Orijinalini görmek için tıklayınız : FPV İstanbul buluşması
boranoran
05-10-2010, 22:03
merhaba arkadaşlar,
son zamanlarda oldukça ilgi çeken FPV için bir buluşma yapmayı düşünüyoruz.
bu hafta sonu hava durumuda uygun gözüküyor,
şimdilik birkaç FPV uçuş yapan Hüseyin ve ben varım ama bu işle ilgilenen birkaç arkadaşı arayacağız,
kendi kendine FPV yapan,yapmayı düşünen,FPV harici uçak,heli uçurmak isteyen,meraklı herkes gelebilir.
10 ekim 2010 pazar günü
yer:kemerburgaz,kısırkaya veya ağaçlı köyleri(FPV için çok uygun)
ascott2tr
05-10-2010, 22:10
Boran bey ben bu hafta zor ama diğer buluşmalarınıza gelmek sizlede tanışmak isterim.
İnşallah hava da güzel olur bahsi geçen yerler uçuş için son derece elverişli. Hatta oralarda yamaç paraşütü ile uçanlar bile olabiliyor. Cicozcular için de biçilmiş kaftan buralar
İleriki günler de biz de (Ozan Özkök ve ben) katılırız. Bizim uçak muhtemelen bu hafta sonu ilk uçuşunu yapacak, o yüzden bildiğimiz sahalarda (Hezarfen, Orhanlı) uçuş yapmayı planlıyoruz. FPV İstanbul buluşması diye bir konunun olması da çok keyifli...
Bu tarz bir buluşma güzel olur cidden ama tarih benim için çok erken malesef.
Eagle eyes sistemimi de denemek istiyordum, umarım ilerleyen günlerde bu tarz buluşmaların tekrarı olur da ben de katılırım. Aynı anda birden fazla FPV nin keyfi bambaşka...
Gidenlere şimdiden iyi eğlenceler :)
recepcyln
07-10-2010, 12:13
Takipteyim, havadan havaya videoları bekliyoruz ;)
boranoran
07-10-2010, 20:11
gelmek isteyen arkadaşlar var fakat tarih çok erken oldu sanırım,bu hafta fazla katılım olmasada buluşacağız,
2 hafta sonra geniş katılımlı bir FPV buluşması daha olur inşallah.
ascott2tr
07-10-2010, 20:21
Bir aksilik olmaz ise iki hafta sonraki buluşmaya gelmek istiyorum.
gelmek isteyen arkadaşlar var fakat tarih çok erken oldu sanırım,bu hafta fazla katılım olmasada buluşacağız,
2 hafta sonra geniş katılımlı bir FPV buluşması daha olur inşallah.
2 hafta sonrası olarak 16-17 Ekim haftasını kastediyorsanız biz gelemeyiz, pazar günü Funfly model uçak yarışmamız var. Hatta sizleri de oraya bekleriz :)
Bugün F1 pistinde yaptığımız uçuşlarla bir çok testi tamamladık ve artık buluşmalara hazırız. Bugünden itibaren yaptığımız uçuşları da bu başlık altında sizlerle paylaşacağız.
Bugün F1 pistinde Ozan, Alpaslan ve ben Flytron ekibi ile birlikte oldukça keyifli bir gün geçirdik. Bugün 3 farklı uçakla hem fpv hem de görerek uçuşlarımız vardı. Ben fpv uçuşlarından bahsedecem kısaca. Uçağımız biliyorsunuz Çelebi. Son uçuşa ilave olarak bugün stabilizasyonu arttırması amacıyla aileron kanalına gyro takarak uçtuk. Uçuş bir kat daha rahatladı. Menzil olarak 1200 m.ye kadar gittik. O mesafeden sonra kumanda sinyali ciddi düşüşler gösterdiği için şimdlik daha fazla uzaklaşamadık. İstanbul Park'ın üzerinde ve yanımızdaki yol üzerinde çok güzel uçuşlar gerçekleştirdik. Uçuşların ciddi bir kısmı da Melih tarafından kaydedildi, youtube'a yükler yüklemez buradan paylaşacağız.
FPV sırasında yer ekibi de iyi çalışmış :)
http://www.youtube.com/watch?v=QjgQb8o6pt8
QjgQb8o6pt8
http://www.youtube.com/watch?v=6TyAoFPoHAY
6TyAoFPoHAY
FPV görüntüleri, bir kaç gün sonra... :(
Çok süper olur şuan fpv modelim yok ama şu İnsansız Hava Aracı İşi için gelicem buluşmaya birkaç teknik öğrenirim nasıl uçurulyor vb vb vb ... :)
Eve gidince ilk işim videolari seyretmek olacak :)
yyalibuk71
02-11-2010, 20:09
Takipteyiz, merakla videoları bekliyoruz :)
Tebrikler Güzel bir FPV olmuşa benziyor. FPV videosunu sabırsızlıkla bekliyoruz.
Abi o kutunun içinde ne var simulasyon mu oynuyorsunuz :D Şaka şaka darısı başımıza. Benim acil FPV yapmam lazım.
Dun aksam videolari seyrettim. Yer ekibini tebrik ediyoruz ve havadan çekilen görüntüleri de bekliyoruz.
FPV Çelebi nin videonun başında sakin sakin geçişi çok hoştu. Kafama takılan bir nokta oldu. Aileron için gyro kullandık demişsiniz. Bu durumda TX deki elevon mixi iptal ederek RX e V-mix cihazi mi bagladiniz ? Aksi halde ailerona gyro takmak pek mümkün olmasa gerek !
Dun aksam videolari seyrettim. Yer ekibini tebrik ediyoruz ve havadan çekilen görüntüleri de bekliyoruz.
FPV Çelebi nin videonun başında sakin sakin geçişi çok hoştu. Kafama takılan bir nokta oldu. Aileron için gyro kullandık demişsiniz. Bu durumda TX deki elevon mixi iptal ederek RX e V-mix cihazi mi bagladiniz ? Aksi halde ailerona gyro takmak pek mümkün olmasa gerek !
Evet Hüseyin, aynı yazdığın gibi yaptık :)
Videolar kamera ile çekildi ve kasette. Kasetteki kayıtların bilgisayara alınması biraz zaman alacak. Açıkçası görüntüleri ben bile görmedim ve merakla bekliyorum. :)
güzel şeyler bunlar :) imrene imrene bakıyorum gerçekten. pas tuttuk burada :(
ümit abi
eli kulağında, yakın bir gelecekte FPV Organizasyonları olacak gibime geliyor.
Bizim iki çılgın Alpaslan ve Ozan bu hafta sonu için bu uçağı FPV olarak hazırladılar. Aşağıdaki video biraz önce uçağın görerek yapılmış ilk uçuşu. Şu anda uçağın üzerinde FPV ekipmanları hazır ve pazar günü Hezarfen'de bu uçak ile FPV uçuşumuz var :D
http://www.youtube.com/watch?v=bixSynhCwCw
bixSynhCwCw
Bizim iki çılgın Alpaslan ve Ozan bu hafta sonu için bu uçağı FPV olarak hazırladılar. Aşağıdaki video biraz önce uçağın görerek yapılmış ilk uçuşu. Şu anda uçağın üzerinde FPV ekipmanları hazır ve pazar günü Hezarfen'de bu uçak ile FPV uçuşumuz var :D
http://www.youtube.com/watch?v=bixSynhCwCw
bixSynhCwCw
Abi bu model ne böyle.Uzay gemisi gibi,bakalım kaç milyon ışık hızıyla fpv yapacaksınız :D
Eveettt, geçende "gece gece fpv" videomuz vardı, bugün "gündüz gece fpv" videomuz var. :D
Dün ilk uçuşuna ilişkin videolarını paylaştığımız funjet ile bugün F1 pisti yanında FPV uçuşlar gerçekleştirdik. Bizim Orhanlı ekibinin bir kaç yüz metre uzağında bir yere konuşlandık ve bulunduğumuz yerden onları göremiyorduk. Ancak yaptığımız uçuşlarla arada bir neler yaptıklarına havadan şöyle bir baktık. :P
Uçak fpv ekipmanları ile birlikte 700 gr dan biraz ağır ama muhteşem bir uçuş karakteri sergiledi. İstenildiğinde inanılmaz hızlı uçuyor istenildiğinde ise oldukça yavaş. Uçuşlara yine gündüz başladık, gece bitirdik. Bakalım beğenecek misiniz?
Bu arada bu uçuşların güvenli geçmsinde en büyük yardımcımız Flytron Simple OSD. O olmasa evimizi bulamayabiliriz. :)
http://www.youtube.com/watch?v=I8b-N1br6hM
I8b-N1br6hM
Ümit Abi harikasını gerçekten ;oleeea:
Ağzımızın suları akıyor. FunJet in dünkü videosunu görünce işleri zor dedim ama uçak kuzu olmuş adeta :)
Belgesel niteliğine bir video olmuş gerçekten. Tebrikler....
Meşaleyi hafife almayın ;) işe yarar, hayat kurtarır.
Super olmus elinize emeğinize sağlık demel taciz uçuşu haaa
boranoran
06-11-2010, 22:49
tebrikler Ümit Bey,
zevkli bir gün ve devamında gece geçirmişsiniz.
videodan kullanımı çok rahat yaptıgınız anlaşılıyor.
birşey merak ediyorum,lcd den kaydı değilde direkt görüntüyü görebilecekmiyiz?
birde siz bu modeli sevdiğinizi söylemiştiniz ama ben yavaş olan modelleri daha çok seviyorum FPV de.
uçak çok yavaş süzülürken sağa-sola bakmak çok güzel.
iyi akşamlar.
Ümit Abi harikasını gerçekten ;oleeea:
Ağzımızın suları akıyor. FunJet in dünkü videosunu görünce işleri zor dedim ama uçak kuzu olmuş adeta :)
Belgesel niteliğine bir video olmuş gerçekten. Tebrikler....
Meşaleyi hafife almayın ;) işe yarar, hayat kurtarır.
Emrah, yorumların için teşekkürler. Uçak hakikaten çok rahat. OSD verilerinden okuduğumuz kadarıyla 200 km/h hızlara ulaşabiliyr, 35-40 km/h ile de uçabiliyor. O yüzden oldukça keyifli. Asıl önemlisi dün uçarken 500 gr ın altındaydı, % 50 ye yakın ilave yük geldi ama karakteristiğinden hiç bir şey kaybetmedi.
Meşale konusuna gelince; hafife aldığımız asla yok. Uçtuğumuz yere yabancıyız ve hava kararınca tam olarak bulunduğumuz yeri tanımakta zorlandık. Ancak arabanın park ve stop lambaları inanılmaz iş gördü ve o anda senin meşale örneğin aklıma geldi ve kulaklarını çınlatmak istedim. Aslında bu tarz yçntemlerin çok faydalı olduğunu vurgulamak lazım. Şu ana kadar Hezarfen ve F1'de uçtuğumuz için az çok mihenk noktalarımız oluyor. Hiç bilmediğimiz bir yerde uçunca her şey OSD'nin home göstergesine kalıyor. (Şu ana kadar nazar değmesin simple OSD çok başarılı) Ama orada bir sorun yaşanırsa meşae hakikaten inanılmaz yardımcı olur. Uçuşlar ve videolar devam edecek. Senin de dediğin gibi böyle giderse yakında hep beraber bir FPV organizasyonu düzenleriz ve senin de katılımınla ortak uçuşlara imza atarız.
Super olmus elinize emeğinize sağlık demel taciz uçuşu haaa
Eeee Kutsal abi, uçuşlar aşağıdan nasıl görünüyordu? Hızı, sesi? :D
tebrikler Ümit Bey,
zevkli bir gün ve devamında gece geçirmişsiniz.
videodan kullanımı çok rahat yaptıgınız anlaşılıyor.
birşey merak ediyorum,lcd den kaydı değilde direkt görüntüyü görebilecekmiyiz?
birde siz bu modeli sevdiğinizi söylemiştiniz ama ben yavaş olan modelleri daha çok seviyorum FPV de.
uçak çok yavaş süzülürken sağa-sola bakmak çok güzel.
iyi akşamlar.
Boran, öncelikle açmış olduğun bu başlık için sana gecikmiş de olsa bir teşekkür göndereyim. Umarım bu başlığın altını hep beraber doldurur ve forumun en keyifli konularından birini burada paylaşırız.
Soruna gelince; evet, direkt görüntüyü görebileceğiz. Hatta geçen hafta çelebi ile yaptığımız uçuşun kayıtları var ancak kayıt cihazı kasete kayıt yapan br handycam olduğu için henüz bilgisayara kayıtları atamadık. Bugün de o kamera yanımızda değild o sebeple dışarıdan kayıt yaptık. İkinci bir seçenek de fpv kamerası olarak doğrudan kendi üzerindeki sd karta kayıt yapan kamera kullanmak. Ama o kayıtta OSD değerlerini göremeyeceğiz. Bakalım, zaman içinde onlar da iyileşecek.
Biliyorsun bizde fpv için iki model daha var. Biri halen aktif olan Çelebi diğeri ise Cularis. Cularis ilk uçuşunda kumanda problemi nedeniyle kırım yaşamıştı. Tamir ettik sadece servolarının değiştirilmesi kaldı. O uçak da oldukça yavaş ve keyifli uçuş sunacak olan bir uçak. Ancak Funjet de neredeyse diğer iki uçak kadar yavaş uçabiliyor.
