Orijinalini görmek için tıklayınız : deneysel uçaklarımızdan...
alicancalis
29-01-2011, 00:16
Bu video'daki uçak, uçak mühendisi dayımın tasarımlarından bir tanesi. Pilot her zamanki gibi benim. Çünkü dayıma göre, kendi tasarımlarında hiçbir zaman bir sıkıntı olmaz, sadece uçuramayan pilot vardır :) yani ben :(
Neler uçurduğumuzu görseniz gerçekten çok eğlenirsiniz.
Şu anda çok fazla teknik detay hatırlamasamda 5 metre kanat açıklığında yaklaşık 8 kg, üzerindede 40'lık patlarlı motora denk bir elektrikli motor ile kalkışını görüyorsunuz.
Bu videoyu 40'lık trainer için ideal motorun 55'lik motor olduğunu düşünen arkadaşlarımıza atıyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=WwH3LqVOtok
Ali Can hocam,video net olmasada,uçak gayet istikrarlı kalkıyor.Tasarım güzel,pilotaj daha güzel.40 motor yerine 55 değil de,120 taksanız modeli uçuran motor değildir.hatta güç ve sürat arttıkça kontrol zorlaşır.dayınızla ve tasarımları ile buluşmak dileği ile.
sevgiler,saygılar.
alicancalis
30-01-2011, 22:08
Ali Can hocam,video net olmasada,uçak gayet istikrarlı kalkıyor.Tasarım güzel,pilotaj daha güzel.40 motor yerine 55 değil de,120 taksanız modeli uçuran motor değildir.hatta güç ve sürat arttıkça kontrol zorlaşır.dayınızla ve tasarımları ile buluşmak dileği ile.
sevgiler,saygılar.
Güretekin abi selamlar,
İyi dilekleriniz ve görüşleriniz için teşekkür ederim. Bende sizinde yazdığınız gibi zaman zaman bazı arkadaşlarla motor seçimi konusunda tartışmaya giriyorum, ancak sizin bizim tecrübe ederek öğrendiğimiz bazı deneyimleri arkadaşlar bilerek doğdukları için ne yazsak nafile. Belli bir kesim ne tecrübeye, ne de farklı bir fikre açık. Maalesef herkes herşeyi çok çok iyi biliyor.
Neyse yine dertlendim ama en azından beni anlıyan siz ve sizin gibi dostlar var.
Saygılarımla,
Sevgili Ali Can,
Alim insana bir bilgi öğretmek zordur.Cahil insan zaten öğrenmez.Bir de anadan doğma üstadlar vardır.Bunlara Abidin DAVER derler.hiç gemi ile sefere çıkmayıp,denizcilik üzerine üstad bir yazarmış.
Ben şu yolu izliyorum.Öğrenmek için düzgün soru soran arkadaşlara,bildiğim kadar cevap veriyorum.yeterli olmazsa konuyu benden daha iyi bilen arkadaşlara iletiyorum.
öğrenici arkadaş,abuk subuk soru sorup,Opel bir binek otoya,TIR motoru taksam nasıl olur sorarsa,tamam ,gayet iyi olur devam et diyorum,derler ya,böyle soruya,böyle yanıt.
Hiç canını sıkma,seni hepimiz çok iyi tanıyor ve takdir ediyoruz.Sen ve senin gibi modelciliği BATI seviyesinde düşünen ve yapanlar kalacak,ıvır zıvır,kendini dünyanın merkezi sananlar.ben olmazsam,ne planör uçar nede Güneş doğar diyenler MODELCİLİK TARİHİNDE isimleri bile geçmeyecektir.
sevgi her zorluğu yener,bizler bizleri sevmeyenleri de seviyoruz.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.