PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Balsa plan

muharrem_
26-11-2011, 23:19
Herkese merhaba baslıktanda anlısılacagı uzere ben balsa planı lazerle kestırıp yavas yavas oglum(10yas) ıle bırlıkte bır ucak yapmak ıstıyoruz fakat acı bır tecrube sonucunda elınızde ınternetten ındırdıgınız bır plan ıle lazer kesen bır yere gıdıp ben bu planı kestırmek ıstıyorum dedıgınızde elınız bom bos cocugunuz ve sız bır hayal kırıklıgı ıcerısınde gerı donuyorsunuz.Lazer konusunda yardımcı olmaya calısan arkadas denenmıs bır plan bulmamızı hangı parcayı kaclık kontraplak yaada balsadan kestırmek ıstıyor ısek bunun plan uzerınde belırtılmıs olması gerektıgını ancak bu sekılde yardımcı olabılecegını bunun dısında bızım goturdugumuz planın zaman kaybı olacagını belırttı durust ınsanmıs kesıp parasınıda alabılırdı.Kısacası bana bu konuda yardımcı olabılecek bırılerı varmı aranızda.Sımdıden yardımlarınız ıcın cok tesekkur ederım.Konuyu yanlıs yere actı ısem kusura bakmayın.Muharrem

muharrem_
27-11-2011, 00:10
Hıc kımsede yok anlasılan

atambay
27-11-2011, 00:23
Biraz forumu okusanız daha fazla yardım alacağınız şekilde sorular sormanız mümkün olur. Gittiğiniz kişi zaten gerekli şeyleri söylemiş. Uçak planıyla lazer kesim için çizimler farklı şeylerdir. Lazer kesimde kullanılan çizim programından çok iyi anlıyor olup kesime uygun hale getirebilirsiniz. Yüksek oranda hata riski var bu işte.
Eğer model yapacaksanız hazır kesilmiş kitler var. Onları kullanabilirsiniz. Serbest uçuş modelleri hem çabuk biter hem kumanda gerektirmez. Eliniz alıştıkça zor modellere doğru ilerlersiniz.
Konuyu daha sonra uygun başlığa taşırım.

muharrem_
27-11-2011, 00:36
Atambay bey suan halı hazırda ıkı modele sahıbım ve ucuruyorum bunlar wıngtıger ve Hangar 9 Semı scale cessna uzerınde OS MAX 46 LA
takılı.Anlıyacagınız bunun ıkısıde hazır kıt ben hem oglum ıle zaman gecıreyım hemde onu bu tur hobılere kanalıze edeyım ıstıyorum bu yuzdende sıfırdan bır plan uzerınde calısmak ıstıyorum.Tesekkurler

atambay
27-11-2011, 01:36
O dedikleriniz hazır kit değil. Onlar ARF, RTF modeller. Kit olursa hiç bir parçası birleşmemiş ama içinde kaplaması hariç her şeyi bulunan türler olur.
Sıfırdan plan derseniz kesimcinin olmaz dediği planları alıp kullanılacak malzemeye göre tek tek çizmleri çıkartıp balsa ve kontraplak parçalara göre düzenlemeniz lazım. Bunun için corel autocad gibi programlarla aranızın çok iyi olması gerekir. Çizimi ve malzemeyi götürüp kestirip geleceksiniz. Bu aşamaya kadar oğlunuz devre dışı kalacak.
Bu arada birileri çizimleri yapmış, parçaları kestirmiş, montaj planını bastırmış kutuya doldurmuş ve kit olarak satıyor olacak. Oğlunuzun aktif olarak katılacağı aşamaya kadar olan bölümle ilgilenmemiş olacaksınız kit alırsanız.
Hali hazırda model uçurduğunuza göre cosmosrc nickli Murat Bey'in kitlerini deneyebilirsiniz. Eğer planör tarzı birşey düşünürseniz albatros, kamikaze, star gibi seçenekler var. Serbest model de olsun derseniz, fantastic p-30 gibi lastik motorlu bir model olabilir. Kit olarak çok seçenek var. Hiç lazer kesimle falan zaman harcamayın, kit alıp oğlunuzla yapmaya başlayın.

