alicancalis
01-04-2011, 09:34
Arkadaşlar bu ayın 15'inde Amerika'da yapılacak olan Aiaa/Dbf için Tobb Üniversitesine pilotluk yapıyorum ve aynı zamanda uçaklarını tekrar yapıyoruz. Uçağın tasarımı konusunda tek kriter, uçağın herşeyi ile kabin bagajına girebiliyor olması. Dolayısı çocukların Thk'dan Tamer hoca ile ürettikleri 1.5 metre kanat açıklığına sahip uçak birçok parça halinde imal edildi, ve ciddi bir montaja gereksinimi var. Şimdi burada sizlere sorum şu.
Uçağın ana kanat ile yatay stabilizator arası karbon boru. Ve bu borular hem sağlamlık, hede boyutları yüzünden 3 parça ve dolayısı ile 3 adet sabitleme vidasına ihtiyaç duyuyor.( akşam resim ekleyebilrim) Benim amacımda burayı adeta bir şemsiye veya olta gibi teleskopik çekince açılan ve bir hamlede kitlenen bir şekilde tekrar imal etmek. Buradaki sıkıntı ise bu mekanizmayı karbon borulara nasıl entegre edebiliriz?
1. karbonu bırakıp bir şemsiyeden üretilebilir,
2. bir olta alınıp, modifiye edilip şemsiye gibi açınca kilitlenme mekanizması takılabilir.
3. sizlerin bildiği bir yerden şemsiye mekanizması alınıp, bendeki karbon borulara monte edilebilir.
4.ve sizin fikirleriniz:))
Fikir ve önerilerinizi ivedilikle bekliyorum,
Saygılarımla.
Uçağın ana kanat ile yatay stabilizator arası karbon boru. Ve bu borular hem sağlamlık, hede boyutları yüzünden 3 parça ve dolayısı ile 3 adet sabitleme vidasına ihtiyaç duyuyor.( akşam resim ekleyebilrim) Benim amacımda burayı adeta bir şemsiye veya olta gibi teleskopik çekince açılan ve bir hamlede kitlenen bir şekilde tekrar imal etmek. Buradaki sıkıntı ise bu mekanizmayı karbon borulara nasıl entegre edebiliriz?
1. karbonu bırakıp bir şemsiyeden üretilebilir,
2. bir olta alınıp, modifiye edilip şemsiye gibi açınca kilitlenme mekanizması takılabilir.
3. sizlerin bildiği bir yerden şemsiye mekanizması alınıp, bendeki karbon borulara monte edilebilir.
4.ve sizin fikirleriniz:))
Fikir ve önerilerinizi ivedilikle bekliyorum,
Saygılarımla.