Bu arada salı günü yine uçuşa gitmeyi planlıyoruz. Bu defa senin uçuş yaptığın Ağaçlı tarafına gitmeyi düşünüyoruz. İş dolayısıyla gelebilir misin bilmiyorum ama en azından ulaşım konusunda senden pazartesi telefon ile bilgi alacağım. Ayrıca salı günü müsait olablecek diğer arkadaşları da bekleriz.
recepcyln
07-11-2010, 00:23
Başarılı uçuşlarınızın devamını dilerim. Funjet tam bir canavar olmuş. Boran gibi bende kasetteki görüntüleri bekliyorum.:)
[QUOTE=Eeee Kutsal abi, uçuşlar aşağıdan nasıl görünüyordu? Hızı, sesi? :D[/QUOTE]
Biz aşağıda taş olduk mermi gibi ustumuzden geciyordu bunca fpv uçan uçak gördük böyle hızlısını ilk kez gormuş olduk
yyalibuk71
07-11-2010, 01:34
Elinize emeğinize sağlık. Kendimiz yapamasakta:D sizlerin yaptıklarını büyük bir keyifle izliyoruz. Teşekkürler.
Bugün Hezarfen'de sadece iki sorti FPV uçtuk. İlk uçuşu ben yaptım ikinci uçuşu Alpaslan. İlk uçuşta, bir başka uçaktaki video verici bizim frekansa yakın olması sebebiyle bizim görüntüde ciddi parzitler oluşturdu ve bana biraz heyecan yaşattı. İkinci uçuşta ise hava oldukça karardığı için monitör başında seyirci boldu. (herkes uçağını indirmiş toparlanıp gitmeye hazırlanıyordu) Fakat bu sefer muhtemelen ayışığı da olmadığı için yer çok zor anlaşılıyordu ki bu da Alpaslanın özellikle inişte zorlanmasına yolaçtı. Bir arabanın park lambalarını yakıp onu referans alarak Alpaslan uçağı indirdi. İzleyenler arasında Mevlüt de vardı ki uçuş sonrası onunla da uzun uzun konuştuk. Hızlı Funjet, iki sortide bile bize yeterince keyifli bir gün yaşatmış oldu. Salı günü bir terslik olmazsa tamamıyla yabancı olduğumuz bir mekanda uçuş yapacağız ve o günün deneyimlerini de sizlerle paylaşacağım.
ozan özkök
07-11-2010, 22:09
Bu günkü uçuşu ben kaçırdım.ama garip bir gelişme hep önde duruyor onu saptayayım.. :)
insanlar gündüz fpv antremanı yapıp geceyi macera haline getirmişken,bizim takım gece antreman yapıp gündüz uçmayı planlıyor hep... :D
Şaka bir yana,bu rahatlığımızda Melih Karakelle'nin ccd killer kamerası payı çok büyük..benim katılamadığım bu günkü uçuşa dek bir problem yaşamadık ışıkla ilgili.şayet gece lensini takmış olsaydık bu gün de rahat bir uçuş olabilirdi diye tahmin yürütüyorum .. :)
Salı günkü uçuş için beklemedeyiz..
Dün Alpaslan, Ozan ve Melih ile birlikte Boran'la da haberleşip buluşarak Kısırkaya'ya gittik. Bugüne kadarki en keyifli ve de en heyecanlı FPV gününü yaşadık. Boran, uçağının motor mountundaki problem nedeniyle çok sağlıklı uçuşlar yapamadı. Biz ise Funjet ve Çelebi ile doya doya uçtuk. Melih ise ekipmanları ve yeni projelerine ilişkin bolca test yaptı. Günün en heyecanlı olayı ise dün yaptığımız mesafe testi uçuşuydu. Çelebi ile yaptığımız uçuşta 2800 m. lik mesafeye gidildi. Uçak bulunduğu irtifa ve konumda ciddi bir rüzgara yakalanınca dönüş oldukça heyecanlı oldu. Uçağı o sırada Alpaslan uçuruyordu ama pil iyice bittiği için geriye gelemedi. İşin kötüsü uçak o sırada denizin üzerindeydi ve bütün heyecanımız uçağın karaya gelip gelemeyeceğiydi. Uçak sadece bir kaç metre ile karaya ulaşabildi. :D Uçuşun görüntüleri Boran'da var ve gün içerisinde yüklemesini bekliyoruz. :)
Bizden yaklaşık 1 km. uzağa yapılan zorunlu iniş. Alpaslan, Boran ve ben uçağın indiği yeri aramaya başladık. Videoda gördüğümüz son görüntü uçağın karaya ulaştığı şeklindeydi ama yine de ufak bir endişe vardı içimizde. İşte uçağı bulduğumuz an ve uçağın kaç metre ile denize inmekten kurtulduğunun belgesi :D
http://www.youtube.com/watch?v=AylzD-LT8e0
AylzD-LT8e0
Geçmiş olsun çok heyecanlı bir gün olmuş anlaşılan. Uçağı kaybedip bulmanın sevincini iyi bilirim :)
Kırımsız uçuşlar.
Bizden yaklaşık 1 km. uzağa yapılan zorunlu iniş. Alpaslan, Boran ve ben uçağın indiği yeri aramaya başladık. Videoda gördüğümüz son görüntü uçağın karaya ulaştığı şeklindeydi ama yine de ufak bir endişe vardı içimizde. İşte uçağı bulduğumuz an ve uçağın kaç metre ile denize inmekten kurtulduğunun belgesi :D
Ümit Hocam geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız.!
Malatyada denize düşme şansınız yok tabiki :)
Evet dünkü uçuşun logları da benden :)
Aylardır geliştirmekte olduğum GLog ürünü ile bir kayıt aldık. GLog henüz satışta değil çünkü testlerini tamamlamadı ama dün güzel bir sınav verdi.
Cihaz 2gr ağırlığında ve bir posta pulu ebadında, her türlü gps cihazına paralel bağlanarak verileri microSD karta kaydedebiliyor. Daha sonra bu verileri işleyerek GoogleEarth üzerinde uçuş grafiği çıkarmak veya uçuşu birebir olarak tekrarlamak mümkün (tour özelliği sayesinde)
Uçuşlara ait KML dosyalarınu buradan indirip GoogleEarth ile detaylı inceleyebilir, yükseklik ve mesafeleri görebilirsiniz.
Uçuş1.KML (http://www.flytron.com/fotolar/gps/ucus1.kml) => Multiplex FunJet ile ilk uçuş
Uçuş2.KML (http://www.flytron.com/fotolar/gps/ucus2.kml) => Multiplex FunJet ile ikinci uçuş
Uçuş3.KML (http://www.flytron.com/fotolar/gps/ucus3.kml) => 2810 metre uzaklaştığımız rekor uçuşumuzun ilk 8 dakikası
2800 metrelik uçuşta 437metre yükseğe çıkılmış. Yükseklik ve alınan yol grafikleri için. KML dosyasını googleearth da açtıktan sonra sol menüden üzerine tıklayıp "yükseklik profilini göster" derseniz uçuşu detaylandırmanız mümkün.
Bu rekor kıran uçuşumuzun ilk 8 dakikasına ait GoogleEarth görüntüsü.
http://www.flytron.com/fotolar/gps/rekor.jpg
GLog da böyle birşey :)
http://flytron.com/fotolar/gps/gps_log.jpg
Melih ellerine sağlık, çok değerli veriler bunlar. Uçuşta ne halt ettiğimizin belgeleri :D Bu arada bu dosyaları yorumlamak yüzünden yarım saattir Ozan ile biribirimzi yiyoruz söylemeden geçemeyeceğim. :P
Ümit Abi,
Valla uçağın en açıkta olduğu anda bizim Ozan ile "abi home u takip etsenize" diye diretmelerimiz ve sizin sağ sol yapışlarınız bile görünüyor. GLog u ben yapıyorum ama ben bile bukadar düzgün veri beklemiyordum :)
Ek olarak: Google Earth içerisindeki deniz seviyesi hesabı ile GPS in kullandığı tam olarka aynı değil ve 8-10 metre bir fark sözkonusu, bu yüzden uçağı yerde ayarlayıp atışımız ve inişler de görünüyor olmasına rağmen GoogleEarth de toprağa gömülü görünüyor. bu yüzden göremiyorsun. KML jeneratörünü yazmayı henüz bitirmedim, bittiğinde yer seviyesi hesabını farklı yapacak ve istersen uçuşun sanal olarka tekrarı için TUR dosyası da oluşturacak, ondan sonra tadından yenmez artık.
boranoran
10-11-2010, 16:48
merhaba,
dün gerçekten güzel bir FPV günü geçirdik,
öncelikle Ümit,Ozan,Melih ve Alparslan ile tanışmak güzeldi,genelde yalnız veya eşimle yaptığım FPV uçuşunu aynı heyecanı duyan arkadaşlarla yapmak benim için farklıdı.
ben bir saatliğine gelmiştim,sonra uzun uçuş yapılacağını duyunca bekledim, iyiki beklemişim:)
2800 metre rekoru çok heyecanlıydı,bu rekorda özellikle dönüşte uçağın hızı 5-10km ye bile düştü ama çok iyi bir pilotajla sahile kadar gelinebildi.
ben modeldeki sorun ve oluşan parazitten dolayı pek uçuş yapamadım ama yaptığım kısa uçuşuda vimeoya yükleyeceğim.
işte rekor videosu:
16689637
http://vimeo.com/16689637
Videoyu ve Glog datalarını birlikte değerlendirince uçuşun büyük bir çoğunluğunun rüzgarın kontrolünde olduğu anlaşılıyor. :) Hatta bir ara uçak geri geri bile gitmiş :D Home orada-burada tartışmasının da rüzgarın uçağı ciddi anlamda sürüklemesinden kaynaklandığı ortaya çıkıyor. Aslında Simple OSD, uçağın hareketine göre evi doğru gösteriyor, uçağın burnunun baktığı yöne göre referans alan ve evin diğer tarafta olduğunu iddia eden Alpaslan ve ben de doğru düşünüyoruz. O sırada yapılan sağ sollar da biraz daha sürüklüyor uçağı hepsi o :D Son kısım ise evin karşıda olduğunun kesin olduğu ve pilin bitip bize karaya ulaşacak mı ulaşamayacak mı heyecanını yaşattığı kısım. :) Karadenizin çok canlar aldığını biliyoruz. Nerdeyse bir de bizim uçağı alıyordu :)
boranoran
10-11-2010, 19:42
bu videoda benim kısa süreli denemem,
uçuşun yarısında motor stop etti,rüzgarlı hava easystara göre değildi.
16695040
http://vimeo.com/16695040
FPV olayı hepimizi heyecanlandırıyor. Biraz önce videoları izlerken çok heyecanlandım. Hava birhayli karışıkmış sanırım. Uçağın karaya ulaşmasına çok sevindim pilotu tebrik ederim :)
Melih, yeni ürün çok başarılı olacağa benzer tebrikler.
başkalarına uçak yapmaktan kendime yeni bir FPV Çelebi yapamadım. Umarım bayram tatilinde bir tane yapabilirim. Sonra gelsin FPV uçuşları.
2800m uçuşu çok heyecanlı idi gerçekten :) heleki son dk. lar. pil seviyesi, sahile yaklaşma. güzel bir video olmuş.
ekip tamam. ekipmanlarda var. ARGE olayları devam ediyor. yakında katılımlar ile daha organize olacak sanırsam bu işler. ist. da olmak varmış diyorum :)
GLog hoşuma gitti. Her tip OSD ve GPS ile çalışıyor mu ? GPS e parl. bağlantı ile mi data yazıyor ? Melih bu ürüne OK dediğin anda taliplisiyim.
Boran nazara gelmiş sanki :) Oda yakında "Çelebi Boran" olur gibime geliyor.
Emeği geçen herkesin eline sağlık. Bizi vidolarınızdan mahrum bırakmayın.
Kalın sağlıcakla ;)
Selam Emrah,
GLog dediğin gibi her GPS ile uyumlu ve paralel çalışıyor. Şu an en büyük problem cihaz karta yazarken elektriğin kesiliyor olması. Çünkü ne zaman uçak düşecek veya ne zaman pili sökeceksin anlaması imkansız, bu yüzden de dosya sonunda dosya boyutu bilgisi eksik kalıyor ve Windows bunu "corrupted file" diye tanıyor, eğer windowsu dinlersen dosyayı ortadna ikiye kesip kurtarıyor(nasıl kurtarmaysa) bu yüzden rekor uçuşta havada kayıt bitmiş görünüyor, aslında tüm veri kartta olmasına rağmen malesef windows'a kurban gitti.
Şimdi dosyaları adam gibi kurtaracak bir çözüm peşindeyim.
nicholas
11-11-2010, 22:35
Boran Bey uzun zamandan beri videolarınız keyifle izliyorum.Fpv sisteminizin teknik özelliklerinden ,nerelerden temin ettiğinizi yazarsanız sevinirim.Çünkü fpv için ne aldıysam ya arızalandı yada memnun kalmadım.
nicholas abi
neler aldın ? ne gibi sorunlar yaşadın ?
Boran Bey uzun zamandan beri videolarınız keyifle izliyorum.Fpv sisteminizin teknik özelliklerinden ,nerelerden temin ettiğinizi yazarsanız sevinirim.Çünkü fpv için ne aldıysam ya arızalandı yada memnun kalmadım.
boranoran
12-11-2010, 08:52
merhaba,
ben genelde futurehobbies'den alıyorum malzemeleri.özellikler,
video alıcı verici 900mhz 500mW
kamera kx191h
uçak easystar
yer kaydı sony handycam
kumanda futaba 7c
900mhz patch anten var
boranoran
12-11-2010, 17:04
bu videonun kalitesini düşürerek 34mb büyüklüğünde dün yüklemiştim,kalitenin vimeoya yüklemeyle birlikte iyice düştüğünü gördüm ve bugün aynı videonun 253mb şekliyle tekrar yükledim.
işte aynı videonun daha kaliteli yüklenmiş hali;
16758377
http://vimeo.com/16758377
recepcyln
12-11-2010, 19:15
Kx191h biraz ağır olmasına rağmen güzel bir kamera gece performansı diğer kx191 kadar olmasada özellikle şehir içi gece çekimlerinde şehrin ışıkları renkler çok güzel görünüyor.
boranoran
13-11-2010, 09:03
Kx191h biraz ağır olmasına rağmen güzel bir kamera gece performansı diğer kx191 kadar olmasada özellikle şehir içi gece çekimlerinde şehrin ışıkları renkler çok güzel görünüyor.
kamera gerçekten güzel,bende memnunum,fakat ben bu videoyu özellikle vimoya yükledikten sonra kalitenin çok düştüğünü gördüğümden tekrar yükledim.
ilk yükleme 34 mb,ikinci yükleme 253mb ama ikisininde vimeoda sonu aynı oluyor sanırım.
