Orijinalini görmek için tıklayınız : niye böyle oldu??? :(
niye böyle oldu bilmiyorum...!!! forum artık gereksiz konuların konuşulduğu, insanların bilgilerini ve öğrendiklerini vs sundukları bir yer değil birbirleriyle tartıştıkları biryer haline geldi. artık böyle şeyler beni forumdan soğutmaya başladı. bilmiyorum sizler ne hissediyorsunuz???
spook ve diğer arkadaşlar, panik yok :) zaman zaman bu tip durumlarla karşılaşıyoruz. forumun gidişatından memnun olmayan üyelerin sayısı çoğunlukta olduğu için gereken yapılıyor, en kısa zamanda yeni kurallarla daha güzel bir forum düzenine geçeceğiz. kurallar hazır ama biraz daha üzerinde çalışılması gerekiyor. o da 1 haftaya tamamlanacak büyük ihtimalle. ama biz de yeni kurallar gelmedi diye boş durmuyoruz tabi. üyelerimizin forumu bu denli sahiplenmesi ve duyarlı olması bizi mutlu ediyor.
benide mod larımızın böyle forumla ilgilenmesi memnun ediyor. biz buralara bilgi paylaşımı için geliyoruz. ama bir çok arkadaş free zone alanı dışındaki yerleri kusura bakmasınlar ama gereksiz konularla dolduruyorlar. evet, dediğin gibi arada bir böyle şeyler olabilir. ama bu aralar böyle olaylar çok fazla olmaya başladı ve dediğim gibi ben forumdan soğumaya başladım. hatta bugün bir ara ilk mesajı yazmadan önce elveda mesajı yazıp forumdan ayrılmayı düşündüm. ama sonradan ne gerek var dedim.
sanırım forumdaki arkadaşlar bu konuda pek birşey düşünmüyorlar. çünkü izlenime baktığımda 21 olmuş ve senin dışında kimse birşey yazmamış. neyse herşey yakında yoluna girer umarım.
spook a hak veriyorum artık insan tartışma cıkcak diye elestiri yapamıo cunku polemiğe girmek ismeio gereksiz seyler oluyor bende bazen forumdan soğumuyo deilimi ama bu denli ufak tefek cıkacak sorunlar yuzundende forumdan ayrılma gibi bir şeyin söz konusu olmasının imkanı bile yok bu benim görüşüm sizler ne düşünüyorsunuz bilemem.
haklısın umitp. dediğim gibi sonra düşününce böyle saçma sapan şeylerden forumdan ayrılmaya değmeyeceğini ya bu insanların kendi rızalarıyla forumdan ayrılmasını ya mod ların bu insanları çıkarmasını yada kendilerini toparlayıp adam gibi muhabbetlerine ve bilgi paylaşımına devam etmeleri gerektiğini düşündüm.
denizfeneri
23-06-2004, 22:26
Son derece doğru zamanlanmış bir tepki. Özellikle bu gün aynı rahatsızlığı hissettim. Yinede umitp'nin dediği gibi ayrılmana kesinlikle değmez....
Eleştirilerinizde haklısınız... Forumda butarz eksileri farkedip yenilikler ve düzenlemeler için kolları sıvadık.. Ve biliyorsunuz ki 1 hafta öncesine kadar kullandığımız forumla şuan kullandığımız forum arasında farklar var... Kurallar-Üyeler-Konular vs. gibi her konuda gereken tedbirler ve yenilikler için moderatörler meydanında gerekli toplantıları yapıp kararları almaya çalışıyoruz... En son haliyle ersin abinin düzenlediği 1 sayfa kuralımız var.. :D Üzerinde çalıştığımız detaylar fazla.. Ama kararların alınması kolay olmuyor.. Alternatifleri değerlendirip duruma göre hareket etmemiz gerekiyor.. Forumdaki yönetimi yavaş yavaş ağırlaştırdığımızı farketmişsinizdir... Kimseyi kırmadan kuralları oturtmaya çalışıyoruz-oturtacağız... Forumdaki olayların sizleri sıkmasına izin vermeyin... Bize bildirin.. Gerekeni kısa zamanda yaparız...
