PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : simulator yardım!!!

barbaros
11-12-2005, 12:23
arkadaşlar önerebileceğiniz iyi bi rc uçak simulatörü varmı?bende realflight g3 simülatör var ama o da kendi kumandasını istediğinden kullanamıyorum.ütfen yardım.

PATO
11-12-2005, 13:47
AeroFly Pro Deluxe'e ne dersin?

erhanzeynel
11-12-2005, 18:51
ben şu anda sıemensin gamebird ini kullanıyorum, (yeni aldım :censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor:den) gayet güzel kendi kumandası var yine joyistic portundan takılıyor ve 50 ytl gibi bir fiyatı var.
Eğer elektronik bilgin iyiyse kumandanın şemasını çıkarayım kumandayı kendin yap, cd lerin kopyasını da adresine kargoyla yollarım.

barbaros
11-12-2005, 18:54
acaba siemensin simulatörünü kendi kumandamla kullanabilirmiyim?

erhanzeynel
11-12-2005, 19:06
acaba siemensin simulatörünü kendi kumandamla kullanabilirmiyim?

ya onun için recieverleri var sanırım (programda böyle bir seçenek var) ama tr de varmı reciever'i onu bilmiyorum işte. ama dediğim gibi kumandası basit sadece kumandadaki potlar direkt olarak joyistic girişine bağlanmış.
Kendi kuamandanın potlarına seri kablo çekerek belki yapabilirsin ama hata yaparsan kumandanı kaybedebilirsin. :eyaaaaa:

barbaros
11-12-2005, 19:09
bende joystick portu yok sadece usb var

erhanzeynel
11-12-2005, 19:13
bende joystick portu yok sadece usb var

:censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor: de usb yi joyisitk portuna çeviren bir adaptör var 19$+kdv gibi bir fiyatı olması lazım. :fifufifu:

barbaros
11-12-2005, 19:27
yardımın için sağol.ben yarın bi :censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor:e uğrasam iyi olur

orbay
11-12-2005, 19:52
erhan abi o fujitsu siemens in simülatörünün çok faydası oluyormu

erhanzeynel
12-12-2005, 04:15
erhan abi o fujitsu siemens in simülatörünün çok faydası oluyormu

abi ben de yeni aldım zaten ama gayet iyi yani, ama gerçek dünya ile simülatör arasındaki farkı srouyorsan hiç bilmiyorum. Ama genel bilgim şu, Asla smülatörde rüzgarsız havaya alışma şünkü simülatördeki kadar rüzgarsız havayı ancak rüyanda görürsün :eyaaaaa:

En güzgarsız havada bile biraz esinti vardır.

Ayrıca fms2'den çok iyi diyebilirim. :ahhahyt:
üç beş dakika uçurduğum (tabi sonrası kırım) uçağın bir benzeri vardı modeller arasında onu kullandım biraz önce nerdeyse bire bir, ama unutmamak gerekir ki kontroller simülatörde denediğin uçağa göre değişiyor, yani simülatörde çok hızlı ve akrobatik bir uçak kullanıp, sonra da akrobasisi zayıf bir uçakla uçmaya çalışıp, dril atayım derken kırım yaşarsan simülatörü suçlayamazsın. :ddd:

!Amorfy.BaRoS+
12-12-2005, 13:01
G3 yada AeroFly Pro Deluxe derim...

RoCCo
12-12-2005, 14:36
Reflex XTR diye de bir simulator var . Grafikleri G3'e göre 2-3 kat daha iyi . Ben indirdim ama kumanda sorun çıkarttığı için kullanamadım . PIC programlayıcı ile programlamak gerekiyor .

erhanzeynel
13-12-2005, 02:26
Reflex XTR diye de bir simulator var . Grafikleri G3'e göre 2-3 kat daha iyi . Ben indirdim ama kumanda sorun çıkarttığı için kullanamadım . PIC programlayıcı ile programlamak gerekiyor .
bende pic programlayıcı var istediğin programın asm yada hex kodu varsa programlayabilirim sana. Devre gerekiyor ve şeması varsa onu da yaparım.
Hepimizin yardımlaşması lazım.

