Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk kırımlarım.
erhanzeynel
07-12-2005, 13:20
Kaldığım yurdun bahçesinde oyuncağımla turlamaya başladım ve ilk kırımlar da doğal olarak,
1-iniş takımının tekerleklerinden biri
2-2 adet pervane (ayrı ayrı kırımlarda son olay zaten kırım değil, pervene kalıptan hatalı çıkmış)
Şimdi sorum şu;
Ben bunları japon ile yapıştırmaya çalıştım, Aldığım sonuç hüsran şimdi ben bunları epoksi ile yapıştırsam sonuç alabilirmiyim?
(bütün malzemeler sert plastik)
Herkese kırımsız uçuşlar. :eyweyw:
!Amorfy.BaRoS+
07-12-2005, 20:19
PErvaneyi Ne kadar yapıştırmaya çalışssan da sonuç hüsran olur...
İniş takımı duruma göre olabilir.
erhanzeynel
08-12-2005, 11:04
PErvaneyi Ne kadar yapıştırmaya çalışssan da sonuç hüsran olur...
İniş takımı duruma göre olabilir.
uçağı aldığım dükkan bana "jb weld" diye bi epoksi önerdi. hatta bu epoksinin çelik ve plastik için ayrı ayrı modelleri varmış, git plastik için olanını al onunla yapıştır, yapıştırdığın yerden kırılırsa uçağın yenisini veririm dedi. :ahhahyt:
Nerden bulacağım sorusuna da oto parçacısından diye bir cewap aldım,
Adamın terif ettiği oto parçacısına gittim, jb weld uzun zamandır gelmiyormuş,
bu da işini görür diye başka bir epoksi verdi, akşam yapıştırdım, biraz önce pervaneyi yapıştırdığım yerden kırmaya çalıştım.
Kırılmadı :eyaaaaa:
Pervaneleri uçağa takarken japonla yapıştırdığım için (fırlamasın bi daha diye) o pervaneyi şimdilik deneme fırsatım olmadı, ilk kırılan pervanenin yerine onu takıcam. :ahhahyt:
viaconme
08-12-2005, 11:38
onu alacağın yer ki bende kullanıyorum o yapıştırıcıyı gerçekten çok sağlam bauhaouse tan alabilirsin tüm çeşitleri var....
erhanzeynel
08-12-2005, 11:58
onu alacağın yer ki bende kullanıyorum o yapıştırıcıyı gerçekten çok sağlam bauhaouse tan alabilirsin tüm çeşitleri var....
başka iran malı bi epoksi kullandım o da çok iyi. Yani resmen yapıştırdığım yerden elimle kırmaya çalıştım yok, banamısın demiyor.
Bu arada epoksiler hep böyle çeşit çeşit mi? örneğin, ağaç, çelik, plastik. Bunlar için hep ayrı ayrı epoksiler mi kullanıcaz?
(eğer öyleyse :censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor:in bana neden "epoksiyle plastik yapıştırılmaz epoksiyle sadece balsa yapıştırılır." dediği ortaya çıkıyor.) :fifufifu:
Bu arada bauhaouse'ta jb welt olduğunu öğrendiğim çok iyi oldu.
erhanzeynel
08-12-2005, 22:31
başka iran malı bi epoksi kullandım o da çok iyi. Yani resmen yapıştırdığım yerden elimle kırmaya çalıştım yok, banamısın demiyor.
olmadı pervane yapıştırdığım yerden, pervaneyi takmaya çalışırken kırıldı, jb welt alıp onunla deneyecem bi de bakalım nolcak,
iniş takımım da aynı yerden kırıldı,
bi de anadolu yakasında uçak uçurabilceğim uygun bir yer nerde var?