Özellikle rahatsız olduğunuz mesajları konularda kullanıcı avatarlarının altındaki kırmızı ünlem işsaretine tıklatarak bize rapor edebilirsiniz.. Farketmediğimiz yada geç gördüğümüz mesajlara gerekeni yapma konusunda daha hızlı hareket edebiliriz...
Biz bir aileyiz...
FoRuMa GiRiN FoRuMDa KaLıN!... :)
Car_Maniak
24-06-2004, 12:30
Bu konuya ben de değinecektim bir aaralar ama hem unuttum hem de forumda bir soğukluk yaratmak istemedim ama arkadaşım madem sen değindin ben de bir kaç şey söyliyeyim dedim...
Sohbet =} Konu sayısı: 125 Mesaj Sayısı: 1,978
RC Araba =} Konu sayısı:36 Mesaj Sayısı: 525
Serpent =} Konu sayısı:8 Mesaj Sayısı: 116
HPI =} Konu sayısı:33 Mesaj Sayısı: 274
Gördüğünüz üzere artık RC arabalardan konusmaktansa Free Zone da takılmayı daha cok benimsemişiz... Serpent yani bir çoğumuzun istediği, belki on-roadların en gelişmişi konusunda sadece 8 konu 116 mesaj var ama free zone bunun neredeyse 10 katı, 20 katı.... bencec buna bir dur diyelim herkes kendine bir çeki düzen versin ve bizde ailecek mutlu mesut yaşayalım.. ne dersiniz??? ( kendisine çeki düze versin demekle kimseye bir şey demek istemiyorum... yanlış anlamalar olmasın lütfen..:) )
!Amorfy.BaRoS+
24-06-2004, 14:01
Konuyu bugun Gordum Fakat Car maNıak Serpent usTUnde daha Fazla free Zone de az gıbı Soylemler yapmamalısın.cunku INsanları belırlı seylere Yoneltmek Bazen sIKIcı Olabİlir.Belki İNsanlar free Zoneda Konusarak Yakınlasmaya calısıyorlar.Bu acıdan da Yaklas.SONUcta Biz rc AİlesiYiz ama Burda Gelip bos BOs KONUsmak Elbette anlamsız ama Rc Dısında KONULarında oLMası Yemege tuz etkisi KataBİLİr.Ama Daha Cok rc OLmadlı SayGılar :Pp
Arkadaşlar freezoneye neden bu kadar ağırlık veriliyor sorusunun cevabı gayet basit.
Freezoneye takılan arkadaşların çoğunun arabası yok hepimiz bunun farkındayız. ee adamlar ne yapsınlar arabaları yok adamlar araştırma yapamıyorlar arabaları olamadığı için bir araştırmada yapamıyorlar bu yüzden teknik konulara bişey yazamıyorlar. Bu yüzden ve forumdada var olmak için freezoneye takılıyorlar. İlk üye olduğumda bende böyle şeyler yapmıştım.
Ama olay böyle diye saçmalamakta olmaz. Bu bir gerçekki teknik konular neredeyse sıfıra indi. freezoneyle ilgili kısıtlama tarzı bişeyler olmalı ben kendi açtığım gülelim arkadaşlar konusuna dahi post atmıyorum artık. Freezone un iice suyu çıktı çekilmez hale geldi...
Beyler boşverin. Eğer herhangi bir kullanıcı hakkında bir rahatsızlık duyarsanız ilk önce kendisi ile konuşarak çözmeye çalışırsın çözemiyorsan dersim adminim , moderatörüm böyle böyle bir durum var. Bakıverin çaresine.
Bu tür olaylar ara sıra olur , normaldirde. Çeşit çeşit insan var. Sağı solu belli olmaz kimsenin.
