
evet Arkadaşlar, sonunda SD9 kameram yalan oldu.
paypala şikayetim sonucunda ebay'deki satıcı yusuf yusuff etmiş biraz :P
ve gönderemeyeceğini anladığı için hemen satışı iptal etmiş.
bu arada bir dip not : satıcı İsrail'li.... şaşırmamak gerekir :D
paypalda bugün kredi kartıma paramı kuruşuna kadar geri yatırdı
işin ilginç tarafı satıcı ilana koyduğu kamerayı geri ilanınında aktif etmiş !
bu eleman gerçektende TR'ye gönderimde ya sıkıntı yaşadı ve başka bir dümen çeviriyor anlayamadım artık neyse ....
anlaşılan o ki SD9 bana nasip olmayacak
bende alternatif olarak yeni kamera arayışlar içerisine girerek 720p HD kayıt yapan ccd kompak makinelere yöneldim.
ilk evvela gözüme PANASONIC LUMIX TZ10 kestirdim.
dehşet bir makine.
http://images.gittigidiyor.com/2984/SIFIR-PANASONIC-LUMIX-TZ10-ZS7-HEMEN-TESLIM__29842607_0.jpg
fakat nedense bunu almak içimden gelmedi.
zaten Onur ile son araştırmalarımız neticesinde fazla para bağlamanın hiç gerek olmadığına karar verdik
son aşamada hepsiburadada kampanyadan çok uygun fiyata sağlam güzel bir makine yakaladık ve ben hemen aldım ;)
http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=248&productid=ft00161
http://images.hepsiburada.com/assets/Camera/200/ft00161s.jpg
fiyatına göre oldukça güzel HD çekimi var + yorumlarda çok iyi
ayrıca makinenin harici kalem pil kullanıyor olması avantajlı her zaman...
tek kusuru HD video çekim 16 dkk sürüyor. buda yeterli :)
http://www.youtube.com/watch?v=z6Np4e_jtAU&feature=related
z6Np4e_jtAU&feature=related
MutluTEKIR
27-08-2010, 05:00
hayırlı olsun abi, ama kayıtı niye sınırlamışlar ki :S senin hafıza kartında boş yer varsa istediğin kadar çekersin böyle saçmalık mı olur.
şilmdi bu kameraya bi pan tilt sistemi bir de optik zoom için servo mis gibi olur :D
güzel alet, hayırlı olsun.
laf olsun torba dolsun :)
http://forum.donanimhaber.com/m_39570237/mpage_12/f_/key_//tm.htm#42493048
evet Arkadaşlar, sonunda SD9 kameram yalan oldu.
paypala şikayetim sonucunda ebay'deki satıcı yusuf yusuff etmiş biraz :P
ve gönderemeyeceğini anladığı için hemen satışı iptal etmiş.
bu arada bir dip not : satıcı İsrail'li.... şaşırmamak gerekir :D
paypalda bugün kredi kartıma paramı kuruşuna kadar geri yatırdı
işin ilginç tarafı satıcı ilana koyduğu kamerayı geri ilanınında aktif etmiş !
bu eleman gerçektende TR'ye gönderimde ya sıkıntı yaşadı ve başka bir dümen çeviriyor anlayamadım artık neyse ....
anlaşılan o ki SD9 bana nasip olmayacak
bende alternatif olarak yeni kamera arayışlar içerisine girerek 720p HD kayıt yapan ccd kompak makinelere yöneldim.
ilk evvela gözüme PANASONIC LUMIX TZ10 kestirdim.
dehşet bir makine.
http://images.gittigidiyor.com/2984/SIFIR-PANASONIC-LUMIX-TZ10-ZS7-HEMEN-TESLIM__29842607_0.jpg
fakat nedense bunu almak içimden gelmedi.
zaten Onur ile son araştırmalarımız neticesinde fazla para bağlamanın hiç gerek olmadığına karar verdik
son aşamada hepsiburadada kampanyadan çok uygun fiyata sağlam güzel bir makine yakaladık ve ben hemen aldım ;)
http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=248&productid=ft00161
http://images.hepsiburada.com/assets/Camera/200/ft00161s.jpg
fiyatına göre oldukça güzel HD çekimi var + yorumlarda çok iyi
ayrıca makinenin harici kalem pil kullanıyor olması avantajlı her zaman...
tek kusuru HD video çekim 16 dkk sürüyor. buda yeterli :)
http://www.youtube.com/watch?v=z6Np4e_jtAU&feature=related
z6Np4e_jtAU&feature=related
güzel alet, hayırlı olsun.
laf olsun torba dolsun :)
http://forum.donanimhaber.com/m_39570237/mpage_12/f_/key_//tm.htm#42493048
hehee kalbimiz birmiş bak ;) Teşekkürler..
vala 150 liralık bu makine 400 liralık sony webbieden kat kat iyi + HD çekimi var.
hemde CCD :)
sanada tavsiye ederim. hatta Onur'da alacaktı en son ne karar verdi bilmiyorum.
bugün 4 müşteriye bahsettim bu kameradan ve ucuzluğundan. 4üde satın aldı.
eeee ben dururmuyum tabi :)
bu arada donanımhaber forumunda bir kişi sana şu pilleri tavsiye etmiş..
http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=130070524&CS_Category=_SARJ_EDILEBILIR_PIL405&CS_Catalog=_PIL
aman deyim :) sakın bu aralar warta pillerden özellikle pro olanlar sorunlu.. uzak durun.
geçenlerde ben 8 adet almıştım 5 tanesi durduk yere bozuldu. çoğu kişidede böyle
araştırdığımda varta pillerin eskisi gibi iyi üretilmediği tartışılıyor
varta eskisi gibi kaliteli değil , zaten teknosa'da çok kazık.
pil olarak sadece GP ReCyKo şarjlı 2050 mah veya daha üstü + beraberindeki şarj cihazı seti tavsiyemdir.
http://urun.gittigidiyor.com/GP-ReCyko-SARJ-CIHAZI-4-AD-YENI-NESIL-KALEM-PIL_W0QQidZZ29689874
ayrıca HB 'dan Fujifilm AV100 alırsan
http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=248&Productid=ft00161
kamerayı satın alma aşamasında 8 gb Micro SD HC class 4 kartı 32 liraya alabilirsin :)
şükrü abi hayırlı olsun makinan :) ben pazar sabah ankaradayım, salı gunu ayarlayabilirsem ucusa gidelim, konusuruz yine gelince ;) makinayada bakarım artık yarın elinde olur heralde :)
şükrü abi hayırlı olsun makinan :) ben pazar sabah ankaradayım, salı gunu ayarlayabilirsem ucusa gidelim, konusuruz yine gelince ;) makinayada bakarım artık yarın elinde olur heralde :)
Sağol Onur :) Salı gününe buluşmayı ayarlarsan çok iyi olur. Ben herşeyi ayarlarım merak etme tamam_? ;)
şaka bir yana, Avatar filmin ikincisini 4 gözle bekliyorum hayatımda seyrettiğim en güzel film.
belki 7 - 8 kere izlemişimdir ;)
Elimde 3 senedir kullandığım Olympus FE-230 compact cam. vardı. Bunu çantamda taşıyor, günlük kullanımlar için kullanıyordum. Geçen ay bir anda pili öldü. Gittim orj. pil aldım. Ayni sorun ondada çıktı. :( Demek zamanı gelmiş dedim.