Kırımlarımın çoğu mekansızlıktan kaynaklanıyor.
arkadaş senin elindeki uçağın markası nedir ben şu modeluçak sitesinden kırmızı tekerlekli uçağı aldım hani anasayfada varya yeni gelmiş o işte
erhanzeynel
09-12-2005, 20:05
basari benim aldığım esasında oyuncak yani model tarzı birşey değil ama uçuyor, garuda isimli birşey, modellerden alıştığımız alieron, rudder, elevator gibi hareketli parçaları yok, ana kanattan iki motorlu, ep birşey, ana kanattaki iki motorun (biri solda biri sağda)
birbirinden bağımsız çalışmasıyla dönüyor, gaz verdiğin sürece yükseliyor, bir de modellerden alıştığımız "stick i ne kadar oynatırsan o kadar kumanda alır diye bir olay yok, normal oyuncak kumandası kullanılmış (ya hep ya hiç olayı :) ) 1mt kanat açıklığı var, ve kanat yapısı sayesinde kumandaları bırakınca kendisi yere paralel hale geliyor.
Senin model benim oyuncağa göre çok prof kalır ama senin kullanabileceğin bir model,
tavsiyem ilk birkaç şarjı uçağı yerde dolaştırarak bitir, bu hem pilin ve motorun rodajlanması için hem de elinin kumandaya alışması için gerekli.
şimdi diyeceksin bu öğütleri bana sürekli veriyorsun ama sen uyuyormusun?
kırımlardan belli değil mi?
........Senin model benim oyuncağa göre çok prof kalır ama senin kullanabileceğin bir model, tavsiyem ilk birkaç şarjı uçağı yerde dolaştırarak bitir, bu hem pilin ve motorun rodajlanması için hem de elinin kumandaya alışması için gerekli....
Elektrikli modelde rodaj ?? İlk defa duyuyorum.
Gerçekten gerekli mi?
Kömürlülerde rodaj olurmuş...
Onur'dan öğrendim.
basari benim aldığım esasında oyuncak yani model tarzı birşey değil ama uçuyor, garuda isimli birşey, modellerden alıştığımız alieron, rudder, elevator gibi hareketli parçaları yok, ana kanattan iki motorlu, ep birşey, ana kanattaki iki motorun (biri solda biri sağda)
birbirinden bağımsız çalışmasıyla dönüyor, gaz verdiğin sürece yükseliyor, bir de modellerden alıştığımız "stick i ne kadar oynatırsan o kadar kumanda alır diye bir olay yok, normal oyuncak kumandası kullanılmış (ya hep ya hiç olayı :) ) 1mt kanat açıklığı var, ve kanat yapısı sayesinde kumandaları bırakınca kendisi yere paralel hale geliyor.
Senin model benim oyuncağa göre çok prof kalır ama senin kullanabileceğin bir model,
tavsiyem ilk birkaç şarjı uçağı yerde dolaştırarak bitir, bu hem pilin ve motorun rodajlanması için hem de elinin kumandaya alışması için gerekli.
şimdi diyeceksin bu öğütleri bana sürekli veriyorsun ama sen uyuyormusun?
kırımlardan belli değil mi?
dediklerine dikkat ederim arkadaşım. belki benim uçağıda yakında hurda halinde görebilirsiniz :D
erhanzeynel
10-12-2005, 13:47
dediklerine dikkat ederim arkadaşım. belki benim uçağıda yakında hurda halinde görebilirsiniz :D
benimki hurdaya çıktı bile :) son pervane çifti takılıyken bi tanesini daha kırdım :eyaaaaa:
çift motorlu uçak tek pervaneyle napıcak merak ediyorum.
ne aldığım yer, ne :censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor:, ne mustang hobbies. hiçbiri yardımcı olamadı (mustang hobbies için abartısız "3 kelimeden fazla konuşamadım" diyebilirim.
Bu arada mustang hobbies yetkililerinden birisi varsa duysun sesimi.
10.12.2005 tarihinde saat 10 sularında dükkanda kim kalıyorsa davranışları pek satış yapmak niyetinde değil :hııııııı: ya adamla resmen 3 kelime konuştuk(selam faslı dahil) insan bi yol gösterir, bırak o oyuncağı bak şu model şukadar, şöyledir, böyledir. insan bi tanıtım falan bişey yapar, en azından resminden falan gösterir, yok.
