Orijinalini görmek için tıklayınız : büyük başarı
savagegarden
06-01-2006, 13:59
nasıl olmuşsa savagenin motorunu bu hale getirmişler yoksa balyozla mı vurmuşlar?
kazayla bu hale gelmesi mümkün müdür sizce?
savagegarden
06-01-2006, 14:09
bi de bunlar var..
savagegarden
06-01-2006, 14:10
içim parçalandı :(
bence böle bişeyin kendi kendine olması imkansız.bunu bu hale getirebilmek için çok uğreşmış olmalılar.
yanlış olmasın ama sanırım üstteki araba savage 4.6 . alttaki kesin 25 .ikisinin aynı yerden kopması çok ilginç.özellikle alttaki motorda headsink in 7. buğumunda ciddi bir bükülme var .sanırım bu aşırı kısık ayar ve darbe sonucu gerçekleşmiş . + iki motorunda aynı yerden patlaması aklımda acaba savage motorlarının bu kısımları çokmu zayıf sorusunu doğurdu kafamda
Bu resimleri koyan adama sormak lazim bu isi nasil becerdigini?? Kazayla olsa iki motor da ayni yerinden patlamazdi (boyle tesaduf bir kaza olmasi neredeyse imkansiz cunku) . Motor kol çikarmis olsa gene normaldir diyecegim ama kolda yerinde duruyor resimlerde . Ben yorumlayamadim kisacasi :)
viaconme
06-01-2006, 15:24
benim başıma 2 defa geldi bende motor ayaklarını kırdım. soğutucu kafa kebin dışına çıktığından sert bir taklada eğer taşa denk gelirse anında kırılıyor. tabi bide dökümden kaynaklanan hatalar var...
o nasıl olmus gercekten buyuk basarı ilk defa goruyorum cok ilginc bi durum bendede savage var hıc boyle birseyle karsılasmadım
Heralde normal sartlarda olucak bir sey degil....
bence de kesinlikle dışardan gelen bi darbe bu, aşırı kısık ayarda biyel kolunu kırarsın ama silindir bloğu da kırılmazki! sağlam bi takla sonucu oluşmuş herhalde, kazadan beladan :fisdua:
sariertan
06-01-2006, 18:09
Dediğiniz gibi ani bir darbe sonucu olmuştur. Zaten döküm olduğu için kırılmış o şekilde. Bir çok kişinin başına gelmiştir ters düşdüğünde soğutucu kafaler kırılıyor. Bundada kafanın daha alt taraflarına bağlantının olduğu yere sert bir cisim çarpmış (kaldırım taşı, büyük sert bir kaya.........) ve kırılmıştır. Bence normal bir görüntü. Sadece başına gelenin şansızlığı.
aynı yerden kırılması gayet doğal arkadaşlar. motor blogunu kıracak kadar kuvvetli bir darbe gelirse, her zaman kırılma stresin en fazla oldugu "en kritik kesit" tabir edilen yüzeyde gercekleşir.
savagegarden
06-01-2006, 22:34
ayıptır sölemesi benim savagede kebim takılı olduğu sürece böyle bir kırımın meydana gelmesi imkansız çünkü bounty hunter body kullandığımdan dolayı motor tamamen kebin altında kalıyor ve korunmuş oluyor..
Ömer Güneş
06-01-2006, 23:10
ya nası kırmışlar ya abi şunları göstermeyin daha alamadım savageyi zatenn güvenimi azaltıyor böyle şeyler savageye karşı
cüneyt abi birşey sorcam ben de savege için body hunter almayı düşünüyorm(desen çizmek için güzel bir yüzeye benziyor)ancak merak ettiğim bir konu var bunlarda motor ısınması fln sorun olmuyor mu yani kep içinde motor hava alamıyorm veya sen nerelerde delik açtım
cüneyt abi sadece buna cevap verirsen ben buraya yazdım ama inşallah konuyu dağıtmaz
savagegarden
06-01-2006, 23:13
kısaca bahsedeyim kebe delik açmadım motorun yanına fan yerleştirdim gayet güzel sonuç aldım..
torlak_t
06-01-2006, 23:20
motor bloğunun alttan kırıldığını canlı görmüştüm ama bu çok değişik bi vakka :D
savagegarden
07-01-2006, 19:35
motor bloğunun alttan kırıldığını canlı görmüştüm ama bu çok değişik bi vakka :D
peki biraz anlatabilir misin? nası olmuş, ve olmaması için nelere dikkat etmek gerekir?
zafers@t
07-01-2006, 22:39
arkadaslar bu olay bi abimizin basına geldi ama onun motoru 12 sirio idi sebep bujiye pul koymamıstı zaten pullstart cekildigi andan itibaren bi garip calısıyodu lokomotif gibi bi tam gaz motor aynı yerden kırıldı anlamakta cok zorluk cektik ilk etapta afalladık ama sonradan pulların takılmadıgını gorduk dikkat edin arkadaslar pullara
savagegarden
09-01-2006, 19:21
evet pullar önemli hatta bazen yenilemek gerekebiliyor..
3 4 ay önce rc mi boğudum.Benzini dışarı atmasını sağlamak için buji sökünce üzerindeki pulu düşürdüm.Bi dahada bulamadım.Zaten o zamnlar önemsiz bi parça olarak biliyodum pekte sallamadım:D.o gün bu gündür motoru bu şekilde kullanıyorum.Seste ve performansta hiç bir değişiklik yok.Ama yinede benim gözüm korktu o kaça motorların parçalandığını görünce.Nolur nolmaz yinede hemen gidip bi pul alacam bijiye.:D
arkadaslar bende savage 25 var benımde başıma şimdiye kadar boyle bişey gelmedı ama benım motor kırank mılını kırdım motorun fazla zorlamaktan ve ıyı rodaj yapmamaktan bı de o motoru bılerek kırmıs olabılırler gosterı olsun dıye yapmışlardır
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.