Sende bu kamerayı gösterince biraz araştırdım. Memnun olanların sayısı fazla, fiyatı ucuz. Gün içinde ofise gelenlere bahsettim 4 kişiye ayni anda sipariş geçtim.
Fujifilm AV100 12.2MP 2.7"LCD Dijital Fotoğraf Makinesi(HD Video Çekim)+Çanta HEDİYELİ !!! ( Siyah )
Kingston SDHC CLASS4 8GB Secure Digital Card SD4/8GB
Transcend SDHC/MicroSDHC Okur-Yazar TS-RDP5K
Varta Rechargeable Power Accu Aa 2700 Mah Pil 2'li
AA pil için şarj aleti elimde mevcut. Yanlız kutudan AV kablosu çıkmıyor. Bunuda GG dan bakmak gerek. Kamera gelsin belki elimdeki kabloların soketleri uyar diyorum.
eveet, yeni aldığım fuji av100 ccd compak makinem ile T-Rex 500 üzerinde 720p video testini yaptık
mount modelin altında biraz titreme sorunu verdi
mountumuzun dandikliğini saymazsak , HD video çekimi 150 liralık makineye göre çok çok iyi diyebiliriz :)
http://www.youtube.com/watch?v=QS3cbBSqAfs
QS3cbBSqAfs
MutluTEKIR
02-09-2010, 01:01
hayırlı olsun Şükrü abi, fiyt/performansı güzel. ama titreme olmamış ya :)
hayırlı olsun Şükrü abi, fiyt/performansı güzel. ama titreme olmamış ya :)
sağol Mutlu
vala 150 liralık fuji av100 HD çekim kalitesinde benim 1000 liralık kameraya kafa tutuyor :)
evet haklısın, ama 10 liraya mal ettiğin mountdan ne hayır gelir :P
titremeyi hala kesebilmiş değiliz. bunun üzerinde çalışıyorum inş bir gün bu sorunuda aşacağız
ayrıca 2 ci çektiğim video yolda birazdan geliyor
bu sanki daha iyi gibi olmuş... titreşimi az diyebiliriz ;)
upload bitti.. linki verdim, birazdan hazır olurr izlersiniz :)
http://www.youtube.com/watch?v=Ri7MGE8eUqQ
Ri7MGE8eUqQ
şükrü
mutlu sona geliyorsun bence. kamera çekimi güzel, beğendim. benimkisi bir parça yüzünden tedarik aşamasında bekliyor.
mount un son hali bu mu ?
eğer öyle ise ; skidlerin arasındaki bağları mümkün mertebe öne ve arkaya çek. ortada kalmasın. 2 bağ arasına karbon olsa iyi olur yada 3mm lik alum. levha koy ve be levha üzerinde kameranın temiz açısını yakala, deliği del. bu şekilde bir dene.
bacak boyları halen uzun. ne kadar çok uzun olursa o kadar çok titreşim olacaktır.
ayrıca kafa hızını şu şekilde yap ;
0-40-60-70-70
0-40-60-80-80
0-40-60-90-90
bu 3 alternatifi dene neticede sen curve üzerinde 3. ve 4. noktalarda havada hoverda kalıyorsun. bu şekilde bir nevi hover üstünde sabit kafa hızı elde edeceksin. son 2 noktada devamlı oynama yap 65-65, 75-75, 85-85 gibi ara rakamlarıda dene.
yellowaircraf
02-09-2010, 18:08
Undermount kamera için ucuz bir alternatif. Kamera Contour HD.
http://www.youtube.com/watch?v=zwTfbfncTLY
zwTfbfncTLY
olay güzel, başarılı
dikkat ederseniz (01:00 - 01:05) mount u tutan velco gevşek tutulmuş. bu şeklide heli vibrasyonu mount a geçmiyor sanırsam.
Undermount kamera için ucuz bir alternatif. Kamera Contour HD.
http://www.youtube.com/watch?v=zwTfbfncTLY
zwTfbfncTLY
olay güzel, başarılı
dikkat ederseniz (01:00 - 01:05) mount u tutan velco gevşek tutulmuş. bu şeklide heli vibrasyonu mount a geçmiyor sanırsam.
bu işlem çok işe yarayacağı kesin gibi
aklıma gelmişti hatta aynı bağlantıyı bir sonraki uçuşumda inanın deneyecektim :)
bu sayede modeldeki titreşimlerin zerresi bile mounta aktarılmayacaktır diye düşünüyorum :)
şükrü
mutlu sona geliyorsun bence. kamera çekimi güzel, beğendim. benimkisi bir parça yüzünden tedarik aşamasında bekliyor.
mount un son hali bu mu ?
eğer öyle ise ; skidlerin arasındaki bağları mümkün mertebe öne ve arkaya çek. ortada kalmasın. 2 bağ arasına karbon olsa iyi olur yada 3mm lik alum. levha koy ve be levha üzerinde kameranın temiz açısını yakala, deliği del. bu şekilde bir dene.
bacak boyları halen uzun. ne kadar çok uzun olursa o kadar çok titreşim olacaktır.
ayrıca kafa hızını şu şekilde yap ;
0-40-60-70-70
0-40-60-80-80
0-40-60-90-90
bu 3 alternatifi dene neticede sen curve üzerinde 3. ve 4. noktalarda havada hoverda kalıyorsun. bu şekilde bir nevi hover üstünde sabit kafa hızı elde edeceksin. son 2 noktada devamlı oynama yap 65-65, 75-75, 85-85 gibi ara rakamlarıda dene.
tamamdır tavsiyelerini uyarlıyacağım :)
zaten kamera derdinden kurtuldum
sıra titreşimi en aza nasıl indiririm ona kafa yormak.
yukarıda Cenk bey'in verdiği videoda under mount hemen hemen benim delme çakma yaptığım mountun aynısı gibi.
bir sonraki denemede aynı videodaki gibi skidlerin temasını mountdan kesip birde bu şekilde deneyecektim inanın ;)
örnek video iyi açıklamış bu iyi tesadüf oldu teşekkürler
elimdeki mount iş çıkarmazsa bende videodaki mountun aynısından bir çalışma yaparım kesin o...
not: mountun son hali fotoğrafdaki gibi değil
mount aynı ama bacaklardan 2 - 3 parmak daha kısaltıldı
dediğin gibi sallanmaması açısından ve işe yaradı :)
yellowaircraf
02-09-2010, 22:41
Bir eksisi var bu mountun ona dikkat etmek gerekir. İniş esnasında önce mount yere değiyor daha sonra da helikopter mountun üzerine iniyor. Bu tip gevşek bir mountta videodaki gibi bir köşebent profil kullanarak helikopterin profilin üstüne inmesini sağlamak gerek. Dikkatli olunmaz ise iniş esnasında skidlerin mountun üzerine oturmaması halinde kırım yaşanabilir.
