PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Adsl

Hassank
21-06-2004, 10:58
Arkadaşlar ben ADSL kullanmak istiyorum ne yapmalıyım aranızda bilen ve kullanna varsa cevap yazarsa çok sevinirim bir de ben B.çekmece/Sinanoba tarafındayım acaba bu bölgede ADSL bağlantı alabilirmiyim?

engine02
21-06-2004, 10:59
telekomun sayfasına gır ordan adsl bolumu var sızın bollgede olup olmadıgını ogrenmen ıcın bır menude telefon numaranı yazacagın ve sorgulatacagın yer var oradan ogrenebılırsın...

Hassank
21-06-2004, 11:07
ya ona bakarsan orada hiçbir bölgede yok gösteriyor ben yaptım benimkinede yok dedi ama bizim orda kullananlar var nasıl oluyor o iş? zaten telekomun sitesinde hayır yokki :)

Cydia
21-06-2004, 11:10
ADSL için öncelikle bölgende santral desteği olup olmadığını telekomun sayfasından sorgulamalısın...

Daha sonra başvuruda bulunup (internetten mümkün) seni aramalarını bekleyeceksin... Başvurun kabul edilince seni arayıp telekom şubesine çağıracaklar.. Burada sözleşme imzalayıp alacağın bağlantı hızını belirleyeceksin..

Bağlantın açılıp telefona DSL sinyali verildiğinde işlem tamamdır.. Sonrasıda modem ve ayarlara kalıyor..

ADSL için modem fiyatları 60$ ile 200$ arasında.. Tavsiyem 110$ gibi bir fiyata USB+Ethernet router desteği sunan ve kendinden **splitter'lı Zoom modem alman... ADSL hızını en iyi kullanacağın modemlerden birtanesidir...

**Splitter : Telefon sinyali ile DSL sinyalini ayıran ve aynı hatta ikisinide kullanmaya izin veren küçük bir devre yada cihaz...
NOT: Kesinlikle ve kattiyen corecess almayın.. Alanlarda hemen çöpe atsın :D

Dr. Mini-Z
21-06-2004, 11:15
hassank en son portlarla gelmiş olması lazım kullanan arkadaşlar var. Modem konusunda elimde iki adet usb ethernet modem var almayı düşünürsen uygun fiyata verebilirim her ne kadar markası zoom olmasa da 110 dolar zoom a vermektense 60 dolar a başka marka düşünürsen yardımcı olabilirim.

Hassank
21-06-2004, 11:19
turk telekomun sitesi açılsa bakıcam :) bu kadar rezillik olurmu arkadaşlar ya adamlar internet vs hep onlardan sorulluoyr ama kendi siteleri bir rezalet açılış hızı yok gibi bu nedir ya. anlamadım gitti.
Birde mesela bizim orda yeni gördüm bir bilgisayarcı ADSL asmış kocaman ilan burda diye yazmış ama ben en son girdiğimde türktelekomuun sitewsinde telefon numaramı yazıp sorgulamıştım buraya adsl hizmeti verilmemektedir diyordu acaba yeni portmu açtılar yoksa o öyle dese bile adamlar yapıyormu bu işi bir türlü çözemedim akşam gidip konusucaz adamla ama sizden bir fikri olan varsa dinleyebilirim.

Dr. Mini-Z
21-06-2004, 11:24
Hayır direk telekom müdürlüğüne gidip sor internet sorgulama sayfasını update etmedikleri için yok diyor ama bir ton insan ADSL kullanıyor buralarda.

Hassank
21-06-2004, 11:26
bu speedtouch 330 usb modem nasıl iyimi herkes bunu öneriyor?

engine02
21-06-2004, 11:34
walla bnde zoomX4 war bn cok memnunum yane alcatelde ii

Hassank
21-06-2004, 11:39
zoomx4 ne farkı ne oluyor biri açıklarsa sevinirim gidip yanlış bişey almayalım ...

Cydia
21-06-2004, 11:46
zoom x4 modem benim tavsiye ettiğim modem...
USB modemlerde sorun yaşayabilirsiniz arkadaşlar.. Özellikle Corecess de...

