PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : taksitle rc satışı

M_tech
21-11-2005, 22:45
tr de satış yapan firmaların taksit seçenekleri arasında en fazla peşin fiyatına 3 taksit var... faizler düşmüşken heryerde peşin fiyatına 18 aya kadar taksit imkanı varen rc firmaları neden taksit sayısını artırmamaktalar? artan taksiitlere de neden fark binmekte anlamıyorum.. bugün peşin fiyata 12 taksit yapılsa- bir hpi yada ntc3 plus alabilirim. 550 dolar fiyatlı ntc3 plus yada 475 euroluk rs43 için konusuyorum tabi..

kaan35
21-11-2005, 23:11
yaw ben peşin fiyatına değil vade farklı satısada razıyım :)

M_tech
21-11-2005, 23:17
zaten satılıyor öyle - öyle olduktan sonra tr den almanın avantajı ne zaten

kaan35
21-11-2005, 23:28
heryerde satılmıyor taksitle en azından izmirde

M_tech
22-11-2005, 01:11
ankarada satılıyor- kredi kartı gecen heryerde taksit yapılabilir.vade farkı koyduktan sonra- önemli olan vade farkı koymadan yapmak.izmir ankara istanbul farketmez- tr de bu işi yapan 10 tane mağaza- kişi varsa hemen hemen hepside güvenilir zaten.

emin_emin
22-11-2005, 09:14
M-tech çok doğru söylüyorsun. Bugün 12 ay vade "0" faizle otomobil satıyor adamlar. Neden aynı veya benzer imkanlarla RC satılmasın ki. Ya da bir nedeni varsa satış firmaları açıklarsa bilgi sahibi oluruz.

cemabay
22-11-2005, 11:08
İlk RC alırken peşin fiyatına taksit olayı için bir çok yeri araştırmıştım. En son peşin fiyatına 4 ay bulabilmiştim. Neden daha fazla peşin fiyatına taksit yok diyede yadırgamıştım. Aslında daha fazla peşin fiyatına taksit olsa bende bir tane daha alırdım...

M_tech
22-11-2005, 11:13
nerde reputlar nerdeeee:D

yusufcetin
22-11-2005, 23:23
Çünkü maliyetleri çok farklı uyguluyor bankalar firmalara. Çünkü bankanın pos makinesi vs. maliyetleri çok yüksek. Marj ve sürümde çok olmayınca banka uygun vade ve faiz oranları ile ancak bu kadar veriyor firmaya.

Misal bir hobishop'un pos makinesi üzerinden yıllık 100.000$ cirosu var. Ona diyorki sana yarın hesabına geçecek şekilde %2 kesip veririm çektiğin parayı.

Misal farklı bir firma atıyorum teknosa. Yıllık 1.000.000$ cirosu var pos makinesinin. Ona Peşin fiyatına taksit imkanı veriyor ama parasını 1 ay sonra hesabına geçiyor banka firmanın. Fakat firmanın cirosu yüksek olduğu için sistemi işliyor 1 ay sonra alması onu etkilemiyor.

Durum tamamen bundan ibaret.

serkanyildiz
22-11-2005, 23:32
selam arkadaşlar bana bu dükkanların web adreslerini gönderirmisiniz

mam
22-11-2005, 23:41
Anlayacağınız Sevgili Firmalarımız % 50 Kar Edelim Diyor % 20 kar Ile Satmanın Manası Yok 1 kişi Gelsin 2 Buçuk Kişiden Ettiğimiz Karı Elde Edelim Yeter Diyor. Sanıyorum .

yusufcetin
22-11-2005, 23:44
Anlayacağınız Sevgili Firmalarımız % 50 Kar Edelim Diyor % 20 kar Ile Satmanın Manası Yok 1 kişi Gelsin 2 Buçuk Kişiden Ettiğimiz Karı Elde Edelim Yeter Diyor. Sanıyorum .

