Orijinalini görmek için tıklayınız : Bevrc-Lawmate 1.3GHZ TX camera kablolama sorunu?
Merhaba arkadaşlar.
Uzun süren araştırmalarım sonucunda FPV ekipmanlarımı aldım. Aldığım ekipman listesi,
Bev 1.3 Ghz 800mw TX RX,
kx 171 pro-pal ve GoPro HD Hero2 kamera
10" Monitor. yer istasyonu için
Herşeyi tamamladım fakat şu Televizyon girişi tipindeki AV kablolama sistemi hoşuma gitmiyor hem çok yer kaplayacak hemde çok büyük bir ağırlık oluşturacak.. TX camera bağlantısını ve camerayı ileride OSD de alacağımı düşünürek servo ve jst plug şekildinde modifye etmek yada baştan sona kendim yapmak istiyorum. Fakat bununla ilgili bir bilgiye bir türlü ulaşamadım. TX yerine giren plugın tipini çözemedim bununla ilgili bir diyagram mevcutmu? Ayrıca KX171 pro palın 3 soketli çıkışını da servo bağlantısına dönüştürmeyi düşünüyorum.
Kabloları readymaderc.com sitesinde buldum
http://www.readymaderc.com/store/index.php?main_page=product_info&products_id=135
http://www.readymaderc.com/store/index.php?main_page=product_info&products_id=133
fakat, buraya gelmesi hem çok uzun zaman alıcak hemde kargosuyla çok para tutacak. Kablo diyagramı olduğu sürece çok basit bir lehimleme işlemiyle yapılabileceğini düşünüyor. deneyimli arkadaşların bilgilerini bekliyorum.
Şimdiden Teşekkür ederim.
Osd kullanma klavuzundaki soket girişlerine göre kamera,vericinin,gps bağlantılarını yapacaksınız.. bağlantıyı yaparken - + ve sinyal girişlerine dikkat edin,resimler eklerseniz daha kolay yardımcı olunabilir..
Osd kullanma klavuzundaki soket girişlerine göre kamera,vericinin,gps bağlantılarını yapacaksınız.. bağlantıyı yaparken - + ve sinyal girişlerine dikkat edin,resimler eklerseniz daha kolay yardımcı olunabilir..
Öneriniz için teşekkür ederim YMN.
OSD ye bağlama konusunda bir sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum zaten. İstediğim TX ile camera bağlantısını aşağıda resimde gözüktüğü gibi yapmak;
http://www.readymaderc.com/store/bmz_cache/4/495a004b4fa5bd267004e85e5f5206c0.image.750x386.jpg
kamera kablosu ise şu şekilde olucak;
http://www.readymaderc.com/store/bmz_cache/e/e8e9b97af28377c29071f7768ac229f9.image.750x196.jpg
kamera kablosuyla TX i birleştirmek için şöyle bir jumber gerekli,
http://www.readymaderc.com/store/images/vidjumper.jpg
Doğal olarak camera ve TX kabloları servo şeklinde olduğu için OSD bağlamada hiç bir sıkıntı çıkmayacak.
Tabii bu kabloyu yapabilmek için diyagram ve TX ve camera girş plugları lazım. Bunları nereden temin edebiliriz?
TX çıkışı küçük 4 pinli bri çıkış.
Kamera ise 3 pinli bir çıkışı var.
Yapılacak bu uygulama ile hem TX hemde camera aynı JST plug la beslenebiliyor olucak.
Tabii Kabloların hafifliğide cabası.
Sanırım siz osd kullanmadan çalıştıracaksınız,verici çıkışı kablolarının ve kameranın kablo renklerini yazarmısınız..?
Teşekkürler ymn kablolama sorununu çözdüm sonunda.