Bir eksisi var bu mountun ona dikkat etmek gerekir. İniş esnasında önce mount yere değiyor daha sonra da helikopter mountun üzerine iniyor. Bu tip gevşek bir mountta videodaki gibi bir köşebent profil kullanarak helikopterin profilin üstüne inmesini sağlamak gerek. Dikkatli olunmaz ise iniş esnasında skidlerin mountun üzerine oturmaması halinde kırım yaşanabilir.
evet bu tehlikede aklıma gelmedi değil :)
bunu göz önüne almak gerekiyor.
elimdeki mount ile modeli yere indirirken skid ayaklardan birisi boşa çıkıp modeli yan yatırabilir!
haklısınız..
skidlerin oturacağı zemin biraz köşebentli geniş olmalı doğru. zaten aynı videodaki gibi bir mount yapıp öyle denemekti niyetim ;)
yellowaircraf
02-09-2010, 22:51
Koaly gelsin...
Koaly gelsin...
Teşekkürler :)
ahh bir helikopterim olsada :) çekimlere başlasam :lol:
titan a düştüm vallahi.
yellowaircraf
02-09-2010, 23:26
titan a düştüm vallahi.
Aaaa Gaplan abi, baba gibi raptor yatıyor dükkanda 3 aydır ;)
doğru, bak onu unutmuşum Titreg Pelivanım benim :)
Aaaa Gaplan abi, baba gibi raptor yatıyor dükkanda 3 aydır ;)
titan a düştüm vallahi.
Canın sağolsun, göndereyim benim 500 'ü :)
ama sen 500 'ü çekim için beğenmezsin şimdi :P
bu iş için en az 600 gerekli diyorsun.......
da... 500 ile yukarıda bahsi geçen mount ile ne güzel çekim yapılmış vallahi seyret
videodaki mounta taktım kafayı şimdi ben.
çok uygun maliyetli birşey :hımm:
http://www.youtube.com/watch?v=3kzfWsyJdkQ&NR=1
3kzfWsyJdkQ&NR=1
evet arkadaşlar
daha önce yapmış olduğum bu mountun üstünde aşama aşama çalışarak pek işe yaramasada kayda değer bazı sonuçlar aldım.
fakat bu mountun zayıf noktaları çok var + kullandığım malzeme çok esniyor
ve düzen tutturamayacağımı anladığım için kendisini artık ıskartaya çıkarttım.
sağolsun Cenk bey'in verdiği örnek video bana fikir verdi ve bu mount çok başarılı görünüyor
http://www.youtube.com/watch?v=zwTfbfncTLY&feature=player_embedded
zwTfbfncTLY&feature=player_embedded
örnek videodaki mountu malzemesi dahilinde tıpa tıp aynı yapma gereği duydum
bugün Ankara'nın alüminyum profil cenneti olan sitelere gidip orada envai çeşit işime yarayacak çok zor esneyen sert ama çok hafif alüminyum profilleri kolayca tedarik ettim
kalınlık olarak
ayak direkleri ve yan destek direk profili 4 mm
skidleri oturtacağım köşebent profil 2 mm
toplam 15 TL ödedim :)
akşam üzeri ufaktan başladım bakalım
ölçüm ve kesim işlemi tamam sayılır.
skidlerin yan direklerini ve kamera tepsisi en sonki aşamada yapıp bitireceğim
ayrıca skidleri sarmak için klima motorlarının bakır borularında kullanılan siyah hortum süngeride ihmal etmedim
sıra geldi montaja matkap ile bağlantı yerlerini karşılıklı delip yumuşak conta ile birbirine vidalamak
bu iş pazartesiye kaldı. malum pazar günü araç gereç pek bulunmuyor.
bu süre zarfında inşallah Salı günü adam akıllı bir mount ile testlere başlayacağım:D
http://img521.imageshack.us/img521/3261/img4947y.jpg
http://img409.imageshack.us/img409/6227/img4946f.jpg
eğer gerçektende videodaki gibi bu mount başarılı olup olumlu sonuçlar alırsam satış için seri üretime geçerim herhal :P
temiz bir iş olacağa benziyor. büyükşehirde yaşamanın faydaları ;) hadi bakalım. bende merakla bekliyorum.
güzel netice olursa cenk mütür e yollarsın artık bir tane ;) gerçi o öncüdür ama az kaldı :)
Dua edin :) ki örnek videodaki gibi kaliteli bir video çekeyim inşşşş..
alüminyum malzeme kalitesi olarak 10 numara... ve bende bu mount için işçiliğimi kasacağım ;)
yellowaircraf
04-09-2010, 23:10
Bu da olmaz ise artık bir "front mount" a başlarsınız :)
front mounta gerek kalmayacak gibi görünüyor....inşşş
zaten örnek videomuz bunun ispatı değilmi :)
yellowaircraf
04-09-2010, 23:18
İnşallah...
canopy siz helikoptermi olur canım :)
yellowaircraf
04-09-2010, 23:24
canopy siz helikoptermi olur canım :)
;)
http://www.youtube.com/watch?v=Q9859ZeL9oM
Q9859ZeL9oM
anlatayım mi len 99 tane balon projeni burada :)
http://www.youtube.com/watch?v=14IRDDnEPR4
14IRDDnEPR4
Nostalji modundamı uçuyoruz şimdi :D
yellowaircraf
04-09-2010, 23:33
Baktık kırlıyor mountlar helikopter düşünce filan. :) O zaman nostalji balonları moduna geçiyoruz. http://www.sariucak.com/smiley/big%20laugh%201.gif
aaaaaaa kimin mount ı kırılmış canım. yarın gel gözün mount görsün :) her yöne bakan
Baktık kırlıyor mountlar helikopter düşünce filan. :) O zaman nostalji balonları moduna geçiyoruz. http://www.sariucak.com/smiley/big%20laugh%201.gif
zaten biz bu gidişle anca balonla felan uçarız gibi görünüyor:) gerçi onunda patlama veya patlatılma tehlikesi var :D
yellowaircraf
04-09-2010, 23:45
zaten biz bu gidişle anca balonla felan uçarız gibi görünüyor:) gerçi onunda patlama veya patlatılma tehlikesi var :D
Bir alternatif olarak bi taraftan düşünmek lazım. Helikopter düşüp ortada mount filan kalmayınca insanın psikolojisi bozuluyor. Rüyalarda mount kovalıyor insanı http://www.sariucak.com/smiley/bugkiller.gif
amma abarttın yahu :) mount falan kalmamış falan. yarın gel diyorum işte mount ın kralını gör.
bakıyorum korkudan 600 kıralacak diye rafa kaldırmışsın :) ne iş anlat bakalım.
