Orijinalini görmek için tıklayınız : lastik dönmuyor! lütfen yardım!
aerdogan
29-03-2011, 11:01
arkadaşlar meraba.bende hpi bullet st var.sol ön tekerde bi sıkıntı var.tekeri tutan somunu sonuna kadar sıktıgım zaman teker dönmuyor.biraz gevsetince rahatlıyor.ama diğer tekerleri ne kadar sıkarsam sıkıyım onlarda bi sorun yok.mesela araba rolantıde çalısırken arabayı havaya kaldırdıgımda diğer üç teker yavaş yavaş dönerken o dönmuyor.saft ve rulmanın çalıştıgına eminim!sorun ne olabilir!
hexi tutan pimin yamulmuş olabilir. buda hexin sürtünmesine hatta oraya sonuna kadar dayanmasına neden olmuş olabilir. pimini kontrol et yamukmu değilmi diye. pime erişmek için hexi çıkarmalısın ama dikkat et pimi düşürüp kaybetme. bu arada çok fazla sıkmana gerek yok. gevşekte bırakma ama normal güçle durduğu yerde bırak
aerdogan
29-03-2011, 17:42
hexi tutan pimin yamulmuş olabilir. buda hexin sürtünmesine hatta oraya sonuna kadar dayanmasına neden olmuş olabilir. pimini kontrol et yamukmu değilmi diye. pime erişmek için hexi çıkarmalısın ama dikkat et pimi düşürüp kaybetme. bu arada çok fazla sıkmana gerek yok. gevşekte bırakma ama normal güçle durduğu yerde bırak
hex dediğin şey su altıgen seklindeki lastigın içine giren parça mı?eger onu dıyosan evet o baya bi asınmış.yok onu demiyosan başka bi sıkıntıyıda buldum demek :D pime baktım pim düz onda bişey yok!bide pimin altında metal yuvarlak bi parça var oda sürtünmüş baya aşınmış.şimdi bu sorunu nasıl çözebilirim ?
aslında en güzeli metal hex edinmektir. tabi hexlerin plastikse.
sanırım standart hexler plastik ve nette biraz araştırmadan sonra pimin altındaki metal kısmıda gördüm o yamulmuşsa, yamulan parça ile hobbyshopa git ve yedeğini al. kendin değiştir. ama önceki mesajdada yazdığım gibi nut ları çok sıkmana gerek yok
aerdogan
30-03-2011, 21:13
aslında en güzeli metal hex edinmektir. tabi hexlerin plastikse.
sanırım standart hexler plastik ve nette biraz araştırmadan sonra pimin altındaki metal kısmıda gördüm o yamulmuşsa, yamulan parça ile hobbyshopa git ve yedeğini al. kendin değiştir. ama önceki mesajdada yazdığım gibi nut ları çok sıkmana gerek yok
diyelim ki hiç bişeyi degiştirmedim ve nutları çok sıktım ne zararı olur.?dediğin gibi metal yapayım hexleri.ama hex şu altıgen parça demi emin olmak istiyorum:)):D
zararı ya pimini yamultursun yada o metal parçayı yamultursun sende olduğu gibi
hex evet 6gen parça
aerdogan
31-03-2011, 17:11
zararı ya pimini yamultursun yada o metal parçayı yamultursun sende olduğu gibi
hex evet 6gen parça
alet çantama baktım o hexlerden varmıs.plasık orjınalınden tabi.onu degıstırdım ama degıstırdıgım parçada da aynı sıkıntı var biraz kullandım aynı sekılde asındı.sıkıntı sankı hexde degıl.altındaki metal parçada olabilirmi?rulman bana normal gözukuyo ama rulman bozulmus olabilir mi ?işin içinden cıkamadım!
e zaten hexin arkasındaki metal parça yamulmamışmıydı senin aracında?
parçayı değiştirmeden veya tamir etmeden kullanman yanlış
aerdogan
31-03-2011, 21:26
e zaten hexin arkasındaki metal parça yamulmamışmıydı senin aracında?
parçayı değiştirmeden veya tamir etmeden kullanman yanlış
o aşınmıştı.ama onun asınması neden kaynaklandıgını bulamadım iste.çünkü yenisini alsam oda asınacak belli yani.resmini yükleyim mi istersen bi bak!
Jarjaryan
31-03-2011, 21:35
vidayi çok sıkarsan hexler rulmana dayanır. bundan dolayı rulman çalişmaz lastik dönmez zamanla rulmanda bozulur. bundan dolayı dediğin her yer aşınır. vidaları iman gücü ile sıkmana gerek yok. sık kalsın zaten çıkmazlar.
aerdogan
31-03-2011, 21:43
yükledim.
iki tane hex olan resimde soldaki sıfır olan sagdakı aşınan.sorun ne olabilir bi fikri olan var mı!
aerdogan
31-03-2011, 21:45
vidayi çok sıkarsan hexler rulmana dayanır. bundan dolayı rulman çalişmaz lastik dönmez zamanla rulmanda bozulur. bundan dolayı dediğin her yer aşınır. vidaları iman gücü ile sıkmana gerek yok. sık kalsın zaten çıkmazlar.
ama zaten cok sıkamıyorum ki.digerleri baya sıkılı bunu neredeyse elimle açcam o kadar gevsek!
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.