muharrem_
27-11-2011, 11:14
Yanı kımse sıze bu sekılde yardımcı olamaz dıyorsunuz.Anladıgım kadarı ıle herkes calısmasını kendıne saklıyor.Ben tavsıyenıze uyup Murat Bey ıle temasa geceyım bahsettıgınız corel ve autocad programlarını ınceledım sımdılık benım cok uzagımda ama bu ıs sadece cocuguma degıl bu saatten sonra benımde kendıme bırseyler katmam gerektıgı hıssını uyandırdı(corel ve autocad) bır kerede basladık ufaklıgı yarı yolda bırakmak olmaz ılk etapta Murat Beyı bır bulayım daha sonrasında eger ısten gucten zaman bulup bu ıkı program ıle ılgılenıp kullanmayı basarabılırsem burada kestırdıgım ve denedıgım butun planları yayınlayacagım.:))))))

muharrem_
27-11-2011, 12:31
Murat Beye ozelden mesaj attım ama cevap vermedı galıba yogun bır ınsan Murat Beye ulasabılecegım bır telefon numarası varmı acaba

muharrem_
27-11-2011, 12:51
Murat beye nasıl ulasacagımı buldum.

http://cosmosrcmodels.com/HAKKIMIZDA.php

atambay
27-11-2011, 20:13
Yanı kımse sıze bu sekılde yardımcı olamaz dıyorsunuz.Anladıgım kadarı ıle herkes calısmasını kendıne saklıyor.Ben tavsıyenıze uyup Murat Bey ıle temasa geceyım bahsettıgınız corel ve autocad programlarını ınceledım sımdılık benım cok uzagımda ama bu ıs sadece cocuguma degıl bu saatten sonra benımde kendıme bırseyler katmam gerektıgı hıssını uyandırdı(corel ve autocad) bır kerede basladık ufaklıgı yarı yolda bırakmak olmaz ılk etapta Murat Beyı bır bulayım daha sonrasında eger ısten gucten zaman bulup bu ıkı program ıle ılgılenıp kullanmayı basarabılırsem burada kestırdıgım ve denedıgım butun planları yayınlayacagım.:))))))

Herkes çalışmasını kendisine saklamıyor. Çok az kişi bu işle uğraşıyordur. Ciddi zaman gerektiren bir iş. Hata payı da çok yüksek. Şimdi ben bir trainer planı çizdim. Lazer kesen bir kişi var onun da cihazı 45x30 cm ebadında. Dolayısıyla 45 cm den uzun hiç bir parçayı dosyaya eklemedim. Gövde duvarları falan hep elde kesilecek. 10cm eninde balsa levhaları 45 cm uzunluğunda kesip makinaya sığdırdık falan. Şimdi bunu yayınlasam kimseye yaramaz. Üstelik bazı yeni arkadaşlar bu planlarla gereksiz zaman kaybederler. O yüzden lazer kesim dosyaları (plan demiyorum çünkü plan ayrı birşey) cihaza ve kesene göre düzenlenmek zorunda. Daha yazmadığım bir sürü detay var.

duman04
28-11-2011, 21:10
Muharrem bey iyi akşamlar nasıl bir model yapmak istiyorsunuz trainer mi, F3 A mı, Funflay mı olacak. Yada Scalemi ?
Eğer isterseniz benim daha önce yapıp halen uçtuğum bugünlerdede 60 lık motor için çok az büyülttürdüğüm; piyasada Funstar diye tanınan uçağın planı başka isimle plan sitesinde mevcut. detaylı ve güvenli bir plan isterseniz bir bakın. ismi hotstuff3 . Sadece sinirleri lazerde kestirmeniz yeterli Sinirlerde 2 mm lik veya 2,5 mm lik balsa kullanmanız yeterli gerçi plan üzerinde tüm ölçüler inç olarak verilmiş.
Planı PROFİLİ 2 sitesinde bulabilirsiniz