PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güvenlik kamerasından sony 1/3 kamera fpv için kullanılabilirmi?

kesik
10-04-2011, 00:33
hobbyking de satılan sony1/3 kameralar aynı zamanda güvenlik kameralarının içerisindede kullanılmakta galiba.tam emin değilim ama bir ilanda güvenlik kamerası içindeki kamera diye bahsettiği kamera bizim fpv için kullandığımız sony kamera.acaba linkteki güvenlik kamerasını alsak fpv için içerisindeki kamerayı kullanabilirmiyiz.

http://urun.gittigidiyor.com/DOME-GUVENLIK-KAMERASI-ADAPTOR-10-MT-CCTV-KABLO_W0QQidZZ38127980

kesik
10-04-2011, 00:35
ve ya bu kamera http://urun.gittigidiyor.com/CCD-36-LEDLI-1-3-SONY-480-TV-GUVENLIK-KAMERASI_W0QQidZZ38232102
kullanılabilrmi?

mcgyver
10-04-2011, 06:44
Kullanılır ama fiyatları fazla bence ne de olsa kasasın sökeceksin. HK dan almak daha mantıklı

kesik
10-04-2011, 11:24
taner abi hk den almaya çalıştım akşam.bi türlü ödeme yapamadım.anlamadım neden.herşeyi giriyorum bankadan referans numarası için şifremde geliyorç.ödeme yap dediğimde yapamıyorum.ama bunların fiyatı 40 tl civarı.aslında bunlardan alıp sökmek sonrada kullanmak daha hızlı bir seçişm olmazmı.tabi teknik açıdan nasıl bağlanır onuda bilmiyorum.hk deki kamera direk çalışıyor sistemimizle.

redbaron38
10-04-2011, 16:16
bu tur kameraları hem ucagımda denedım hemde kullanıyorum.....ılk vermıs oldugun lınktekı kamera cmos cok dandık ....ıstanbuldan pazarlıkla ıkıncı vermıs oldugun lınk tekı kamerayla beraber aldım ..ıkısınıde .....ılkı dandık fıyatı pahalı .....ıkıncısı cok ıyı ve goruntusu cok guzel goruntu hk dan da ıyı bır mıktar buyuk bazı sıtelerde satılan cıft katlı kameralardan..bır kılıf ayarlaman lazım........ fıyatı cok ıyı ben 60 a almıstım.....hk yerıne bu ıkıncısını alman uygundur kacırma derım.....ccd sony....12 volt......ledlı olması cok guzel ısık sevıyesı azalınca kendılıgınden ledler acılıyor uzagı aydınlatmasıda ıyı....

kesik
10-04-2011, 16:50
ali bey teşekkür ederim ancak o linkteki kamerada şöyle bir sıkıntım var.fpv vericime nasıl bağlarım? 12 v güç kablosu var.acaba aynısımıdır pinleri?

redbaron38
10-04-2011, 17:20
baglantı ısı aslında basıt..kablolarla bogusursun bıraz yınede yapılır...konnektorlerı zannedıyorum uymaz degıstırmen gerekır...senın verıcın nedır hk dan mı aldın ..benımkı hk dan..2.4 gh 100 mv... ayrıca fastshark gozlugun uzereınden de bırtane var....konnektor lerı degıstırırsın olur yaptıracagın bırılerı yokmu....aslında degıstırmesende olur pıl ıcın bır lıpo..kullan ..goruntu aktarma sarı konnektor ıcın eslenıgı satılıyor ondan kullan ucları bırlestır yanlız sarı ,goruntu aktarma ucu hem sarı bır kablo hemde topraklama yanı negatıf elektırık kablosu dıger bı degısle sıyah kablo ılede genellıkle baglanmalı....yanı sen sadece osd kullanmayacaksan beraber baglayacaksan verıcının kablolarını karsıdekıne gore ayarlaman yeterlı olacaktır......

kesik
10-04-2011, 17:31
benim vericide hk de satılan 900 mhz 1500 mw.maalesef burası bir köy ve bu işlerden anlayan kimse yok.sadece forumdan öğrenip uçtum fpv kurdum.burası yani benim yardım alabileceğim yer.demek tarif ettiğiniz şeyi hem anladım hem anlamadım:D elimde olmadığı için malzeme tam canlandıramadım.kamerayı alınca resimlerini eklicem ama.birde az önce gezerken şunu buldum
http://urun.gittigidiyor.com/SONY-MHS-PM5-BLOGGIE-HD-DIJITAL-VIDEO-KAMERA_W0QQidZZ38257143
bunuda alasım var:D ama wing tiger için biraz ağır olacak.ya fvp siz bir uçuş yada sony mini hd kararsızım.

redbaron38
10-04-2011, 18:07
2 hafta once samsung markalı ona benzer bırtane aldım cekım cok guzel ama bazen bı duraklıyor gıbı oluyor cok nadır olarak ....sonıyı tavsıye dererım forumdada gormustum zannedıyorum....onu aldıgında ucagının uzerıne takabılecekmısın .....bunun avantajı anlık kayıt yapabılırsın ......konnektor ısını sehre ındıgınde herhangı bır elektronıkcıden temın edebılırsın....yanlız yıne urun pahalı burda 150 dedıler sonıyı belkı bı oncekı versıyonudur..hd kayıt ta yaptıgını soyledı satıcı......ful hd kayıt yapmıyordur zannedıyorum.....belkıde......avantaj ve dez avantajlarını tart handısı ısıne gelıyorsa al......

kesik
10-04-2011, 18:15
canlı görüntü elde edemeyeceğim galiba.çünkü gerekli kablolar için şehre gitmeliyim.olmazsa sadece çıplak gözle görebileceğim mesafede kayıt amaçlıda kullanablirim.uçağın hem verici hem pil hemde sony hd yi aynı anda kaldırabileceğini sanmıyorum.kararsız kaldım.ya mini kamera ile canlı görüntü yada sony hd ile kayıt.

redbaron38
10-04-2011, 22:00
ölç biç tart hangısı ısıne yararsa onu ak bence......cıplak goz ıle ucacaksan hd kayıt yapan 17 dolara hk da hafıf anahtarlık kamerada var ıstersen onu alabılırsın kayıt yapar sonra ızlersın eger ısı ılerletmek ıstersen o zaman devamını getırırsın......

redbaron38
12-04-2011, 11:05
hıç ugraşamam diyorsan hazır kıtlerden al .....

kesik
12-04-2011, 18:21
ali abi.setim var aslında.kameramın gelmesini bekliyorum.erzurumda acayip kar var ve 1 haftadan önce erimez.video çeker çekmez paylaşıcam.teşekkür ederim