Orijinalini görmek için tıklayınız : Servo Stretcher
Arkadaşlar merhaba,
FPV kullanıcılarının beğeneceğini umduğum tasarımı bana ait olan bu devreyi tanıtmak istedim. Bu devre ile herhangi bir analog servoyu 180° açıyla kontrol edebilirsiniz. ürünü alıcı ile servo arasına takıyorsunuz. üzerinde 3 adet ayar noktası (trimpot) var. kenardaki trimpotlar sınır değerlerini ve ortadaki trimpot ise merkez açısını trim etmeye yarıyor. sınır değerlerini ayarlarken servo kolunun zorlandığı noktayı aşmamaya önem göstermek servonun ömrü açısından önemlidir. 180° lik sınır değerleri içinde güvenle kullanılabilir. 180 derecelik sınırdaki çözünürlük yaklaşık 1500-2000 adım arasındadır ( yaklaşık 0,01°). Tabi burada kumandanızın çözünürlüğü de önemlidir.
ilgili videoyu seyrederek çalışmasını daha iyi anlamanız mümkün.
75138
http://www.youtube.com/watch?v=YFk56Dk-gNs
YFk56Dk-gNs
fatih harika bir iş çıkarmışsın. ellerine sağlık.
ufak olması gayet güzel. analog ve digital servoları destekliyor mu ?
ben 3 adet bundan isterim ;) özelden yazışalım.
Müthiş, ellerine sağlık Fatih. Listeye Emrah'tan sonra 2. sıraya beni yazıver. Yalnız anlamadığım nokta "herhangi bir analog servo" demişsin. Özellikle iyi markalı servolarda 60 derece sınırlama var diye biliyorum. Dolayısıyla servoya müdahale etmeden bu iş olur mu?
gürman abi
sanırsam çentik olan dişlilerde bu çentiği kırmak gerekecek. yada servo yük altında değilken elle 180 derece ceviriliyorsa sorun olacağını sanmıyorum.
fatih yarın dijital servo ile test edecek. servo strecher analog ve dijital servoların kullandığı ppm sinyali kullanıyor. çalışırsa bir o kada güzel olur.
Evet, Fatih sayesinde pan servo sorunu problemsiz çözülmüş olacak.
abi bizim gibi eski adamlar PCM alıcı kullanır bilirsin :) bende bununla CP4 ü halledeceğim hayırlısı ile
Arkadaşlar merhaba,
Yeni yaptığım test sonuçlarını sizlere aktarmak istiyorum. Ürünü analog ve dijital servolar ile denedim ve sonuçlar aşağıdaki gibidir. Açı değerlerini göz kararı yazıyorum.
Analog servolar;
Hitec HS55 --> 180°
Hitec HS65 --> 160°
Arttech servo --> 180°
E-Sky mikro --> 180°
Dijital Servolar;
Futaba S3156 --> 170°
Futaba S9650 --> 160° (helikopter rudder servosu)
Görüldüğü gibi her türlü servoda sonuç veriyor. ama dikkatimi çeken bir olay var dijital servolarda servo kolu zorlanmıyor sanki içerde sinyali, işlemcisi belli bir noktadan sonra almıyor gibi. Ama normal sınır değerlerine göre dikkate değer oranda artış var. Gözlemlediğim diğer önemli bir konu ise ürün benim helikopterimde çalışmadı. nedenini araştırdığımda farkettim ki helikopterdeki ESC'nin BEC gerilimi 6V. dolayısıyla 6V'luk BEC'lerde çalışmıyor. 5V BEC'li bir ESC'yi bağladığımda servolar sorunsuz çalıştı ama 6V'tan ötürü devre zarar görmedi bunu da belirtmek isterim.
Gürman Abi test sonuçları senin soruna da bir nevi cevap veriyor :)
Bu güzel çalışmandan ötürü seni tebrik ederim.Umarım ileride böyle faydalı ve pratik başka devrelerde imal edersin.Bilgi almak için soruyorum,hazır satılan ile senin aletinin arasında kullanım ve fayda olarak fark varmı
:ahhahyt: :ahhahyt: :ahhahyt: :ahhahyt: :ahhahyt:
;oleeea: ;oleeea: ;oleeea: ;oleeea: ;oleeea: ;oleeea: ;oleeea:
Güzel fikir olmuş abi,bu servo modifiye işinde pot ayarlamak adamın canını cıkarıyor.2 servo yedim bu yüzden.. :) İki tanede bana ayır abi..!!
Arkadaşlar güzel yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim :)
Bugün elime geçti servostretcherim,gerçekten marifetli bir alet olmuş.Servo olarak,3 dolarlık htx900 kullandım.. Standart ayarlarında 180 derece açı yapıyor,kumandadan epa ayarını arttırdıkmı 180dereceyi sorunsuz geçiyor.. :)
http://www.vimeo.com/19752903
19752903
Merhaba
Bu cihazı ne kadara ve nasıl alabiliriz? Pan tilk sorunu çözülmüş görünüyor.
Selamlar
Fırat Bey
Özel mesajınıza yazdığım gibi konu sahibine özelden ulaşabilirsiniz.
Merhaba
Bu cihazı ne kadara ve nasıl alabiliriz? Pan tilk sorunu çözülmüş görünüyor.
Selamlar
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.