Bugün Ozan ve Melih Orhanlı'daydı. Gün batımından sonra bile devam eden fpv uçuş yapmışlar yine. Uçak funjet.
http://www.youtube.com/watch?v=FR-pe5EP4IU
FR-pe5EP4IU
Yarın yine Orhanlı'dayız ve fpv'ye devam, fpv ci arkadaşları bekleriz... :)
Bugün Ozan ve Melih ile önce Orhanlı'ya gittik. Bir süre orada uçuş yaptıktan sonra yağmur riskiyle karşı karşıya kalınca F1 tarafına gittik. Daha sonra Alpaslan'da orada bize katıldı ve uçuşlara orada devam ettik. Özellikle alçak geçişlere, inişlere, OSD ekranını daha verimli okumaya yönelik intibak uçuşları yaptık. O yüzden mesafeye gitmek yerine kısa mesafede uçuşlar yaptık. Uçuşların kalkışları görerek ama iniş dahil devamı tamamen fpv olarak yapıldı. Bu arada Melih'in sahada ürettiği hidrojen ile balon uçurması ve yeni ürünü LRS ye ilişkin testleri ve bunun olumlu sonuçları günün diğer noktalarıydı.Bugün yapılan uçuşlardan kısa bir bölümü Melih youtube'a yüklemiş ben de sizlerle paylaşıyorum:
http://www.youtube.com/watch?v=VWNCXcS9wtE
VWNCXcS9wtE
nicholas
18-11-2010, 23:40
İlk önce dealextreme sitesinden alıcı verici kiti almıştım.Daha fişe takmamla verici adaptörle birlikte gümledi.Ürünü açıp kontrol ettiğimde verdiğim paraya resmen acıdım.Çok kalitesizdi.
Bir arkadaşım kullanmadığı için ilk linkteki alıcıdan vermişti.Bende bu alıcı ile kullanmak üzere ikinci linkteki vericiyi aldım.
http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=product_info&cPath=35_22&products_id=12&zenid=477fee5ac03c0eb55398bd923a12b9cd
http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=product_info&cPath=35_22&products_id=6&zenid=477fee5ac03c0eb55398bd923a12b9cd
Önce alıcım arızalandı.İkinci alıcıyı getirttim.Bu seferde kendi hatamla ters gerilim vererek vericiyi yaktım.Tamir etmeme rağmen kesik kesik görüntü iletiyordu.Demeye kalmadan yeni alıcım arızalandı.Tek sorun ses katı mono olan alıcıya stereo kablo takmamdı.İki alıcıda bu şekilde arızalandı.
Daha sonra ise aşağıda linkleri bulunan modülleri satın aldım.Özelliklerinde 450 mw denen modül kısa bir süre sonra 100 mw olarak yeniden satılmaya başladı.Satıcıya mail atarak durumu sorduğumuzda özür dileyerek bilgileri yanlış girdiklerini söylediler.Yaptığım denemelerde mesafe çok kısa olunca tüm malzemeleri dolapta iyice tozlanabilecekleri bir köşeye kaldırdım.
http://www.nghobbies.com/cart/index.php?main_page=product_info&cPath=28&products_id=465&zenid=d2fd1bb2ea9c9279e88669715e21f2ee
http://www.nghobbies.com/cart/index.php?main_page=product_info&cPath=28&products_id=21&zenid=d2fd1bb2ea9c9279e88669715e21f2ee
Hem daha bitmedi bu ekipmanlarla kullanmak üzere thk dan hawk planör satın almıştım.Modelin tüm gövde ve kanatlar bariz bir şekilde çarpıktı.Ütüleyerek bir nebze olsada düzelttik.Ama bir türlü düzgün uçmadı.Sağ yada sol eleron sürekli olarak yukarıya bakarak düz uçabiliyordu.Sonuçta istediğimiz gibi kontrol edemediğimizden yere çakıldı.Aynı modelden Adana da iki kişide daha vardı ve şikayetleri aynıydı.
Boran Bey alıcı verici setiniz linkteki cihazlar mı?
http://www.futurehobbies.com/products/details/179/19/transmitter-&-receiver-sets/900mhz-transmitter-&-receiver-sets/500mw-rx/-tx-set-%5B900mhz%5D
Birde hobbyking te bulunan alıcı verici setlerini deneyen oldu mu?Kaliteleri nasıl acaba ?
Herkese Merhaba,
Dün Ozan, Ümit, Alparslan ve ben FPV için Hazerfendeydik, gittiğimizde Haşmet abi ve Erol'u uçaklarını kurmuş FPV yapmaktayken bulduk. Hemen uçağı kurup uçuşa geçtik ancak sanırım 8. dakikası civarıydı model birden kontrolden çıkarak çekmece gölüne dalmaya karar verdi.
Sonrasında ise Ozan tek küreği olan plastik bir şişme bot ile açılıp kıyının yaklaşık 150 metre açığındaki modeli kurtardı.
Bu kısa video da kurtarmanın son aşamaları görülüyor. Ozan'a bu işleri bırakıp SAT komandosu olmasını tavsiye ediyorum :D
CUWRaCHVoNA
Gün sonunda modelin elektroniklerinin tamamı sağlam durumda kurtarıldı, uçak tamir edilip tekrar uçacak.
http://blog.flytron.com/wp-content/uploads/2010/11/photo-Small.jpg
Geçmiş olsun. Uçağı bulmanız çok güzel. Bu sevinci iyi bilirim bende bir kez kaybedip bulmuştum uçağı :) Videoları bekliyoruz. Uçağın kontrolden çıkma nedeni belli oldu mu?
Kırımsız uçuşlar.
Büyük geçmiş olsun :) Gülsemmi ? üzülsem mi ? bilemedim doğrusu.
O bot ile göle dalmakta cesaret verici. Ozan daki yürek sağlam mış :) Timsah korkusu falan sarardı beni.
FPV ekipmanlarına şişme bot eklemek gerekecek anlaşılan. Şaka bir yana eğer deniz göl yakını bir yerde FPV yapılıyorsa şime bot mutlaka gerekli diye düşünüyorum.
yyalibuk71
22-11-2010, 17:37
Geçmiş olsun, elektroniklerde sorun olmaması sevindirici. Ozan arkadaşımızda Sat komandosu falan olmasın, her zaman size lazım :D:D:D
Yada şöyle diyelim, inşallah bir daha Ozan'a gerek kalmaz:)
boranoran
25-11-2010, 01:48
geçmiş olsun,yine bol maceralı güzel bir FPV günü geçirmişsiniz,
videoda parazitler daha önceki uçuşlarınızda yoktu,
bu parazit ve kumandadan çıkma neden oldu acaba?
geçmiş olsun,yine bol maceralı güzel bir FPV günü geçirmişsiniz,
videoda parazitler daha önceki uçuşlarınızda yoktu,
bu parazit ve kumandadan çıkma neden oldu acaba?
Kumandadan neden çıktığını bilmiyoruz. Bizim kullandığımız monitorde parazit yoktu, Melih'in kayıt yaptığı platformda parazit vardı. Bu da daha öncekine göre farklı frekans kullanmamızdan kaynaklanıyor olsa gerek.
ozan özkök
30-11-2010, 21:38
Merhaba..
Kırımdan sonra yaptığımız değerlendirmede güçlü bir ihtimal ortaya çıkıyor. Fpv ile uğraşan arkadaşların dikkatli olması gereken bir konu.uçak yerleşiminde rc alıcı ve video vericinin mesafesi.
Son uçuş evveli yaptığımız anten tune ile alabildiğimiz en yüksek verimi elde etmiştik.funjet üzerinde en uzak yerleşim yaklaşık 50 cm olmakta.aynı uçuş günü göze almadığımız bir şey daha vardı ki,o da rc radyoya taktığımız booster'ı kullanmadan havalanmıştık..yani standart 2.4 futaba vericisi ile.
Sanıyorum ki,kırım anına kadarki uçuş,daha yakın mesafede rc radyo linke uygun nitelikteydi.video vericinin 1.5w gücü,biraz uzaklaştığımız zaman rc radyo linki boğmayı başardı ve radyosuz kaldık :)
Funjet gibi küçük bir uçakta 1500mw video verici biraz ! iri kaldı galiba.booster kullanmadan havalanmamak lazım bu tarz küçük uçaklarda.ya da daha düşük güçte bir videolink kullanmak tehlikeyi azaltırmış gibi geliyor bana :)
Bu boy uçaklarda yaygın olarak kullanılan videolink genellikle 300mw gücünde ve uygun yer ekipmanı (anten-anten tracker) ile çok tatmin edici sonuçlar verebiliyor.
Biz bu tecrübeyi hasarsız atlattık..şu an sistemin tek çalışmayan bileşeni bir aileron servosu :) tabi ekipmanın bu sağlığıyla alakadar çok önemli bir etken daha var ki, o da Melih Karakelle..Melih olmasaydı muhtemelen çoğu ekipmanı kaybetmiş olacaktık.Oturup tek tek bütün ekipmanı tekrar çalışır hale getiren Melih'e buradan bir kez teşekkür etmek boynumuzun borcu oldu artık.. :)
İyi ki rangevideo fpv sisteminden vazgeçmişiz Ümit hocam.Sanmıyorum ki Reznik Vova atlayıp bizimle beraber uçuşa gelsin...gelse de Melih kadar neşeli ve pozitif bi kişiliği de yoktur o çinli arkadaşın :D
atmaca53
01-12-2010, 06:54
abilerim istanbulda nerede buluşuyorsunuz? yanınıza gelip izlemek ve biraz bilgi almak istiyorum...
İyi ki rangevideo fpv sisteminden vazgeçmişiz Ümit hocam.Sanmıyorum ki Reznik Vova atlayıp bizimle beraber uçuşa gelsin...gelse de Melih kadar neşeli ve pozitif bi kişiliği de yoktur o çinli arkadaşın :D
Vova uçak uçurmayı biliyormuş mu ki gelip bizimle uçak uçursun? Ayrıca o direnci diyotu anotu katodu da :D tanımaz ki problem yaşadığımızda el atıp tamir etsin :D
abilerim istanbulda nerede buluşuyorsunuz? yanınıza gelip izlemek ve biraz bilgi almak istiyorum...
Biz genelde Hezarfen'de uçuyoruz. Ufak testler için ise İstanbul Park - Orhanlı tarafına gidiyoruz. Ancak hedef hep farklı yerlerde uçmak... Yani artık test yapmıyoruz dediğimiz gün nerede uçacağımızı biz de bilmiyoruz olacağız. :) Diğer başlık altında da gel, canlı gör demiştim. Ben :censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor:s Kozyatağı mağazasındayım. Uçuş zamanı dışında vaktin olursa burada görüşebiliriz, ekipmanlar hakkında konuşabiliriz. Uçuş konusunda da dediğim gibi, ne zaman nereye gideceğimiz tam belli değil, gideceğimiz zaman bir şekilde haberleşiriz sen de gelirsin...
boranoran
02-12-2010, 22:35
Sanıyorum ki,kırım anına kadarki uçuş,daha yakın mesafede rc radyo linke uygun nitelikteydi.video vericinin 1.5w gücü,biraz uzaklaştığımız zaman rc radyo linki boğmayı başardı ve radyosuz kaldık :)
:D
merhaba Ozan,
gerçekten böyle bir ihtimal varmı? yani 2.4 kumandayı daha güçlü bir 900 veya 1.3 frekansın boğması, forumlarda da pek rastlamadım.
bu arada havalar kötüleşmeden kemerburgaza beklerim yine sizi:)
ozan özkök
05-12-2010, 19:35
evet Boran böyle bir ihtimal var..şayet video verici ile rc alıcı birbirlerine çok yakınsa,ve video verici çıkışı yeterince güçlüyse kumanda mesafenizi değiştirebiliyor..o yüzden boosterlar kullanılıyor,ki hatırlarsan Alpaslan hocamın deniz üstü macerasında :D bizim radyoda böyle bir booster takılıydı.
Traxxles
20-12-2010, 10:25
bunan kulanirsaniz hic problem olmaz :) http://www.dpcav.com/xcart/product.php?productid=16438&cat=0&page=1
Bide Osd olayi var Ben eaqle tree kulaniyorum RTH fonksuyonu var ucak failseyfe girdigi an ucak kaldis yerine geliyor gerci stablizasyon sistemide gerek co pilot veya Fy20 ozaman hic korkmadan irerleye bilirsiniz
Bahsettiginiz konu benim başıma da geldi. Kullandığım 900 ve 1,2 MHz lik video vericiler kumandamı etkiledi ve sonuçlar pek iyi olmadı.
Acaba 72MHzlik kumanda için de aynı sorunlar ortaya çıkar mı ? Planım şu 3 ayak üzerine 72 mHzlik kumandayı sabitleyip anteni dik pozisyonda açıp trainer portundan diğer kumandaya geçiş yapmak. 72MHzlik alıcının da antenini 4,20 metreye uzatmak. Bu uzatma konusunu bazı yabancı forumlarda gördüm hatta bazı videolardaki uçakların arkasından metrelerce anten kablosu uzanıyordu, benim de aklıma yatıyor aslında deneyip görmeli.
