PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eskişehir de on road pist

oguz_erden
16-12-2005, 17:29
Merhaba arkadaşlar,

Ben Eskişehirliyim RC lere merakım yeni başladı araç almadan önce forumlardan bilgi edinmeye çalışıyorum.
Eskişehirli birkaç arkadaş gördüm eskişehir de on road pist istekleri olduğunu belirmişler.
Ben sizlere Ticari olucak ama on road pist için yapılması gerekenler nedir?
Sadece boş bir arazi ve asvalt mı? Bu işin teknik kısımlarında neler yapılıyor?
Ankara daki pistlerden bahsedilmiş bu pistlerde araç, yedek parça, benzin satışı yapılıyormu? Bu pist özel sahıoslara mı ait?
Ben bu iş için gerekli parasal kaynakları sağlayabilirim.

Kısacası ben Eskişehir de bir pist açmaya kalksam bu işin bana getirisi ne olabilir nelerden para kazanabilirim?

Yurtdışı sitelerinden gördüğüm kadarıyla on road kadar off road pistleride mevcut. Türkiyede off road pisteleri varmıdır özel sahışlara ait?

Herkese selamlar.

Penny
16-12-2005, 18:26
merhaba arkadaşım eskişehirde aktif kullanıcı olarak bikaç kişi var ama istersen görşüp fikir paylaşımı yapabiliriz. 0535 319 36 35 gokhan ozmen. veya msn adresim nfmania@hotmail.com

unalsel
16-12-2005, 22:50
Eskişehir'de pist yapabilirsin, gerekli arsan varsa ama rantabl olmaz şu an için tabi işi ekonomi hesabına dökersek böyle. Pist yapıp modelcilik geliştirilebilir o da ayrı güzel birşey.
Aslında evet arazi, onun asfalt için altyapısı, ilerde kullanım ihtiyacı doğarsa diye transponder sistemi altyapısı, ve üstüne de kaliteli uygulanmış asfalt(F1 zemini diyorlar, ince taneli içindeki çakıllar genelde) yapılırsa profosyonel olmayan bir pist ortaya çıkmış olur, ya da arazinni heryerine asfalt dökülüp parking lot(Otopark alanlarının pist olarak kullanılması) tarzı da birşeyler yapılabilir.

Ömer Güneş
16-12-2005, 23:08
böyle birşey yapman çok ii olur ama sana fazla getirisi olcağını sanmam çünkü zaten fazla rc kullanan olsaydı şimdiye bi pist açılırdı kişi az pist açsan sınırlı kişi gelir ki bu da fiyatı uçurman gerek demek pist maliyetini çıkarmak için böyle olunca da kimse gelmez ve bildiğim kadarıyla bu pistlerin asfaltı fln özel yani gidip herherden alamazsın böyle olunca onun da fiyatı tuzlu olur .Sonuçta yapmanı isterim ama sana ekonumik kazanç sağlıycağını sanmam

Penny
20-12-2005, 12:48
oguz erden arkadaşım irtibata geçersen benimle eskişehir havacılık kulubu pist yaptırıyoru onlarla beraber bişeyler yapabiliriz ama konuşmamız gerekio. zaten model araba pisti için eshavk la irtibata geçtim.