PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : X-1000 Advanced Head-Movement-Tracker Gyro

Thypoon
26-10-2010, 16:25
uzun zamandır alıp almamakta teredüt ettiğim headtracker bu gün sipariş ettim. fiyat olarak uygun ve birçok kumanda ile kullanılması için gerekli soketler ile geliyor.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10994
ayar videosu: http://vimeo.com/6515313

HeadTracker kullanıldığı bazı uygulamalar için link:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1244359

mcgyver
27-10-2010, 09:32
Hayırlı olsun hakan FPV ye baş koydun yani :)

Thypoon
27-10-2010, 17:01
sağol Taner. 1 aydır fpv ile ilgileniyorum yavaş yavaş gözlük hariç ekipman hazır uçak gelirse uçuşlara başlaycam.

Thypoon
29-12-2010, 01:53
turnigy kumanda elime geçer geçmez xgy 1000 gyro için gerekli kumanda bağlantılarnı kumanda içerisinden yaptım ve kumandanın arka tarafında xgy1000 için soket girişi taktım. ne yaptıysam bir türlü head trackeri kumanda ekranındaki displeyden görerek çalıştıramadım. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1244359 bu linkte gerekli bağlantıları yapıp headtrackeri kullananlar var. ancak bende çalışmadı.

Thypoon
29-12-2010, 02:00
T9x fiyatına göre oldukça güzel iş çıkaran bir kumanda. kumandayı alıralmaz ilk işim mesafe testi yapmak oldu. yerde 1000 metreye kadar sağlıklı çalıştı.

mcgyver
29-12-2010, 09:00
Hakan merhaba Kumanda ve FPv sistemin hayırlı olsun.FPV ye hızlı bir geçiş yapacaksın :)

Headtracker hiç görmedim, kullanmadım, Fakat kumandaya trainer olarak bağlandığını biliyorum.Kumanda modül vs ile biraz ilgilendiğim için müsadenle aklıma gelenler söylemek istiyorum.

Şu resimde kırmızı ve siyah kablo yanlış bağlanmış gibi duruyor.Kırmızı kırmızıya siyah siyaha denk gelmemiş soketde. Kırmızı + Siyah - olması lazım bunu önce bir kontrol et bence inş. ters elektrik vermemişsindir.

http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=72155&d=1293580004

Anladığım kadarıyla headtracker 7 ve 8. kanalı kullanıyor. Bu kanalları kumanda menusundan trainer menusune girerek trainer kullanımına açmanız gerek. Aslında headtracker ı dışarıdan 12v besleyip beyaz kabloyu da kumandanın trainer portuna girerek de olabilirdi diye düşünüyorum.Fakat sizin kabloda güzel olmuş.Tırnaklı olduğu için kendiliğinden çıkma derdi de olmaz.

Aklıma gelenler bunlar. Bence öncelikle beslemeyi bir kontrol edin

Kolay gelsin.

Traxxles
29-12-2010, 09:06
:) bu headtreakerle hangi kanali isterseniz kulana bilirsiniz :) ister 1 2 amma onerilen kanallar 7 ve 8ci kanallar:)

mcgyver
29-12-2010, 09:10
Evet bende sonradan gördüm ayarlanabiliyormuş. :)

Thypoon
29-12-2010, 19:37
Taner merhaba
evet resimde ki bağlantı yanlış aceleyle lehimlediğim için yanlış bağlamışım elektrik ve elektronikci olduğum için hep 2 defa kontrol ediyorum yaptığım işi. 2. kontrolden kaçamadı bağlantıyı düzeltim herhangi bir ters bağlantı sözkonusu değil. yanlız foto önceden çektiğim için düzeltmeyi unutmuşum ve forum a eklemişim. buda senden kaçmadı, tebrik ederim:) gyro çalışıyor trainer menüsündende tüm kanalları normal olarak seçmeme rağmen çalıştıramadım gyronun ayar menüsünede giriyorum gerçi burda ne yaptığımı anlamadan set edip ayarı tamamlıyorum kanaları ayarlayamasamda herhangi bir kanalda aktif olması gerekmiyormu.

