PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fpv için yeni bir set ?

blackboard
06-09-2011, 07:05
Fpv ye başlamayı planlıyorum ve burada, sizlerinde fikirlerini almak iştedim. Bir set dizdim kendi halimce.

Verici : http://fpvhobby.com/108-new-58ghz-500mw-a-v-tx.html

Alıcı : için yardım gelirse sevinirim.

Kamera : 520 tvline alırım sanırım.

Osd : Eagle Tree Video OSD Pro'mu ? Yoksa EASY OSD'mi ?

Özellikle bu OSD'de iki markanın arasındaki farkları söylerseniz sevinirim.

MutluTEKIR
06-09-2011, 10:09
fpv ye bir hevesle başlamadan önce bu konuları okusan? özellikle modellerde skywalker bölümünde skywalker la ilgisi olmayan ama seni ilgilendiren bir sürü konu konuşuldu. bütün bu konuları okumayı bitirdikten sonra da kendi sistemini kendin çıkarsan da ondan sonra nasıldır diye bir konuda sorsan? ET Pro ile Easy osd arasındaki farkları satış sitelerini gezip bu ürünlerin özelliklerini okuyarak ve de yabancı forumları dolaşıp kullanıcı yorumlarını okuyarak öğrenebilirsin.

alıcı verici set olarak satılıyor lawmate ya da bevrc nin setlerini öneririm, frekans seçimi konusunu araştır. kamera konusunu araştır.
eğer bütçen yoksa daha ucuz osd lere yönel. ce osd ya da remzibi osd gibi.

herşeyden önce hele bir rc uçağa başla uçmayı öğren. uçmayı bilmeden fpv yapmak seni hobiden soğutacak ve cebini yakacak sonuçlar doğurur.

blackboard
06-09-2011, 16:33
fpv ye bir hevesle başlamadan önce bu konuları okusan? özellikle modellerde skywalker bölümünde skywalker la ilgisi olmayan ama seni ilgilendiren bir sürü konu konuşuldu. bütün bu konuları okumayı bitirdikten sonra da kendi sistemini kendin çıkarsan da ondan sonra nasıldır diye bir konuda sorsan? ET Pro ile Easy osd arasındaki farkları satış sitelerini gezip bu ürünlerin özelliklerini okuyarak ve de yabancı forumları dolaşıp kullanıcı yorumlarını okuyarak öğrenebilirsin.

alıcı verici set olarak satılıyor lawmate ya da bevrc nin setlerini öneririm, frekans seçimi konusunu araştır. kamera konusunu araştır.
eğer bütçen yoksa daha ucuz osd lere yönel. ce osd ya da remzibi osd gibi.

herşeyden önce hele bir rc uçağa başla uçmayı öğren. uçmayı bilmeden fpv yapmak seni hobiden soğutacak ve cebini yakacak sonuçlar doğurur.

Özellikle sizi yanıltmış olucam sanırım imzamı düzeltmeyi unutmuşum :D o foruma ilk kayıt olduğum günün imzasıydı :D şuanda kaç model kırdım eşkittim bilmiyorum :D Frekans seçiminde 5.8 kullanmayı planlıyorum. Sebebide 2.4 rc kullandığımdan dolayı. Ayrıca yeteri kadar araştırma yaptım sayılır. DEdiğim gibi ben sadece aslında Bu iki Osd nin farkını öğrenmek iştemiştim. Ki ayrıca şuan uçuş yaptığımız ortamda 4 fpv yapan abilerim var. Onlarda benim başlamamı çok iştiyorlar bende o yüzden gireyim dedim. Aslında benim şuanda ekipmanım var. Ama onlara osd nin farkını sormayı unuttum. Şuan bir tek Osd m yok.

MutluTEKIR
06-09-2011, 16:50
osd lerde belli başlı özellikler aynı zaten, evin konumunu gösterme, enlem-boylam, hız, yükseklik, eve uzaklık vs gösterirler temel olarak. o pahalı osd lerde ise otopilot, anten tracker falan var ek olarak tek farkları o. anten tracker desteği olan osd alırsan geleceğe yatırım olur senin için eğer amacın 8-15 km lere gidip gelmekse, ama yok uzaklara açılmayacağım dersen ve bütçeni de düşünürsen söylediğim 2 osd den birini alırsın.
5.8 tercihini iyi düşün derim tamam temiz bir frekans ama uzağa gidemeyenler var (yani 3-4 km) bu nedenle 1.2-1.3 bandını da düşün derim. (bevrc de stok antenlerle 8 km ye gidenler var ortalama 3-4 km menzili var, lawmate için de aynısı.)

blackboard
06-09-2011, 17:12
osd lerde belli başlı özellikler aynı zaten, evin konumunu gösterme, enlem-boylam, hız, yükseklik, eve uzaklık vs gösterirler temel olarak. o pahalı osd lerde ise otopilot, anten tracker falan var ek olarak tek farkları o. anten tracker desteği olan osd alırsan geleceğe yatırım olur senin için eğer amacın 8-15 km lere gidip gelmekse, ama yok uzaklara açılmayacağım dersen ve bütçeni de düşünürsen söylediğim 2 osd den birini alırsın.
5.8 tercihini iyi düşün derim tamam temiz bir frekans ama uzağa gidemeyenler var (yani 3-4 km) bu nedenle 1.2-1.3 bandını da düşün derim. (bevrc de stok antenlerle 8 km ye gidenler var ortalama 3-4 km menzili var, lawmate için de aynısı.)

Dediğiniz gibi ileriye yönelik düşünüyorum aslında. Osd kaliteli olsun diye uğraşıyorum, tabi çok aşırıya kaçmadan. Ayrıca tekrar dediğiniz gibi amacım daha ilk başdan 10 km yi zorlamak değil. Zaten daha yeni olucağım için öncelikle maksimum 1 km ileri-geri çalışıcam. Kameralı uçuşa alışmam lazım. Sistemini iyice kafama oturutayımki, ilerde 10 km üzerine gitmeye karar verdiğim zaman daha az zorlanayım. Şimdiki amacım düz bir çizgi üzerinde gidip gelmek. Zaten şuanki kullandığım kumandamda 3.5 km yi destekliyor. Yani stock bir 500-600 mw 5.8 verici bana yeterli olucaktır. İlerde kumandamı değiştirdiğim zaman muhtemelen aklımda 433 mhz ler var. Ama bu dediğim tabi en az 1-2 yıl sonra olur. Oto pilotu falan iyice öğrenmem gerekiyor.

MutluTEKIR
06-09-2011, 19:31
kumandanın menzilini artırmak için illa uhf modüle gerek yok, 2.4 ghz 1w signal booster lar iş görüyor. spektrum dx7 de 8 km ye çıkarmışlar hobbywireless dı galiba. boosterın fiyatı da 50 dolar civarı birşey.

blackboard
07-09-2011, 02:11
kumandanın menzilini artırmak için illa uhf modüle gerek yok, 2.4 ghz 1w signal booster lar iş görüyor. spektrum dx7 de 8 km ye çıkarmışlar hobbywireless dı galiba. boosterın fiyatı da 50 dolar civarı birşey.

Şuanda bende Sanwa 8000 var ve malesef modüllü değil. O yüzden şimdilik böyle kullanayım, ilerde futaba 9 zap falan almayı planlıyorum. Ama dediğinizi hiç bilmiyordum şimdi bakıcam. Belki entegre edebilirim kendi kumandama.