PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne tip olmali?

SaRI
16-06-2004, 16:40
Slm kendimi tanitigimdada yazmistim kendime bir araba yapmak istiyorum satin almak degil parca alip kendim monte etmek istiyorum böylece istedigim guc ve diger aksesuarlari kendi zevkime gore yerlestirecegim fakat tam emin degilim acaba benzinli mi elektrik motorlu mu yapsam diye ben elektrik diye dusunuyorum ama acaba benzinli motor daha mi hizli olur ayrica bildigim kadariyla benzinlilerin fiyati baya pahaliymis biri bana yardim etsin!!

Hassank
16-06-2004, 16:56
benzinli arabanın faydaları ve zararları:

Artılar:

1-araba çok güçlü bir motora sahip olur ve en az 60-70 kilometre hız yapar
2-sürekli durmadan yarım saat arabayı kullanabilirsin
3-gerçek araba zevkini verir ( modifiye ve bildiğin motor,soğutucu,hava filtresi,benzin deposu,karbüratör,egzost çıkışı. mevcuttur.)

eksileri:

1-çok ses çıkarır
2-ev içinde kullanamazsın egzosttan duman çıkar
3-motora sürekli bakım yapman gerekir.

elektrikli arabayı fazla bilmiyorum ne yazsam yalan olur ama bilen arkadaşlar onu senin için yazabilirler.

fiyat konusunda elektrikli ile benzinli arasında o kadar çok büyük bir meblağ fark olmaz
www.towerhobbies.com bu siteden inceleyip fiyatlarıda karşılaştırabilirsin.

benzinlide kit olarak alıp kendin yapmak istiyorsan sana şiddetle HPI RS43 SS modelini tavsiye ederim süper bende var sana her türlü yardım edebilirim.

engine02
16-06-2004, 17:09
elektrikli war bi tane bnde cokh pil yiyor ama hızlı gidio tabe bi benzinli kadar deil bunun da motorları degisebilior :)

umitp
16-06-2004, 17:19
bende savage 25 var tam bi offroad canavarı tabi kendin yapmak istiyorsan bunun ss modelini alabılırsın u arada arac benzinli

Hassank
16-06-2004, 17:31
bu arada senin ne istediğin önemli önce offroad mı onroad mı alıcaksın ona karar ver ona göre sana yardımcı olalım ok
1-offroad yoldışı yani toprak çamur demeden dağ tepe dere tepe dev tekerlekli yol canavarları anlamına geliyor eğer sokakta piknikte toprakta filan sürmek istiyosan bunlardan alıcaksın ama hız için değil.
2-onroad yolüstü yani asfalt yolda pistte ve düz olan olan tüm yerlerde sürat yapabileceğin yol canavarları bunlarda çok hızlı olur ama toprakta filan gitmen imkansız :)

sonuç olarak onroad lar bildiğin arabalar olarak düşün yani mercedes ferrari filan yere yakın arabalar
offroadlar ise genelde araba değilde truck yani kamyon biçiminde olanlar bunlar jeep türü kamyon türü şeyler
ikisinden birine karar ver ve o na göre araştırma yap...

SaRI
16-06-2004, 17:33
Abi ya senin dedigin rs 43 ss kyosho mu towerda baktim bu marka cıkti peki sen nereden aldin motoru ve kaca

SaRI
16-06-2004, 17:36
Ben oyle bi araba istiom ki dagda tepede iyi gicek am duz asfalt yolda gitcek asfaltta hiz onemli degil fakat gitsin beni tatmin etsin

SaRI
16-06-2004, 17:39
Bu arada bana hangi markanin parcalarini onerirsiniz towers da 20 tane marka var en azindan

engine02
16-06-2004, 17:50
rs4 3 type ss HPI nin dir kyosho deil yane
o saman senin istedgin T-MAXX veya SAVAGE turunden yane onlar asfaltta da ii gidiolar dagda tasta bayırda da ondan al bnce sn :D

yigit1905
16-06-2004, 17:54
sarı hangi şehirde oturuosun yeni isen yedek parçası bol bi araba alman lazım

traxxas
16-06-2004, 21:19
bence ılk basta elektırklı toplka on road tamıya topla acamılıgını at ıkıncı el 150-200 dolara bulursun

5-6 ay kullandıktan sonarda t-maxx al ayarlarını yap ıstersen modıfıye yap cok guzel bır araba sanıyorumkı sen t-maxx nedır dıyede sormustun oraya bak ben lınkınıde verdım oraya gerısı senın gorevınn:eyweyw:

kolay gelsınn

freeman1209
17-06-2004, 12:19
o zaman san bu arçlar lazım.bunların fiyatıda uygun.iyileri 150$ civarında

freeman1209
17-06-2004, 12:20
bunlarda benzinli olanlar.her koşulada yüksek performans alabilirsin :aaaoovv:

unalsel
17-06-2004, 12:46
Evet buggy türler uygun olabilir yazdığın kadarı ile ama elektrikli!yi de düşünüyorum yazmışşın o zaman şunu söylemeliyim ki eğer benzin,yağ ve daha çok sorun ile uğraşmayım diyorsan elektrikli tercih etmelisin. Eğer benzinli bi model seni çok cezbediyor ve benzinliye has mekanik aksamlar ile uğraşmayı seviyorsan benzinli düşün bence.

