PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1/5 MCD Hakkında Genel Bilgi

prettyahmet
03-01-2006, 21:10
Arkadaşlar 1/5 araçlar gerçeği en iyi şekilde yansıtabilecek seviyede araçlardır.Viraja girişleri,yanlamaları,sesi,görüntüsü diğer araçlara oranla daha gerçekçidir.

1/5 MCD araçlar Dünya'daki ilk 4x4 1/5 araçlardır.Yani ilk 1/5 4x4 türkler tarafından yapılmıştır.Tabi bizde bunun haklı gururu içindeyiz.

MCD 3 değişik kombinasyonda araç üretmektedir.Bunlar;

1)Black line
2)Pro line
3)Blue Line'dır.

1)Black line:Black line mcd'nin ürettiği en alt seviyedeki aracıdır.Bu araçta çoğunlukla plastik parçalar kullanılmıştır.(Bence tek kötü yanı süspansiyonları)

2)Pro Line:Yine black line serisinde olduğu gibi genelde plastik parçalar kullanılmıştır.Ancak tamamen birebir aynı parçalar kullanılarak yapılmış bi kombinasyon değildir.Black Line'den en büyük farkı süspansiyonlarıdır.

3)Blue Line:MCD'nin ürettiği en üst seviyedeki aracıdır.Çoğu parçası aliminyumdan oluşmaktadır.Bu yüzden biraz daha dikkat ve profesyonellik istediği kesin.

Bence başlangıç ve ilerisi için en uygun olan seri Pro Line'dır.Özellikle Black Line'dan farklı süspansiyonlarının olması en büyük artısıdır.Ayrıca en başta Blue Line serisi gibi bir aracın alınması acemi pilotlar için yada yeni başlayanlar için biraz zorluk çıkarabilir.Ayrıca Blue Line'ın en büyük farklarından biri de süspansiyon kollarının ve yapısının daha farklı olmasıdır.

DeliRc
20-01-2006, 15:36
fg mi alsam mcd mi mcd 14 kg fg 8 kg rwd mcd awd fg ön arka disk :) gerçi

Berat
20-01-2006, 16:00
mcd nin arazi için uygun modelleri varmı monster truck olarak diğil ama overland tipli jeep gibi :confused: mcd nin hiçbiyerde resmini ve modellerini bulamadım

prettyahmet
20-01-2006, 18:37
MCD off road versiyonda da araç üretiyor.Monster Truck tarzında.Modellerini www.mcdracing.com'adresinden bulabilirsiniz.Ayrıca off road araç aldığınızda on road kitini de alırsanız aracınızı on road olarakta kullanabilirsiniz.Ayrıca fg alsan parça problemin kesinlikle olucak.Ok fg'nin parça kalitesi cidden güzel ancak parça kırdığında problem olucaksa hiç olmaması daha iyi.Ayrıca 2 çeker bi off road pek zevk vermiyo.Takılıp kalıyo bi yerde çıkmıyo.O yüzden kesinlikle awd yani MCD...

Peugeot
23-01-2006, 16:21
arkadaşlar bu araçları çok merak ediyorum ve bu aralar almayı düşündüğüm iki araçtan biri ben proline düşünüyorum fiyatları hakkında bilgisi olan var mı bu araçları satan yerler nerede her hobby shopta bulunur mu? boyutları nedir? bakımları normal benzinlilerle aynımıdır?

Schnitzer 30
25-01-2006, 02:05
arkadaşlar bu araçları çok merak ediyorum ve bu aralar almayı düşündüğüm iki araçtan biri ben proline düşünüyorum fiyatları hakkında bilgisi olan var mı bu araçları satan yerler nerede her hobby shopta bulunur mu? boyutları nedir? bakımları normal benzinlilerle aynımıdır?
Bende aynı şeyleri merak ediyorum???
Bu aralar bende MCD almayı düşünüyorum.

beyazid
06-02-2006, 19:23
Ben hic takilmadim prettyahmet.