Orijinalini görmek için tıklayınız : Buna ne dersiniz. (ep)
yigit1905
25-12-2005, 17:53
Model uçağa biraz biraz yönelmeye başladım.Helikopter yerine acaba böyle başlangıç modeli mi alsam ? Ne dersiniz + ları - leri hakkında bana yardım edebilecek biri olursa sevinirim
http://www.modelucak.com/store/comersus_viewItem.asp?idProduct=3091
erhanzeynel
25-12-2005, 18:44
Vallahi bi ara ben de bununla başlamayı düşündüm ama piper-j miydi neydi öyle birşey önermişlerdi bana. Bunun tamiri biraz zor sanırım.
Evet sitede ana kanat, pervane gibi yedek barçaları var ama gövde yara alırsa n olucak?
Ben mm400 yapıyorum şu sırada. Motor, kumanda, servolar bu işte zaten senin demirbaşın olacak. EE mm400 de geriye sadece gövde ve kanatları yapmak için mantar, kuyruk yapmak için balsa ve biraz da el becerisi gerekiyor. Epoksi yapıştırıcı gerkiyor ki epoksi sana her zaman ve her konuda lazım olur.
Benim tavsiyem mm400 ya da bu piper-j dedikleri uçak ama ben ikisini de kullanmadım daha.
Mavi mantar projesini özellikle tavsiye ederim çünkü tamiri hepsinden daha kolay. İnşaatine başladığında 1-2 tane fazladan kanat hazırla bence. Çünkü model uçakta herzaman ve herkesin kırımı olabilir.
Kırımsız başlangıçlar...
yigit1905
25-12-2005, 19:04
:) Teşekkürler.Satan kişiye soracağım aslında ne var ne yok iyice.Varsa alıcam.Yoksa mesela dediğiniz gibi gövde gitti.O zaman nolcak? Bu arada şu mavimantar nedir onu pek bilmiyorum :)
yiğit bizim arkadaşta war bundan gerçi henüz uçurmadı ama piper j-3 ahşap bir uçak uçaktan anlamam ama tahta olması ban biraz itici geldi bide bende düşünüyorum uçak almayı çok ucuz kalıo modelciliğin dier dallarına göre alırsan haber wer olurmu??
punisher441
25-12-2005, 22:48
İLK ÖNCE HAYIRLI OLSUN DERİM ŞİMDİDEN YİĞİT EĞER YENİ BAŞLICAKSAN SANA BEN modelucak.com da da olan şu kırılmayana ilk önce bir bak derim eyer fiyatı pahalı dersen towerhobies den al derim orda sadece motor ve kaportası 64 dolar getirmeyle birlikte 130doları bulur sen türkiye dende kumandasını sevolarını filen alırsın böylelikle kırılmaz uçuşlar yapabilirsin bende o pıper j-3 de var eyer ben düşürmem dersen buda güzel bir model derim :ahhahyt:
punisher441
25-12-2005, 22:53
BİRDE RGM ARKADAŞIM TAHTA OLMASI BİRAZ SAKAT DİYOR KIRILIRSA TAMİR OLMAZ DİYE FAKAT ÇOĞU MODEL UÇAK ZATEN TAHTADIR ESASINDA ÖZEL BİR TAHTA VE BÖYLE TAHTA MODELLER KIRILDIĞI ZAMAN EPOX YAPIŞTIRICI İLE ESKİSİ GİBİ OLABİLİYOR :ahhahyt:
punisher441
25-12-2005, 23:03
Eyer Dersen İlla Ben Hot008 Alicam Sakin Onla Bİrlİkte Verİlen Kumandayi Alma Çok KÖtÜ Bİr Kumanda Bana Kalsa Yİne Tower Dan Al Derİm Çok Ucuza Çok MÜkemmel Kumandalar Var Ben Mesal Tower In Bİr Kumandasi Var Bİlgİsayarli Onu SİparİŞ Verdİm 2. Kumandam Olucak Ama Onu Alamamda Dersen ModeluÇakta Gws Nİn Bİr Kumandasi Var Bende O Kumandadanda Var Onu Al Derİm Fakat Bu Kumanda Benzİnlİ Modelde Kullanilmiyor Bİlmende Yarar Var Ben Benzİnlİ Bİr Modelde AldiĞim İÇİn ÖbÜrÜnden SİparİŞ Verdİm Kumandayi
gonzalez
26-12-2005, 10:21
Merhaba Yiğit.Ben model uçak uçuruyorum.Arabaya yeni başladım.Sana tavsiyem yeni başlıyorsun MM400 modelini yap.Sana her konuda yardımcı olurum cosar_a@yahoo.com (olurumcosar_a@yahoo.com) msn adresim Bu arada bende Ankara'dayım.