Anten konusunda bilgisi olan arkadaş var mı ? 72 MHz receiver anteni yapmak için hangi kabloyu kullanmak gerekir. Kablonun herhangibir özelliği olmalı mı ? Yoksa standart bakır kablolar yeterli olur mu ?
Bahsettiginiz konu benim başıma da geldi. Kullandığım 900 ve 1,2 MHz lik video vericiler kumandamı etkiledi ve sonuçlar pek iyi olmadı.
Acaba 72MHzlik kumanda için de aynı sorunlar ortaya çıkar mı ? Planım şu 3 ayak üzerine 72 mHzlik kumandayı sabitleyip anteni dik pozisyonda açıp trainer portundan diğer kumandaya geçiş yapmak. 72MHzlik alıcının da antenini 4,20 metreye uzatmak. Bu uzatma konusunu bazı yabancı forumlarda gördüm hatta bazı videolardaki uçakların arkasından metrelerce anten kablosu uzanıyordu, benim de aklıma yatıyor aslında deneyip görmeli.
Anten konusunda bilgisi olan arkadaş var mı ? 72 MHz receiver anteni yapmak için hangi kabloyu kullanmak gerekir. Kablonun herhangibir özelliği olmalı mı ? Yoksa standart bakır kablolar yeterli olur mu ?
Merhaba..
Anten uzatma olayı 72hmz hitec HFD-08RO alıcıda mümkünmüdür acaba?
Traxxles
20-12-2010, 18:40
iste bugun yaptigim rekor ucusum :)
Ucak SKywalker
video verici bevrc 1.3ghz 800mw
Osd : Eaqle Tree osd Pro
yer stasyano: eagle eyes 1 tane 8dbi patch 1 tane da shtok antenn
kamera ; wdr 700
Kumanda Futaba 10CAQ 2.4ghz 1000mw modullu
isde video linki
http://www.youtube.com/user/qafqazoil090?feature=mhum
boranoran
20-12-2010, 20:49
Ucak SKywalker
kamera ; wdr 700
isde video linki
tebrikler güzel uçuş olmuş,
skywalker gayet stabil uçuyor anlaşılar.
pil tüketimi çok mu uçağın?
Traxxles
20-12-2010, 21:14
hayir :) ya full qazla 26 amp :) gps hizi 80 gosteriyor :)
Skywalker 1 numara super :)
Motor combosuyla aldim :) herkese oneririm vallahi :)
vallah 45-50 dakika kulaniyorum :) 4s 4000 mahla :) bugun 1000 metre yukseye kaldirdim :) 10 dakika suzuldu sonra indi :))
Traxxles
20-12-2010, 21:54
onceki videom gunesi karsima aldigim icin karanlik isde bude rekora gidis videom http://www.youtube.com/user/qafqazoil090?feature=mhum
0.58 1.10 arasi kesilme var oda kayit cihazinin problem olmus
kulandigim kamera wdr amma :) gunes onde oldumu problem oluyor
Ucak SKywalker
kamera ; wdr 700
isde video linki
Tebrik ederim,stabil bir uçuş olmuş.. Kullandığın kamera nedir?
Traxxles
21-12-2010, 08:32
kulandığım kamera wdr700 http://www.bevrc.com/bev-wdr700-high-resolution-osd-color-camera-550-lines-pal-p-171.html
Başlık Süper Olmuş Baştan Sona Kadar Okudum Herkesin Eline Emeğine Sağlık Baktıkca İmreniyorum Süpersiniz Abiler :)
Ayrıca TRAXXLES Senin Çalışmalarında Çok Başarılı Bence Devamını Bekliyoruz Forum Olarak Videolarınızın
FPV Setup Ayarlaması Çok Güzel Ekipmanı Adamın Kameraları Zoom Bile Yapıyor Ayrıca Kamerası Baya Buyuk Sanki Güvenlik Kameraları Var Bu Speed Dome Kameraların Lens Komple Buraya Takmış Bu adam Ayrıca Burunda 2.ci Kamera Bile Var Kumanda dan Geçiş Yapıyor Çok Beyendim Ekipmanlarını Ben
Buda Link
SDmheAxQbdw&feature=related
Olmuyor Birtürlü Beceremedim Link Koymayı Ben Ya:mad:
Traxxles
06-01-2011, 11:24
o zoomlu kamera :) fiyati 300$ :) *****.com da var :)
Ayrıca Sayın Pato Ya Teşekkürler Düzeltme İçin
Birde Ben Öğrene Bilsem Şunu Yapmasını Çok İyi Oluca
Bitane Daha Buldum Buda 10x Zoom Yapıyor :D
KmctSw7aSPU&feature=player_embedded#!
Geçtiğimiz hafta perşembe ve cuma Pendik sahilde belki de bu güne kadarki en keyifli fpv uçuşlarımızı yaptık. Melih, Ozan, Bora ve Oğuzhan ile gittiğimiz cuma günü uçuşunda genelde kısa mesafe uçuşlar oldu ama özellikle alçaktan uçuşlar, ağaç arasından geçme gibi atraksiyonlar oldukça keyifli ve heyecan vericiydi. Videolar herzamanki gibi Melih'te ve onun derleyip yüklemesini bekliyoruz. AĞaçlara nasıl çarptığımızı bir de buradan seyretmek istiyoruz. Perşembe cuma karışımı bir video yüklemiş youtube'a, onu buradan paylaşıyorum. diğer videoları da beklediğimiz mesajını Melihe gönderiyorum. :)
http://www.youtube.com/watch?v=kkCh5e7KwB4
kkCh5e7KwB4
esarisoy
08-04-2011, 01:57
Napıyordunuz evimin önünde insan bir alo der ) ben nerde ucursam dıye dusunurken bu video beni şaşırttı..
Havalar artık açıyor. Bir FPV buluşmasına ne dersiniz?
Acemi FPVci olarak ben varım :)
Cicoz150 de dünden hazır. Gopromuzu da cebe koyduk :)
boranoran
25-04-2011, 14:24
arkadaşlar,
mayıs sonu gibi buluşmayı yapabiliriz.
1 ay süre olduğu içinde herkesin haberi olur,
istanbul Kısırkaya'da çok uygun bir alan var,daha önce bazı arkadaşlarla gittik,çok büyük,düzlüğü bol,ilerisi deniz olduğundan FPV uçuş sırasında yön kaybı pek yaşatmayan bir alan.
eski,yeni,meraklı bütün FPV ciler bir araya gelsek çok güzel olur.
Hüseyin,sen bütün malzemeleri topladın kış boyunca.
sadece uçması kaldı:)
Boran, bu sene yapacağım inşallah bu işi :)
osman1971
20-05-2011, 16:40
15 mayıs 2011 pazar günü SOARIT Kulubünün düzenlediği Buluşmada çekilen
UÇAN KANAT ZAGI FPV
http://www.vimeo.com/23967971
23967971
Dun ilk FPV ucusumu gerçekleştirdim.
Buluşma için bende varım. Kısırkaya gayet iyi.
boranoran
18-08-2011, 09:55
Arkadaşlar,
bu pazar günü (21 agustas 2011) günü saat 14:00 gibi istanbul Kemerburgaz-Kısırkaya'da FPV buluşması yapacağız.
şimdilik birkaç kişiyiz ama sayı artarsa daha güzel olur.
gelmek isteyen,FPV düşünen,merak eden herkesi bekleriz.
Ben gelmek istiyorum. Bulusma nerede yapilacak ? Bir yerde buluşup uçuş alanına mı gidilecek ? Bu gibi ayrıntıları planlamış iseniz benimle de paylaşır mısınız ?
boranoran
18-08-2011, 10:33
Ben gelmek istiyorum. Bulusma nerede yapilacak ? Bir yerde buluşup uçuş alanına mı gidilecek ? Bu gibi ayrıntıları planlamış iseniz benimle de paylaşır mısınız ?
Merhaba Hüseyin,
saat 13-14 gibi Kemerburgaz'da toplanabilirsek, beraber kısırkaya tarafına geçeriz.
kemerburgaz-Kısırkaya 13km gibi.Sarıyer tarafından gelmek isteyen olursa Gümüşderenin hemen yanı kısırkaya zaten.
pazar'a herkes pilleri şarj,ayarları halletmiş olsun:)
Saat 15.00 gibi aranıza katılmış olurum.
Kazlıçeşme ekibinden Osman'da katılacağını söyledi.
boranoran
20-08-2011, 18:18
saat 13:30 da Kemerburgaz meydanında ben bekliyor olacağım.
bu mesajımdan sonra internet imkanım olmadıgından yazışmaları takip edemeyeceğim ama
bana ulaşmak isterseniz telefonum 0 505 393 03 88
iyi günler.
boran oran
Ben o saatde oradayım inşallah.
boranoran
22-08-2011, 14:42
güzel bir FPV günü geçirdik.tabii düz uçuş yapanlarda oldu.
alanın çok geniş ve müsait olmasından dolayı ufak tefek düşüşler problem olmadı.
bayramdan sonra aynı yerde tekrar buluşmayı düşünüyoruz.
şimdilik fotoğraflar,videolar hazır olunca yükleyeceğim.
8837388374883758837688377
recepcyln
22-08-2011, 16:57
Boran güzel bir buluşma olmuş bizlerlede paylaştığınız için teşekkürler. Takip videosu vs yok mu :)
dreams82
22-08-2011, 18:15
Bu sefer katılamadım ama bir dahaki sefere muhakkak yanınızdayım. Gerçekten çok güzel bir güne benziyor. Darısı başıma :D
redbaron38
22-08-2011, 23:58
bu konuda yaptıgınız guzel seylere ımrenıyorum...eger ılerde bır fırsatım olursa sızlerle bulusmak guzel olur...aranızda anten takıp sıstemı kullanan varmı .kullanıyorsa hangısını tavsıye edersınız... kayserıye de beklerız.....
Ali Bey,
Anten takip sistemi ile bende ilgileniyorum. Henüz kullanmıyorum. Ekipmanlarını yeni siparş ettim. Tercihim Eagletree oldu.Bunun için ayrıca 2 ad. video alıcısı kullanılması öneriliyor.
Güzel bir gündü, FPV konusundaki tabuları yıktım. Artık ellerim titremiyor :) İyi vakit geçirdim.
Yeni buluşma ne zaman ? :)
Kısırkaya Çiftalan Mevkii
FPV amacı ile uçuş sahasına gittik. Benim video transmitt problem çıkarınca bana düz uçuş yapma kaldı. Sonunda modelin kanadı havada kırıldı ve düştü. fpv yapamadım ama bi tesadüf Hüseyin ile aynı frekansılı alıcı kullanıyor olmamız nedeni ile kendi video receiverim ile uçuşı kaydettim. Yanılmıyorsam kendisinin de ilk fpv uçuşu oldu.
Youtube linki aşağıda
http://www.youtube.com/watch?v=YCpCH__OQV4
Paylaştığın için çok teşekkür ederim. İlk FPV uçuşum değildi ama ilk %100 FPV uçuşumdu. İlk defa uçağa bakmadan monitörden uçurdum, kendime güvenim arttı sanıyorum ileride daha iyisini yapabileceğim.
boranoran
25-08-2011, 10:28
konuyla ilgili hsadi, hüseyin(cartal), Osman'dan güzel video ve fotoğraflar geldi,
teşekkürler herkese gerçekten güzel gündü,bayramdan sonra hemen tekrarını yapalım.
bu videoda benden,ancak hazırlayabildim ve yükledim.
iyi seyirler
28139081
http://vimeo.com/28139081
Çok güzel video boran tebrik ederim. Yabancı forumlarda görmeye alıştığımız FPV yapanların birbirini izlemesi, sonra kuşlar çok güzel bir video. Bu videoyu büyük bir LCD tv de izlemek istiyorum :) kaydettim eline sağlık
recepcyln
25-08-2011, 15:09
İşte beklediğim video teşekkürler Boran. Buluşmaları takipteyiz.
boranoran
25-08-2011, 17:07
Taner ve Recep teşekkür ederim,
bayramdan sonra yapacağımız FPV buluşmasına sizide bekleriz.
İstanbul'a gelme imkanı olursa güzel olur.
Boran bey yine güzel bir video izledik sayenizde.
Keşke Türkiye genelinde böyle bir organizasyon olsa.. Kazasız uçuşlar dilerim.. :)
boranoran
25-08-2011, 23:49
Boran bey yine güzel bir video izledik sayenizde.
teşekkürler Hakan Bey.
Keşke Türkiye genelinde böyle bir organizasyon olsa.. Kazasız uçuşlar dilerim.. :)
Yaman,
istanbul'a gelme imkanın olursa senide bekleriz.
FPV için en çok çalışanlardan biri sensin bu forumda.
tanışmak isterim seninle doğrusu.
boranoran
26-08-2011, 08:45
videoyu youtube da ekledim,
iyi seyirler
qzaJeehPdMg
http://www.youtube.com/watch?v=qzaJeehPdMg
boranoran
30-08-2011, 11:22
arkadaşlar Kısırkaya'da ki buluşmada lipo alarmını kaybetmişim,
bulan var mı acaba?
uçuşdan ziyade manzarada , alanda çok güzel tam FPV lik ;) elinize sağlık.
atmaca53
03-09-2011, 02:22
abilerim istanbulda nerede toplanıyorsunuz. beni de alın bir gün aranıza da şu fpv sistemlerini bir de yerinde izleyeyim. olur mu?
4 Eylül Pazar günü (yarın) saat 15:00 gibi Boran ile Kemerburgaz'da buluşuyoruz. Uçuşa katılmak isteyenleri ve fpv meraklılarını bekleriz.