Bir alternatif olarak bi taraftan düşünmek lazım. Helikopter düşüp ortada mount filan kalmayınca insanın psikolojisi bozuluyor. Rüyalarda mount kovalıyor insanı http://www.sariucak.com/smiley/bugkiller.gif
yellowaircraf
04-09-2010, 23:50
amma abarttın yahu :) mount falan kalmamış falan. yarın gel diyorum işte mount ın kralını gör.
bakıyorum korkudan 600 kıralacak diye rafa kaldırmışsın :) ne iş anlat bakalım.
Sen iye üstüne alınıyon Bengal Gaplanım ? http://www.sariucak.com/smiley/jumping.gif
hay benim TIRSAG PELİVAN ım :)
şükrü konunun içine ettik. affola ;) yarın temizlik günü.
Sen iye üstüne alınıyon Bengal Gaplanım ? http://www.sariucak.com/smiley/jumping.gif
yellowaircraf
04-09-2010, 23:54
Şükrü Bey kusura bakmayın, arada oluyor http://www.sariucak.com/smiley/nowwhat.gif
tırsag pelivan ım anladık anladık :) smiley koleksiyonun var.
hay benim TIRSAG PELİVAN ım :)
şükrü konunun içine ettik. affola ;) yarın temizlik günü.
Rica ederim lütfen mekan hepimizin ;) :)
Şükrü Bey kusura bakmayın, arada oluyor http://www.sariucak.com/smiley/nowwhat.gif
Rica ederim :) zararı yok, hem ara ara böyle didişmeler ortamı canlandırıyor :D
yellowaircraf
05-09-2010, 00:01
Biz gaplanım ile didişmeden yapamayız. http://www.sariucak.com/smiley/angel.gif
hazır balon konusu açılmışken helyum balonunun yan etkilerinide gösteren bir video var
izlemelisiniz bunu :P
http://www.youtube.com/watch?v=H4LFYnqm_tc
H4LFYnqm_tc
yellowaircraf
05-09-2010, 00:08
Helyum "Beyaz Show" un vazgeçilmez gazıdır. http://www.sariucak.com/smiley/flyaway.gif
Son yapma aşamasında olduğum bu mountun bitmiş hali ile 500 için tavsiye edilen ağırlık max ne kadar olmalıdır..._? Kamera hariç :)
yellowaircraf
05-09-2010, 23:15
Son yapma aşamasında olduğum bu mountun bitmiş hali ile tavsiye edilen ağırlığı max ne kadar olmalıdır... 500 için _? :)
Aparatın toplam ağırlığı (kamera, pil, alıcı vs. vs.) 500 ün kendi ağırlığının altında olması gerekir.
Aparatın toplam ağırlığı (kamera, pil, alıcı vs. vs.) 500 ün kendi ağırlığının altında olması gerekir.
teşekkürler. zaten örnek videodaki gibi bire bir yaptım. mountun toplam ağırlığı 400 gr civarında görünüyor , + ( 200 gr civarı kamera )
Bugün bütün aksamları tamamladım + skid destek yan direkler ve kameranın bağlanacağı kafesde ve kafesi tutacak üst rayda hazır.
yarına sadece tezgah matkabı ile delikleri açmak ve profilleri montajlamak kaldı ,süngerleride taktıkmı bu iş tamam gibi
dip not:: kamera fotoğrafdaki gibi düz durmayacak , objektif aşağıya doğru hafif açılı olacaktır, ve kameramız kafesin tam ortasında konumlanacak videodaki gibi :)
şimdi montajlanmamış şekline son bir kez bakabilirsiniz :)
http://img441.imageshack.us/img441/6163/img4962a.jpg
http://img651.imageshack.us/img651/157/img4958vm.jpg
şükrü deneme çekimi yap bakalım ama bence umarım olmaz, bu skidlerde titreşim yine olacak. uzun ve ara mesafe fazla.
neyse peşinen konuşma olmaz. videoyu bekliyoruz.
teşekkürler. zaten örnek videodaki gibi bire bir yaptım. mountun toplam ağırlığı 400 gr civarında görünüyor , + ( 200 gr civarı kamera )
Bugün bütün aksamları tamamladım + skid destek yan direkler ve kameranın bağlanacağı kafesde ve kafesi tutacak üst rayda hazır.
yarına sadece tezgah matkabı ile delikleri açmak ve profilleri montajlamak kaldı ,süngerleride taktıkmı bu iş tamam gibi
dip not:: kamera fotoğrafdaki gibi düz durmayacak , objektif aşağıya doğru hafif açılı olacaktır, ve kameramız kafesin tam ortasında konumlanacak videodaki gibi :)
şimdi montajlanmamış şekline son bir kez bakabilirsiniz :)
http://img441.imageshack.us/img441/6163/img4962a.jpg
http://img651.imageshack.us/img651/157/img4958vm.jpg
yellowaircraf
06-09-2010, 01:09
Umarım başarılı olur... Kolay gelsin...
sağolun :)
skidlerin ara mesafesi oldukça dar ve bacakları kısa tuttum diyebilirim
fotoğrafta biraz büyükçe görünmüş.
aslında yaptığım mount videodakinden biraz daha kibar ve küçük diyebilirim
kabataslak ölçüm verecek olursam mountun yerden yüksekliği 20 cm eni 25 cm geçmiyor
ayrıca yumuşak, ama nerdeyse hiç esnemeyen sallanmayan hafif bir profil kullandım.
bağlantı yerlerinede conta uygulayacağım için metal metale değmeyecek asla
zaten model çalışmaya başladığında skidler mountun üstünde serbest olacak, dolayısı ile paller devrini alana kadar yerdeki ilk titreşim sadece skidlerin oturduğu alanda olacak
ve model havalanıncada zaten skidler mountdan temasını kesicek
bence bu mountdan ekmek yiyeceğiz gibi,, ya hayırlısı bakalım ;)
bu arada benim fujide geldi. gerçekten çok güzel.
bu arada benim fujide geldi. gerçekten çok güzel.
