PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : arkadaşlar yeni uçağım cesna ile ilgili görüşlerinizi esirgemeyin

punisher441
17-12-2005, 12:00
ARKADAŞLAR ELEKTİRİKLİ MODELLERDEN SONRAKİ İLK BENZİNLİ MODELİM TRAİNER MODELİ OLARAK KULLANICAM DAHA YENİ ALDIM DİĞER PARÇALARINI AMERKADAN BİR ARKADAŞA SİPARİŞ VERDİM UCUZ OLSUN DİYE ANCAK İLK BAHARIN ORTALARINA DOĞRU UÇURMA ŞANSI BULURUM HERHALDE. GÖRÜNÜŞÜ ÇOK HOŞUMA GİTTMİŞTİ, GÖRÜŞLERİNİZİ VE TAVSİYELERİNİZİ BELİRTİRSENİZ SEVİNİRİM UÇAĞIN RESMİNE BURDAN ULAŞABİLİRSİNİZ FAKAT SAYFAYI AÇINCA DİREK CESSNA ÇIKMIYOR SAYFANIN SOL KÖŞESİNDEKİ UÇAKLARDAN CESSNAYI BULMANIZ GEREKİCEK
http://www.formulamodel.com/detdoslar/cmpro/Cmproframe.htm

nihat
17-12-2005, 12:09
punisher yeni uçağın hayırlı olsun.henüz bu uçağı uçurmamışsın.Sanırım bu uçağı ilk uçurduğunda sana biraz zor gelebilir.Çünkü bu uçak ayrodinamik yapısı nedeniyle biraz hızlı bi uçak.Ve uçurması üstten kanatlılara göre biraz daha zor.Ben senin yerinde olsam üstten kanatlı bir model terçih ederdim.ama biraz dikkat edersen sorun çıkmayacaktır.
İyi uçuşlar.

DeLLyCeM
17-12-2005, 15:05
punisher yeni uçağın hayırlı olsun.henüz bu uçağı uçurmamışsın.Sanırım bu uçağı ilk uçurduğunda sana biraz zor gelebilir.Çünkü bu uçak ayrodinamik yapısı nedeniyle biraz hızlı bi uçak.Ve uçurması üstten kanatlılara göre biraz daha zor.Ben senin yerinde olsam üstten kanatlı bir model terçih ederdim.ama biraz dikkat edersen sorun çıkmayacaktır.
İyi uçuşlar.

Nihatçım yanlışın olmasın Cessna zaten üstten kanatlı basit bir modeldir. Genellikle training uçuşları için kullanılır.

!Amorfy.BaRoS+
17-12-2005, 15:21
Cessna güzel bir model pek sıkıntı çekiceğini düşünmüyorum...

Extra300 Bu yaz Kısmet olursa Kullanıcam...

Belki bir ihtimalde Cem abi sayesinde gaza gelebilirim.(Aklım Caliber 90 da )...

DeLLyCeM
17-12-2005, 15:27
Bende kafaya koydum Shuttle ZXX.....

erhanzeynel
17-12-2005, 19:31
hayırlı olsun hocam

bu arada benim de bildiğim kadarıyla üstten kanat olmalıydı onalar.

berkayrc
07-04-2006, 20:58
İlk Önce DÜzeltİn UÇaĞin GerÇek İsmİ "cessna" Bu UÇaĞin KÖtÜ Olmasi Bence Çok Zor Hayirli Olsun ...

RoCCo
07-04-2006, 21:55
Merhaba . Aynı modelden bende de var . Yaklaşık 2 sene önce yapımını tamamladım ve daha uçurmak nasip olmadı :) . O.S. .46 AX motorum var . Bu yaz Hazerfen'de bir tanıdık yardımıyla uçurmayı planlıyorum . Yapım sırasında takıldığın yerler olursa yardımcı olabilirim .
Benim de ufak bir sorunum var ayrıca . Geçen yaz rodaj yapmak amacıyla uçağı bahçeye çıkarmıştım . Starter , spinner'a dayadım ve çevirdiğim anda pervane yerinden fırladı . Allaha şükür o sırada motor çalışmadı da bir tarafımıza bir şey olmadı . Ondan sonra da denemeye korktum . Şu anda bilen birinin yardımını bekliyorum . Tabi bir de uçağı Bursa'dan İstanbul'a getirmem gerekecek .

RoCCo
07-04-2006, 22:01
Bak bu da bitirdikten sonra çektiğim bir resim :)

erhanzeynel
08-04-2006, 04:07
Rocco yanılmıyorsam isim serka'ndı.

spinner ın fırlaması ilginç bir olay. Pervane de çıktı diyorsun. Geçmiş olsun gerçekten ciddi bir kaza atlatmışsın.

Starter'in yönünü kontrol ettin mi? Yanılmıyorsam starter dönmesi gerekenin ters yönünde dönerse böyle bir şeye sebep olabiliyor. starter dönme gücünü spinner üzerinden, spinner ve pervaneyi tutan cıvataya aktarır. Eğer starter ters yönde dönerse bütün gücü bu vidayı ters çevirir ve vida çıkar.
DİKKAT: KIRMIZI YAZDIĞIM BİLGİLERİMİN YANLIŞ OLDUĞUNU FARKETTİM SİZİ YANILTMASIN!!!

Motoru çalıştırmadan önce starteri spinner'a yaklaştır (dokundurmadan) ve starter'in dönüş yönüne bak. eğer motoru çalışırken döneceği yönde döndürecekse doğrudur.