01-09-2011 tarihinde Boran ile birlikte birkaç uçuş yaptık :
http://www.youtube.com/watch?v=9OAjgifEKfs
Güzel video Boran ve Hüseyin; uçakla oyuncak gibi oynamışsınız maşallah :) biz FPV diyince elimiz ayağımıza dolanıyor. Elinize sağlık
redbaron38
04-09-2011, 00:02
01-09-2011 tarihinde Boran ile birlikte birkaç uçuş yaptık :
http://www.youtube.com/watch?v=9OAjgifEKfs çok güzel video tebrılker .ellerınıze saglık...
Teşekkürler Taner, birkaç yazı önceye bakarsan ben de FPV konusunda zorlandığımı dile getiriyordum. Biraz cesaret ile işler yoluna giriyor, titreyen eller sakinleşiyor :)
Teşekkürler RedBaron38
boranoran
04-09-2011, 08:28
bende de görüntüler vardı ama yükleyemedim.
Hüseyin'le güzel uçuşlar yaptık.
4-9-2011 Pazar günü fpv uçuşundan
http://www.youtube.com/watch?v=54lFCRve5xI
Hakan Bey
Tebrikler güzel bir uçuş ve video çıkarmışsınız :)
Ben çok istedim ama gelememiştim. :(
Yarın hava bir hayli sakin görünüyor rüzgar neredeyse YOK !
Teşekkür ederim Hüseyin Bey,
Beğenmenize sevindim.
Hakan Bey
Tebrikler güzel bir uçuş ve video çıkarmışsınız :)
Ben çok istedim ama gelememiştim. :(
boranoran
18-09-2011, 08:20
kısırkaya plajında Hüseyin(cicoz yapımcısı) ile yaptığımız FPV uçuşlar.
Videonun ilk başlarında Hüseyinin kameradan dış çekim ve FPV çekimleri birleştirmeye çalıştım.
iyi seyirler.(ikiside aynı video)
Hyhh3tcjCDo
29203320
video linkleri:
http://vimeo.com/29203320
http://www.youtube.com/watch?v=Hyhh3tcjCDo
Boran, Videoyu harika hazırlamışsın eline sağlık.
boranoran
20-09-2011, 20:11
teşekkürler Hüseyin
900mhz patch anten ve pan-tilt sistemi geldi. geriye eagletree malzemelerini toplamak ve sistemi çalışır hale getirmek kaldı. konuyu bilen varsa yardım lütfen.
dreams82
23-09-2011, 15:40
900mhz patch anten ve pan-tilt sistemi geldi. geriye eagletree malzemelerini toplamak ve sistemi çalışır hale getirmek kaldı. konuyu bilen varsa yardım lütfen.
Abi konuyu bilmiyorum ama lazım olursa elimde 900mhz için filtre var.
http://www.dpcav.com/xcart/product.php?productid=16417&cat=266&page=1
Geldiğinde 1 kere denemek için taktım sonra 900mhz lik sistemimi komple sattım bu kaldı elimde.
tcanseven
23-09-2011, 15:52
boran bey ellerinize sağlık;
sizlerin güzel videoları bizlere de itici güç oluyor ,çok güzel olmuş ;)
boranoran
29-09-2011, 00:49
boran bey ellerinize sağlık;
sizlerin güzel videoları bizlere de itici güç oluyor ,çok güzel olmuş ;)
teşekkür ederim
teşekkür ederim
uçuş şekli ve yakın geçişler tam benim tarzım.
harika olmuş :)
fpv ekipmanınız neydi_?
boranoran
29-09-2011, 08:38
uçuş şekli ve yakın geçişler tam benim tarzım.
harika olmuş :)
fpv ekipmanınız neydi_?
teşekkürler Şükrü Bey.
1.2 ghz 1,5 watt
trex 450 ve easystar uçak kullanıyorum.
gopro tabii birde
teşekkürler Şükrü Bey.
1.2 ghz 1,5 watt
trex 450 ve easystar uçak kullanıyorum.
gopro tabii birde
rx tx marka_? :)
dreams82
30-09-2011, 15:14
Yarın için bir buluşma yok mu acep?
25.09.2011 Kazlıçeşme meydanından fpv.
http://www.vimeo.com/29823510
boranoran
01-10-2011, 11:10
rx tx marka_? :)
futaba 10c kullanıyorum.
25.09.2011 Kazlıçeşme meydanından fpv.
http://www.vimeo.com/29823510
rüzgara rağmen güzel video olmuş.
eline sağlık
Yarın için bir buluşma yok mu acep?
pazar günü kazlıya geleceğiz galiba,
aslında benim istanbul içinde çekim planlarımda var ama kazlıyada uğrarım sanırım.
Bu da geçen Pazar günü Kazlıçeşme.
Daha öncekinde göre bence daha iyi oldu.
Bir dahaya daha farklı bir noktadan uçacağız.
İyi seyirler.
http://www.youtube.com/watch?v=juWKk92tc58
tcanseven
05-10-2011, 11:47
hakan bey ellerinize sağlık çok güzel olmuş fpv donanımızla ilgili biraz bilgi verirmisiniz ?
teşekkür ederim
Bu da geçen Pazar günü Kazlıçeşme.
Daha öncekinde göre bence daha iyi oldu.
Bir dahaya daha farklı bir noktadan uçacağız.
İyi seyirler.
http://www.youtube.com/watch?v=juWKk92tc58
boranoran
29-10-2011, 18:03
Arkadaşlar,
yarın FPV buluşması yapalım diyoruz,
ilgililer,meraklıları bekleriz.
şimdilik Hüseyin(rcturka) ve ben varım,HakanSadi gelir diye umuyoruz.
yer:
kemerburgazda (30 ekim 2011 saat 11:00 )buluşacagız daha sonra güzel bir deniz kenarına gideriz.
hakan bey ellerinize sağlık çok güzel olmuş fpv donanımızla ilgili biraz bilgi verirmisiniz ?
teşekkür ederim
Merhaba
Gecikme için özür dilerim.
fpv donanımı şu şukildedir.
Graupner rookie uçak
Hobbiyking 900mhz 1500mw video tx,rx
Gopro kamera
Fatshark gözlük
Bir Videodan benden..
Cumatersi IMUK üstünde uçtum. RVOSD 5'i ilk denemedi oldu. Auto pilot ve Flybywire modları gayet iyi çalışıyor.
Neredeyse pek ayar da gerektirmedi. Kuvvetli rüzgar ve türbülans olmasına rağmen FBW mode uçağı bayagı stabil tutuyor.
Ne yazıkki yine video mesafe sorunu çektim. 600mt geçemedim.
Anten tracker şart galiba. Bilgisi olan varsa bu konuda lütfen bende blgilerini esirgemesinler.
Ekipmanlar:
Uçak HK EPP FPV
5.8GHZ 500MW VTX
RVOSD G5
http://vimeo.com/31323075
Bugün yine güzel bir FPV günü geçirdik. Boran ve ben vardık, Selçuk senden haber çıkmadı !
Hava biraz rüzgarlıydı ama güzel uçuşlar oldu.
Az biraz üşüdük ama sıcak kahve iyi gitti.
Bir köpek bize arkadaş oldu beraber cips yedik.
FPV olayına birhayli ısındım. Artık parmaklarım titremiyor ! Uçağa tam hakim duruma geldim. Darısı sizlerin başına :) Duman120 konusunda tahminlerim doğru çıktı FPV için çok uygun. Boran da test etti onayladı :)
Bu arada benim yeni quadcopterimi 2 sorti uçurduk. ilk sorti iyiydi ama ikinci çakılma ile sonuçlandı. :(
Video hazırlama işine hiç girmeyeceğim, çünkü çok vakit alıyor. Ama videolardan bazı sahneleri fotoğraf olarak paylaşıyorum.
dreams82
31-10-2011, 00:33
Abi ben diğer konuya son anda bir değişiklik olduğunu yazmıştım.
Bugün İzmitten misafirlerim geldi. Hatta onları da ayarlamıştım beraber gelecektik ama kısmet değilmiş. Yalnız yer çok güzel. Mutlaka birgün bende orda olucam.
Bu arada Quadın hayırlı olsun abi çok yakışıklı duruyor:D
Selçuk diğer konuyda yazdıklarınız görmemişim. Manzeretin geçerli seni raporlu saydık o zaman. Yer hakikaten çok güzel. Birgün sen de katıl bize.
Quad için teşekkür ederim. Quadıma nazar değdi. :) Aslında nazar değmedi kendi hatamdan ötürü düşürdüm. Nasıl olduğunu ve videosunu paylaşacağım.
dreams82
31-10-2011, 17:44
Selçuk diğer konuyda yazdıklarınız görmemişim. Manzeretin geçerli seni raporlu saydık o zaman. Yer hakikaten çok güzel. Birgün sen de katıl bize.
Quad için teşekkür ederim. Quadıma nazar değdi. :) Aslında nazar değmedi kendi hatamdan ötürü düşürdüm. Nasıl olduğunu ve videosunu paylaşacağım.
Abi pilin bitimine yakın full gaz mı verdin?
Ben akıllanmadım 2-3 kere aynı hatayı yaptım da :D
Hayır Selçuk,
Uçak kullanmaktan dolayı alışkanlık, gazı kestim sol rudder verdim :) Kart kendini kapattı :)
Bir Videodan benden..
Cumatersi IMUK üstünde uçtum. RVOSD 5'i ilk denemedi oldu. Auto pilot ve Flybywire modları gayet iyi çalışıyor.
Neredeyse pek ayar da gerektirmedi. Kuvvetli rüzgar ve türbülans olmasına rağmen FBW mode uçağı bayagı stabil tutuyor.
Ne yazıkki yine video mesafe sorunu çektim. 600mt geçemedim.
Anten tracker şart galiba. Bilgisi olan varsa bu konuda lütfen bende blgilerini esirgemesinler.
Ekipmanlar:
Uçak HK EPP FPV
5.8GHZ 500MW VTX
RVOSD G5
http://vimeo.com/31323075
Merhaba,
Öncelikle görüntü kalitesi ve transferi pek tatminkar değil. Osd nin çalıştığı anlaşılıyor. Ben 900mhz video tx/rx kullanıyorum. Bu da pek keyifli değil. Bugün Lawmate 1.2ghz 1000mw sistem sipariş ettim. Kaliteli çekimlerde genelde bu sistem kullanılmış. Kullanılan kameradan kaynaklanan görüntü bozukluğu mevcut. İyi bir kamera da istedim. Antenin yerdeki ve uçaktaki yeri hatalı olabilir. Hatalı ise görüntü aktarımı ve kalitesi sıkıntılı oluyor.
Anten tracking için eagletree ürünlerini aldım ama henüz devreye alamadım. Bildiğim kadarını aktarmaya çalışayım. Anten tracking için 2 ad. anten kullanılıyor. Antenlerden biri onmi anten ( çubuk şeklide olan). Bu anten çok geniş bir açıda kapsama sağlıyor ama menzili kısa kalıyor. Diğer anten ise patch (kare plaka şeklinde) yada yagi (çucuk elemanlı) olarak adlandırılan antenler. Bu antenler çalıştığı frekansa göre üretiliyor. Başka frekansta çalışmıyor. Bu antenler ise olduça dar bir açıda çalışıyorlar ama mesafeler oldukça uzun.
Anten tracking yapabilmek için bu iki anteni ediniyoruz. Bu iki antenle kullanmak için 2 ad. reciver olması gerekiyor. Elinizdeki video alıcıdan 1 tane daha gerekiyor. Birini çubuk antene, diğerini patch antene bağlıyoruz. Sistemi yöneten bir devre gerekiyor. Bunun için de Eagletree marka ground station aldım. Başka marka da vardır. Hazırlanan 2 alıcıdan gelen sinyal bu devredeki 2 ad. girişe ayrı olarak giriliyor. İstasyon güçlü sinyali seçip alıyor. İstasyonda pan ve tilt olarak belirtilen 2 ad. servo bağlantı yeri var. Buraya bağlanan servolar ile de patch antenin yönü ayarlanabiliyor.
Biraz karışık gibi ama çalışınca işe yarıyor.
dreams82
31-10-2011, 17:49
Hayır Selçuk,
Uçak kullanmaktan dolayı alışkanlık, gazı kestim sol rudder verdim :) Kart kendini kapattı :)
Oyyy oyyy oyy abi bu kadar hatayı aynı anda yapmak da iyiymiş valla :D
Cidden arada oluyor bende cicoz uçururken ters döndüğünde helikopterdeki gibi eksi gaz vermeye çalışıyordum :D
Oyyy oyyy oyy abi bu kadar hatayı aynı anda yapmak da iyiymiş valla :D
Neden bu kada şaşırdın yahu ! Bir iki milisaniye içinde oldu bunlar. Copter çöksün diye gazı kesince yaw düzeltmesi ihtiyacı da olunca rudder komutu verdim. Bence sorun kartın programlayıcılarında. Rudder komutları ile açılıp kapanan bir kart yapmışlar :)
dreams82
31-10-2011, 18:01
Neden bu kada şaşırdın yahu ! Bir iki milisaniye içinde oldu bunlar. Copter çöksün diye gazı kesince yaw düzeltmesi ihtiyacı da olunca rudder komutu verdim. Bence sorun kartın programlayıcılarında. Rudder komutları ile açılıp kapanan bir kart yapmışlar :)
Valla doğru aslında abi oldukça basit bir hareket :D
Bu arada benim kartta aynıydı şimdi bir arkadaşa verdim(kendi kartı habire esc yakıp duruyordu) kartsız kaldım. Her türlü Quad kartı tavsiyesine açığım.
Senin kart hangisindendi?
