Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce karışırmı
nesperatu
25-05-2011, 22:19
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=13437
Alıcagım bu sistem ile elimde olan JR 11x kumanda acaba bana sıkıntı yaratırmı ve bu sisteme elimde bulunan nikkon d80 den görüntü alabilirmiyim?
nesperatu
25-05-2011, 22:40
hiç bir fikri olan yokmu
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=13435
bu ürünle bir sorun yaşarmıyım bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum...
yellowaircraf
25-05-2011, 23:09
Teoride 2.4 Ghz sistemlerini ayni anda kullanabiliyoruz. Ama cigeri kediye emanet etmek dogru olmaz. :) Kumanda JR 11X 2.4 GHz ise, bu durumda 2.4 GHz ve katlarindan kacinmak lazim. (1.2 GHz, 2.4 GHz vs vs)
nesperatu
25-05-2011, 23:26
900 mhz de telefondan etkileniyor deniyor sizin bir öneriniz varmı peki?
atmaca53
25-05-2011, 23:37
az önce d80 foto makinesine baktım video out seçeneği var ama anlık görüntü veriyor mu bilmiyorum. d80'de çekim yaparken ekrandan izleyemiyorsun ama video out seçeneği olunca verir mi bilmiyorum. cihaz video da çekemiyor zaten. ben şüpheliyim...
1,2, 1,3 veya 5,8ghz sistemler daha mantıklıdır
MutluTEKIR
26-05-2011, 00:10
Teoride 2.4 Ghz sistemlerini ayni anda kullanabiliyoruz. Ama cigeri kediye emanet etmek dogru olmaz. :) Kumanda JR 11X 2.4 GHz ise, bu durumda 2.4 GHz ve katlarindan kacinmak lazim. (1.2 GHz, 2.4 GHz vs vs)
1.2 niye olmasın ki Cenk abi? kullananlar ve verim alanlar var ;) 900 mhz in her bant aralığı telefon için kullanılmıyor. kullanabilirsiniz ama gps sistemleriyle ve bazen de servolarla etkileşime girdiği söyleniyor.
bir de HK dan video alıcı verici alıp da modelin üstüne takmaya gönül razı olur mu? kaliteli güzel birşey alın lawmate mesela. canlı çıkıştan görüntü alınıp alınamadığını öğrenmek için yanında gelen bağlantı kablolarını tv ye bağlayın ya da tv kartı aracılığıyla bilg.a. fotoğraf çekme modunda ve video modunda bakın bakalım görüntü alınıp alınamadığını anlarsınız. eğer olmuyorsa d80 için bir kamera platformu yapıp servo ile fotoğraf çekecek şekilde kumandanızın bir kanalına atarsınız. küçük bir kamerayla da fpv yaparsınız ;)
nesperatu
26-05-2011, 00:12
az önce d80 foto makinesine baktım video out seçeneği var ama anlık görüntü veriyor mu bilmiyorum. d80'de çekim yaparken ekrandan izleyemiyorsun ama video out seçeneği olunca verir mi bilmiyorum. cihaz video da çekemiyor zaten. ben şüpheliyim...
peki d80 olmasada başka bir makineyi baglamamız mümkündür sanırım
nesperatu
26-05-2011, 00:12
1.2 niye olmasın ki Cenk abi? kullananlar ve verim alanlar var ;) 900 mhz in her bant aralığı telefon için kullanılmıyor. kullanabilirsiniz ama gps sistemleriyle ve bazen de servolarla etkileşime girdiği söyleniyor.
Sanırım 900 mhz almamda bir sakınca yok ise ve eğer sadece görüntü kaybolacaksa sorun olmaz
MutluTEKIR
26-05-2011, 00:16
Sanırım 900 mhz almamda bir sakınca yok ise ve eğer sadece görüntü kaybolacaksa sorun olmaz
o mesaja ekleme yaptım.
ben şahsen bu söylediğim nedenlerden ötürü 1.2 ghz seçimini daha doğru buluyorum ayrıca daha temiz bir frekans 1.2. görüntü kaybolacaksa sorun olmaz diyorsunuz ama fpv de önemli bir sorundur. ama uçak değil de helkopterde fpv yapacaksanız ve bunu da heliyi takip ederek gerçekleştirecekseniz video alıcı vericiye ihtiyacınız kalmaz o zaman zaten. d80 e servoyla foto çekecek şekilde ayarlarsınız kumandanın bir kanalına atarsınız bunu olur biter.