Hayırlı olsun :)
MutluTEKIR
06-09-2010, 01:56
Emrah ve Şükrü abi 2nize de hayırlı olsun :) güle güle kullanırsınız inşallah.
kameranın siyah oması iyi değil. ekran dahil her yeri ter izi :(
kameranın siyah oması iyi değil. ekran dahil her yeri ter izi :(
evet haklısın
zaten bu aralar üretilen çoğu elektronik eşyaların dış yüzeyleri parlak piano renk... neye danışarak bu şekilde ısrarla üretiyorlarsa anlamıyorum
bu durumdan bende memnun değilim.
olduğu gibi el parmak izi çıkıyor. artık yanımda gözlük bezi bulunduruyorum, ara ara silmek için :P
Emrah ve Şükrü abi 2nize de hayırlı olsun :) güle güle kullanırsınız inşallah.
Sağol Mutlu, :)
Son yapma aşamasında olduğum bu mountun bitmiş hali ile 500 için tavsiye edilen ağırlık max ne kadar olmalıdır..._? Kamera hariç :)
benım yapmıs oldugum testlerde sukru abi 850 gr mı rahat kaldırıyor 500, tabi pitch ve throtle ayarı yapmadan denedim, liner throtle la ;) videoları mevcut forumda..
MutluTEKIR
06-09-2010, 04:22
trex 500 için olan scale fusalage ların da ağırlıkları 500-900 arası Şükrü abi. Onur abi de test etmiş işte :)
hmm anladım Mutlu sağol , zaten 500 'ün 1 kg ye kadar kaldırma yapabildiğini duymuştum :)
eveettt, nihayet bugün akşam üzeri mountu sorunsuzca bitirebildim ,
montajda herşey usulüne göre uygun yapıldı
kısacası her aksam yerli yerine oturdu... milim şaşmadı
vala taş gibi bir mount çıktı ortaya diyebiliriz :)
ayrıca hiç bir aksam yani metal metal dahi değimiyor asla.
tüm bağlantı birleşim metal aralarına oring conta kulandım.
Kamera tepsisini üst ray ile bağlantısını yaparken araya yarı slikon bir lastik döşedim
kameranın tabanıda döşendi. skidler süngerlendi
yarın göreceğiz bakalım sonuç inş olumlu olur.
şayet olmazsa artık yapacak tek şey kaldı bu sevdadan vazgeçmek... o kesin ;)
hem yarın belgesel çekimim var mutlaka olmalı. malum discovery chanelden 'den iş almıştım :P
http://img189.imageshack.us/img189/8269/img4972w.jpg
http://img715.imageshack.us/img715/4186/img4977f.jpg
http://img829.imageshack.us/img829/3918/img4980x.jpg
http://img259.imageshack.us/img259/9223/img4982a.jpg
http://img340.imageshack.us/img340/3518/img4973i.jpg
http://img265.imageshack.us/img265/1963/img4983z.jpg
http://img828.imageshack.us/img828/1544/img4985.jpg
Model havada iken
http://img842.imageshack.us/img842/6493/img4971u.jpg
http://img529.imageshack.us/img529/456/img4970s.jpg
son aşamada 1 milim bile yerinden esnemeyen sallanmayan skidlerin yan direklerine çapraz bağlantı yapma gereğini duymadım.
zaten ağırlık sınırına yaklaştı. :)
MutluTEKIR
06-09-2010, 22:56
çok güzel olmuşa benziyor buradan Şükrü abi, yarın salı bekliyoruz senden bir video artık :)
yalnız helinin sol arka skidini bağlamayı unutmuşun kaçmaz bizden :D sacın kalınlığı ne kadar bu arada. gayet sağlama benziyor eni de geniş zaten iniş kısmının. yalnız Şükrü abi, mountun salınım yapıyor mu? mount-skid bağlarken kullandığın malzeme kalın ve rijid gibi gözüktü gözüme ama :)
çok güzel olmuşa benziyor buradan Şükrü abi, yarın salı bekliyoruz senden bir video artık :)
yalnız helinin sol arka skidini bağlamayı unutmuşun kaçmaz bizden :D sacın kalınlığı ne kadar bu arada. gayet sağlama benziyor eni de geniş zaten iniş kısmının. yalnız Şükrü abi, mountun salınım yapıyor mu? mount-skid bağlarken kullandığın malzeme kalın ve rijid gibi gözüktü gözüme ama :)
evet arka skidi bağlanmadığımı biliyorum.. kullandığım kayış yetişmemişti o yüzden şimdilik göstermelik yaptım. yarına skidleri taş gibi bağlarım merak etme :)
skidlerde kullandığım profil kalınca sert ama hafif ... mount salınım yapmıyor ,
kameraya aşağı yukarı istediğim gibi açı verebiliyorum,
kısaca herşey sabit yerli yerinde oldu , 1 milim bile oynayan sallanan yamulan bir aksam yok.
sabredin yarın göreceğiz :D
sacın kalınlığı ne kadar bu arada. gayet sağlama benziyor eni de geniş zaten iniş kısmının. yalnız Şükrü abi, mountun salınım yapıyor mu? mount-skid bağlarken kullandığın malzeme kalın ve rijid gibi gözüktü gözüme ama :)
158. mesaj :)
http://www.hobbyrc.com/forum/threads/55468-Full-HD-cmos-camera-i%C3%A7in-Mount-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fmam/page8
bu arada rijid derken neyi kastettin hala anlamadımda ,
kusura bakma daha doğrusu bilmiyorum bu dediğini artık her neyse ;)
rigid olmasın o :) _? yani
sert
katı
bükülmez
şiddetli
eğilmez.....
aslında eğilirde çok zor eğiliyor esniyor ama dediğim gibi hafif malzeme
bugün sahaya gidip 4 pil uçuş yaptım. fakat herşey ilk başta umduğum gibi gitmedi.
ilk videolarda sağolsun fuji makinem kart yazma okuma hatası verip durduğu için HD kayıt alamadım
bende ne olur olmaz yanımda getirdiğim eski kompak makineyi kullanmak zorunda kaldım
ve son pile kadar ara ara sallantılar ile cebelleştim.
buna istinaden farklı farklı kafa hızları denedim.
ve son pilim bitmek üzereyken thr 0 45 65 75 100 de modeli sabitleyebildim.
fakat anlayamadığım sebebten dolayı biraz vibrasyon var. onada bir çare buluruz :)
http://www.youtube.com/watch?v=QelwFZloHfU
QelwFZloHfU
yellowaircraf
07-09-2010, 21:08
Başarıya ulaşmaya çok az kalmış... ;)
Başarıya ulaşmaya çok az kalmış... ;)
sağolun... :)
skidler mounta değmediği halde bu vibrasyon neyden kaynaklanıyor_? çözemedim hala. tek bu aşama kaldı.
kamera altına koyduğum malzeme üzerinde çalışmam gerekiyor galiba.
birde yerde ilk çalışma aşamasında oluşan sallantıyı nasıl aşabiliriz onada kafa yormak gerekiyor
MutluTEKIR
07-09-2010, 21:44
tebrikler Şükrü abi, oldu olacak belli bir gazda titreşimler yok oluyor zaten.
kameranın sd kartının verdiği hata sd kartın formatlama biçiminden dolayı, bilgisayarda fat olarak biçimlendirirsen düzelir Şükrü abi. bazı makineler fat32 yi de isteyebiliyor bu 2 biçimlendirme türünden biri.