Hassank
21-06-2004, 11:49
peki bu zoomx4 telekom destekliyomu mesela bakın dağıtıcılarda bu marka yok diğer alcatel filan var tabi ben olayı tam bilmiyorum ama nedir ne değildir? öğreniyoz işte .)

engine02
21-06-2004, 12:36
war desteklior bn kullanıorum gayette ii satı usb den kullanamayın tawsiye etmem en iisi ethernet arkadaslar :)

Hassank
21-06-2004, 13:23
ya benim anakartın üzerinde ethernet var modem almalımıyım?birde senin bahsettiğin zoomx4 modeli usb ile çalışıyor diye biliyorum bilgisayarın içine takılanıdamı var?

Olynth
21-06-2004, 14:51
ALCATEL Speed Touch USB kullanıyorum ve cok memnunum, onerebılırım.

engine02
21-06-2004, 14:51
abi usb ile baglanıor zoom x4 ama usb ile baglamak ii deil ethernet ile baglıcan

anakart uzerinde ethernet war die modem almamak ne demek anamadım ama her turlu almak zorundasın modem

EnZo
21-06-2004, 15:04
Speed Com markası nasıl bilen var mı?

Hassank
21-06-2004, 15:46
ya birisi alcatel iyi memnunum diyor öteki illa ethernet ile bağlanıcan diyor diğeri usb çok iyi diyor biri alcatel öbürü zoomx 5 filan diyor ne yapacağımı şaşırdım yokmu yardım edecek bu konuda deneyimli ethernettenmi usb denmi? bağlanmak iyidir yada zoomx4 mi yoksa alcatelmi iyidir aralarında ne gibi farklılıklar dez avantajları neler hangisi alınır neden? Yada hangisi alınmamalı neden? açıklıyabilecek bir arkadaş varsa çok memnun olurum...

engine02
21-06-2004, 15:58
ya bakh alcatelde ii ama zoomx4 de ii bnm tanıdıgım herkes zoom x4 kullanıo we herkes memnun bu bir
iki zoomx4 modem abicim bu modem ile (gerci alcatelde aynı) usb we ethernet secenegin war simdi ethernet kablon warsa bir ucunu modeme takıorsun dier ucunu board un uzerindeki ethernet e takıyorsun tabi modeme bi de telefon hattını takman gerekior

eger usb ile baglancaksan modem kutusundan usb kablosu gelmektedir usb kablosunun bi ucunu modeme dier ucunu usb girisine takacaksın gene telefon hattını baglaman gerekmektedir

ethernetin avantajı daha hızlı olr hic terslik cıkmaz ndn network aglarında ethernetten baglıolar daha hızlı fln olsun die

usb nin dezavantajıda budur ethernet kadar hızlı deildir onun icin networklerde usb kullanılmaz annadın mı hasan abi anamadıysan msn den anlatayım tekrar :)

Hassank
21-06-2004, 16:17
anladım engine saol :) o zaman zoomx4 alıp ethernet yolu ile bağlanıcam usb birde boşuna yerim gidecek değilmi ne gerek var multimedya uygulamalarımı engeller ethernet daha iyi bencede bu zoomx4 bilgisayarın içinemi takılıyor yoksa haricimi?

engine02
21-06-2004, 16:25
external(harici) eet normal bi kablo modem gibi isthe yaa icine takmıcan :)

engine02
21-06-2004, 16:35
ayrıyetten zoomx4 te firewall fln war kendinden modemde onun icinde bayagı ii yane :)

Hassank
21-06-2004, 16:45
ok engine saol o modemden alıcam...

engine02
21-06-2004, 16:53
onemli deel bisi oldugunda yrdmcı olrm gene :)

Nebel
23-06-2004, 12:14
Evet bende adsl alcaktım başvurumu kasım 2003 te yaptım orda yazmıyordu,birsokak yanımızda netcafe var adam adsl kullanıyor .Bir hafta önce aradılar bağlayacaklar diye telekomun sitesine baktım,yine hizmet verilemiyor diyordu.Bağlanalı 2 gün oldu şimdi bakmadım ama yine hizmet verilemiyor diyordur;anlıcağın onları sallama pek! :p

Hassank
23-06-2004, 14:52
:) bencede adamların işi internet telekomikasyon üzerine en iyi site onlarda olması gerekirken siteyi açamıyorsun bile abi yok böylew bir saçmalık...