Merhabalar,
Ben de forumdan Yaman ve Mutlu arkadaşların tavsiyesi ile Bevrc 1.3 800mw alıcı verici seti ve securitycam'den 600tvl kamera satına aldım ancak bu ürünlerin kablo bağlantılarının nasıl yapılacağı konusunda pek bilgi sahibi değilim. Foruma baktım ama çok detaylı bir anlatım göremedim sadece hangi elemanın hangi elemana bağlanılacağı gösterilmiş ancak kabloların lehimlenmesi veya ara aparatlarla ilgili birşey bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Merhabalar,
Ben de forumdan Yaman ve Mutlu arkadaşların tavsiyesi ile Bevrc 1.3 800mw alıcı verici seti ve securitycam'den 600tvl kamera satına aldım ancak bu ürünlerin kablo bağlantılarının nasıl yapılacağı konusunda pek bilgi sahibi değilim. Foruma baktım ama çok detaylı bir anlatım göremedim sadece hangi elemanın hangi elemana bağlanılacağı gösterilmiş ancak kabloların lehimlenmesi veya ara aparatlarla ilgili birşey bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
kamera ve vericinin kablolarını resimlerini ekleyebilirsen ayrıntılı cizerim üstünde..
benim anlayamadığım vericinin kabloları üzerinde bir siyah jak var bir de kırmızı. elimde 12v luk adaptör var denemek için onu kırmızı jaka mı takmalıyım. yanlış yapmaktan korktum yanar diye verici100340.
kırmızı jaka taktım çalıştı. peki verici üzerindeki diğer siyah jak ne işe yarıyor 12 volt çıkış almak için mi?
kırmızı jaka taktım çalıştı. peki verici üzerindeki diğer siyah jak ne işe yarıyor 12 volt çıkış almak için mi?
Siyah jak,kamera beslemesi olarak kullanacaksınız ama birçok kişi(ben dahil) kablo adaptörü kullanmaz.Osd takmak için,osd kablo çekmeniz gerek,hem kameraya hem vericiye.Osd manuelinde hangi renk nereye takılacağı yazması gerek..
Bende benzer sorunu receiverde yaşıyorum. Set ile beraber gelen 12v luk kablo ile besleyeceğim ve bu kablonun bir tarafı konnektörsüz. bu tarafın hangi kutup olduğurekleri de aynı olduğu için belli değil.Rastgele voltaj verirsem yanlış kutuptan yakmakatan korkuyorum. Konnekörün dışında mı + olacak içinde mi?
Bende benzer sorunu receiverde yaşıyorum. Set ile beraber gelen 12v luk kablo ile besleyeceğim ve bu kablonun bir tarafı konnektörsüz. bu tarafın hangi kutup olduğurekleri de aynı olduğu için belli değil.Rastgele voltaj verirsem yanlış kutuptan yakmakatan korkuyorum. Konnekörün dışında mı + olacak içinde mi?
Konnektörün iç kısmı +,dış kısmı - olur.
Konnektörün iç kısmı +,dış kısmı - olur.
Çook teşekürler hemen bağlantıya başlayayım.
Bağlantıyı tamamladım, sistem çalışıyor. Fakat Bevrc transmitter çok ısınıyor 5 dk içinde dokunulamaycak kardar oluyor. Norma mi?
Evet normal,uçuşta sorun olmaz.Kapalı bir yerde durmasın yeterki..
MutluTEKIR
15-03-2012, 15:08
uçuş dışında uzun süre çalıştırmayın, aşırı ısınmadan yanabilir.
Ben bi tane yaktım. Readymaderc den almıştım. Neyseki değiştirdiler.
Vericinin üzerine bir tane aluminyum soğutma boluğu yapıştırdım artık daha serin. Birde elektronikçiden minik bir mikrofon aldım vericinin mikrofon girişi boşta duruyor, buraya mikrofonun bi ucunu bağlasak diğer ucu nereye bağlamalıyız? 12v olan kırmızı uca bağlamayı düşündüm fakat mikrofon yanar mı acaba?
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.