Şükrü abi gel, bir de şu salınım şeklinde ayarla mountu :)
yellowaircraf
07-09-2010, 21:57
sağolun... :)
skidler mounta değmediği halde bu vibrasyon neyden kaynaklanıyor_? çözemedim hala. tek bu aşama kaldı.
kamera altına koyduğum malzeme üzerinde çalışmam gerekiyor galiba.
birde yerde ilk çalışma aşamasında oluşan sallantıyı nasıl aşabiliriz onada kafa yormak gerekiyor
Biraz da focuslama problemi var gibi duruyor. Kameranın bağlandığı mount ile biraz daha uğraşın derim titreşim problemi için.
Satın aldığınız yeni Fuji de bu problem varmış zaten. Hatta bazen tamamen kilitleniyor ancak pilini çıkartıp takınca kendine geliyor makina. Bunlar benim duyduklarım. Firmware upgrade ile giderildi dense de hala yapıyormuş aynı sorunu...
ben mount taki vidalar altındaki lastik olayını sevmedim. ayrıca ayaklar arasında hatıl olmadığı sürece titreşim olacaktır derim.
bugün kamerayı oğlanın d.günü partisinde deneme fırsatım oldu. 1 saate yakın HD film çektim. banamısın demedi. geldiği gün SHDC kartı kamerada formatladım o kadar.
Şükrü bakma sen mütür e
Yakında kapıma dayanır :) Satsana bana diye.
Satın aldığınız yeni Fuji de bu problem varmış zaten. Hatta bazen tamamen kilitleniyor ancak pilini çıkartıp takınca kendine geliyor makina. Bunlar benim duyduklarım. Firmware upgrade ile giderildi dense de hala yapıyormuş aynı sorunu...
Biraz da focuslama problemi var gibi duruyor. Kameranın bağlandığı mount ile biraz daha uğraşın derim titreşim problemi için.
evet, az önce tavsiyeler üzerine firmware 1.02 ye güncelledim. sorun çözüldü gibi görünüyor. ilerleyen günlerde ne olur kestiremem şimdi :)
kayıt aşamasında kayıtı durdurunca ara ara kart okuma hatası veriyordu ve çektiğim videoyu foto makinenin lcd ekranından izleyemiyordum.
ama sd karta kayıt gerçekleşmiş oluyordu ve kart okuma hatası olan kayıtlarımı evdeki bilgisayarda izleyebiliyorum ilginç
şimdi bu sorunumda haloldu.
focuslama değilde, son aşamada incelediğim kadarı ile kameranın oturduğu tepsinin yan direklerinin üst bağlantı noktalarından titreşim aldığını fark ettim.
ben mount taki vidalar altındaki lastik olayını sevmedim. ayrıca ayaklar arasında hatıl olmadığı sürece titreşim olacaktır derim.
bugün kamerayı oğlanın d.günü partisinde deneme fırsatım oldu. 1 saate yakın HD film çektim. banamısın demedi. geldiği gün SHDC kartı kamerada formatladım o kadar.
ne güzel valaa aman nazar değmesin :) kullandığın kart neydi bu arada_? 8 gb micro sd class 4 ? yada micro değil _?
ben eski full HD kameramda bulunan 16 gb class 10 kartı kullanıyordum. belki bu kart fazla hızlı geldiği için hatalar alıyordum :P
Kingston SDHC CLASS4 8GB Secure Digital Card SD4/8GB kullanıyorum.
Motorda OS tan,
Elektronikte Futaba dan
Mount ta karbon dan
Bellekte Kingston dan şaşmaz isen gülen hep sen olursun.
ne güzel valaa aman nazar değmesin :) kullandığın kart neydi bu arada_? 8 gb micro sd class 4 ? yada micro değil _?
ben eski full HD kameramda bulunan 16 gb class 10 kartı kullanıyordum. belki bu kart fazla hızlı geldiği için hatalar alıyordum :P
zaten o kullandığım oring contaları söküp deneyeceğim. ve dediğin gibi ayak arasına 1 tane destek profil daha koyacağım :)
Kingston SDHC CLASS4 8GB Secure Digital Card SD4/8GB kullanıyorum.
Motorda OS tan,
Elektronikte Futaba dan
Mount ta karbon dan
Bellekte Kingston dan şaşmaz isen gülen hep sen olursun.
anlıyorum :) bu durumda tek sıkıntım elimdeki mountun karbon olmaması
ama kendisine son aşamada bir güzellik düşünüyorum , olur veya olmaz artık
karbon işin şakası.
en son yaptığım alum. mount tan ben çok verim aldım.
anlıyorum :) bu durumda tek sıkıntım elimdeki mountun karbon olmaması
ama kendisine son aşamada bir güzellik düşünüyorum , olur veya olmaz artık
tebrikler Şükrü abi, oldu olacak belli bir gazda titreşimler yok oluyor zaten.
kameranın sd kartının verdiği hata sd kartın formatlama biçiminden dolayı, bilgisayarda fat olarak biçimlendirirsen düzelir Şükrü abi. bazı makineler fat32 yi de isteyebiliyor bu 2 biçimlendirme türünden biri.
Şükrü abi gel, bir de şu salınım şeklinde ayarla mountu :)
Mutlu, kart okuma hatasını hallettim gibi
şu son testlerimide yapayım olmazsa dediğin gibi mountda salınım işine kafa yorarım artık :)
karbon işin şakası.
en son yaptığım alum. mount tan ben çok verim aldım.
alum profili zaten o kadarda kötü olmamalı :)
az daha sabır diyerek mountda biraz değişiklik yapacağım ve bağlantı aralarındaki oringleri çıkarıcam özellikle kamera tepsisi direklerindekinin üst bağlantı arasındaki kauçukları çıkarıcam
kamera altınada kauçuk değilde, daha önce her zaman sıfır titreşim verim aldığım şu kağıt inceliğindeki slikon köpüklerden kullanacağım
işte tek tek deneyip yakalıyacağız bir sonuç :)
neden birşeyler koyma ihtiyacı duyuyorsun. :)
en güzel neticeyi ben böyle aldım.
neden birşeyler koyma ihtiyacı duyuyorsun. :)
en güzel neticeyi ben böyle aldım.
karbon tepside iki tane ince çubuk görüyorum , onlar nedir :) ve kamerayı direk çıplak karbon tepsinin üstünemi oturttun_?