Agila
17-06-2004, 13:00
bence de benzinli al fakat stadium truck tipi araçlardan al bunlar hem hızlı hem de off road da da rahatça kullanabilirsin
İki araç adı veriym mesela towerdan bak
HPI nitro rs4 mt2 bu 4 çeker
Traxxas rustler RTR bu iki çeker
Ben karar verdim benzinli alınca kesin bunlardan alıcam

SaRI
17-06-2004, 19:18
Ben Istanbul da oturuyorum anladigima göre elektrikli ile baslayip benzine gecmem gerekiyor fakat bi sey sorucam elektrik motoru da benzinli kadar hiz ve güc üretmesede dag tas bayır ormanda filen iyi gitcek mi sayet gitmicekse direk benzinli ile baslayip kendimi tatmin edim...

SaRI
17-06-2004, 19:20
Ayrica ben arabamla ugrasmaktan hic cekinmem elektrikli veyaa benzinli olursa olsun bi hiz tutkunu icin her seyi göze alirim

omer_yildir
17-06-2004, 20:28
elektrıklı motorlarıda turn gore ayrılırlar genelde yuksek turn offroadlarda kullanılır ...elektrıklılerde tamiyanın offroadları ıyıdır ...bayagı performans veren cıft motorlu modeller vardır ama yınede bır t maxx veya savage kadar performans alamazsın... :) standart tamiya motor ları tork acısın dan bayagı ıyılerdır sorun yasamazsın...

unalsel
17-06-2004, 21:00
Bi örnek: arkadaşın t-maxx diye bahsettiği big foot canavar araçlar'ın e-maxx olanı var yani elektriklisi. E-maxx yaklaşık 45km/saat t-maxx 60km/saat yapıyor.

Penny
17-06-2004, 23:11
sarı bence freeman in koyduğu resimlerdeki gibi buggy veya rustler al derim ama elektrikli. dağ bayır gidersin elektrikli veya benzinli farketmez şaseler aynı sadece birine benzinli moturu koyuyolar diğerinede elektrik motoru. şahsen elektrikli rustler kullandım çok hoşuma gitti tavsiyede ederim.

SirWilliam
17-06-2004, 23:18
Bence elektrikriyle başlasan daha ii olur parca vb... seyleri oğrenirsin sonra baktın yetmiyor alırsın bi T-Maxx veya Savage 25 seni baya bi tatmin eder.

C@NO
18-06-2004, 10:06
ben benzinli bi model olan savage 25 ile başladım ve şuanda geyet memnunum.elektrikli ile başlıycan diye bişey asla yok elektriklininde benzinlininde kendilerine göre bazı avantajları ve dezavantajları var. benim benzinli ile başlamamın nedeni ise bi problem çıktığında elektrikliye göre daha kolay tamir ediliyo olmasıydı.çünkü servo ve receiver haricindeki her yer mekanik.ama elektriklide ise aktarma organları haricindeki nerdeyse her yer elektronik olduğu bana tamir etmesi benzinli bir modele göre daha zor geldiği için bir benzinli modelle başladım.;)

apo.se
18-06-2004, 16:34
anladığım kadarıyla off road istiyorsun ve daha yeni başladığın için elektrikli olması daha mantıklı.Bence ikinci ellerden bulabilirsen bir e-maxx al

omer_yildir
18-06-2004, 17:45
cano bence oyle dusunme elektrıklıde her yer elektronık ama mudahale edemıyosun yanı senın dedıgın gıbı degıl bır esc yı acıp ıcıne bakamazsınkı.. bence benzınlıye gore cok daha kolay dır ep...:) :)

SaRI
18-06-2004, 18:57
Bence de bir t- maxx ii gider ama benim elektrik konusunda sorunum olmaz (babam elektrik muhendisi) zaten baslarda da elektrik istiodum fakat sonra benzinli daha cazip gelmeye basladi hatta simdiiden para biriktirmeye basladim 400 dolara nassil ulascam bakalim en ii si bir t - maxx ... Peki baska t-maxx degil de onun kadar ii olan bir araba var mi piyasada ... Ayrica diyelim ki t - maxx aldim onun yanina neler almam gerekecek Towersdan baktıgım kadarıyla yakit sisesi filen var ??

SaRI
18-06-2004, 18:58
Bi sey daa sorucam e-maxx le t-maxx arasinda fiyat farki pek yok yani e maxx yerine bir t maxxx alinir

SaRI
18-06-2004, 19:19
Bir de daa demin towersa baktim revo die bisey var gelcek sizce nasil t-maxx yerine o mu alin mali?

ersin
18-06-2004, 19:54
sarı;

tmaxx kadar kaliteli ve parçası bulunur olan hpi markasının savage modeli var, tavsiye ederim

Penny
18-06-2004, 22:00
sarı bence baban elektrik müh. ise elektrikli al derim dehşet şeyler yaratabilirsiniz :D ama off-road alcam diyosan savage veya t-maxx tavsiye ederim.