Ayrıca bendeki simülatörün şemasını çıkarıcam. isteyen ondan yapsın. Programını da biyerlere upload ederim. :ahhahyt:

M_tech
13-12-2005, 02:55
pic olayını e devre işlerini yapan - yapabilen arkadaşlar bu hobide altın değerinde sahip çıkalım..

erhanzeynel
13-12-2005, 23:14
pic olayını e devre işlerini yapan - yapabilen arkadaşlar bu hobide altın değerinde sahip çıkalım..

Sağolasın hocam Allah razı olsun ama sizdeki airodinamik bilgisi olmadan biz de bişey uçuramayız. (ancak atölyeyi havaya uçururuz o kadar :) :) )

Birazdan simülatörümün şemasını çıkartmaya başlıyorum bu gece upload ederim. :ahhahyt:

barbaros
14-12-2005, 14:09
arkadaşlar internetten aerofly delux indirdim çok mükemmel bir simülator kesinlikle tavsiye ederim

bozcan
14-12-2005, 15:41
erhan şama ve hex dosyalarnı bana da atarsan sevinirim

erhanzeynel
14-12-2005, 20:15
erhan şama ve hex dosyalarnı bana da atarsan sevinirim

Hocam ben siemens'in smülatörü üzerinde çalışıyorum şimdi.
Devrede pic yok, Kumandada yalnızca potanslar var. Basit bir devre anlayacağın. Şemaları buraya upload edeceğim zaten. Bu arada şemaları çıkartmam biraz gecikti özür dilerim.

erhanzeynel
14-12-2005, 20:17
arkadaşlar internetten aerofly delux indirdim çok mükemmel bir simülator kesinlikle tavsiye ederim

Biraz ayrıntı verirsen (örneğin klavyeden mi kullanılıyor, kumandadan mı? ek devre gerekiyormu? ) ve de link verirsen hepimiz çok sevinicez ;)

barbaros
14-12-2005, 20:28
normalde kullandığın kumandanın usb kablosunu satın alıyorsun ve kendi kumandanı bağlayıp kullanabiliyorsun.tabiki programın crack dosyasını yüklemek gerekiyor önce.

barbaros
14-12-2005, 20:29
ben bu programı emule den indirdim aero fly diye aratırsanız göreceksiniz.

erhanzeynel
14-12-2005, 20:57
ben bu programı emule den indirdim aero fly diye aratırsanız göreceksiniz.

Paylaşım için teşekkürler...

dicleliyasin
05-01-2006, 18:37
YA ARKADAŞLAR;Bildiğimiz gibi bir sürü simulator programları var...Simulator gerçekten bu işi yapacak modelci arkadaşlar için şaart.Ben Real Flight G3 kulandım ama birisinin tavsiyesi üzerine Aerofly Professional Deluxe adlı simulatör programına yöneldim.Ama hala almadım..Bir şeyi almadan önce denemek lazım.
Gelelim asıl konuya...Aerofly pro deluxe simulatör programının trial versiyonunu,veya demo sürümünü internette bulabileceğim adres bbilen ve oynayan arkadaşların bilgilerini paylaşmalarını istiyorum.Yardımcı Olacak Arkadaşlara Şimdiden Çok Teşekkür Ederim..

PATO
05-01-2006, 19:05
YA ARKADAŞLAR;Bildiğimiz gibi bir sürü simulator ..............bilen ve oynayan arkadaşların bilgilerini paylaşmalarını istiyorum.Yardımcı Olacak Arkadaşlara Şimdiden Çok Teşekkür Ederim..
AFPD gerçekten kaliteli bir sim., çok sık kullanıyorum. Sanırım birçok arkadaşta mevcut.
Web sitemde bu simülatör ile kaydedilmiş 4 video var, izlemek az da olsa bilgi verebilir.