Konuşma aynen şöyle
ben-s.a.
m.h.-a.s.
ben-(uçağımın kırık pervanesini çıkararak) Hocam sizde bu tür bir pervane bulunurmu?
m.h.- yok, biz o kadar küçük uçaklar satmıyoruz.
ben - peki pervane adaptörüyle falan yapabileceğimiz birşey yok mu?
m.h. - yok (öflercesine. İnsan bi malesef falan der yaa :hııııııı: insaf karşındaki müşteri oğluuummm).
ben - peki ortalama bir trainerin maliyeti ne olur hocam? (bakın ne kadar da üsteliyor bir müşteri benle ilgilen diye el insaf).
m.h. - 750 euro (brrrsss)
ben - kolay gelsin (oğlum resmen tersleniyorsun daha ne kolay gelsin falan diyosun yaa )
m.h. - (sanırım içinden "sen halen burdamısın" dercesine, saol demek bile yok.
Şimdi ben bi daha oraya gidermiyim? :kütküt:
Olay tamamen gerçektir ve 10.12.2005 tarihinde ve saat 10 sularında gerçekleşmiştir. Bu arkadaş ya da mustang hobbies'ten başka birinin cewap hakkı saklıdır. :igra:
Ben kimseyi ya da hiçbir ticari şirketi kötülemek amacıyla bunları yazmıyorum.
Tek dediğim model alışverişine işi çok iyi bilen ve size neyin lazım olduğunu da çook ama çook iyi bilen biriyle gitmeniz gerekiyor herhalde.
Biz ki bu hobiyi sevdirmek için (esas amaç belki bu olmaya bilir ama) organizasyonlar düzenliyoruz, böyle güzel bir site yapılmış (teşekkürler şükrü abi) ama bazı yerler in bazı tavırları "yeni başlayanları" bu hobiden soğutuyor.
Ha abiler siz ne dersiniz?
erhanzeynel
10-12-2005, 13:58
yenibaşlayanları soğutmak konusunda belki bilerek ya da "bilmeyerek" yapıyorlar, ama kesinlikle elinizde bir oyuncak uçak parçasıyla gitmeyin, küçümsüyorlar herhalde.
Ya kardeşim o da uçuyor bu da tamam bunun kumandası biraz dandik olabilir (ve hatta bayaa bi dandik) tamam 3 pervane kırmış olabilirim (bu benim kabiliyetsizliğim bizim yurttan bi ark. da ilgileniyormuş ona verdim kumandayı kırımsız uçuşu tamamladı)
ama kullandığı model (şuna oyuncak demek istemiyorum artık) itibariyle bi müşteri nasıl küçümsenebilir ki? Kaldı ki neyin ne olduğunu (esnaflık bakımından) ben de bilirim çünkü esnaf bir ailenin oğluyum, ayrıca 8 yaşından beri kendim aktif olarak esnaflık yaptım (17 yaşıma kadar).
Bunları yazmak istemezdim ama insan içini dökmek istiyor napalım.
Özür dilerim.
JetPilot
10-12-2005, 21:19
aynen banada boyle oldu:mad: sirketin adını solemicem.. katılıyorum yazdıgın cok iyi olmus:mad:
zafers@t
11-12-2005, 10:51
ben bundan sonra mustangdan bisey almam arkadasa aldırıyodum onuda yapmam ne ugrascam yalnız sen degilsin bunu soleyen benim arkda bana alırken aynı sekil muamele goruyormus . Ben merak ediyorum bizler bu parcaları almasak kime satıcaklar ,biz almasak o kucumsedigi oyuncagı bile satamaz .
Polemik yaratmak istemem ama ben hiç bir zaman böle tepkilerle karşılaşmadım...