nesperatu
26-05-2011, 00:19
3 eksenli mount kullanmayı planlıyorum o yüzden ve deneme aşamasında oldugum için ilk olarak pek masraf etmek istemiyorum eger başarılı olursa daha sonrasında iyi bir sistem almayı planlıyorum 100 metre yukarıda pek heli görünebilecekmi onuda bilmiyorum açıkcası :D
MutluTEKIR
26-05-2011, 00:24
o zaman dediğim gibi video alıcı vericiye pek gerek yok zira helikopterle fpv yapmak zor olduğundan. servo yerleştirirsiniz fotoğraf çekersiniz ;)
yellowaircraf
26-05-2011, 01:47
bir de HK dan video alıcı verici alıp da modelin üstüne takmaya gönül razı olur mu? kaliteli güzel birşey alın lawmate mesela. canlı çıkıştan görüntü alınıp alınamadığını öğrenmek için yanında gelen bağlantı kablolarını tv ye bağlayın ya da tv kartı aracılığıyla bilg.a. fotoğraf çekme modunda ve video modunda bakın bakalım görüntü alınıp alınamadığını anlarsınız. eğer olmuyorsa d80 için bir kamera platformu yapıp servo ile fotoğraf çekecek şekilde kumandanızın bir kanalına atarsınız. küçük bir kamerayla da fpv yaparsınız ;)
Birbirinin katlari olan frekanslar birbirlerini katlari olmayanalara gore daha cok ortustururler. Muhtemelen dalga boylariyla ilgili bu olay. Yani birbirlerinin menzillerini kisaltiyorlar.
O yuzden 2.4 ise kumanda 1.2 ve 2.4 tercih etmemek lazim....
Cin mali isine gelince :) . Cok kaliteli (ve de pahali dogal olarak) olmadikca vide alici ve vericisi hepsi cin mali ve hepsi neredeyse - goruntu olarak da - birbirinin ikizi. O yuzden Ha HK dan almissiniz ha digerlerinden aralarinda ucurm gibi fiyat farki yoksa kaliteleri birbirine benzer.
Ben kullandin epeyi bir sure 1.3 Ghz. Hollandali bir firmadan getirtmistim. HK dakinin aynisi idi, yazi karakterine kadar :) BEnim DX7 ile hic bir sekilde bir puruzu olmadi. ;)
yellowaircraf
26-05-2011, 01:49
peki d80 olmasada başka bir makineyi baglamamız mümkündür sanırım
Nikon D80 i bilmiyorum ama Canon un T2i (diger adi 500D sanirim) live view ozelligi var. Yani makina ne goruyorsa canli olarak asagidan gorebiliyorsunuz.
recepcyln
26-05-2011, 01:59
Arkadaşlar 900 ve 1.2 arası çoğu frekans havaalanlarındakullanılan frekanslarla çakışıyor mesela Amerikada 1280(1,3) kullanılabiliyor bu yüzden Amerika fpv satıcıları tx gönderirken 1280 harici diğer kanalları kitleyip gönderebilliyorlar Amerika içine. Aslında 1,2 1,3 denilen aynı şey Türkiye dahil olmak üzere genel kullanımda 1240 - 1300 arası amatör telsizcilere ayrılmış olduğundan fpv camiası 1280 i kullanıyor oda yuvarlanıp satıcılarda 1,3 diye geçiyor.
yellowaircraf
26-05-2011, 02:00
3 eksenli mount kullanmayı planlıyorum o yüzden ve deneme aşamasında oldugum için ilk olarak pek masraf etmek istemiyorum eger başarılı olursa daha sonrasında iyi bir sistem almayı planlıyorum 100 metre yukarıda pek heli görünebilecekmi onuda bilmiyorum açıkcası :D
Yaklasik 100 metre civarlarinda helikopterin arkasi onu belli olmuyor :), Sagi solu da belli olmuyor isin acikcasi :) Bol renkli makaronlarla skidleri kaplamanizin faydasi olacaktir ;)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.