Nicotine
07-01-2006, 01:09
Merhabalar,

İstanbulda olan ve AeroFly Pro Deluxe ü edinmek isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim, yanlız kullanacak olan arkadaşların bir kumandası ve simulasyon kablosunun olması gerekiyor, bu konuda bana mail atınız ayrıntıları artısı ve eksileri ile anlatayım, iyi akşamlar,

serky@hotmail.com

kontiki
21-11-2006, 11:35
Selam
Hitec sytem x 4 kumandamla kullanmak için hitec e uyumlu simulator kablosu aldım ancak bir türlü düzgün çalıştıramadım. Denetim masasından RC simulator ün kalibresine giriyorum ve anormal şeyler çıkıyor yani kumanda da herhangi bir kolu oynattığımda bütün şeyler hareketleniyor ...yani alet düzgün çalışmıyor... Hitec simulator kablosu kullanan arkadaşların yardımlarını bekliyorum...

PATO
21-11-2006, 14:49
Sorun kablodan değil gibi. Denetim masasından Oyun kumandaları bölümünde Kalibrasyon (ayar) yaptınız mı?

KLL
21-11-2006, 15:28
bu gamebird nerede satılır? satın alırsam işime yararmı? sanırım 40 ytl civarı bir fiyatı var.

kontiki
21-11-2006, 16:55
Yapmadığım şey kalmadı ama kalibrasyonu yapmak pek mümkün olamıyor...Farklı bilgisayarlarda da denedim sonuç aynı...Sanırım usb kablo arızalı....Çünkü satıcı firma daha önce kimsenin böyle bir şikayette bulunmadığını söylüyor. Futaba nın ara kablosunu kullananlar bu kadar ayara filan ihtiyaç duymadıklarını bir iki küçük düzeltme ile kullandıklarını söylediler... Her neyse kabloyu biraz önce geri verdim... Geri vermek kolay olmadı... Forum kurallarını tam okumadım o yüzden firma adını yazmıycam burada ama bir firma 50 YTL yi geri vermemek, arızalı ürününü geri almamak için bu kadar alçalır...
Bir ürünü alırken gerçekten nereden aldığımıza dikkat edelim arkadaşlar....
Evet şimdi çalışan bir simulatör sistemine ihtiyacım var... Sanırım önceden yazılanların içinde bu sorunun cevabı var....

caner1907
28-11-2006, 19:03
reflex yada aero fly programlarını klavye ile kullana bilirmiyiz

PATO
28-11-2006, 20:54
Her ikisi de klavye ile kullanılamaz.

fake
28-11-2006, 22:09
kumandanın devre şemasını gelicekti hala bekliyoruz :)

bbehcet
25-01-2007, 13:15
yaa arkadaşlar ben bu alete yani Aerofly Professional Deluxe 190€ para verdim enayilik etmişim ne güzel kopyaları çıkmış bea :) bide bu reflex in kopyasını nerden bulurum madem böle bişey var bende yararlanim bari saygılar

blent_bull35
25-01-2007, 13:19
bendede realflight g3 var.ben klavyeyle kullanıyom.kumanda istemiyo bnde.yaa bendeki realflightta başka rc modeller ve mekan nasıl yüklerim acaba..???mekan var açılmıo neden açılmıyoda bilyorum.:hannhan:

babur
28-07-2007, 00:04
Herkese merhaba,

E-fly simülatör hakkında yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler

klc_alien
25-08-2007, 23:07
merhaba ben bu siteye yeni üye oldum ve sizden bi konu hakkında yardım istiyicem.:)
benim sorunum şu;yeni bir CESSNA-182 aldım ve biliyorum ki bunu kullanabilmem için 1 yıla yakın simülatöründe çalışmam gerek fakat ben simülatörü laptop da kuramadım yani açılıyor fakat ayarlarını yapamıyorum eğer ayarların nası yapılabileceğini bilen varsa lütfen rica ediyorum yardımcı olabilir mi?:confused:

PATO
26-08-2007, 00:08
Hangi simülatörden bahsediyorsun? Cessna'dan simülatör mü çıkıyor? Çıkıyorsa adını söylersen yardımcı olabiliriz.

klc_alien
26-08-2007, 13:47
ewt cessnadan simülatör çıkıyor."Flight Simulation" adı bu yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.:)

PATO
31-08-2007, 21:28
Muhtemelen FMS'dir. CD'nin içinde tüm ayarları gösteren açıklama dosyası olmalı. Ayrıca forumda da bununla ilgili konular vardı. Forumda arama yap, eğer bulamazsan yardımcı olmaya çalışayım.