Yanlış ve ağır bir itham bu.

erhanzeynel
23-11-2005, 00:57
Arkadaşlar :fısfıs: Rc hobisi özellikle tr de o kadar da yaygın değil malesef ve rc dükkanları da birer ticari işletme, bu hobi o kadar da yaygın olmadığı için malesef "sürümden kazanma" gibi bir şansları da yok ki zaten bazı rc dükkanları bildiğim kadarıyla dışardan ve ya diğer büyük hobby dükkanlarından perakende olarak ürün alıp üzerine kâr payı koyarak tr de satıyor ki bunlar da ufak rc dükkanları.

----tireler arasındaki bilgilerin yanlış olduğu öğrenilmiştir :eyaaaaa: ---------------
Yalnız bundan aylar önce okuduğum bir sayfada kredi kartları ile yapılan taksitli alışverişlerde "vade farkı" ya da benzer adlar altında ek ücret alımının yasal olmadığı, siz kaç taksitle alırsanız alın, taksitlendirmeyi yapanın banka olduğu, Kredi kartından geçilen toplam yekun'un ertesi hesap kesiminde alıcının hesabına nakit olarak geçtiği yazıyordu.
----------------------------------------------------------------------

RC06
23-11-2005, 17:22
Bir çok kredi kartı firması peşin fiyatına 3 taksit sizlere satış yapabilmemiz için bizden %5'in üstünde komisyon alıyor .

Atıyorum Vakkorama Axess'in taksit sayısından memnun değil . Adamlara "bak kardeşim böyle böyle şu kredi kartı firması 6 taksit yapıyor benden de komisyon almıyor, sende yapmazsan geçicez onlara" deme lüksüne sahip . Bizler o kadarda büyük firmalar değiliz kredi kartı firmalarına laf geçirebilecek kadar . Kendimizden fedakarlık edip elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz . Eskiden 3 taksitte yoktu, yarın bir gün 5 taksit neden olmasın :)

Warnie
23-11-2005, 18:19
peki arkadaslar istanbuldaki rc arac satan merkez shoplar nerelerde var ???

erhanzeynel
24-11-2005, 03:56
Bir çok kredi kartı firması peşin fiyatına 3 taksit sizlere satış yapabilmemiz için bizden %5'in üstünde komisyon alıyor .

Atıyorum Vakkorama Axess'in taksit sayısından memnun değil . Adamlara "bak kardeşim böyle böyle şu kredi kartı firması 6 taksit yapıyor benden de komisyon almıyor, sende yapmazsan geçicez onlara" deme lüksüne sahip . Bizler o kadarda büyük firmalar değiliz kredi kartı firmalarına laf geçirebilecek kadar . Kendimizden fedakarlık edip elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz . Eskiden 3 taksitte yoktu, yarın bir gün 5 taksit neden olmasın :)

Özellikle yanlış bilgilerle dolu yazım yüzünden özür dilerim, bizleri aydınlattığınız için teşekkür ederim.

Edy
30-11-2005, 20:39
yada arkadaslar acık adres olarak ıstanbuldakılerı yazabılırmısınz zahmet olmassa bn yenı araba almak ıstıorm ve ılk arabam olucak hıc bılgım yok sayılır nerdeese yardım edersenız sewınırım

Edy
30-11-2005, 20:43
GS VISION BMW M3 RTR

Futaba firmasinin birçok ayar opsiyonu olan direksiyonlu kumandasi
2 adet Futaba S3003 servo
Yüksek performansli ve kolay ayarlanabilen 12’lik motor
Pull-start çalistirma sistemi
Metal, ayarlanabilir yagli amörtisörler
4x4 çekis sistemi

arkadaslar bu arac hakknda bana ne solıyebılrısınız?????

beyazid
30-11-2005, 20:51
Selam. Tek sebep yeterli rekabet yok.Ankara istanbul ve izmire 10 ar rc magzasi acilirsa bakin nasil fiyatlar ve imkanlar cazip olur.Saygilar...