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=64466&stc=1&thumb=1&d=1283889513
karbon çubuklar 2mm lik karbon tepsinin esneme yapmaması için. moongel var yok farketmedi.
karbon çubuklar 2mm lik karbon tepsinin esneme yapmaması için. moongel var yok farketmedi.
tamam , o çubuklara gerek yok gibi aslında. fazla esnemeyen başka bir pilakada konulabilir_?
bu arada karbon malzeme elimde yok tepsi için :)
başka ne malzeme önerebilirsin kamera altına?
karbonda gerekli oluyor o çubuklar. 2mm çok kalın değil, esneme yapar illaki.
moongel kullandım makine altında. pek fark olmadı.
bunun V1 sürümü 3mm lik alum. tepsi levha idi. netice alamadım.
4. element tahta denenebilir.
tamam , o çubuklara gerek yok gibi aslında. fazla esnemeyen başka bir pilakada konulabilir_?
bu arada karbon malzeme elimde yok tepsi için :)
başka ne malzeme önerebilirsin kamera altına?
karbonda gerekli oluyor o çubuklar. 2mm çok kalın değil, esneme yapar illaki.
moongel kullandım makine altında. pek fark olmadı.
bunun V1 sürümü 3mm lik alum. tepsi levha idi. netice alamadım.
4. element tahta denenebilir.
zaten kameranın altına ne zaman bir aluminyum malzeme koysam titreşim dahada artıyordu... doğru
bir önceki mountumda bunu gözlemlemiştim. ve skidlerin arasıan kamerayı oturtmak için alu yerine 2 tane birbirine paralel pilastik pvc su borusu kullanmıştım :D
gerçektende çok işe yaramıştı titreşimi resmen emiyor.
http://lstesisat.com/images/urunler/kalde-pprc-atik-su-borulari/pprc-boru.jpg
peki bunun yerine tahta daha iyi bir alternatifmi olur acaba
bu nasıl birşey yahuu şimdi Face'de gördüm dumur oldum :hımm:
mount ayakları gerektiğinde açılıp kapanması güzel bir olay
da.. yalnız,
bu mountla bu şekilde uçarken model havada hiçmi sallanmıyor ilginç :confused:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs299.ash2/57935_137507779626949_100001031838507_212599_80326 00_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs299.ash2/57935_137507789626948_100001031838507_212602_65658 77_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs599.snc4/57935_137507796293614_100001031838507_212604_20127 31_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs298.snc4/41239_137507832960277_100001031838507_212605_21155 69_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs158.ash2/41239_137507839626943_100001031838507_212607_40810 4_n.jpg
basit çok bilinen bir yöntem :)
4 tane pnömatik retrack var dikkat ederseniz. sarı hava borularından belli.
basit çok bilinen bir yöntem :)
4 tane pnömatik retrack var dikkat ederseniz. sarı hava borularından belli.
vala hiç anlamadığım terimler :D
fotoğrafta detaylı pek bir şey görünmüyor
yani bu kadar ağır ve üstü bir sürü ıvır zıvır dolu geniş bir mount ile uçarken modelin havada rahatsızlanması , sallanması lazım :)
uçaklarda kapanır iniş takımlarında kullanılır ;)
http://www.youtube.com/watch?v=39qxHFKNCTk
39qxHFKNCTk
uçaklarda kapanır iniş takımlarında kullanılır ;)
http://www.youtube.com/watch?v=39qxHFKNCTk
39qxHFKNCTk
tamamdır olayı anladım :) da.. yalnız böyle üstü ıvır zıvır dolu ayakları açılmış geniş bir mount ile uçarken hiçmi sallanmıyor model yukarda enteresan.
MutluTEKIR
08-09-2010, 02:32
Şükrü abi, takılmışın sallanmaya :) niye sallansın yahu:)
atalet momenti artıyor, azalması gerekir teorik olarak.
bak benim de aklıma tandem bir model yapma geldi bu video platformu için :D hk450 nin kuyruk kayışını iptal edip kuyruk borusunun ucuna 2. bir hk450 gövdesi eklemek...
:D çok mu düşünüyorum acaba bu aralar. trex600 üme odaklanmam lazım ama odaklanamıyorum işte:)
Mutlu şimdi olay şudur bak :)
mountu imal ederken, büyüklüğünü küçüklüğünü ve ağırlığını , hafifliğini ,
veya ebatlarını dengesiz şekilde kesip biçersen sonrada bilinçsizce montajlarsan onu modele taktığında uğraşır durursun benim gibi :)
olmayıncada hemen modele çamur atarız.. ama gel görki 450 modelle bile harika video çekenler var.. ki 500 le neden olmasın
yeterki mount iyi , pilotajlık sağlam olsun derim ben..
bu arada sen 600 'e taktınya kafayı hayırlısı diyelim bir an önce al kurtul bu hasretten derim.
içinde bulunduğun durumu iyi anlıyorum
bende ilk günlerimde lamav4 le uçarken biyandan 500 ün hayali ile yanıp tutuşuyordum.
daha sonra 500 ü alıp topladığımda ilk zamanlar modeli gece yastığımın baş ucundan ayırmıyordum :P
MutluTEKIR
08-09-2010, 04:10
ben de sizlerin izinden gideceğim inşallah jvc picsiom la :P:D
ben kararımı verdim Şükrü abi, ama bi an önce olmayacak 1 ay sonraya kısmetse :) ortak eğitim sayesinde (bir nevi staj), malum şirkete girince vermiyor aylığı hemen :D
motor ve esc li kiti alacağım kısmetse ki 1 ay dursun seveyim toplayayım :) ondan sonra da servo pil aldım mı uçururum trex 600 ü.
