PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : planör konusunda yardım

modelci54
03-11-2005, 00:56
arkadaşlar planör satan bir site linki verebilirmisiniz ben bu işe başlamak istiyorum bu konuda bana yardımcı olurmusunuz motorlu içine insan binebilecek bi planör den bahsediyorum bir de bu aletlerin planlarını nereden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim

basari
03-11-2005, 22:31
arkadaş bu haberi bi sitede okudum ordan aldım bu işin ne kadar zor olduğu buradan belli oluyo heralde planörlerle ilgili siteleri buldukça burada yayınlayacağım :)

__________________________________________________ __

Planörler Kapadokya'ya ulaştı...
Alman ve Fransız pilotlar 'Türkiye Uçuşu' adını verdikleri gezileri kapsamında, motorlu planörlerle Kapadokya'ya ulaştı. Her biri iki kişilik olan ve kısa mesafe uçuşları için kullanılan 13 planör, İstanbul'dan Nevşehir Kapadokya Havalimanı'na gelirken ilk kez bu kadar uzak bir mesafeye uçmuş oldular.

Alman ve Fransız pilot grubunun liderlerinden Alman Pilot Helmut Bölzle, 19 Mayıs tarihinde Almanya ve Fransa'dan yola çıkarak sırasıyla Avusturya, Macaristan, Sırbistan Karadağ, Makedonya ve Yunanistan'ı geçerek geçtiğimiz gün Türkiye'ye ulaştıklarını söyledi. Türkiye'de ilk olarak İstanbul'a iniş yaptıklarını belirten Alman Pilot, daha sonrasında ise Kapadokya'ya hareket ettiklerini belirterek, bu uçuş ile birlikte ilk kez 13 planörün art arda İstanbul-Kapadokya arasında uçmuş olduğunu kaydetti. Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Helmut Bölzle, "Türkiye gerçekten çok güzel bir ülke. Buraya gelirken hedefimiz Kapadokya bölgesini gezmekti. Bu sayede bir çok yeri gökyüzünden seyretme imkanı bulduk, karşılaştığımız manzara ise gerçekten harika" dedi.

13 planörün bulunduğu kafile Nevşahir'den Isparta'ya geçecek. Her biri antika sayılabilecek 30-40 yıllık motorlu planörlerin iç teçhizatı minimum aletlerle donatılmış. Planörler, 90 beygirlik hava soğutmalı 4 silindirli motora sahip. Uzak mesafe uçakları olmayan planörler, saatte 170 km hız yapabiliyor ve saatte 17 litre benzin tüketip motorla 4-6 saat havada kalabiliyor. Yeni modelleri 80-120 bin Dolar olan planörlerin antikaları için paha biçilemiyor.

24.05.2004

kaynak http://www.maksimum.com/tatil/haber/44/2367.php