Orijinalini görmek için tıklayınız : Wd 4
Başarısız daha doğrusu yarım kalan predator denememden sonra daha kolay olduğunu düşündüğüm WD 4 yapmaya karar verdim ve yaptım. inşallah bu defa istediğim uçuşu elde ederim. Kanat yapımında Taner Beyin Kaşif inden kopya çektim.
Elektronik Predatorun elektroniği elimdeki malzemeler kısıtlı olduğu için kullanmak zorunda kaldım. Uygun olurmu bilmem.
ESCH40A/9299 TowerPro H40A Brushless Speed Controller
TR35-36-1300/2140 TR 35-36B 1300kv Brushless Outrunner (Eq:2814)
Z22003S20C/6306 ZIPPY Flightmax 2200mAh 3S1P 20C variations
HXT900/662 HXT900 9g / 1.6kg / .12sec Micro Servo
Gövde boyu 100 cm ağırlık 1300 gr
Elektroniğin işleyiş videosu hem çekip hem kumanda ettiğim için düzgün bir video olmadı ama yinede ekledim
http://www.metacafe.com/watch/5332373/wd4/
Kolay gelsin.
Uçmasına uçar da, daha yapımı kolay bir model neden tercih etmedinizde wd tarzı birşey yaptınız?
Başlangıç için uygun bir hazır model wd , fakat strafordan yapmak biraz çetrefilli bir durum. Bağlantı yerleri (iniş takımı-gövde, motor- gövde ve kanat-gövde) yeteri kadar desteklenmezse sorun çıkabilir. Motorunuz modele kıyas biraz güçlü.
Sonucu merak ediyorum.
Elinize sağlık.
Not: Kuyruk hayli uzun bu modellerde. Ağır bir motorun kanat fiarar kenarı hızasında olması CG ayarlamada sorun olmuyordur umarım.
Aslında CG ile ilgili epeyce sıkıntı yaşadım halada yaşıyorum ağırlığın 150-200 gr kısmı CG ayarlamak için buruna yerleştirilmiş kurşun ağırlık zaten CG hala 5-8 cm öne kaydırmam gerek yani 50-60 gr daha ağılık yada burun kısmını uzatacağım daha uçuşa hazır değilim yani.
Gereksiz fazla ağırlık eklemektense modelin burnunu uzatmanız daha mantıklı olur.
Normal bir modelde burun uzunluğu ortalama kanat chord (genişlik) ın 1- 1,5 katı yeterli olmasına rağmen bu modelde sanırım 20 cm chorda kıyas en azından 40 cm bir burun gerekebilir.
Kolay gelsin.
Aslında kanada gerek yok. O motorla kanatsız da olsa uçar.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.