Quad üzerine konuşup bu başlığı bozmayalım derim. HK V2 idi.
dreams82
31-10-2011, 18:08
Tamamdır abi inşallah en yakın zamanda görüşmek üzere :D
Yalnız erkenden kararlaştırsanız benim için plan yapması daha güzel olacak. Son anda olunca böyle son an değişiklikleri olabiliyor :(
MutluTEKIR
31-10-2011, 19:24
Merhaba,
Öncelikle görüntü kalitesi ve transferi pek tatminkar değil. Osd nin çalıştığı anlaşılıyor. Ben 900mhz video tx/rx kullanıyorum. Bu da pek keyifli değil. Bugün Lawmate 1.2ghz 1000mw sistem sipariş ettim. Kaliteli çekimlerde genelde bu sistem kullanılmış. Kullanılan kameradan kaynaklanan görüntü bozukluğu mevcut. İyi bir kamera da istedim. Antenin yerdeki ve uçaktaki yeri hatalı olabilir. Hatalı ise görüntü aktarımı ve kalitesi sıkıntılı oluyor.
Anten tracking için eagletree ürünlerini aldım ama henüz devreye alamadım. Bildiğim kadarını aktarmaya çalışayım. Anten tracking için 2 ad. anten kullanılıyor. Antenlerden biri onmi anten ( çubuk şeklide olan). Bu anten çok geniş bir açıda kapsama sağlıyor ama menzili kısa kalıyor. Diğer anten ise patch (kare plaka şeklinde) yada yagi (çucuk elemanlı) olarak adlandırılan antenler. Bu antenler çalıştığı frekansa göre üretiliyor. Başka frekansta çalışmıyor. Bu antenler ise olduça dar bir açıda çalışıyorlar ama mesafeler oldukça uzun.
Anten tracking yapabilmek için bu iki anteni ediniyoruz. Bu iki antenle kullanmak için 2 ad. reciver olması gerekiyor. Elinizdeki video alıcıdan 1 tane daha gerekiyor. Birini çubuk antene, diğerini patch antene bağlıyoruz. Sistemi yöneten bir devre gerekiyor. Bunun için de Eagletree marka ground station aldım. Başka marka da vardır. Hazırlanan 2 alıcıdan gelen sinyal bu devredeki 2 ad. girişe ayrı olarak giriliyor. İstasyon güçlü sinyali seçip alıyor. İstasyonda pan ve tilt olarak belirtilen 2 ad. servo bağlantı yeri var. Buraya bağlanan servolar ile de patch antenin yönü ayarlanabiliyor.
Biraz karışık gibi ama çalışınca işe yarıyor.
2 konu birbirine karışmış: anten takip sistemi ile diversity sistemi.
anten takipi sadece 1 alıcıyla da yapabilirsiniz, patch anten yerde olur ve sürekli bunu kullanırsınız, 2 alıcı kullanıp da görüntü kalitesi yüksek olanı kullanmak ise diversitydir.
eagle tree nin yer istasyonu devresi ise 2 olayı birden yapıyor.
Hakan ve Mutlu,
Teşekkürler bilgiler için.
Eagle Tree anten trackeri kullanmak için illa Eagle Tree OSD mi kullanmak gerekir. Bende Range Video OSD ve Dragon OSD var, bunlara uyar mı?
İstanbul buluşmalarında ilk fırsatta görüşmek dileğiyle,
Fırat
Fırat biz aşağıda monitörden seyrederken goruntu bukadar kotu değildi kayıt makınasında ve senin vimeoya yuklerken bayağı bir kayıba ugranıdığını sanıyorum
Hakan ve Mutlu,
Teşekkürler bilgiler için.
Eagle Tree anten trackeri kullanmak için illa Eagle Tree OSD mi kullanmak gerekir. Bende Range Video OSD ve Dragon OSD var, bunlara uyar mı?
İstanbul buluşmalarında ilk fırsatta görüşmek dileğiyle,
Fırat
Eagletree ground station ile anten takibi için eagletree ürünleri kullanmak gerekiyor.
boranoran
01-11-2011, 14:07
Hüseyin,
fotoğraflar güzel teşekkürler,
Quadrocopter'i ilk kez kullanma şansım oldu sayende ve bana tahminimden çok dengeli geldi,
kendini kapatma işini unutmamak lazım tabii ki.
güzel günü tekrar edelim en yakın zamanda.
merhaba bendede fog osd var acaba eagle tree nin anten takip sistemi için spesifik bi osd mi gerekiyor yoksa her osd uyumlu mu? Yada uydurula bilinir mi?
Fırat biz aşağıda monitörden seyrederken goruntu bukadar kotu değildi kayıt makınasında ve senin vimeoya yuklerken bayağı bir kayıba ugranıdığını sanıyorum
Kutsal Merhaba,
Bende farkettim Vimeo kaliteyi bayağı düşürmüş. Youtube ise çok uzun diye kabul etmedi.
Avi dosyalarını nasıl kısaltabilitim bilmiyorum. Biliyosan yardımcı yazabilir misin?
merhaba bendede fog osd var acaba eagle tree nin anten takip sistemi için spesifik bi osd mi gerekiyor yoksa her osd uyumlu mu? Yada uydurula bilinir mi?
Maalesef A.Tracker sadece uyumlu olduğu OSD ile çalışırmış. Çünkü OSD A.Tracker okuyacağı GPS datasını hazırlar ve VTX ile gönderirmiş. Dragon, RangeVideo 'ların maalesef bu desteği yok. RVOSD yakında çıkaracağım diyor ama zor gibi.
Ekteki cihaz her OSD ile çalışıyor fakat uçağa bir modem koymanız gerekiyor.
Uçaktaki GPS'ten paralelle bir kablo ile modeme giriş yapılıyor, ordanda VTXe paralel giriş yapılıyor. Sistem, Video içine yayınına saklanmış GPS datasını ile uçağı takip ediyor. Bana karışık ve pahalı geldi. Güzel bir yanı yer istasyonu bluetooth ile cep telefonuna dataları gönderebiliyor.
http://www.foxtechfpv.com/flydream-automatic-antenna-v3-12ch-p-367.html
Windows 'un içindeki movie maker programı ile ufaltabilirisin
Teşekkür ederim cevabınız için
evet oldukça karmaşık ve pahalı bir sistemmiş gerçekten anten alacağım 1 2 gün sonra ancak karasız kaldım patch anten mi alsam 5.8 ghz 11 db yoksa 9 db normal anten mi alsam bilemedim çünki uçuşlara tek gidiyorum anteni yönlendirme gibi bi ihtimalim yok sanırım 9 db normal anten alacağım (360 derece sinyal alan)
Maalesef A.Tracker sadece uyumlu olduğu OSD ile çalışırmış. Çünkü OSD A.Tracker okuyacağı GPS datasını hazırlar ve VTX ile gönderirmiş. Dragon, RangeVideo 'ların maalesef bu desteği yok. RVOSD yakında çıkaracağım diyor ama zor gibi.
Ekteki cihaz her OSD ile çalışıyor fakat uçağa bir modem koymanız gerekiyor.
Uçaktaki GPS'ten paralelle bir kablo ile modeme giriş yapılıyor, ordanda VTXe paralel giriş yapılıyor. Sistem, Video içine yayınına saklanmış GPS datasını ile uçağı takip ediyor. Bana karışık ve pahalı geldi. Güzel bir yanı yer istasyonu bluetooth ile cep telefonuna dataları gönderebiliyor.
http://www.foxtechfpv.com/flydream-automatic-antenna-v3-12ch-p-367.html
Sevgili FPVci arkadaşlar,
Istanbul civarında bayagı kalabalıklışmışız. Önümüzde koca bir bayram var. Hava da parçalı bulutlu görünüyor. Bir buluşma organize edelim mi?
Kimler ne zaman müsait?
Görüşmek üzere,
boranoran
02-11-2011, 09:36
Istanbul civarında bayagı kalabalıklışmışız. Önümüzde koca bir bayram var. Hava da parçalı bulutlu görünüyor. Bir buluşma organize edelim mi?
Kimler ne zaman müsait?
Görüşmek üzere,
Merhaba Fırat,
ben bayramın 2. günü yani 7 ekimde çalışıyorum,
diğer günler bana uyar,belirlenecek herhangi bir gün buluşma yapabiliriz.
dreams82
02-11-2011, 09:36
Kimler ne zaman müsait?
Görüşmek üzere,
Ben 1 ve 3 gün hariç şu anda müsait gözüküyorum. Fpv yapamasamda yandan seyirci olarak hazırım :D
[QUOTE=firatp;928573]Sevgili FPVci arkadaşlar,
Kimler ne zaman müsait?
Yer olarak neresi yapalım? Boran bu konuda en tecrübeli sensin? Sen soyle istersen.
boranoran
05-11-2011, 14:04
arkadaşlar ben bayramın 4 günü yani 9 kasım 2011 de müsaitim.
sizede uyarsa bulşma yapabiliriz.
bizim sürekli gittiğimiz ve memnun olduğumuz kısırkaya yakınları var.
kemerburgaz'a 10 km uzaklıkta ve denizede yakın.
bu arada 9 kasımda windguru'ya göre rüzgar 4-5 gibi mükemmel yani:)
gelebilecek arkadaşalr buraya yazabilirler.
Ben geliyorum.
Boran yolu tarif edebilir misin?
Benim tel 0530 461 33 18
boranoran
05-11-2011, 15:09
Ben geliyorum.
Boran yolu tarif edebilir misin?
Benim tel 0530 461 33 18
TEN üzerinde alibeyköy,hasdal,kemerburgaz sapağına(yani bunların yazılı olduğu sağak) girdikten 12km sonra kemerburgaz köy meydanına geliyorsunuz,burda buluşuyoruz,hep beraber hareketle 10km kadar gidiyoruz kısırkaya'ya ulaşıyoruz.
Ben de geliyorum bu sefer :)
İnşallah ben de orada olacağım.
boranoran
05-11-2011, 17:00
Ben de geliyorum bu sefer :)
Ooo Gökhan sevindim gelmene,
Evren'de gelecek mi tanışmış oluruz.
Hüseyin'de geliyor,HakanSadi'de muhtemelen gelecek kol uçuşu FPV yapacağız galiba:)
bu arada istanbul dışından bayram dolayısıyla gelecek varmı acaba?
Recep,Yaman,Şükrükorkmaz,Mutlutekir,Taner,candane ve tüm FPV seven arkadaşlar.
recepcyln
05-11-2011, 22:11
Ne güzel olurdu böyle bir buluşma. Bu bayram olmasa da ileride mutlaka yapmak lazım İstanbul'a ilk gelişimde yanımda fpv kutusuda olacak.
MutluTEKIR
05-11-2011, 22:43
Ooo Gökhan sevindim gelmene,
Evren'de gelecek mi tanışmış oluruz.
Hüseyin'de geliyor,HakanSadi'de muhtemelen gelecek kol uçuşu FPV yapacağız galiba:)
bu arada istanbul dışından bayram dolayısıyla gelecek varmı acaba?
Recep,Yaman,Şükrükorkmaz,Mutlutekir,Taner,candane ve tüm FPV seven arkadaşlar.
keşke gelebilseydim ama bu sefer de kamera yok :) inşallah bakarsınız havalar güzel olmaya devam ederse bolu buluşması yaparız :D
Merhaba,
Şİmdiden çok net olmamakla birlikte bayramın 3. veya 4. günü fpv programınız olur ise katılabilirim diye düşünüyorum.
Kısırkaya daha önceden 2-3 defa bulunduğumuz bir bölge. Yer olarak oldukça müsait. Ancak farklı bölgelerin çekimini yapabilme adına alternatif yerleri de dikkate almanızı öneririm. Neresi derseniz şu an aklıma gelen biryer yok ama düşünmek için yeterli zaman var. Bulamaz isek yine Kısırkaya'da daha önce gitmediğimiz farklı bir noktaya gidebiliriz.
Herkese şimdiden iyi bayramlar.
boranoran
07-11-2011, 14:04
İyi bayramlar arkadaşlar,
9 kasım 2011 çarşamba günü kimler kısırkaya'ya geliyor buradan haberleşebiliriz.
saat 10 gibi iyi mi? daha erken saatte olabilir.
kemerburgaz meydan da buluşuruz,sonra kısırkaya'ya geçeriz.
benim telefonum 0 505 393 03 88
Ben geliyorum. Saat 10iyi. Daha erken gelemem. Karşıdan geleceğim.
10:30da olabilir.
Saat 10 iyi o zaman. Boran öyleyse daha önce gitmediğimiz bir yerine götür bizi. Saat 10 da Kemerburgaz'da buluşuruz.
Umarım bugünki gibi soğuk olmaz. :(
Hava durumu nasıl acaba ?
dreams82
08-11-2011, 00:26
Peki siz fpv yaparkene benim nitro helikopter kullanabileceğim bir yer var mı?
Bu arada saat 10 benim içinde uygun.
boranoran
08-11-2011, 08:33
Hakan ,beraber bakarız çevreye ama bizim alanımız gelen sayısı fazla olursa çok güzel aslında,
Hüseyin, hava 13 derece gibi gözüküyor ama rüzgar yok,
Selçuk, alan çok geniş,pek problem olacağını zannetmiyorum.senin FPV sistem hazır değil galiba?
Ben yarın doğrudan sahaya (Kısırkaya plajı değil mi?) gelirim.
Sizin uçtuğunuz yere alternatif gümüşdere plajı var. Bir kaç defa orada FPV uçmuştuk, batık gemi falan var.
Benim için yer pek önemli değil.
Evren'le henüz konuşmadım. Onun planı Hezarfen'e gitmekti. Bugün seyahatten dönecekti. Konuşabilirsem ona da söylerim...
Görüşmek üzere.
Sevgiler,
boranoran
08-11-2011, 13:07
Ben yarın doğrudan sahaya (Kısırkaya plajı değil mi?) gelirim.
,
Gökhan, plaja gitmeden istersen seninle uçuş yaptığımız alana gidelim,sende orda olursan daha sonra plaja geçeriz belki.
geçen hafta biz kısırkaya plajına gittik ama çok parazit vardı uçuş yapamadık.
görüşürüz.
