PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : mini z

erdaloral
21-12-2005, 21:44
mini z otomobillerim oluşturduğumuz pistte bazı yerlerde kafasına göre hareket ediyor bunun sebebi ne olabilir nasıl önlenebilir?
bilen varsa yanıtlarsa teşekkür ederim.Pistimiz 6metreye 1.5metre

Dr. Mini-Z
22-12-2005, 00:16
Ev içi ise yakınından elektrik tesisatı v.s. yanie tkileşim yaratıcak herhangi birşey varsa maalesef ki çok kolay etkileniyorlar. Geçici olarak denenebilecekler. Motorda kapasitör yok ise motora kapasitör takmak araç üzerinde grafit parçalar var ise bunları antenden mümkün olduğunca yalıtmak. Anten kablosuna motorda kullandığımız kapasitörlerden bağlamayı denemek.

beyazid
22-12-2005, 01:42
Sadece ekleme bazinda soyluyorum.Syntisizerli kumanda +alici kesin cozum.Disaridada yuksek elektrik hatlarin bulundugu yerler, manyetik alanin olustugu yerlerde sorun olusabilir.Mumkun oldugu kadar uzak kalmak gerekir..Selamlar...

Dr. Mini-Z
22-12-2005, 08:51
Mini Z ler bayağı küçük oldukları için direk synthesizer lı alıcı eklemek çok zor. Ama kendi standart çözümü olarak Adband FM PCB leri mevcut modülle birlikte satılıyor ama mevcut modül sadece Ko-Propo modüllü kumandaları destekliyor. Bu da pahalı bir çözüm gibi gözüküyor ama futaba 3PK ya modifikasyonla aynı modül takılabiliyor. Bunun haricinde yurtiçinde de FM çözüm üreten firmalar mevcut diye biliyorum.

erdaloral
22-12-2005, 12:03
teşekkür ederim sanırım problem motordaki kapasitörlerde bacakları kopmuş

erdaloral
22-12-2005, 12:51
kapasitörleri değiştirdim ama yine aynı pistin bir yerinde otomobil tamamen kontrolden çıkıyor ve kesinlikle kumanda edilmiyor orda kitleniyo kafasına göre hareket ediyor

Dr. Mini-Z
22-12-2005, 14:23
Yakından etkileşim yaratan bir hat (elektrik hattı, kablo tv, kablosuz iletişim node u v.s.) var mı ?

mcagis
22-12-2005, 14:25
Kumandanın pillerini iyice şarj edip antenini de tam açtıktan sonra tekrar denemeni öneririm...

Walkman
22-12-2005, 16:23
Önemli bi soru daha;Tam olarak bu mini-z nin markası ve modeli nedir?

erdaloral
22-12-2005, 16:29
pistin ortasında bir lamba var, kumandalar adaptörle prize bağlı yani pille ilgili bir problem olamaz, pistin altından geçen bir adet uzatma elektrik kablosu var. Acaba lambayla ilgili bir problem varmıdır. otomobili farklı yerlerden kullandımmı farklı bir yerde aynı şeyi yapıyor ve hep aynı yerde.

Dr. Mini-Z
22-12-2005, 16:40
Önemli bi soru daha;Tam olarak bu mini-z nin markası ve modeli nedir?
Resimdeki ise kyosho olmalı eğer değilde iwaversa yada iwaver elektroniği takılmış bir kyosho ise bu tarz hareketleri normaldir. Bu hareketi rasgele yerlerde rastgele yapıyorsa potansına bakmak lazım araba sıfır ise potans arızası zor bir ihtimal elektrik kablosunun pistin altından geçiyor olması etken sebep olabilir bence arabayı pist dışında elektrik hatlarından uzak bir yerde deneyip aynısını yapıp yapmadığına bakmak lazım.

erdaloral
22-12-2005, 17:52
otomobil kyosho mr01, pistin ortasındaki lambayı kenarıya aldım şu an yapmıyor, büyük bir ihtimalle lambaya giden elektrik kablosuyla bir alakası vardı.
yardımlarınız için teşekkürler.

Dr. Mini-Z
22-12-2005, 22:46
Rica ederiz. Bilgi paylaştıkça çoğalırmış.

Keyifli kullanımlar dileriz.

Bu arada pistin durumu müsaitse gelip kapışmakta isteriz ;)

Walkman
22-12-2005, 23:59
Evet...Müsaitseniz bi pisti ziyaret edebiliriz:D

erdaloral
26-12-2005, 19:26
cevap vermekte biraz geç kaldım ama birkaç gündür bilgisayar başında değildim kusura bakmayın piste istediğiniz zaman gelebilirseniz yanlız pistimiz izmir karşıyaka egs park ta yolunuz bu tarafa düşerse herzaman bekleriz

Walkman
26-12-2005, 21:16
İzmir:D...İstanbul için biraz uzakmış...:D

Dr. Mini-Z
26-12-2005, 21:28
Çok teşekkürler yolumuz düşerse mutlaka uğrarız. Hatta havalr düzelince yolumuzu düşürmeye bile çalışırız :)