PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Uçak Uçar mı?

kerem54
30-10-2010, 12:09
Öncelikle herkese selamlar.

Dün akşam yapmaya babamla birlikte başladığımız daha ismini koyamadığım uçağı veya planörü demeliyim yapmaya başladık.Uçağın maliyeti her şey dahil 50TL tuttu.Uçak tek kanallı ( Gaz ) kumanda ile kontrol ediliyor.Zaten ucuz olmasının sebebi de bu.THK'da satılan UFO adlı 20TL'lik oyuncağın motorunu ve kumandasını kullandım.Diğer depron malzemeler ile birlikte 50TL yapıyor.Şimdi uçak ile ilgili bilgileri aşağıya yazıyorum.

1.Kanat Boyu:80 cm

2.Kanat Eni:15 cm (Kanat eni kenarlara doğru yavaş yavaş 2 cm azalıyor. )

3.Yükseliş Dümeni:30 cm

4.Yükseliş Dümeni Kenar Ölçüleri:7,5 cm 10cm 7,5cm

5.Dönüş Dümeni Kenar Ölçüleri:10 cm 10 cm 3 cm geriye kalan zaten belli olduğu için uç uca birleştirileceği için ölçmedim.

6.Pervane Boyu:15 cm

Ve resimler de aşağıda;

kerem54
30-10-2010, 12:12
Umutmuşum, yön vermeyi dönüş dümeninden ayarlayarak vereceğim.

email
30-10-2010, 12:37
1. resimdeki pervanenin takılı olduğu şey gövdemi acaba.

email
30-10-2010, 12:39
her şey uçabilir, önemli olan nasıl uçtugudur. sana göre uçuş nedir önemli olan bu

Joker73
30-10-2010, 12:57
Samedcan bu tip bir model genelde kırım ile sonuçlanan kazalara neden olur.Bu tür bir denemeyi sakın insanların bulunduğu yerlerde çalıştırmaya kalkma.Allah korusun birisine zarar verebilirsin.
Depron çalışmanı ve el işçiliğini geliştirmek için herhangi bir modelin planını küçülterek te yapabileceğini düşünüyorum.

kerem54
30-10-2010, 13:06
1. resimdeki pervanenin takılı olduğu şey gövdemi acaba.

Evet pervane.Niye sordunuz?Ters mi takmışım Can gibi?:)

kerem54
30-10-2010, 13:10
Bana göre uçuş uçağın veya planörün yavaş ve kolay uçmasıdır.Jet ve akrobasi modellerinden de hoşlanmıyorum.

kerem54
30-10-2010, 13:13
Samedcan bu tip bir model genelde kırım ile sonuçlanan kazalara neden olur.Bu tür bir denemeyi sakın insanların bulunduğu yerlerde çalıştırmaya kalkma.Allah korusun birisine zarar verebilirsin.
Depron çalışmanı ve el işçiliğini geliştirmek için herhangi bir modelin planını küçülterek te yapabileceğini düşünüyorum.

Kırım her modelde olabilir.Bunu bende biliyorum.Uçuşumu bomboş bir yerde sakarya oto pazarının arkasındaki boş arazinin olduğu yerde yapıyorum.ölçeklendirip yapmak konusunda ise aslında ben kendi uçağımı kendim tasarlamak istiyorum.

myssba
30-10-2010, 18:34
Eğer bu sizin de dediğiniz gibi uçak yada planör olarak yapılıyorsa, en azından sağa-sola ve aşağı yukarı dönüşler olmalı.
Hadi basit iki kanallı sistemlerle gaz aç/kapa ile iyi dizayn edilmiş bir modeli aşağı yukarı kontrol edebilirsiniz de. Sağ ve sol kontrolü de diğer kanalla yaparsınız. Siz nasıl yapacaksınız?
Kısacası; uçak yada planör tarzı bir modeli kontrollü uçurmak için hiç olmazsa 3 kanal bir radyo sistemi gerekir.
Bende yavaş ve sakin uçan modelleri severim. Hatta uçururken kahve içmek en büyük keyfimdir.:) Ama yeteri kadar kanallı radyo ile...:)
Kolay gelsin.

kerem54
30-10-2010, 18:53
Mehmet Yüce abi kontrolü belirtiğim gibi dönüş dümeninden ayarlayacağım.Yani lastik motorlu uçaklarda nasıl dairesel bir şekilde uçuyor ise bende o şekilde yapacağım.Elimde 2 kanallı uzaktan kumanda var fakat uçağı bozmadan,ucuz bir şeyler yapmak istedim.O yüzden bu şekilde yapacağım.

myssba
30-10-2010, 19:28
Anladım ne yapmak istediğini. O yüzden açıklamalı yazmaya çalışmıştım.
Gaz kontrolü ile aşağı/yukarı ayarlayabilirsiniz. Yeterki sağ/sol sorun olmasın. :)

email
30-10-2010, 21:47
Evet pervane.Niye sordunuz?Ters mi takmışım Can gibi?:)

pervaneyi sormadım, gövdeyi sormuştum.

strafor sarma gövde :) en azından düzgün olmalı diye düşünüyorum.

ozan07
30-10-2010, 21:58
Kerem kolay gelsin. Ufonun kendi motoru ve pervanesini mi kullanacaksın? Ufonun pervanesi ters yöne döner, havayı öne doğru iter, bunu önlemek için motora giden iki adet kabloyu lehim havyası ile söküp yer değiştirmen gerekir. Ayrıca pervneyi de ters yönde takabilirsen daha iyi verim elde edebilirsin, ama sadece pervaneyi ters takmak çözüm değil, kabloların yerlerini değiştirmek şart. Uçup uçmayacağını öğrenmek için en güzel yöntem denemektir. Deneyip olmadığını görmek de bir tecrübedir, en azından neyin olamayacağı hakkında bir fikir verir, hiç bir şey yapmamaktan daha iyidir.

kerem54
30-10-2010, 23:23
Emil abi yapabildiğim kadar düzgün yapmaya çalışacağım.Ozan abi pervane farklı pervane.Ufonun pervanesini kullanmayacağım.

kerem54
01-11-2010, 23:16
Uçağın son halinden bir görüntü.