Orijinalini görmek için tıklayınız : Pervane sorunu
Uçağın motorunun rodajını yapayım demiştim . Buji ısıtıcısını takıp , benzini doldurduktan sonra çalıştırmak için startırı spinner'a bastırıp döndürüyorum . Fakat pervane yerinden çıkıyordu . Ne yapmak lazım bunun çıkmasını önlemek için . Bir sakatlık çıkartacağız bu gidişle?
!Amorfy.BaRoS+
29-11-2005, 20:58
-Somun Gevşemiş olabilir.
-Somundan önce takılan somunların yönleri farklıdır.
-Spinnerla shafta arasında ince zımparaya benzer kagıtlar oluyor onları bir daha kontrol et sorun kalmaması lazım dogru yaparsan.Somuna sakın thrad lock sürme Birde :)
somunda gevşeme yok . çünkü her defasında tekrar sıkıyordum . bu arada kağıtları anlayamadım bende kağıt falan yok?? . Somun'dan önceki vidaları da kontrol ediyorum yönde bir sorun var . Thread lock sürmüştüm . Ne gibi bir zararı var??
!Amorfy.BaRoS+
29-11-2005, 22:30
Thread lock sürme Çünkü uçuşa göre farklı pervaneler deniyebilirsin kırılabilir boşuna açmak için ugraşma diye.Benim başıma Hiç gelmedi pervanenin açılması diye birşey.
KAgıt dediğim zımpara gibi ince bazı motorlarda olmuyor gerçi...
Msnden devam ederiz.
tamam . uçak yanımda degil şu anda . Perşembe günü Bursa'ya gidince tekrar inceleyeceğim . Bu orada rodaj için ne yapmak gerekiyor ? Kitapçıkta 1 depo kısık ayarda yerde çalıştırın sonra uçururken tamamlayın diyor . Ben hiç uçak uçurmayan biri olarak havada nasıl rodaj tamamlayabilirim ki :) ? Motor O.S. .46 AX
!Amorfy.BaRoS+
29-11-2005, 22:49
Klasik kitapçıgı en iyi şeyi söyler diyerek başliyim ve Ben kendim uçakta
1 Depo Rölanti 2. depoda yarım gaz çık in sonra 3. ve 4. Depoda Tamamen Full gazda kalıcak şekilde yapabildiğim en zengin karışım ve yavaş yavaş kısarak 5. ve 6. depoları bitiririm.
Eğer kitapçıkta tamamen öyle diyorsa bunu uygula derim :) Unutma Motor Sıcaklıgını..
Ve uçagı sabitlemeyide...
Kitapta 1 Depo kısık ayarda Yerde Çalıştırın mı Diyor ?
tuhaf ...Ayrıca Hiç Uçak Uçurmayan Biri muhtemelen Rodajı Havada yapmak isterse Agaç Atelyesinde Bitirir ... Motoru Fazla Kısık Fakir Çalıştırma .
iyi Uçuşlar.
Merhaba,
Somunda gevşeme yoksa pervaneyi ters takmış olabilirsin (bazı pervanelerde pervanenin dönen mile giren delikli kısmının bir yüzünde tırtıklar vardır. Bu yönü motor tarafına gelmelidir.) Spinerr taban kısmı iyi oturmuyordur.Vidayı sımana rağmen kayıyordur.
rodaj ve motor bilgileri için :
www.turkuazyakit.com /bilgiler bölümünden uçak bölümüne girip bilgi alabilirsin.
Rodaj yaparken yakıt ayarını zengin tutmanda fayda var.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.