RC06
30-11-2005, 23:42
Yanlış düşünüyorsunuz . Güncel bir örnek veriyim . Sony PSP'nin USA satış fiyatı 240 dolar civarları . Burda 400 doların üstünde . Bütün sektörlerde fiyatlar böyle, RC sektörüne özel bir durum değil bu fiyatlar .

malikd
01-12-2005, 00:02
Selam. Tek sebep yeterli rekabet yok.Ankara istanbul ve izmire 10 ar rc magzasi acilirsa bakin nasil fiyatlar ve imkanlar cazip olur.Saygilar...
arkadaşlar yanlışsam kusura bakmayın ama bu kadar rc dükkanının açılması fiyatı belli bir yere kadar çeker, ki bu düşüşün şu andaki fiyatların çok altında olacağını da zannetmiyorum. öncelikle dışardan gelen her ürüne vergi mutlaka uygulanıyor, üstüne nakliye ücreti, onun üstüne de kar payı fiyat iki katına çıkıyor. buna en güzel örnek aslında otomotiv sektörü... dışarda 40 bin ytl olan araba türkiyede 100 bin ytlnin üstünde... dükkan sayısının artması, dükkanların kar payını azaltarak fiyatları düşürmelerine yol açar ve sadece büyük dükkanlar düşük kar payıyla çalışabileceği için diğerleri kapanır ve tekrar başa döneriz. ben böyle düşünüyorum, sonuçta ekonomist değilim :)

M_tech
01-12-2005, 02:03
birde olaya şu yönden bakalım...
diyorlarki tower toptan mal alıyor ondan ucuza geliyor.. peki diğer firmalar? online mal satan hobi shopların (yurtdışı için konusuyorum) amerikadakiler için 3 aşşa 5 yukarı aynı.. avrupada örneğin rccarinternational hollanda yerleşimli bu firmada da misal hpi evo 3 lere bakın bir.. tr dekinden çok daha ucuz. şimdi gelelim olaya hadi tower 500 tane evo 3 aldı.. ne kadar indirimli alacak bir kere? arac 400 dolarda 200 dolara mı alıyor? 300 dolara sattığı aractan 10 dolar kar edecekte deil minumum 50-60 dolar etse( sürümden kazandğını farz ediyoruz) bu adamlar kargoya para vermiyormu onlarda veriyor alırken- devlete vergi vermiyormu onu da veriyor, gelir vergisi cart curt bilmem ne vermiyormu onuda veriyor. 50 dolar eksik verir o başka. sonucta tr deki firmalarda fabrikadan çekecek malı,gidip towerdan alıp satmaya kalkarsa zaten olmaz. zaten distrubütör mantığı o dur. sen hpi in tr distrübütorluğunu aldığına göre sana tutup 300 dolardan vermez adam malı- senede 50 araba sat şu fiyattan verim- kargoyuda konteynırla yollarım ucuz olur der.. distrubutorde ona göre makul bir kar marjı belirler satar..makul olmayan rakam olursa da ,ahmet riske girer towerdan alır,mehmet amcasına rica eder amerikadan getirtir,ismail de tanıdığına hediye yaptırır bayramda yollatır.bu kadar basit.

cem
01-12-2005, 11:11
Bakın bu işin satısını yapan adamın amacı para kazanmak.Ayda 100 kit satan adamla 10 kit satan adamın aynı fıyata satmaları anlamsız olur cunkı sabit masraflar var ve 100 kit satan bu masraflarını 100 kit'e yuklerken,10 tane satan 10 tane kite yuklemek durumunda.10 tane magaza konusuna gelınce bır sey degısmez,ayrıca bence o kadar fazla potansıyel yok,almak ısteyen ınsan sayısı cok az degildir ancak ıs gerceklere gelınce durum degısıyor.Bu ucuz bır hobby degıl,iş sadece kit almakla bitmiyor,yedek parca,benzın/pil,lastik,vs...,kısacası sureklı olarak az yada cok para harcanıyor.