Hee ama doğru misal veriyorum bazen;Pazartesi günü bitirmeleri gereken işi sonraki hafta cuma ya sarkıttıklarını biliyorum...
erhanzeynel
11-12-2005, 19:01
Yalnız bu olay mustang'e ilk gidişimdeydi (başka da olmadı zaten) Pro modele ilk gidişimde de fazla ilgilenemediler zaten ama biraz işleri vardı ve açıkça da söyledi "tek başımayım diğer ortak şu anda yok ve biraz işlerim var şimdi fazla yardımcı olamayacağım" diye. ikinci gidişimde ise yardımlarını esirgemediler (içeride helikopter show bile yaptılar ve sadece bana değil model soran bir başka müşteriyede) ve bana " uçak uçuracak yerin yoksa sende heli al" dediler ardından ben uçağı zor kontrol ettğimi (daha doğrusu edemediğimi) ve helinin bana zor geleceğini söyleyince "smülatör verelim sana hem bu rüzgarlı havalarda çıktığından bak kaç pervane kırmışsın, smülatörle ellerin sticklere alışsın" dediler. Ve ben de simülatör aldım. Belki de heli alıcam iyice öğrenince.
Kısacası :censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor: mustang gibi yeni başlayanlara "öğren de gel" tarzı davranmayan bir yer.
erhanzeynel
12-12-2005, 05:06
Arkadaşlar koşu parkurlarının yakınında da kullanmayın, Ben burhanfeleğin üstünda uçuyordum geçen gün, rüzgar nedeniyle düştüm, pervane koşu pistine fırladı. Ve o modelcilerin dayanamadığı sesi duydum; Çatırrtt.
Pervanenin yanına vardığımda üzerinde resmen ayakkabı izi vardı, koşanlardan biri yanlışlıkla üzerine bastı, gözümün önünde. Sonra da "ne ezdim ya ben" edasıyla başını arkaya çevirip yerde kırık duran pervaneye (ne ya bu) edasıyla baktı.
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Biz ve Arkadaşlar Birden Fazla firmadan Yüklü Alışveriş Yapıyoruz aynı Tavır Hepsinde.
Sen Almasanda Birileri Bir Şeyler Alır ve onları Doyurur. Ama Allah razı Olsun amerikadan Internetten alışveriş Yapıyorum hatalı Eksik Arızalı Ürün Felan Çıkarsa Adamlar Özür Diliyor Kusura Bakmayın Diyor İadesini Aynı Gün Yapıyor Ve Hayırlı Günler Diyor .:-)
erhanzeynel
13-12-2005, 23:12
Biz ve Arkadaşlar Birden Fazla firmadan Yüklü Alışveriş Yapıyoruz aynı Tavır Hepsinde.
Sen Almasanda Birileri Bir Şeyler Alır ve onları Doyurur. Ama Allah razı Olsun amerikadan Internetten alışveriş Yapıyorum hatalı Eksik Arızalı Ürün Felan Çıkarsa Adamlar Özür Diliyor Kusura Bakmayın Diyor İadesini Aynı Gün Yapıyor Ve Hayırlı Günler Diyor .:-)
Yapar abi elin amerikanı işi biliyor peki ya bizimkiler? (istisnalar genelleme dışıdır.) :eyaaaaa:
erhanzeynel
24-12-2005, 12:21
Beyler buraya uzun zamandır yazmadım. Burhanfeleğin arka otoparkında uçuşlara başladım. dı. (kırılan pervane sayısı 5 oldu bu arada) en son oyuncak hastanesinden 10 ytl ye aldığım pervane de kırılınca o uçaktan umudum da kırılmıştı derken mm400 parçalarını alırken buahouse'tan (adını yanlış yazmış olabilirim) jb-weld de aldım, pervaneyi yapıştırdım, bakalım n olacak bu akşam görücez. Fiyatı baya bi tuzlu ama kutusunda çok iddalı yazmışlar. Bakalım pervane yapışacak mı?
İniş takımının telini de kırmıştım (onu da lehim ve ek bir parçayla hallettik.) Bu akşam yurdun bahçesinde karları uçakla eritmeyi (yerde dolaştırarak) düşünüyorum.
Bu arada önemli bir soru. e-fly ve gws kumanda setleri (modelucak.com daki) arasında kalite fln farkı varmı? E- fly gws den daha mı kaliteli??
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.