Orijinalini görmek için tıklayınız : Pilatus PC-9 46 ARF (Seagull)
Ekibin yeni elemanı Ümit THKnın model uçak kursunu bitirmiş ne alacağız diye geldi. Kumanda motor servolar diğer ıvır zıvır ne varsa siparişini verdik. Sıra uçağa geldi. Bir kaç modeli uçurtup pilotajını gördük. İnişte az biraz sıkıntı var ama uçuş kontrollü ve düzgün. Kursun hakkını vermiş anlaşılan. Başta trainer alayım diyordu baktım pilotaj olarak alttan kanatlıyı kurtaracak durumda bir kaç model önerdim. Sinyali almasıyla birlikte hemen Cessna falan demeye başladı. En son phoneix scanner üzerine anlaştık. Satın alma sırasında bir sorun yaşayıp kafası karışınca bir başka bilenin önerisiyle pilatus pc-9 un siparişini verip huzura erdi. Uçuracağına eminim inişlerde falan biraz sorun yaşayacak ama bir ayda tahminen 3 galon yakıtı harcayıp uçar vaziyette tutabilirse bu modelin hakkını verecektir.
Özellikler:
Kanat : 154cm.......60.63in.
Kanat alanı : 37.04dm2....610sq.in.
Gövde : 111cm......43.7in. Zamanla uzayıp kısalabilir
Ağırlık : 2.5 - 2.7kg.....5.5 - 5.95lbs. Zamanla artacaktır
Gerekli motor : .40-.46cu.in....2-stroke. / .52cu.in....4-stroke. OS 46AX
Gerekli Radyo : 4 kanal 5 servo Futaba 7C
Uçuş seviyesi : Orta ve İleri Bu sakat işte
Gerekli olanlar: Min. 4 kanal kumanda, motor, servo, pervane, yakıt Futaba s3004, APC 10X6, Byron %5, Alıcı pili olarak LiFePO4 26650 pille paket yapacağız.
Dün akşam başladık montaja. Ümit henüz kendi atölyesini kurmadığından montaj benim bölgemde yapılıyor. Orkan ve Ümit montajın inceliklerini öğrenerek zaman zamanda tornavidayı ellerine alarak çalışıyorlar.
Uçak kalite olarak oldukça iyi. Kanadı birleştirdik çok güzel öpüştü yüzeyler. Kuyruk yerine tam oturuyor, dikey yerindeyken açısını tam olarak buldu. Hızımızı alamayıp aileronları 4er ader CA menteşe ile birleştirip, kanat servolarını ve yekeleri taktık. Günü noktaladık.
Uçak ileri düzey olduğundan montaj detaylarına girmeden yazıyorum. Sorunlu yerler olursa detaya girerim. Elevatör iki parça ama tel ile birleştirilmiş paralel hareketi sağlanmış. Tellerin zamanla yuvası içinde boşluk oluşturmaması için CA ile kenardan sağlamlaştırma yapacağım. Elevatör ve rudder yerlerine yine CA menteşe ile bağlanacak. Bu Seagull modellerde hiç sevmediğim özellik kit içinden çıkan pushrod connectorler. Alttan vidalı, üstten vidalı yine uğraştıracak beni.
Hafta sonu yağmur yağmaz seller akmazsa maideni yaparız.
Hayırlı olsun.Bu Pilatus aynen Soprano gibi trainer aratmayacaktır.Benim iki çekirgem bu Pilatus un hem de daha küçük EP modeliyle sıfırdan uçmayı öğrendi neredeyse.İyi,dengeli toplanırsa inişler hiç sıkıntı çıkarmayacak kanaatindeyim.
Valla abi kanada baktım sopranoya göre biraz daha inceydi. Uçuşu dengeli ve düzgün olacak gibi duruyor ama sanırım sopranodan biraz daha oynak ve hızlı bir model olacak. İnişi de hızlı olacak gibi geliyor. Daha doğrusu yavaş inmeye kalkarsa sorun olacak gibi geliyor ki acemilerin huyudur normalden yavaş inmeye çalışmak. Ben uçağın çizgilerini beğendim. Eğer gözüm kesmese bu kenarda dursun deyip daha kolay bir modele yönlendirecektim ama yüksek ihtimalle sıkıntı çıkartmayacak dediğin gibi.