Alix1
06-09-2007, 15:09
Bilgisayarıma Aero Fly kurdurduydum.Geçen hafta PC me format attım.
Aerofly kurdum.Ama çalıştıramadım.Ayrıca FMS KURULUM simülatör aldım.Çünkü kumandası lazımdı.Aerofly ı bana kuran arkadaşlar fms nin cd sinden bazı dosyaları aeroflya atıp, Aeroflyı öle çalıştırıyordu.Ben yapamadım.Lütfen yardım edermisiniz.Kolay gelsin.
Aero fly simülatörü açtığımda şöyle bir ibare çıkıyor.

Aerofly Professional is unable to locate the interface cable.Please plug the interface cable to into a free USB port.
Belki de arkadaşlar FMS kablo ve kumanda ayarlarını AEROFLY a yaptılar.

damnedd
06-09-2007, 15:36
Herkeze merhaba benim radyo kumandam Futaba skysport t4yf .. bu kumanda ile simülasyon yapılabilinirmi ? yapılırsa kablosunu nerden temin edebilirim saygılarr..

PATO
06-09-2007, 17:02
Bilgisayarıma Aero Fly kurdurduydum.Geçen hafta PC me format attım.
Aerofly kurdum.Ama çalıştıramadım.Ayrıca FMS KURULUM simülatör aldım.Çünkü kumandası lazımdı.Aerofly ı bana kuran arkadaşlar fms nin cd sinden bazı dosyaları aeroflya atıp, Aeroflyı öle çalıştırıyordu.Ben yapamadım.Lütfen yardım edermisiniz.Kolay gelsin.
Aero fly simülatörü açtığımda şöyle bir ibare çıkıyor.
Aerofly Professional is unable to locate the interface cable.Please plug the interface cable to into a free USB port.
Belki de arkadaşlar FMS kablo ve kumanda ayarlarını AEROFLY a yaptılar.

Diğer CD'den Aero'nun crack dosyasını bulup, orijinal Afprod.exe üzerine yapıştırırsanız çalışır.

Herkeze merhaba benim radyo kumandam Futaba skysport t4yf .. bu kumanda ile simülasyon yapılabilinirmi ? yapılırsa kablosunu nerden temin edebilirim saygılarr..

Bu kumandaya uygun kare soketli sim kablosu alırsan sim programlarını çalıştırabilirsin.

Gurkan Cidik
14-09-2007, 13:53
Selam arkadaşlar, benim joystickim var (kumanda değil joystick). Rc modellemeye başlamadan önce biraz simulatörde alıştırma yapmak istiyorum. Mümkün müdür?

PATO
14-09-2007, 15:25
Normal joystick ile simülatör kullanmak, gerçek uçuşlar için pek fayda sağlamaz. Sadece havadaki modele oryantasyonu biraz geliştirebilir. Bence 4 kanal kumanda ile sim çalışması yapılmalı.

ermis
16-09-2007, 10:30
selamlar
bende a kanallı futaba kumanda var simulasyon kablosuda aldım fakat kabloyu bilgisayara taktıgımda sanki 3 kanallı gbi görüyor fms de ise 4 kanal görüyor acaba futaba için bir sürücü varmıdır.

T2-A1
25-01-2009, 20:06
belki daha önce karşılaşmışsınızdır ama ben yinede link veriyim...

5,99$ ve ücretsiz kargo 3 kanal kumandalar için içeriğinden vrc simulatör cdsi çıkmakta.

http://rcreklam.blogspot.com/2009/01/rc-usb-simulator-cable.html