yigit1905
26-12-2005, 18:21
Yanıtlar için teşekkürler.O zaman yaza doğru daha ileri bir model mi alayım.O piper gerçekten hoşuma gitti de yedek parça ii ne olur ki acaba :)
punisher441
26-12-2005, 20:37
YİĞİt Daha Öncede Yazmiştım Bende 3 Veya 4 Aydir Piper J-3 Var Evet GÜzel Bİr Model Yedek ParÇa Konusunda Elektİronİk Aksamini Kolayca Zaten Bulabİlİyorsun DİĞer Yedek ParÇalarda Sen Kanadi Kırsan Tamİr Olur Dİye DÜŞÜnÜyorum Daha BÜyÜk Hasarlarda Modelucaktakİ Adnan Beye SİparİŞ Verdİdtİrİyorsun YaklaŞik Bİr Ay Cİvarinda Sana UlaŞtiriyor Ben Şİmdİye Kadar Bunu HİÇ UÇurmadim Esc Sİnde Ariza Çikti Hava Şartlari Ve DÜŞÜrÜcem Korkusuyla HİÇ UÇurmadim Tower Dan 1.5 Ay Evel SİparİŞ VerdİĞİm Kirilmaz UÇak Yenİ Geldİ İŞallah Bu Hafta Sonu Bende UÇucam Kırılma Korkusu Olmadan Sanada Bol Şans PIPER J-3 HAKKINDA SORUCAN BİR ŞEY OLURSA SORABİLİRSİN :ahhahyt:
erhanzeynel
29-12-2005, 14:19
YİĞİt Daha Öncede Yazmiştım Bende 3 Veya 4 Aydir Piper J-3 Var Evet GÜzel Bİr Model Yedek ParÇa Konusunda Elektİronİk Aksamini Kolayca Zaten Bulabİlİyorsun DİĞer Yedek ParÇalarda Sen Kanadi Kırsan Tamİr Olur Dİye DÜŞÜnÜyorum Daha BÜyÜk Hasarlarda Modelucaktakİ Adnan Beye SİparİŞ Verdİdtİrİyorsun YaklaŞik Bİr Ay Cİvarinda Sana UlaŞtiriyor Ben Şİmdİye Kadar Bunu HİÇ UÇurmadim Esc Sİnde Ariza Çikti Hava Şartlari Ve DÜŞÜrÜcem Korkusuyla HİÇ UÇurmadim Tower Dan 1.5 Ay Evel SİparİŞ VerdİĞİm Kirilmaz UÇak Yenİ Geldİ İŞallah Bu Hafta Sonu Bende UÇucam Kırılma Korkusu Olmadan Sanada Bol Şans PIPER J-3 HAKKINDA SORUCAN BİR ŞEY OLURSA SORABİLİRSİN :ahhahyt:
Bildiğim kadarıyla o kırılmaz uçak, evet kırılmıyor ama yırtılabiliyor. Koli bandıyla basitçe tamirini yapabiliyorsun ama en geç 1 yıl içinde (her hafta sonu uçuruyor ve bir şekilde düşüyorsan) bant yumağı haline gelebilir. Ayrıca o uçaktan alırken de yanında birkaç tane yedek pervane almakta yarar var. Lazım oluyorlar.
Ufak bir ip ucu: çakılmadan kaçış olmadığına karar verdiğinde gaz kolunu aşağıya çek, motoru durdur. (ep) pervane kırma riskin azalır. :aovvvv:
Kırımsız uçuşlar...
yigit1905
29-12-2005, 17:21
Ben bi inceliyim şunları iyice.Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler...
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.