Orijinalini görmek için tıklayınız : Balon hakkında!
Evet arkadaşlar. Hani sepet şeklinde, insan biniyor helyum veya da ona benzer bi gazla uçuluyor. İşte bu balonların ne gibi bi özelliği vardır? Nelerden yapılırlar! bizde böyle bişeyler yapabilirmiyiz. Ne gibi malzemelere ihtiyacımız var. Ne kadara mal olur. İnsanlı planörden daha ekonomik olurlarmı. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyoruz :)
abi walla planör daha güwenli yaw bu nu kontroletmekte zor rüzgara kapılırsın olamadı yere çakılırsın spatula ile kazırız seni walla:D
bana bişey olmaz merak etme balon yada planör uçmaya takdım :D
r/c zeplin yok mudur aslinda arastirmak lazim :)
disq bence bi www.rcmart.com a baq orada olması lazımdı!
towerda var daha önce link koymuştum
balon işi yattı çocuklar duyrulur :D
işte zorluğu bu mesajda
Originally posted by Birhan
Yerlerine başka bir şey kullanılmaz. Özellikle bu iş için yapılmış özel malzemelerdir bu yüzdende yüksek maliyetlidirler. Sanayi boyu birkaç oksijen tüpü ve bunla karıştırılacak gene sanayi boyu birkaç hidrojen tüpü kaça mal olur bilmiyorum eminim ucuz değil. Hem oksijen hem hidrojen çok tehlikeli patlayıcı maddedir, bunları uygun oranda karıştırıp yakacak güvenli düzenekte ucuz değil. Propan veya LPG gibi başka yakıtlarda kullanılabilir ancak verimleri düşüktür. Amatör baloncular daha güvenli, ucuz ve kolay bulunur olduğundan LPG kullanır ama yüksek irtifalarda oksijen azlığından dolayı LPG iyi yanmaz. Kumaş deyince amerikan bezi veya çiçekli basma olmaz. Hava geçirmeyen, yüksek basınca ve çekmeye dayanıklı -paraşüt bezi gibi demiştim- özel kumaşlar kullanılır. Bir takım elbisenin kaça dikildiğini sorun sonra balonun yüzeyiyle karşılaştırın maliyeti anlarsınız.
Sıcak hava balonu deyince aklınıza ne geldi bilemem ancak ortalama bir balon 900-1100m kumaş, 5km ip, 800 m güçlü yapışkan band gerektirir. en küçüğü 10.000m küp, büyüğü 75.000 m küp olabilir. Ortalama 3 kişi taşıyacak bir balon 23.000m küp tür. 12.000m den yükseğe çıkacaksanız oksijen-hidrojen karışımı yakıt kullanmanız ve kapalı bir sepet olması şarttır. 10.000 m nin altında LPG kullanılabilir. Tabii bu LPG nin miktarı piknik tüp kadar değildir. bir tencere su değil, yüksek irtifa, düşük basınç ve sıfır veya altında hava sıcaklığında 25.000 m küp havayı ısıtabilecek miktarda olmalıdır. En küçük balon maliyeti 15.000 USD dir.
Bu rakkamlar bir balon klübünden alınmadır.
Veya Mongolfier kardeşlerin yaptığı ilk balon gibi katran sıvanmış kağıttan iki bina boyunda bir kesekağıdı yapıp kömürle ısıtarak birkaç metre havalanabilirsiniz. Ama inanın o da ucuz olmayacaktır.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.