Anlaştık. Saat 10 olmadan Kemerburgaz meydandayım.
Boran Merhaba,
Kemerburgaz meydanda belli bir buluşma yeri var mı? Kemerburagazın yabancısıyım. GPS'ten bulabileceğim bir bilinen yer varmı? Çarşı, Banka, PTT gibi.
Teşekkürler,
Fırat
dreams82
08-11-2011, 23:35
Hakan ,beraber bakarız çevreye ama bizim alanımız gelen sayısı fazla olursa çok güzel aslında,
Hüseyin, hava 13 derece gibi gözüküyor ama rüzgar yok,
Selçuk, alan çok geniş,pek problem olacağını zannetmiyorum.senin FPV sistem hazır değil galiba?
Yarına yine misafir olma ihtimali var ama bu sefer kesin geliyorum. Fpv yapacak kimseyi bulamadığımdan ekipmanı sürekli işyerinde bırakıp modelleri yanıma alıyorum. bir dahaki sefere de 600esp+kamera mount u da kapar gelirim :D
Yarın sabah 10 da Kermerburgaz meydan da mı buluşuyoruz son karar bu mudur?
Meydana gelen Boran yada beni arasın
0532 4159706
Hala uçak ile uğraşıyorum uçağın gövdesini yeniden yaptım. Umarım yarın gecikmem. Telefonunuz çekiyor olsun...
boranoran
12-11-2011, 11:54
bugün videoyu hazırlamaya başladım,yükleyeceğim,
hiç fotoğraf çekmemişim,fotoğraf ve video çeken arkadaşlar yükleyelim artık:)
Ben dün gece bir video hazırladım Vimeo ve Youtube'ye bugün atacağım.
dreams82
12-11-2011, 18:32
Bende 4 gözle videoları bekleyeceğim :D
Havalar iyi olsa da tekrarrını yapsak :)
Merhaba,
Bende güzel iki video var ama laptop çökük durumda acamıyorum bile. Yandex'te mail hesabı olanlara mail atabilirim. 3GB'a mail ek koymayı destekliyor.
65 tane resim çekmişiz aynı şekilde bunlarıda yukleyemiyorum.
Videoların biri 427MG diğeri 216MB. Güzel formasyon uçuşları yakalayabilmişiz.
Fırat
Merhaba,
Güzel bir FPV buluşmasıydı. Hava mevsim normallerine göre iyi olsa da darbeli rüzgar vardı.
Ben Duman120 ile uçtum. Aşağıya hazırladığım videoyu ekliyorum. Mümkünse tam ekran HD izleyiniz.
http://www.youtube.com/watch?v=uwZESMduwVQ
recepcyln
13-11-2011, 00:10
Bayram hepimize yaradı ekipler coştu birbirinden güzel görüntüler için teşekkürler.
boranoran
13-11-2011, 01:23
benim bugün hazırladığım video,
günün en güzel anı 4 adet FPV yapan birde görüntü almamız için 1 uçağın aynı anda havada olmasıydı. 58. saniyede havadaki tüm uçaklar kameraya takılmış:)
iyi seyirler.
http://vimeo.com/32010349
http://vimeo.com/32010349
bu arada Hüseyin hazırladıgın video çok güzel olmuş,uğraşmışsın.Ben Gökhan'ı takip ederken sende bizi takipteymişsin.eline sağlık.
bu ucuşların en çok hoşuma giden tarafıda bu,havada ne kadar çok model o kadar eğlence.. :)
dreams82
13-11-2011, 13:01
Valla videolar da uçuşlarda harika olmuş. Ellerinize sağlık.
İzledikçe daha da kaptırıyorum kendimi fpv ye ama biraz daha beklemem lazım :D
Boran Hüseyin,
Çok tebrik ederim ellerinize sağlık. Çok igüzel olmuş.
Bende kileri hala bilgisayarda açamıyorum. Ayrıca görüntü kalitesi sizin kadar iyi değil. Bende bir Gopro alsam iyi olacak.
Fırat
Fırat, orada laptopa yükleyememiştik zaten değil mi ? O cihazdaki videolar mı ?
Fırat, orada laptopa yükleyememiştik zaten değil mi ? O cihazdaki videolar mı ?
Hüseyin merhaba,
Evet, Archos'taki videolar. 2 tane güzel videom ve güzeş çekilmiş resimlerim var ama laptop öyle bir haldeki sadece yazı yazmaya yarıyor bu aralar.
Bu buluşmayı mutlaka tekrarlamak lazım.. Çok keyifli idi.
Haftasonu hava iyi görünüyor. 12 derece ama güneşli ve rüzgarsız. Biraz soğukalgınlığı yaşıyorum ama pazar ucacak akdar iyi olurum.
Uçuşa gitmeyi düşünen var mı?
dreams82
18-11-2011, 11:44
Haftasonu hava iyi görünüyor. 12 derece ama güneşli ve rüzgarsız. Biraz soğukalgınlığı yaşıyorum ama pazar ucacak akdar iyi olurum.
Uçuşa gitmeyi düşünen var mı?
Ben yarın Orhanlıda cicoz ile bir fpv denemesi yapıcam :D
Selam Fırat,
Ben Pazar günü Kilyos tarafında gümüşdere plajına gitmeyi planlıyorum.
Muhtemelen Evren de gelecek. Gelirsen görüşürüz.
Sevgiler,
Gökhan Merhaba,
Bir aksilik çıkmazsa geleceğim bende.
Gümüşdere plajını bilmiyorum. Ozelden ceptelefonunu yazabilir misin?
Bir yerlerde bulup gidersek daha iyi olur.
Selamlar,
boranoran
18-11-2011, 23:45
Pazar günü bende müsaitim,ekip toplanıyor:)
Fırat yine kemerburgaz'da toplanıp beraber geçebiliriz.
Yine harika bir gun olacak. ;)
boranoran
19-11-2011, 17:20
Gökhan'la haberleştik, gümüşdereye geçeceğiz.
isteyen arkadaşlar, kemerburgazda saat 10da buluşup gümüşdereye geçebiliriz.(sanırım Fırat kemerburgaz'a gelecek)
bugün internet imkanım tekrar olmayacak,
telefonum: 0505 393 03 88
Dün soğuk ama çok keyifli bir FPV buluşması gerçekleştirdik.
Kendime göre FPV rekorları kırdım.
5.8 500mw verici ile 1375metre mesafaeye kadar gittim. Görüntü çok netdi. Bir bu kadar daha gidebilirdim belki.
Gökhan'ın yardımı ile ile ilk defa bulutlara girdim. 550 metre de başlayan kara bulutların içinde 640metreye kadar yükselebildim.
Bulutların içine girmek hem heyecanlı hem de korkutucu idi.
Tüm katılımcılara teşekkürler,
Fırat,
iyi bir gün geçirdiğinize sevindim. Buradaki yazışmalardan haberim olmadığı için hazırlık yapamadım. Dün Boran beni aradı ama hazırlığımı tamamlayamadığım için yetişemedim. İnşallah bir sonrakinde yine beraber uçarız.
Benim 0,9 GHz lik video Tx/Rxde sorun yaşıyorum. Senin 5,8 lik sistemi nereden almıştın. Sanıyorum tavsiye edebilecek kadar iyi olduğunu düşünüyorsun. Tavsiye eder misin ? :)
boranoran
21-11-2011, 13:45
dün gerçekten yine güzeldi.
Fırat artık çok rahat FPV yapar oldu,yere yakın kullanımın yanında 1,5 km yakın rahatlıkla gitti-geldi,bu arada 1,3km de bile model gözüküyordu ama sadece nokta şeklinde:)
günün olayı ise Gökhanın çok hızlı tırmanan modeliyle bulutlara girmesi oldu,arkasından hemen bizde uçuşa geçtik ve bulutların içinde FPV yaptık.
ben ilk kez bulutlara girdim,Gökhanın yönlendirmesiyle bulutları rahat bulup çok güzel çekimler yaptım ama laptop arızalı olduğundan videoyu şimdilerde hazırlayamayacağım.hazırlayınca yüklerim.
Gökhan,Fırat ve ben uzun uzun 3 kişi birbirimizi izleyerek takip uçuşları yaptık.
bu arada FPV olayı kalabalıkta gerçekten çok zevkli oluyor.
Fırat,
Benim 0,9 GHz lik video Tx/Rxde sorun yaşıyorum. Senin 5,8 lik sistemi nereden almıştın. Sanıyorum tavsiye edebilecek kadar iyi olduğunu düşünüyorsun. Tavsiye eder misin ? :)
Açıkcası benim gözlüğüm 5.8 alıcılı olduğudan tercih ettim. En kısa menzille sahip olan frekans ve en ufak yansımadan etkileniyor. 1.2ghz galiba çok daha iyi.
Fırat artık çok rahat FPV yapar oldu,yere yakın kullanımın yanında 1,5 km yakın rahatlıkla gitti-geldi,bu arada 1,3km de bile model gözüküyordu ama sadece nokta şeklinde:)
günün olayı ise Gökhanın çok hızlı tırmanan modeliyle bulutlara girmesi oldu,arkasından hemen bizde uçuşa geçtik ve bulutların içinde FPV yaptık.
ben ilk kez bulutlara girdim,Gökhanın yönlendirmesiyle bulutları rahat bulup çok güzel çekimler yaptım ama laptop arızalı olduğundan videoyu şimdilerde hazırlayamayacağım.hazırlayınca yüklerim.
Gökhan,Fırat ve ben uzun uzun 3 kişi birbirimizi izleyerek takip uçuşları yaptık.
sonunda bulutlara sizde eriştiniz demek :)
bundan sonraki uçuşlarınız esas olanıdır. daha rahat sakin ve güzel olur.
bu arada yüksek irtifanın aksine yere yakın mesafede 2 km gibi uzun mesafelere gidildiğinde kumanda ve video verici alıcı sinyalleri zayıflıyor ve uçağı düşürme riski doğuyor diye duydum doğrumudur_?
tam aksine yüksek irtifada frekans sinyalleri en iyi performansı veriyor_?
redbaron38
22-11-2011, 00:18
hepınızın vıdeo verıcılerı hangı ferkansarda..aynı degıl herhalde ...guzel vıdeolarınızı 4 gozle beklıyorum .....
boranoran
22-11-2011, 08:23
sonunda bulutlara sizde eriştiniz demek :)
bundan sonraki uçuşlarınız esas olanıdır. daha rahat sakin ve güzel olur.
bu arada yüksek irtifanın aksine yere yakın mesafede 2 km gibi uzun mesafelere gidildiğinde kumanda ve video verici alıcı sinyalleri zayıflıyor ve uçağı düşürme riski doğuyor diye duydum doğrumudur_?
tam aksine yüksek irtifada frekans sinyalleri en iyi performansı veriyor_?
Şükrü,
bulutlara ben kendi adıma ilk kez çıktım,Gökhan daha önce birkaç kere çıkmış,
zaten sağolsun onun yardımları çok oldu.
yere yakın olarak çok uçuş yaptık,hatta Fırat 1,5km yakın uçuş yaptı gayet rahattı.
yüksekte sadece buluta girme sırasında parazit oldu ama görüntü tamamen gitmedi tabii.
hepınızın vıdeo verıcılerı hangı ferkansarda..aynı degıl herhalde ...guzel vıdeolarınızı 4 gozle beklıyorum .....
bende 1,2 Fırat'ta 5,8, Gökhan'da 2 ayrı frekans vardı hiç problem olmadı yani.
videoları şimdilik sadece izliyorum,bilgisayarı düzeltince hazırlayabileceğim.
Bu cumartesi Saat 10:00 - 15:00 arası yine FPV için müsaitim...
Ne dersiniz?
Bana uyar. Ben gelebilirim.
Neden olmasın?
Ben pazar ucarız diye planlamıştım kendimi.
Aynı yerde mi uçmayı düşünüyorsunuz?
Aslında ben deniz kenarına daha yakın uçmayı tercih ederim ama rüzgarlı derseniz size uyarım...
Merhaba,
Cumartesi 16:00 a kadar müsaitim. Bir fpv organizasyonu yapabiliriz. Uçuş için farklı başka nerelere gidilebilir? Bilenlerden önerilerini paylaşmalarını rica ediyorum.
saat zaman mekan belli olsun bende gelebilirim.
Yarın aynı yerde görüşmek üzere. 11gibi ordayim bende.
Kaç kişi olduk bu durumda ? Yarın saat 11 de nerede buluşuyoruz ?
Kaç kişi olduk bu durumda ? Yarın saat 11 de nerede buluşuyoruz ?
Bende anlamadım. ????
Ben saat 10 gibi, Fırat da saat 11 gibi kısırkaya civarında uçtuğumuz alanda oluyoruz.
Okuduklarımdan anladığım kadarı ile Hüseyin de geliyor...
Ben birazdan malzemelerimi toparlamaya başlayacağım.
Abdullah sana yardımım dokunur mu ? Gidilecek bölgeyi biliyor musun ?
Benim toplayacak fazla malzemem olmadığından ben hazırım, müsait olursam gün içerisinde uğrayıp bi cicozlamak isterim.
Abdullah seni göremedik ! Güzel bir gündü hızlıca bir uçuş videosu hazırladım videoyu yükledim.
Abdullah seni göremedik ! Güzel bir gündü hızlıca bir uçuş videosu hazırladım videoyu yükledim.
Son dadikada işim çıktı karşıya gecmek zorunda kaldım ve malum haftasonu trafiği anca akşam dönebildim. İnşallah birdahakine. Kısmetse bugün kazlıdayım.
osman1971
27-11-2011, 08:02
Hüseyinin dün çektiği video;oleeea:
http://vimeo.com/32717981
boranoran
27-11-2011, 22:08
Hüseyin,
video çok güzel,alçak uçuşların süper olmuş.
bende gelmek isterdim ama sonradan haberim oldu,bidahaki sefere beraber yaparız inşallah,
bu arada günün özeti yokmu yahu,merak ettim neler yaptınız.
