PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : EMS Hakkında

RoCCo
09-12-2005, 08:34
Arkadaşlar EMS ile sipariş getirtmiştim . Takip numarasıyla bakıyorum fakat 10 günden beri hiçbir değişiklik yok . En son 30 Kasım'da "Item received in good condition" diye bir mesaj bırakılmış . Sizin de boyle sorununuz var mı bu aralar??

red_fin
09-12-2005, 09:15
Nerden getirtiyorsun? Hong-Kong'mu Amerika'mı?

viaconme
09-12-2005, 09:16
serkan bildiğim kadarıyla ems nin ups i gibi takip sistemi yok... yani anlık iletileri göremiyosun..

hako d
09-12-2005, 11:49
ems de 3-4 gün yazdığına bakma , benim bir siparişim 15 güne elime ulaştı.nasıl hızlı bende anlamadım :)

RoCCo
09-12-2005, 12:21
Japonya'dan getirtiyorum

red_fin
09-12-2005, 14:01
EMS genel olarak "Express Mail Service" (Ekspres Posta Hizmeti) demek. Yani UPS filan gibi uluslararası, heryerde standardı aynı olan bişey değil. Her ülkenin kendi posta idaresinin ekspres posta servisi vardır. Bu da uluslararası lisanda EMS olarak kısaltılıyor. Doğal olarak her ülkenin sunduğu imkanlar da farklı oluyor. Bana şimdiye kadar EMS ile en hızlı, amerikadan 14 günde geldi. 3-4 günde hiçbişeyin elime ulaştığını hatırlamıyorum.

Dr. Mini-Z
09-12-2005, 14:34
Valla benim en son normal posta siparişim (EMS değil) 4 günde gelmişti. EMS ile getirtirseniz kendi adıma söylüyorum % 100 gümrüğe takılıyor ufak bile olsa.

red_fin
09-12-2005, 15:39
Valla benim en son normal posta siparişim (EMS değil) 4 günde gelmişti. EMS ile getirtirseniz kendi adıma söylüyorum % 100 gümrüğe takılıyor ufak bile olsa.

%100 değil aslında. Geçen ay NTC3 getirttim EMS ile, direk kapıya geldi. Gerçi hediye diye işaretlenmişti ama pakedin boyutu filan gözönüne alındığında kapıya gelmesine çok şaşırdım. Hem de pakedi açmamışlar bile... Yani sıfır muayene.
İlginç şeyler bunlar...:eek::eek:

Dr. Mini-Z
09-12-2005, 17:31
Ehue Red Fin kardeşim eşref saati ile diğer saatlerle alakalı olsa gerek. ;) Çok enteresan olaylar olmuyor değil. UPS ile 70 ekran + dvd player kolisinden biraz büyük koli kapıya gelmişti bende de.

RoCCo
09-12-2005, 17:37
Aldığım firmayla irtibata geçtim sagolsun sorusturmuslar Türkiye gümrüğüne girmiş paket . Heralde gümrükler yılbaşı nedeniyle falan yoğun biraz .

Benim anlamadığım diğer bir olay en son gümrüğe takılan pakedimde memur kargo parası dahil diyor ve onun yüzünden pakedi vermiyor . UPS'te ise ilgili kişi kargo parası dahil değil diyor 200 küsür dolarlık siparişi kapıya getiriyor . Anlam veremiyorum böyle şeylere...

red_fin
09-12-2005, 18:28
Ehue Red Fin kardeşim eşref saati ile diğer saatlerle alakalı olsa gerek. ;) Çok enteresan olaylar olmuyor değil. UPS ile 70 ekran + dvd player kolisinden biraz büyük koli kapıya gelmişti bende de.

Hadi Yaw :confused::confused::confused:
Ben de ilginç bi şey söyliyim, yurtdışı tedarikçi firmalarımızdan birisi takvim göndermiş (malum yeni yıl yaklaşıyor). Bildiğin A4 zarf içerisinde.. Gümrüğe girdi.. Gittik ordan aldık bu gün. :confused::confused::confused::confused::confused: Dandik bi takvim yaw....

Alla alla...

cem
09-12-2005, 18:31
Japonyada nerden aldın?Web adresini yazabilirmisin?

RoCCo
10-12-2005, 13:57
Açıkçası ben direk bir web sitesinden almıyorum . Orada tanıdık var bi tane . Ona söylemiştim zamanında oturduğu yerin yakınında olan bir shoptan alıp bana gönderiyor .

Bu arada paket elime bu sabah ulaştı .