Evet free zone da biraz fazla mesaj var. Teknik konular sanki biraz boş ama düzelir merak etmeyin. :eyweyw:
100kmh2sn
24-06-2004, 18:04
Biz bir Aileyiz,bu Ailede yanlış yapanlar çıkacaktır,bizde üstümüze düşeni yapıp bu arkadaşlarla ilgilenicez,baktık olmuyor kim olursa olsun gereken yapıalcaktır
Ailenin problemleri olduğunda aileden soğuyarak yalnız bırakmayı düşünmek bence yanlış,birlik beraberlikle buralara kadar geldik yine beraberce herşeyi olurlu ve olumlu hale getirerek yolumuza devam edicez.
Bizler bu hobiye sadık insanlarız.Bu kadar çabuk pes etmemeliyiz diye düşünüyorum.Unutmayın dünyada sadece ölüme çare yok olumsuzluklar birşekilde düzelecektir.
Herkese iyi seyirler
denizfeneri
24-06-2004, 18:38
Biz bir Aileyiz,bu Ailede yanlış yapanlar çıkacaktır,bizde üstümüze düşeni yapıp bu arkadaşlarla ilgilenicez,baktık olmuyor kim olursa olsun gereken yapıalcaktır
Ailenin problemleri olduğunda aileden soğuyarak yalnız bırakmayı düşünmek bence yanlış,birlik beraberlikle buralara kadar geldik yine beraberce herşeyi olurlu ve olumlu hale getirerek yolumuza devam edicez.
Bizler bu hobiye sadık insanlarız.Bu kadar çabuk pes etmemeliyiz diye düşünüyorum.Unutmayın dünyada sadece ölüme çare yok olumsuzluklar birşekilde düzelecektir.
Herkese iyi seyirler
Gerçektende çok güzel yazmışsın. Yazdıklarının her kelimesine katılıyorum. Nasıl her aile ara sıra içinde sorunlar yaşıyorsa bizde sorunlarımızı aramızda çözüp bu güzel topluluğu beraber yaşatacağız...
landjump
24-06-2004, 22:15
Yazilanlarin hepsine tamamen katiliyorum ama zamaninda mudahale edilmezse olumsuz gorusler daha da artabilir bence.
Asil komik olan uyelerin cogu forum nedir ne ise yarar onu anlayamamis daha chat olayi ile karistiriyor.Gecen gordum anteni kirilan biri yardim istemis nerden bulurum demis
kendini chat odasinda sanan digeri de ben bilmiyorum yazmis :):):):)
landjump arkadasım konu sapacak yada tartısma cıkacak diye yazdıgımı zannetmeyin lutfen sadece bişey dicem anten kırılan benim ama bunun chat yapmakla bi alakası oldugunu sanmıyorum ve kımse de ben bilmiyorum demedi! Lütfen daha dikkatli oku. bu arada kesinlikle yanlıs anlamayın bu bir tepki değil sadece düzeltme neyse konu sapmasın iyi akşamlar saygılar.
umitp, zaten landjump ta senin sorduğun bir soruya geyikçe bir cevap yazan başka birini eleştirmiş. sanırım yanlış anlamışsın ;) dikkat et :) yani sana değil onun oradaki mesaja tepkisi. yapılan geyiğe :)
Ey hobby rc gençliği,
İşte; bunca tartışma ve ortalığı karıştıranlar içinde vazifen, Hobby RC Forumlarını korumaktır! Muhtaç olduğun Nitro damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
Belki geyik yapmış gibi gelebilirim. Ama kendimi tutamadım ve biraz olsun ortama neşe katıp birazda bu forumların değerini ve hobby rc ailesinin birbirine bağlılığını göstermek istedim.:)
o zaman ben yanlıs anlamasım landjump sende kusura bakma.