Osman,teşekkürler video için eline sağlık.
Günün özeti,
Sahaya ilk varan Gökhan'dı. Sonra 11 gibi ben geldim. 2 planörcü misafirimiz vardı.
Her zaman uçtuğumuz yer çok fazla tozlu olduğundan bu sefer motokros pistinin olduğu yere gittik. Kamyonların kaldırdığı pist o kadar kotüydü ki yolda göz gözü görmüyordu. Hatta iki hafriyat kamyonu kafa kafaya çarpıştılar.
Daha sonra Hüseyin ve Hakan da geldi. Hakan yeni uçağı ve goprosunu denedi.
Hava soğuk, kapalı ama cok sakindi. Gökhan her zaman ki gibi bulutlara ulaşmayı çalışsada bu sefer çok yüksek olduklarından ulaşamadı. Ben mesafe testleri yapmaya devam ettim. Plaja kadar gittim ve 1400metrelik rekorumu yeniledim. RVOSD'ın Eve Dön Modu başarılıydı. 1400 metrelerde kumanda menzilinden çıkmaya başlayınca uçağı eve çevirdi. Dönüş yolunu etrafı seyrederek geçirdim.
Günün acı kaybı Hakan'ın uçağını çok uzaklarda kumandada çıkmasıyla gelen felaket oldu.
Yeni uçuş bölgesi keşfettim. Bir sonra ki buluşmamız da orda uçabiliriz. Çok heyecanlı bir yer.
Bilgisayarım hala Archos'un kaydettiği avi dosyalarını açmıyor. Isteyene yandex'ten mail atabilirim.
Selamlar,
Valla FPV dediğin böyle olur: Yere yakın.... Hele yolda takibettiği bi araba filan olacak... tadından yenmez. Öyle bulutlarda dolanılmasından pek hoşlanmıyorum.
Bir de uçak yavaş uçmayı pek sevmeyen bi model sanırım.
Ayrıca gözlüğünüz hakkında biraz bilgi verir misiniz Osman bey?
Boran merhaba, aslında her cuma akşamı burayı kontrol etmek ve haberleşmek lazım. Cumartesi günleri benim için daha uygun aslında. Sen de gelebilseydin daha da iyi olurdu. Ama üzülme bir sonrakinde telafi ederiz :) Fırat günün özetini gayet güzel vermiş saolsun.
Fırat, keşfettiğin yeri merak ettim, bir sonrakine orada buluşuruz umarım.
Mtfg, sanırım gözlük konusunu bana sormak istedin, gözlüğün markasını bilmiyorum. Yurtdışındaki bir hobby mağazasından getirtmiştim. 640x480 çözünürlüğe sahip, üzerinde herhangibir alıcı yok. F.shark marka gözlükler kadar iyi olmasa da benim işimi görüyor. Videoyu beğendiğiniz için teşekkür ederim.
Osman merhaba videolarıma sitemin adresini koyduğum zaman bu foruma koymuyorum (koyamıyorum). Eklediğin için teşekkür ederim. Ama sorumluluk senindir :)
osman1971
28-11-2011, 08:03
19 kasım 2011 videoları hala siteye konmadı... sabırsızlıkla bekliyoruz... Boran lütfen ...
Merhaba,
Güzel özet olmuş Fırat :)
Güne güzel başladık derken gözlükle uçuş sırasında herşey normal seyrederken bir anda 1300-1400m civarında mesafede kumanda sinyalini kaybetmemiz sonucunda tam da göl üzerinde iken uçağı kaybettim. Sonrasında Gökhan, ardından Fırat ile yaptığımız çalışmalarda uçağın izine rastlayamadık. Fırat arkadaşımız kendi uçağını riske ederek tahmini düşüş bölgesi üzerinde yaptığı uçuşlarla gözümüz kulağımız oldu.Uçağın düştüğü yeri Fırat ile daha net belirlediğimizi tahmin ediyoruz. Göle düştü ise bulunma şansı sıfır neredeyse.
Modelcilikte modelin kırılmasına sıkça olmakra. Fpv işinde ise buna uçağı ve ekipmanı komple kaybetme riski ekleniyor.
Her ne kadar modeli bulamamış olsak da Gökhan ve de özellikle Fırat arkadaşlarımın konuya gösterdiği hassasiyet için kendilerine teşekkür etmek isterim.
Ekipmanların yenilerini dün sipariş ettim bile :)) Aynı uçağın 2m versiyonu da siparişlerimin arasında.
Kırımsız ve kayıpsız uçuşlar dileği ile :))
Hoş bir video olmuş gerçekten.. kalkış hoşuma gitti,daha ben gözlükle kalkış beceremiyorum.. :)
Hakan Selam,
Fıratla aramalardan sonuç alamamanıza üzüldüm.
Umarım yakın zamanda yeni malzemelerin gelir.
Hüseyin'le konuşmamızda aynı yerde bir sonraki uçuş gününde hep birlikte arama uçuşlarına yoğunlaşalım dedik.
Google earth üzerinde uçuş noktamızın etrafında 1.5 km'lik çap çizdim. Bu çap içerisinde kalan 4 tane gölet var.
Bir tanesi birlikte bakındığımız idi. Aslında bakınca o 1.5km'den de uzak. Muhtemelen yanlış yerde aradık.
Benim tahminim 2 numaralı gölet civarında kaybettiğin yönünde; son mesafen ve denize yakın uçtuğunu varsayıyorum. Gölet tam 1.2 ~1.5 km arası menzilde. Haritada küçük gibi görünse de bayağı bir büyüklüğü var.
Bu hafta cumartesiye hep birlikte program yapmaya çalışalım, ne dersiniz?
94171
Hakan bey geçmiş olsun.
Kumanda kaybının nedenlerini bulabildiniz mi? Yer kaydı var mı? Sistemde neler var dı. Yanlış hatırlamıyorsam Eagle tree OSD vardı sizde otomatik geri dönüş özelliği yokmuydu?
Gökhan bu harita harika oldu, haritaya bakınca aklıma bir soru geldi.
Hakan, en son aldığın görüntülerde göl olduğunu ve uçağın göl olan bir yere düşmüş olduğunu kestirebiliyoruz. Peki orman var mıydı ? Haritaya bakınca bu sorunun cevabı önem kazanıyor bence. Eğer son görüntülerde orman hatırlıyor veya hatırlamıyorsan ona göre haritayı %50ye yakın küçültebiliriz diye düşünüyorum.
Merhaba Gökhan,
Yanlış gölet olduğu konusunda haklısın. Ancak doğrusunun hangisi olduğunu tam kestiremiyorum. Onu ancak yine havadan bir uçuş ile tespit edebilirim belki. Uçağın kaybolduğu göletin çevresi yeşillikti. Birçok göletin etrafı kuru bitkilerle çevrili. Sözünü ettiğin 2 numaralı göletinde üzerinde uçarak bunu belki anlayabilirim.
Cumartesi günü bu tür bir program olursa son bi defa daha aramış oluruz.
Merhaba,
Dileğin için teşekkür ederim.
Hitec aurora ile ilgili 2000m menzil olduğu söylenmişti. 1500m nin altında idim. Görüntü sistemine güvenmez iken güvendiğimiz kumandaya kurban gittik. Görüntü son derece net idi. Uçak bir anda komutları dinlemez oldu. 1dk. kadar zaman zaman komut aldı ama bu süreler uçağı kurtarmama yetmedi.
Yer kaydı ne yazıkki yapmadığımız bir ana denk geldi.
Siztem benim için hayki maliyetli. Gopro, eagletree osd, elogger, gps, 2 pil, aurora 6 alıcı, 900mhz video verici, raptor 1.6 uçak.
Osd sistemini henüz yeni öğreniyordum. Otomatik dönüşünü henüz çözememiştik.
Hoş bir video olmuş gerçekten.. kalkış hoşuma gitti,daha ben gözlükle kalkış beceremiyorum.. :)
Teşekkür ederim Yaman,
Ben senin videolarını hayranlıkla takip ediyorum, uçağını ve uçuşlarını çok beğeniyorum. Senin uçağın uçan kanat olduğu için gözlük varken elden atmak sorunlu olabilir. Ben de uçan kanat ile fpv denediğimde hiç elden atmamıştım. Ama bu Duman120 ile sorun olmuyor korkacak birşey yok :) Gözün kapalı atıyormuşsun gibi :)
Gönderdiğin resme göre 4 numaralı göl olması gerekiyor diye tahmin ediyorum.
Hakan Selam,
Fıratla aramalardan sonuç alamamanıza üzüldüm.
Umarım yakın zamanda yeni malzemelerin gelir.
Hüseyin'le konuşmamızda aynı yerde bir sonraki uçuş gününde hep birlikte arama uçuşlarına yoğunlaşalım dedik.
Google earth üzerinde uçuş noktamızın etrafında 1.5 km'lik çap çizdim. Bu çap içerisinde kalan 4 tane gölet var.
Bir tanesi birlikte bakındığımız idi. Aslında bakınca o 1.5km'den de uzak. Muhtemelen yanlış yerde aradık.
Benim tahminim 2 numaralı gölet civarında kaybettiğin yönünde; son mesafen ve denize yakın uçtuğunu varsayıyorum. Gölet tam 1.2 ~1.5 km arası menzilde. Haritada küçük gibi görünse de bayağı bir büyüklüğü var.
Bu hafta cumartesiye hep birlikte program yapmaya çalışalım, ne dersiniz?
94171
Ucağı ararken uctugum yer gerçekten çok keyifli, heyecanlı ve biraz da tehlikeli idi. Üzerinden uçulacak göller, tepeler, farklı yeryüzü şekilleri var.
Bence Ct gidelim hep beraber o bölgede uçuş yapalım. Belki birimizin gözüne çarpar ve buluruz.
Bu vesile ile uçuş kaydı yapmanın, OSD'nin eve dön modunun doğru kurulmasının ne kadar önemli olduğunu gördük.
Birde uçağın bir tarafına telefon numarası yazılmalı bence.
Ben şimdilik tehlikeli yerlerden uzak durmaya çalışıyorum. GPSim bozuk olduğu için fazla uzaklaşmamaya gayret ederek yakın uçuşlar yapıyorum. Yeni GPS için sipariş verdim bekliyorum. En azından o gelene dek tehlikeli yerleri sevmiyorum :)
Arama kurtarma için, uçuş esnasında pilotun kamerasının yanı sıra, yeryüzüne 90 derece bakacak şekilde bir kamera yerleştirmek ve bu kameranın görüntülerini laptop ekranından incelemek belki şansımızı artıracaktır.
Cumartesi uçuş iznimi koparabilirsem arama kurtarma ekibinde ben de varım :)
tcanseven
28-11-2011, 16:36
hakan beyin modeline çok üzüldüm inşaallah bulursunuz diye sadece dua edebiliyorum ne yazık ki.....
sormak istediğim şu ;
rvosd nin eve dönüş modunu kullanmışsınız ve başarılı demişsiniz , bu hangi osd fiyatı ne kadar bilgi verebilirmisiniz ,linki var mı? bu oto pilot sistemi başka araç gerece gerek duyuyormu? yoksa kendisi komple bir sistem mi? teşekkür ederim
Günün özeti,
Sahaya ilk varan Gökhan'dı. Sonra 11 gibi ben geldim. 2 planörcü misafirimiz vardı.
Her zaman uçtuğumuz yer çok fazla tozlu olduğundan bu sefer motokros pistinin olduğu yere gittik. Kamyonların kaldırdığı pist o kadar kotüydü ki yolda göz gözü görmüyordu. Hatta iki hafriyat kamyonu kafa kafaya çarpıştılar.
Daha sonra Hüseyin ve Hakan da geldi. Hakan yeni uçağı ve goprosunu denedi.
Hava soğuk, kapalı ama cok sakindi. Gökhan her zaman ki gibi bulutlara ulaşmayı çalışsada bu sefer çok yüksek olduklarından ulaşamadı. Ben mesafe testleri yapmaya devam ettim. Plaja kadar gittim ve 1400metrelik rekorumu yeniledim. RVOSD'ın Eve Dön Modu başarılıydı. 1400 metrelerde kumanda menzilinden çıkmaya başlayınca uçağı eve çevirdi. Dönüş yolunu etrafı seyrederek geçirdim.
Günün acı kaybı Hakan'ın uçağını çok uzaklarda kumandada çıkmasıyla gelen felaket oldu.
Yeni uçuş bölgesi keşfettim. Bir sonra ki buluşmamız da orda uçabiliriz. Çok heyecanlı bir yer.
Bilgisayarım hala Archos'un kaydettiği avi dosyalarını açmıyor. Isteyene yandex'ten mail atabilirim.
Selamlar,
hakan beyin modeline çok üzüldüm inşaallah bulursunuz diye sadece dua edebiliyorum ne yazık ki.....
sormak istediğim şu ;
rvosd nin eve dönüş modunu kullanmışsınız ve başarılı demişsiniz , bu hangi osd fiyatı ne kadar bilgi verebilirmisiniz ,linki var mı? bu oto pilot sistemi başka araç gerece gerek duyuyormu? yoksa kendisi komple bir sistem mi? teşekkür ederim
RVOSD Rangevideonun üretip sattığı bir ürün 299USD. Birde yeni çıkacak firmware yüklemek için programmer almalısınız 35USD'de onun fiyatı. Başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok. Son derece güzel çalışıyor ve programlaması da çok basit.
http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=product_info&products_id=135
Bende bir OSD daha var Dragon OSD V2. Onu da tavsiye ederim. O daha da detaylı ve gelişmiş fakat RTH özelliğini kurmak biraz daha zahmetli.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.