Abi bu uçagı uzun bir süre kullanmış biri olarak bir kaç önerim olacak izninle.
Model dedıgınız gibi çok hızlı uçan bir model.Bu bakımdan mutlaka menteşelerın toplu iğne ile desteklenmesi gerekiyor.
Inışllerde oğal olarak hızlı oluyor.Bunun için son yaklaşmanın hızlı olması gerekiyor.Yavaş kalırsanız her an kanat bırakma eğilimi hissediliyor.Bizim burda uçsuz bucaksız pist oldugundan hızlı iniş ve yavaşlama sorun degil.Ama sizin pist kısa ise tekeri tam pist başında koymak yerinde olacaktır.
Çok Çok keyifli bir model. Güle güle uçurun
Bir model inişte kanat bırakıyorsa ya yanal dengesi bozuktur(bir taraf ağır çekiyor) veya ağ. mrk. olması gereken yerde değildir(kitabında verileni kastetmiyorum).
Bir haftalık trainer tecrübesi olan biri için iniş hızını ayarlamak zor. Ahmet Abi çok önemli konuya değinmiş. Öncelikle montaj hatasız olmalı. Ayarlar doğru olmalı. Ancak belli bir hızın altına da düşmemek lazım. Bu model ile inerken burun hep aşağıda olmalı son ana kadar. Yaklaşma açısını iyi belirlemeli. Biraz uçurduktan sonra huyunu suyunu daha iyi anlarız. Buna benzer bir model olan scanner inişte palye sırasında aniden hız kesip çok kısa mesafede duruyordu.
Öncelikle Ümit Bey'e hayırlı olsun diyerek kırımsız uçuşlar diliyorum. Bu model benim de çok beğendiğim bir modeldi. İyi olmuş uçuşunu yakından görme, uçağı bizzat inceleme fırsatımız olacak :D
Ki zaten pilatus pc-9 pilotaj eğitimlerinde bir çok ülke uçuş okulu tarafından temel ve tekamül uçuş eğitimi için tercih edilen bir uçaktır. Alttan kanatlı olmasına rağmen kanadındaki belirgin dihedral uçağın kararlılığını arttırmaktadır. Ayrıca bu uçağın gerçeğinde iniş takımları açık ve full flap varken stall sürati 67 KT 'tır ki bu oldukça düşük bir stall sürati.
Çiğlideki eğitimler esnasında hemen hemen tüm hocaların söylediği şey şuydu, "alçak ve düşük süratli yaklaşmaktansa yüksek ve süratli yaklaşmak iyidir" çünkü pas geçmesi kolay olur, hata affeder, düzeltme için süre tanır ;)
Hafta sonunu iple çekiyor, modelin son halini görmeyi merakla bekliyorum. :D
Bu arada Metin Hocam kolay gelsin., saygılar...
Bir model inişte kanat bırakıyorsa ya yanal dengesi bozuktur(bir taraf ağır çekiyor) veya ağ. mrk. olması gereken yerde değildir(kitabında verileni kastetmiyorum).
Kanat bırakıyor derken stall oluyor demek istedim abi
Yakıt deposu yine dandik çıktı. Daha önce topladığım seagull modellerle aynı depo. Büyük ihtimalle yakıt kaçıracak. Üstelik yerine sığmadığı için depo yatağının tavanını yarım santim kadar kesmem gerekti. Önlerde duran bir destek kontrası ise deponun daha fazla öne gelmesine izin vermiyor. Olabildiğince öne itip destekledim. Eleron ve rudder takıldı, yekeler bağlandı. Fazla bir işi kalmadı. Motor ve servolar takılacak bitecek.
Metin Hocam hızlı ilerliyor model desenize haftasonu bir aksilik olmazsa göreceğiz demek ki uçuşunu :D
Seagull hakkındaki görüşlerinize tamamen katılıyorum. Greatplanes bir numara :) Ama fiyatı da :D
Eee ne demişler iyi mal iyi para :hımm:
Bu arada edge540'ı aldığım firma bana yeni bir uçak gönderiyor. Modeller iki oldu yani :ıggcck:
Onur malesef bu hafta sonu uçuramayacağız. Ümit anneannesinin rahatsızlığı nedeniyle ziyarete gitti. Hafta sonuna kadar gelemez. Sana başka bir sürpriz yapalım bu hafta.
