PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çelik tel neyle kesilir

basari
03-12-2005, 23:50
Evet mavi mantara tekerlek takmak istiyom elimde ince fakat uzun çelik tel var ve bu teli kesmek istiyom. Çelik teli kesmek için ne kullanmalıyım :)

emin_emin
04-12-2005, 10:15
merhaba; çelik telin çapı kaç mm. kesilen yerin düz olması gerekiyorsa ve tel çapı 6-7mm veya daha fazla ise tornada istilen boyda kesilip ucu düzeltilebilir. daha ince ise torna tezgahında işlenmesi biraz zor olabilir. tel makası ile kesilip zımpara taşında uç kısımları düzeltilebilir.
İşlerimin yoğunluğundan dolayı planlar konusunda yardımcı olamadım ama tel çapını yazarsanız bu konuda yardımcı olmak isterim.
İyi günler

!Amorfy.BaRoS+
04-12-2005, 12:32
torna yerine dremel filanda olabilir.

erhanzeynel
05-12-2005, 01:01
hocam ark. ların yukarda saydıkları aletlere ulaşma şansın yoksa,
tek çapı kalınsa nakburdan alabileceğin bir çelik tersteresiyle, inceyse bir makasla bile zor da olsa kesebilirsin, testereyi öneririm.

Ama arkadaşların saydığı cihazlara ulaşabilme şansın varsa onlar daha iyi olur.

sarvenn
12-06-2009, 18:12
ben şahsen kıl testeresiyle kesiyorum. Telin sertliğine ve kalınlığına göre bazen tek bir tel(kıl) yetmemekte ve aşınmakta.İniş takımlarında kullanılan sert ve kalın(4mm civarı) telleri 2 kıl ile kesmekteyim. Kıl testeri kullanırken balmumu yada parafin kullanın bir yandan da kesim işlemi esnasında hafif hafif üfleyin. Bu telin ısınmasını önler ve daha rahat kaymasını sağlar.

atambay
12-06-2009, 18:33
Pensenin kesici tarafıyla yüklenin biraz ezince penseyi gevşetmeden teli bükmeye çalışır gibi eğin kendi kırılır.

RealPower
12-06-2009, 18:51
Yan Keski ile yada karga burun veya pensenin kesici yerinde 8 mm e kadar çelik tel kesip kullanıyorum

atambay
12-06-2009, 19:04
Benim rekorum 3mm. :)

RealPower
12-06-2009, 20:02
İzeltaş farkı :) ucu biraz abuk sabuk oluyor ama eeyle düzeltince sorun kalmıyor...

experience
12-06-2009, 23:52
Valla bravo 8 mm çelik teli pense ile kesebilmek büyük başarı .İnsanın inansı gelmiyor.

Sümer Yamaner
13-06-2009, 11:51
Ben artık sadece Dremel kullanıyorum. Peynir gibi kesiyor. :) Ancak ne kullanırsanız kullanın, mutlaka koruyucu gözlük takın. Dremel ile keserken kıvılcımlar gözünüze gelebilir. Başka bir aletle keserken parça fırlayabilir. Herşey bir anda olup biter! Aman haa!!!
Bu arada Dremel'den çıkan kıvılcımların kaplama filmini deldiğini de hatırlatayım...

e_g_loco
16-09-2009, 21:01
Yan Keski ile yada karga burun veya pensenin kesici yerinde 8 mm e kadar çelik tel kesip kullanıyorum

Yan keski, karga burun veya penseyle 8mmlik çelik teli kesme yönteminizi anlatır mısınız? Yana kıvırarak mı oluyor, özel bir tekniği mi var? 8mm normal teknikler için çok çok fazla :) yada 0.8mm'den mi bahsedildi acaba?

RedBaronTK
16-09-2009, 21:53
hayır bildiğimiz 8 mm uğraşınca oluyor beyler zor ama imkansız değil kaliteli bir aletle :)

RedBaronTK
16-09-2009, 21:54
Ben artık sadece Dremel kullanıyorum. Peynir gibi kesiyor. :) Ancak ne kullanırsanız kullanın, mutlaka koruyucu gözlük takın. Dremel ile keserken kıvılcımlar gözünüze gelebilir. Başka bir aletle keserken parça fırlayabilir. Herşey bir anda olup biter! Aman haa!!!
Bu arada Dremel'den çıkan kıvılcımların kaplama filmini deldiğini de hatırlatayım...

En sağlıklı ve en doğru yöntem bu bencede...

ince999
16-09-2009, 22:05
Çelik Tel denirken herhalde sert hatta aşırı sert telden bahsediyoruz degilmi.Yukarıda bahsedilenlere ilave olarak teli kesilecek noktada keskiyi dayayıp üstüne çekiçle vurup kesebiliriz tabi bundan başka olarak kesilme noktasını ıısıtıp sogumaya bırakarak yumuşatır ve kolayca kesebiliriz.Mengenemiz varsa tam kesilme noktasında kıstırıp açıkta kalan tarafını büker ve çekiçleriz tam 90 açı olunca mengeneden çıkarır 90 derecelik kıvrım mengenenin içinde kalacak şekilde mengenede yine sıkarız tel düz olur bu kıvırma düzeltme işini bir kaç kere yapınca teli kolayca keseriz.Üçgen egenin keskin kenarı ile teli egeleriz yiv oluşunca kıvırıp kırarız
ne bileyim işte elinizde ne varsa onunla bir şeyler yapar kesersiniz

aozgen
16-09-2009, 22:05
Yahu küçük eğenizle birkaç noktadan zayıflatın sonra penseyle tutup oradan kırın.

salihonur
20-09-2009, 04:20
ben çeliği kızarana kadar ısıtıp bir anda soğuk suya sokarak direncini zayıflatıyorum. Sonrası kreker gibi; yan keski ile rahatça kesiyorum. Ama her çelik telde uygulanabilir mi onu bilmiyorum.
Bu yöntemi de daha önce havyam bozulduğunda yıldız tornavidayı havya olarak kullandıktan sonra ucunun çabucak bozulduğunda keşfettim. Çeliğin sertliği su ile ayarlanıyor, bilginize...

güre
22-09-2009, 07:36
Evet mavi mantara tekerlek takmak istiyom elimde ince fakat uzun çelik tel var ve bu teli kesmek istiyom. Çelik teli kesmek için ne kullanmalıyım :)

arkadaşlar,nasrettin hocanın dediği gibi,ya sayı saymasını bilmiyorsunuz,yada dayak yemediniz.

mavi mantar,elektrikli köpük,ufak bir model.8 mm çelik tel-hemen hemen 60 lık patlarlı modele olur-yanlış.

ancak 1.5 veye 2 mm yay çeliği yeter.herhangi bir eğe ile kolayca kesilir.bilgi eksikliğinde,laf olsun,yazı yazalım olmaz.aman dikkat.

e_g_loco
22-09-2009, 13:31
Bence konu gayet açık, kimse 8mm tel kullanmasını önermedi arkadaşın. Ama laf lafı açtı ve kalın telleride ısıtma soğutma gibi metodlarla kolayca kesmeyi öğrenmiş olduk...