Thypoon
29-12-2010, 23:40
az önce tekrar denemek için gyro menüsünden 7-8 kanalları ayarladım, yada ben öyle sandım açıkcası ayar yapmak için üzerinde ışıklar yanıyor ve sayamıyorum. bu konuda xgy 1000 baya zorluyor kullanıcıyı diyerlerinde bu durum nedir bilemiyorum. displey menüsünü açtığımda birde ne göreyim gyro çalışıyor thort ve ailev kanallarına atanmış 2. ve 3. kalalar. alıcıya pan tilti monte ettim ve süper iş görüyor.

mcgyver
30-12-2010, 00:36
Haydi hayırlı olsun Hakan. Artık kafanla gazı kotrol edebilirsin :)

Thypoon
30-12-2010, 01:09
sağol Taner aux1 ve 2 kanallarına atadım pan ve tilti herşey tamamdır. farklı bir fpv türünde de artık HT ile gaz işini halederiz:)

tcanseven
13-03-2011, 17:23
arkadaşlar son gelişmeler neler bende buhead tracker den alayım mı?ne dersiniz turnigy 9x kumandam var birde graupner x 412 ama onda trainer girişi falan yok nasıl yaparım acaba ?

nervus
20-03-2011, 23:27
Merhaba linkteki kullanım klavuzundan pek bir şey anlayamadım acaba Futaba 7 CAP için nasıl programlayabiliyoruz bilgisi olan var mı?

Thypoon
23-03-2011, 06:29
Merhaba linkteki kullanım klavuzundan pek bir şey anlayamadım acaba Futaba 7 CAP için nasıl programlayabiliyoruz bilgisi olan var mı?

merhaba 7cap için harici bir 2s pile ihtiyacın var paket içerisindeki soketi kullanarak pil takviyesini yap. 7cap ve diğer tüm kumandalar için ayar aynidir.

nervus
23-03-2011, 23:14
Teşekkürler, baya bir uğraştıktan sonra programladım,pil bağlamadan direk kumandadan gelen kablo ile çalışıyor, mutlaka bağlamam gerekiyor mu?

Thypoon
26-03-2011, 00:16
Teşekkürler, baya bir uğraştıktan sonra programladım,pil bağlamadan direk kumandadan gelen kablo ile çalışıyor, mutlaka bağlamam gerekiyor mu?

çalıştı ise gerekmiyor,

wolf2323
15-05-2011, 15:47
Bende sizinle aynı problemi yaşıyorum Hakan bey. Bir türlü çalıştıramadım. Bağlantıları resimdeki gibi yaptım trainer ayarlarınıda yaptım fakat çalışmadı sizin ayarlar nasıl kumandada. yardımcı olursanız sevinirim. Kumanda ve head tracker sizinkiyle
aynı.

Thypoon
18-05-2011, 01:56
Bende sizinle aynı problemi yaşıyorum Hakan bey. Bir türlü çalıştıramadım. Bağlantıları resimdeki gibi yaptım trainer ayarlarınıda yaptım fakat çalışmadı sizin ayarlar nasıl kumandada. yardımcı olursanız sevinirim. Kumanda ve head tracker sizinkiyle
aynı.

merhaba mesajınızı yeni gördüm. bendeki sorun ayarla alakalıydı onuda kurcayalarak gidermiştim. şu an kumanda ve gyroyu elimden çıkardım için ayarları ile ilgili bişey söyleyemeycem resmini eklediğiniz bağlantılardaki kumanda sizinkimi kumanda 2,4ghz değil sanırım?

ozan07
20-08-2011, 21:27
wolf 2323
Çok basit olacak ama, trainer swiçini çekili pozisyonda tutuyorsunuz değil mi? Sadece bu durumda çalışıyor çünkü.

tcanseven
07-05-2012, 18:47
sevgili hakan bey,turnigy tx kumandam var ve aero 1000 head tracker,bağlantıları yaptım,kumandayı açıp gyro nun setup menüsünden ayarlamaya çalışıyorum ancak bir türlü beceremedim.kumandayı açınca gyro nun kırmızı ışığı düz yanıyor ve display de herhengi bir icraat yok,kumandadan yapılacak bir ayar var mı acaba ? teşekkür ederim.......

Thypoon
07-05-2012, 22:28
merhaba 1 seneyi geçti X 1000 headtrackeri elden çıkaralı aklımda kaldığı kadarıyla hiçbir ayar yapmadan gyro 7 ve 8 inci kanala set edilmiş olarak elimize ulaşıyor. gyroyu ayarlamak için kumandayı kullanmıyoruz sadece ayarı istediğimiz kanallara göre ayarlanmış gyroyu kumandaya trainer portundan tanıtıyoruz. kumandanın trainer kanallarından 7ve 8 i aktif yapmanız gerekli. bunun dışında aklımda hiçbişey kalmadı kusura bakmayın tam olarak hatırlamıyorum ayar konusunu yardımcı olamaycam size

tcanseven
08-05-2012, 17:14
yinede teşekkür ederim sağolun

tcanseven
08-05-2012, 17:18
sevgili ozan bey ben trainer switchi çekili şekilde de yapadım siz nasıl ayarladınız acaba bilgi verebilirmisiniz?