RC06
01-12-2005, 23:49
Sony PSP örneğini veriyorum :)

Laptop fiyatları veya araba fiyatları . Daha milyon tane şey sayabilirim çünkü ithalat sektörü böyle . Devletin vergileri yapılan masraflar aşağı yukarı her firma için aynı . Bakın PSP 575 YTL Türkiye'de . USA fiyatı 240 dolar ( 326 YTL ) . Araba fiyatları iki katı var diye biliyorum . Laptop gene öyle . Artık lütfen RC iş ile uğraşanlar fahiş kar yapıyolar mantığından çıkın . Yapanlar vardır bunu bilemem ama genelleme yapmayalım lütfen .

facia
24-04-2006, 20:53
ok uçuk karlar yapılıyormu yapılmıyormu bilmiyorum ama firmalarin stoklayarak çalıştıklarından taşıdıkları riski minumuma indirmesi için fiyatları yüksek tutması biraz zorunluluk gibi ... Ama RC almak isteyipde 10 kişi bir araya gelip 1 ay sonraada elinize geçmesine razı olursanz eminim fiyatlar çok daha aşşalara çekilir

Sezer85
27-04-2006, 01:25
ülkemizde bu Gümrük politikasi oldukca milletimiz daha cok böyle yüksek fiyat öder!

Mesela ben gecen hafta 8 tane Dragonfly Helicopter direk Chinden Import yapan bir firmadan siparis verdim(, bu gün isyerime Paketi getirdiler, ne bes kurus gümrük ödedim, nede basim aridi! Aldigim firma Almanya, ben Avusturyada oturuyorum, yani neresi ucuzsa oraya yönelebiliyoruz!

unal38
16-12-2006, 20:04
ülkemizde bu Gümrük politikasi oldukca milletimiz daha cok böyle yüksek fiyat öder!

Mesela ben gecen hafta 8 tane Dragonfly Helicopter direk Chinden Import yapan bir firmadan siparis verdim(, bu gün isyerime Paketi getirdiler, ne bes kurus gümrük ödedim, nede basim aridi! Aldigim firma Almanya, ben Avusturyada oturuyorum, yani neresi ucuzsa oraya yönelebiliyoruz!

kardeş bu firma nedir..
adı sanı adresi nedir..
bide türkiye içinde geçerlimi bu?

Scorpion_King
16-12-2006, 22:03
tabiiki hayır:)

FaCeLeeS
17-12-2006, 00:37
Aslında bazı yerler peşin fiyatına 9 taksit yapıyor ama mağzadan yapılan alışverişlerde internet ortamında bu pek mümkün değil

emrenergiz
19-12-2006, 16:49
40 tane de rc dukkanı acılsa fiyatlar dusmez, oncelikle distributorden baskasi mali ulkeye getiremez, butun dukkanlara distributor verir. bayiler zaten o kadar buyuk karlarla calismıyorlar. distibutorun kullanıcılara sattığı fiyat ta bayilerin kullanıcı fiyatlarına yakın olmak zorunda zaten.
oncelikle zihniyet değismeliderim. burdan da kimseye bir laf soylediğim yok bunlar kendi fikirlerim.

OkiDoki
20-12-2006, 22:04
Arkadaşlar bende uzun süredir bu hobiyle uğraşıyorum ve öğrendiğim bazı konuları aktarayım,
Tr deki distribütörler ürün getirdikleri zaman diğer ülkelerdeki gibi yüzlerce adetlerde getiremiyorlar (finansal sorunlar) dolayısıyle nakliye ve TSE gibi masraflar birim başına çok ciddi maliyetler getiriyor. Mesala bir markanın hemen her farklı ürünü için TSE ye bi tane numune veriyorlar ve geri alamıyorlar !!!!??:hııııııı: doğal olarak bu masrafları ürünlere pay etmek zorunluluğu var. %18 KDV yi de mutlaka fiyata ekliyorlar- Fatura alsanızda alamsanızda-Tabi bütün bunlar ürünleri karsız verdiklerini söyleyemeyiz ama sürümün azlığınıda düşününce maalesef olan hepimize oluyor. Sonsuz bir döngüye giriyoruz. Bizler TR den çok model alabilsek belki bu problem çözülebilirdi ama shoplar ucuza ürün satmadıkları sürece bu mümkün değil yani:kütküt:

traxxas
21-12-2006, 00:57
ya arkadaslar yazmıssınız yazmıssınız ama
40 bın euroluk mercedes arabaya burada 80 bın euro verırken gayet rahat verıyoruz
1 mılyarlık yenı bır telefon cıkınca hemen alıyoruz 2 sene sonra 200 mılyona satıyoruz
yada aklınıza gelıcek her turlu urun ıcın kdv oduyoruz
bunlar kımsenın dıkkatını cekmıyor kımse bunlardan bahsetmıyor bu forumda gelıp yok adamlar 100 doalr kazanc yapıyor yok 300 dolalrık malı 500 dolara satıyor arkadaslar turkıyede cok daha buyuk vergunlar donerken bu tarz kucuk hobı urunlerınınde pahalı satılması normal degılmı
su anda turkıyede benzın 2.75 ytl neden bundan bahsetmıyoruz ??

cem
21-12-2006, 01:19
+100000

RoCCo
21-12-2006, 18:31
ya arkadaslar yazmıssınız yazmıssınız ama
40 bın euroluk mercedes arabaya burada 80 bın euro verırken gayet rahat verıyoruz
1 mılyarlık yenı bır telefon cıkınca hemen alıyoruz 2 sene sonra 200 mılyona satıyoruz
yada aklınıza gelıcek her turlu urun ıcın kdv oduyoruz
bunlar kımsenın dıkkatını cekmıyor kımse bunlardan bahsetmıyor bu forumda gelıp yok adamlar 100 doalr kazanc yapıyor yok 300 dolalrık malı 500 dolara satıyor arkadaslar turkıyede cok daha buyuk vergunlar donerken bu tarz kucuk hobı urunlerınınde pahalı satılması normal degılmı
su anda turkıyede benzın 2.75 ytl neden bundan bahsetmıyoruz ??

sonunda bu konuya bu kadar mantıklı yaklaşan biri çıktı ;oleeea: ;oleeea: ;oleeea: . Diyecek laf yok...

sinant
14-10-2007, 21:18
evet ülkemizde fiyatlar cok yuksek ve taksit konusunda satıcı firmalar da pek istekli deyiller yinede biraz arastırırsanız internette servo kumanda gibi parcaları 12 aya kadar taksitle satan bir firma var yalnız hobby market deyil alısveriş sitesi hobby sekmesi altında bayaa bi urun sunuyor adres vermek yasak oldugu için yazmıyorum

RC1
16-11-2007, 00:06
tr de satış yapan firmaların taksit seçenekleri arasında en fazla peşin fiyatına 3 taksit var... faizler düşmüşken heryerde peşin fiyatına 18 aya kadar taksit imkanı varen rc firmaları neden taksit sayısını artırmamaktalar? artan taksiitlere de neden fark binmekte anlamıyorum.. bugün peşin fiyata 12 taksit yapılsa- bir hpi yada ntc3 plus alabilirim. 550 dolar fiyatlı ntc3 plus yada 475 euroluk rs43 için konusuyorum tabi..

Sevgili M-Tech
taksitli satış stratejisini ve taksıt sayısını belirleyen ana etken o malın arzı ve talebi,

şekil 1: talep az, arz fazla faizler düşük = taksıt sayısı artar malın satılması için deyim yerınde ise hersey denenır.

şekil 2: talep fazla, arz az faizler düşük = patron malı elınde bulundurandır.
eğer hasbelkader bı bankayla iyi bir anlasma yapmadığı sürece standart 2 ,3 taksıt ten baska care yok ,
çünki dediğim gibi taksıtın artışını belırleyen arz, talep o maldan ayda kaç tane satıyorsun dicek sana banka
vs vs bu konu cok uzun kısaca böyle ama