Benim ogrenmek istediğim bir sey var, aranıyor sayfasına vedrdiğim ilan yok olmus. Eger bu ilan kaldırıldıysa nedenini ogrenmek istiyorum. Eger sorun, ısı olçer in, RC ile alakası olması ise, biri bunuda bana açıklasın lutfen çünkü bir avukat olarak, aynı sayfadaki bir motor arama ilanı dururken benim ısı tabancası arama ilanımın kaldırılması bana mantıklı gelmiyor.
Oguz Unal
valla gecen ben yazacaktım da hadi dedim tepki toplayıp gereksiz tartısmalar cıkartmayayım . hatta 2-3 gun once uyelik silme yeri var mı diye bakındım bulsam sessiz sedasız ayrılacaktım . su foruma her gun giriyorum her gun degisik bir sohbet mevcut . Yazdıgım bir soruna cevap alamazken sohbet forumuna acılan bi konuya bir yıgın cevap geliyor . bundan sonra sohbet bolumune yazmayı dusunuyorum bende sorunlarımı
tanerf82
25-06-2004, 16:07
beyler forumları insanlar aradığı bilgiye en hızlı sekilde ulasmak icin kullanılar.
bilgi paylaşımı diyosunuz ama bildiğinizi her zaman paylaşmıyosunuz?
geçen dikkat ettim 14 (ONDÖRT) YAŞINDA bi ARKADAŞIMIZ soru sormuş tower la alakalı. cevaben konunun ilerleyen mesajlarında da bi ton kişi daha once soruldu bu soru, once arastır sonra sor, eskileri okusana once falan diye cevap gelmiş UZUN UZUN. 14 yasındaki bi insan bu sekilde bi tepki alırsa bir daha soru sorar mı?
forumun yaş ortalaması da oldukca dusuk aramızda bazı abilerimiz olmasa.
burda kimse arsiv memuru diil. ben acıkcası forumu ulasmak istedigim bilgiye en kısa vadede ulasmak icin kullanıyorum. gecen davutpasa postahanenin yerini sordum. belki daha once sorulmustu ama bakmadım sorulmusmu sorulmamıs mı diye. saolsun KUZGUN abi ulker fabrikası arkası demiş ve elimle koymuş gibi buldum. belki baksam daha onceki postlarda tarifi bulucaktım ama bu kadar verimli olmayacaktı.
arkadaslar hergun aramıza birileri katılıyo. ben de yeniyim. katılanlar cogaldıkca fikirlerde cogalacaktır bu sebeple daha eskiden tartısılan konularda yeni sonuca ulasmak da mumkun olabilir.
kısacası, eski konuları yeniden tartışmanın kimseye zararı olmaz, aksine bi çogumuza faydası olur. ve bence gereksiz oldugunu dusundugunuz konulara bu konu gereksiz diye mesaj atmaktansa hic cevap yazmamak cok daha mantıklı. gereksiz bi konuyu bile bile gundemde tutmanın bi alemi yok.?
vay be insanların bu kadar tepkili olduğunu bilmiyordum...
freeman1209
25-06-2004, 20:34
konuyu şimdi okudum.sonlara doğru biraz dağılmış.nedense her konuda atışma oluyor ben bunu anlamıyorum.herhalde sanal ortam olduğu için sözlerimize biraz dikkat edemiyoruzz.arakadaşlar biraz daha düşünerek yazalım tmm :):):):)
Neden en çok freezone kullanıldığını kaya çok açık yazmış.zaten freezone bu forumun sürekliliği için şart gibi geliyor bana.sadece arabaların teknikleriyle ilgili konular olsa bu kadar ilgi olmaz.
yapmamız gereken şey foruma girdiğimizde bütün bölümlere bakmak.bunu söylemekle şunu kast etmiyorum.her yere bilir bilmez yazı yazmayı,konu dışında yazmayı.
elimizden geldiğnce bu alie ortamında sorularımıza cevap bulalım ve eğlenelim
Değilmi ama :) ..........
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.