Bu arada depo içime sinmedi. Tekrar söktüm elimde sulliwan depo vardı tam eski deponun boyunda onu taktım mis gibi oldu.
Neyse hocam sağlık olsun. Nasıl olsa haftasonları bizim :D Bu arada Ümit Bey'e de çok geçmiş olsun dileklerimi ileteyim.
Süpriz deyince heyecanlandım. Bu süpriz sanırım benim uçağın ikiz kardeşi olabilir :hımm:
Siz de çevrim içi yedek çoktur hocam uçaklar parça beklere girmez :D
PC-9 un maiden videosunu Malatya ekibi başlığına yükledim.
http://www.hobbyrc.com/forum/threads/25047-MALATYA-EK%C4%B0B%C4%B0-Video-fotograf-ve-haberler?p=931234&viewfull=1#post931234
inişte oldukça hızlı bir model. Biraz rüzgarlı hava lazım yavaş inebilmek için. Uçuşu, dengesi, havadaki görüntüsü çok güzel.
Hayırlı olsun ;) Dün akşam izledim. Lakin video çekimi çokta iyi değildi. Görsel show u unutmamak gerek. Ara sıra yakından geçerek, alçak irtifada geçişler, ters uçuşlar, stall turn ler yapmak gerek ki bu arada video yu izleyen yakın temasa geçsin değil mi :)
Bu modeli bende 3 kere uçurdum. İlki berbattı. Motor dandikliğinden, öksürmesinden, ha stop etti edecek derken trimlerini yapamadım. Bırak trimlerini D/R i bile heyecandan kapayamadım. Sonra zaten ufukta motor stop etmiş ve şans eseri bizler görmeden düz bir şekilde hasarsız yere inmişti.
Sonraki 2 uçuşta da motordan çok hoşnut olmadım.
Ayni benzer Tucano da aslanlar gibi OS um mevcut. 2 senedir uçuruyorum. Bir kere bile beni üzmedi. PC9 a ucuz olsun diye gittik ASP yi taktık, başımıza büyük dertler aldık. Her seferinde desemde yine diyorum bir daha tövbe. Bizim gibi ayda 1 kere uçuşa giden adamlar için iyi değil bu ddm ler.
Valla bence çok düzgün uçtu. hakkını yememek lazım.
eee takmışın 46AX ı müsade etde uçsun :)
PC-9 un maiden videosunu Malatya ekibi başlığına yükledim.
http://www.hobbyrc.com/forum/threads/25047-MALATYA-EK%C4%B0B%C4%B0-Video-fotograf-ve-haberler?p=931234&viewfull=1#post931234
inişte oldukça hızlı bir model. Biraz rüzgarlı hava lazım yavaş inebilmek için. Uçuşu, dengesi, havadaki görüntüsü çok güzel.
Abi slm.Vıdeoyu ancak bugun seyredebildim.İzninle acizane bir kaç önerim olacak.
Bende bu modelı çok uçurdum.Kesinlikle harika bir model.Ve dedigin gibi hızlı bir model.Bu bakımdan ınışı de hızlı olması gerekiyor.Bizim gibi uçsuz bucaksız bir pistiniz varsa sorun degıl.Ama sızde isledigim kadarı ile ve daha önceki mesajımda da yazdıgım gibi kısa bir pistiniz varsa modele tam pistin başında teker koydurmak lazım ki anca yavaşlayabilsin.Ama video da izledigim kadarı ile siz nerdeyse pistin 3/2 lik bölümü geçtıkten sonra teker koymaya çalışmışsınız.Doğal olarak model yeteri kadar yavaşlamayacagı içinde pist kısa gelecek.Bence bu model de ınış yaparken tam pistin başında teker koymaya çalışın.Böylece modele yavaşlamak ıçın yer kalmış olur.
Kırımsız ve keyifli uçuşlar
Cengiz sadece süzülüşünü ve gaz kesili durumda ne kadar yavaşladığını görmek için yaklaşım yaptık. Onlar inme denemesi değildi. Flaperonla deneyecektik kısmet olmadı.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.