PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bilgisayar kontrollu arabanin gelisim sureci

dilsatsagin
02-01-2006, 22:55
arkadaslar merhaba. okulda proje olarak bilgisayar kontrollu araba projesini aldim.(uzaktan kumanda ile paralel porttan)ilk donem bu konu hakkinda Turkiye ve dunyadaki gelismeleri ve su andaki durumunu belirten ve de yapacaklarim ile ilgili dokumanlar hazirlayacagim.ikinci donemde ise bunu gercekleyecegim.Fakat elimde bu konu ile ilgili fazla bir dokuman yok.Bana bu konuda yardimci olabilir misiniz? mai adresime atabilir misiniz acabalar?Simdiden tesekkur edrim.iyi calismalar.

dilsatsagin@yahoo.com

user2
28-09-2006, 18:43
al belki yardımcı olmuşumdur ben onu denedim calıştı ama nasıl yaptığımı unuttum!!!!!!

http://www.hemenpaylas.com/download/1701620/pc_model.exe.html

Hetzer
28-09-2006, 19:11
usb portuna bağlanan servo controllerlar var onları bir dene fiyatları 40-80 usd arası eğer input da istiyorsan hem dijital hem analog animatronics kitleri var. Standalone olan bu kitlerin stepper motor kontrol edenleri bile mevcut.

Ama hiç uğraşmıyım diyorsan lego mindstorm al. Pişman olmayacağına eminim..

SwTaArRs
28-09-2006, 22:49
bir uzaktan kuamdanlı arba alıp, mesela oyuncak olanlar- ileri geri sağ sol tuşları olan- kumadadaki bu tuşları paralel porttan sürüp arabayı kumanda edebilirsiniz. en basiti budur herhalde.

allgtr
29-09-2006, 17:22
bir uzaktan kuamdanlı arba alıp, mesela oyuncak olanlar- ileri geri sağ sol tuşları olan- kumadadaki bu tuşları paralel porttan sürüp arabayı kumanda edebilirsiniz. en basiti budur herhalde.

proje çoktan arkadaşım tarafından yapıldı hatta kamera bile bağladık çokta kalite oldu paralel port tan kontrol ettik ;)

SwTaArRs
29-09-2006, 20:07
çok kişi tarafından yapılmıştır, en basit uzaktan kumandalı araba projelerinden biridir. ama bu yöntemle sağ sol iler geri kontrolelri kademeli olmuyor. onun yerine dijital diren (verdiğiniz sinyale göre direnç değeri değişen) kullanıp bunu kumadnadaki potlaraın yerine bağlayıp daha iyi bir kontrol sağlayabilirsiniz.
tabi bu da yapılmış bir proje.