Mounta biraz modifiye yaparak nihayetinde titreşimi sıfıra indirebildim
fakat skidlerin arasına oturttuğum kamera sağ sol sallanıyor
onada bir çare buldummu tamamdır bu iş :)
şansıma bugün hava bozuk tek tük yağmur damlıyor + 20 km sa rüzgar var.
testlere fazla girişemeden eve döndüm
http://www.youtube.com/watch?v=TkflcX6JB4M
TkflcX6JB4M
hava yüzünden doru dürüst uçamayınca
artık bende motor üstünde çekim yapayım dedim ;)
'' upload aşamasında ''
şükrü abi sallamışın yine :P
şükrü bu iş tamam. ;)
evet tamam gibi :)
mounta senin kamerayı oturttuğun düzeneğin aynısını kurdum , fakat bende titreşim dahada arttı ve görüntü çamur gibi çıkıyor.
enteresandır ki...
bende tam aksine şu şekilde sıfır titreşimi yakalayabildim
sallantıyıda hallettimi tamamdır :P
http://img34.imageshack.us/img34/5721/img5006eo.jpg
http://img819.imageshack.us/img819/3651/img5005z.jpg
şükrü abi sallamışın yine :P
Onur o sallantıyıda aşacağız inş göreceksin ;)
bugün birde 20 km sa rüzgarda denemiştim.videonun ilk saniyelerinde gördüğünüz kavak ağaçlarına dikkat edin :S
baktım mountla beraber heli beşik gibi sallanmaya,
hatta model havada resmen dansöz gibi oldu eyvah gidiyor dedim...bıraktım
asıl video geliyor birazdan :P
hava yüzünden doru dürüst uçamayınca
artık bende motor üstünde çekim yapayım dedim ;)
Fuji AV100 ccd cam test
http://www.youtube.com/watch?v=cYr3s_41Kag
cYr3s_41Kag
eveeet. finale yaklaştık gibi :)
sallantı minumuma indi zaten titreşimde sıfır ;)
gerçi sıfır titreşimi yakalamak için sünger yastık yorgan çarşaf nevresim takımı :P ne varsa koydum kamera altına ve modeldeki skidlerin altına ..
tek kaz tüyü kalmıştı onuda temin edemedim artık :D
sonuç bu kadar
http://www.youtube.com/watch?v=4aEUI1RB5DA
4aEUI1RB5DA
Bu videoyu beğendim. Makina da o fiyata çok iyi görüntü kalitesi var. Elinize sağlık
video güzel taner le hem fikirim.
ne yani şükrü bittimi :) bu kadar mı ?
Bu videoyu beğendim. Makina da o fiyata çok iyi görüntü kalitesi var. Elinize sağlık
Teşekkürler. elimizden geldiği kadar en iyisini yapmaya çalışıyorum :)
bu arada makineyi mefta ettim. uçuş sonrası eve dönme hazırlığında makineyi kılıfı ile cebime koydum.. ''ve unuttum''
herzaman sahadan ayrılırken üstünden 1 adım atladığım küçük bir dere var.
o an makine cebimden fırladı suya girdi.
eve dönüp kurutma makinesi ile iyice kuruttum 2 saatimi aldı.
hafıza kartındakileri kurtarabildim ama makinede hayat belirtisi yok. çalışmıyor
video güzel taner le hem fikirim.
ne yani şükrü bittimi :) bu kadar mı ?
son aşamada bitti gibi.
çünkü makine beni bitirdi , yukarıda yazdım :)
kötü haber :(
philips in yağsız statik speyleri var. kamera için bir güzel onla yıka, kurut. kendi kendine bozuldu diye garantiden yolla.
Teşekkürler. elimizden geldiği kadar en iyisini yapmaya çalışıyorum :)
bu arada makineyi mefta ettim. uçuş sonrası eve dönme hazırlığında makineyi kılıfı ile cebime koydum.. ''ve unuttum''
herzaman sahadan ayrılırken üstünden 1 adım atladığım küçük bir dere var.
o an makine cebimden fırladı suya girdi.
eve dönüp kurutma makinesi ile iyice kuruttum 2 saatimi aldı.
hafıza kartındakileri kurtarabildim ama makinede hayat belirtisi yok. çalışmıyor
kötü haber :(
philips in yağsız statik speyleri var. kamera için bir güzel onla yıka, kurut. kendi kendine bozuldu diye garantiden yolla.
bu aklıma gelmişti , fakat garantiye yolladığımda teknik servis bunu kesinlikle anlar :)
sana spreyi süs olsun diye sık demiyorum şükrüüü :)
http://images.gittigidiyor.com/2257/PHILIPS-YAGSIZ-KONTAK-SPREY-BENSU-FOTOGRAF__22579609_0.jpg
bu aklıma gelmişti , fakat garantiye yolladığımda teknik servis bunu kesinlikle anlar :)
sahaya 4 pil ile gittim . mount üzerinde bazı oynamalar yapıp bacakları 2 cm daha kısaltım
+ modeli mounta oturturken modelin skidlerini mountun skidlerin gerisinde tutup bağlayarak kamerayı ana dişlinin tam altına ortaladım
ve farklı farklı kafa hızlarını denedim
her denemelerde yaklaşık 1 dkk uçup indirdim modeli sonra seyrettim çekimi
en son aşamada son bir pil kalana kadar anca bu kadar verim alabildim
0 45 65 85 100
daha ilerisi olmayınca, son pil ile normal uçuş yapayım dedim artık ;)
sonradan daha iyi çekimler mutlaka olacaktı . fakat zaman ve peygamber sabrı lazım bu işte
zaten kamerayı harcadık, şimdi uzunca bir mola verme zamanı.
eski makine ile çektiğim mountun son hali :)
http://img840.imageshack.us/img840/3024/img5009l.jpg,
http://img828.imageshack.us/img828/5996/img5011m.jpg
http://img840.imageshack.us/img840/1668/img5012.jpg
http://img827.imageshack.us/img827/5533/img5017t.jpg
kamera altına ve modelin skidleri altına koyduğum malzeme.. çok işe yaradı.. resmen titreşimi emiyor
http://img716.imageshack.us/img716/8295/img5020r.jpg
sana spreyi süs olsun diye sık demiyorum şükrüüü :)
http://images.gittigidiyor.com/2257/PHILIPS-YAGSIZ-KONTAK-SPREY-BENSU-FOTOGRAF__22579609_0.jpg
:) tamam söz deneyeceğim. bu vesile ile belki kamera tekrardan çalışabilir ;)
olmazsa bir umut yollarım servise
çalışma ihtimalini düşünmemiştim ben. hayırlısı diyelim.
bak ben helikopteri yedim sen kamerayı. yakın olsak ortak bir senaryo yazardık :)
çalışma ihtimalini düşünmemiştim ben. hayırlısı diyelim.
bak ben helikopteri yedim sen kamerayı. yakın olsak ortak bir senaryo yazardık :)
evet :) hatta kamera çekim arge çalışmalarımızda Discovery chanel'e belgesel dizi bile çekeriz :D
bu arada ne oldu senin 600 'ü toplayabildinmi_?
Rahmetli kameramın objektifinden en sonki moral uçuşum ;)
http://www.youtube.com/watch?v=KcbpeQsa5O0
KcbpeQsa5O0
şükrü abi geçmiş olsun ya,sende kırım olmuyo makina gidiyo olaya bak :) emrah abinin soledigi gibi o philips sprey işe yarar, ama makinanın içini açıp bi guzel sıkılması ve sonrasında guzelce kuruması için bekletilmesi gerek..umarım suya dustukten sonra makinayı açmamışındır..
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.