PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektrikli uçak motorları çeşitleri!

basari
15-01-2006, 16:21
Evet elektrikli uçak motorları kaç çeşit olur fiyatları nedir. Diğer sorumda bende 350 lik dişli bi motor var. Bu motor mavi mantar için olan 400 lük motordan daha güçlümüdür. :)

erhanzeynel
18-01-2006, 02:12
Temel olarak iki çeşit motor vardır. Birisi brushless yani fırçasız. Diğeri ise fırçalı motorlardır. Fırçasız motorlar için fırçalılara göre daha kuvvetli ve daha uzun ömürlüdür diyebiliriz. Tabiki mu motorların da güç(tork), dakikadaki dönüş hızı gibi değişkenleri nedeniyle pek çok alt çeşitleri vardır.

350'lik dişli motorun 400'lük motordan ne tork ne de turn (dakikadaki dünüş sayısı, yani hızı) olarak üstün olabileceğini sanmıyorum.

basari
18-01-2006, 19:46
yani birbirlerinden pek farkı yok anladım :) şu ataba 1414 ü aldığım yerdeki satıcı bana 5 milyonluk bi motor gösterdi ve bu motorun slow stickin motorundan daha güçlü olduğunu iddia etti. dedim bu motor çinden geliyo, oda elindeki motorun yurt dışından geldiğini söyledi böyle bi olay mümkünmüdür yoksa o satıcı beni kafayamı aldı

erhanzeynel
21-01-2006, 00:40
yani birbirlerinden pek farkı yok anladım :) şu ataba 1414 ü aldığım yerdeki satıcı bana 5 milyonluk bi motor gösterdi ve bu motorun slow stickin motorundan daha güçlü olduğunu iddia etti. dedim bu motor çinden geliyo, oda elindeki motorun yurt dışından geldiğini söyledi böyle bi olay mümkünmüdür yoksa o satıcı beni kafayamı aldı

ufak bi kelime oyunu çinden gelen de yurt dışından gelmiş oluyor :eyaaaaa: zuhahahahaha. :lol:

Belki olabilir. Ama motoru görmeden gerçekten de hiçbirşey diyemem.

basari
21-01-2006, 01:02
he valla :lol:

erhanzeynel
22-01-2006, 05:11
he valla :lol:

Şu yerin adını adresini bi versene (bursada değilse tabii)

basari
22-01-2006, 22:17
Şu yerin adını adresini bi versene (bursada değilse tabii)

dostum işte o yerin tam adresi ( sarp elektronik-harun çakır özyol kırgıl pasajı no: 17/31 tel- 0224 224 04 24 ) bursada bu yer adresi vermemin sebebi diğer arkadaşlarında bu yerin telefonunu arayarak o 5 milyonluk motor hakkında bilgi alabilmeleri :)

sondurak
12-06-2006, 22:32
SLM ARKADASLAR BEN SAVAS BEN SİTEYİ YENİ KEŞFETTTİM YANİ YENİ ÖĞRENDİM BENDE BÖYLE YENİ BİRŞEYLER YAPMAYA MERAKLIYM BEN TEKNİK LİSE 3. SINIFTAYIM BENİMLEDE İRTİBAK KURARSANIZ BENDE SEVİNİRİM İRTİBAK DERKEN BENDE BİRŞEYLER YAPMAK İSTİYORUM....PARÇALARI TAMAMEM KENDİM ULUŞTURARAK BENDE BİR HELİKOPTER YAPMAK İSTİYORUM LÜTFEN BANA YARDIM EDİN VE SUNUDA SÖYLEYEYİM BENİM MADDİ DURUM BİRAZ KIRITIK YANİ ONA GÖRE BİRŞEYLER ŞEMA FALAN SİZ BANA ŞİMDİ VERİN BEN DAHA SONRA BEN GELİŞTİRME CALIŞMALARIM OLUCAKTIR BENİM AMACIM KENDİMİ ACINDIRMAK DEĞİL SAKIN YANLIŞ ANLAMAYIN PROJELERİ FALAN VERİN KISACASI BUU

ŞİMDİDEN TESEKKÜR EDERİM...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Saygılarımla................; SAVAŞ TÜRELİ

basari
15-06-2006, 23:28
SLM ARKADASLAR BEN SAVAS BEN SİTEYİ YENİ KEŞFETTTİM YANİ YENİ ÖĞRENDİM BENDE BÖYLE YENİ BİRŞEYLER YAPMAYA MERAKLIYM BEN TEKNİK LİSE 3. SINIFTAYIM BENİMLEDE İRTİBAK KURARSANIZ BENDE SEVİNİRİM İRTİBAK DERKEN BENDE BİRŞEYLER YAPMAK İSTİYORUM....PARÇALARI TAMAMEM KENDİM ULUŞTURARAK BENDE BİR HELİKOPTER YAPMAK İSTİYORUM LÜTFEN BANA YARDIM EDİN VE SUNUDA SÖYLEYEYİM BENİM MADDİ DURUM BİRAZ KIRITIK YANİ ONA GÖRE BİRŞEYLER ŞEMA FALAN SİZ BANA ŞİMDİ VERİN BEN DAHA SONRA BEN GELİŞTİRME CALIŞMALARIM OLUCAKTIR BENİM AMACIM KENDİMİ ACINDIRMAK DEĞİL SAKIN YANLIŞ ANLAMAYIN PROJELERİ FALAN VERİN KISACASI BUU

ŞİMDİDEN TESEKKÜR EDERİM...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Saygılarımla................; SAVAŞ TÜRELİ

arkadaş bütün bunlar sitede yazıyo araştırman yeterli olacaktır :)

M_tech
16-06-2006, 01:41
elektrikli helikopter yapacaksan sana yardımcı olcak üstün nitelikli arkadaşlar var forumda, frekansla elektrik taşıyıp seni batarya ağırlığından ve gereksiz kablolardan kurtarabilirler.

ozn
16-06-2006, 11:09
elektrikli helikopter yapacaksan sana yardımcı olcak üstün nitelikli arkadaşlar var forumda, frekansla elektrik taşıyıp seni batarya ağırlığından ve gereksiz kablolardan kurtarabilirler.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :ahhahyt:

scorp
19-06-2006, 03:38
elektrikli motorlarda uçuz olarak thk.... da var

KLL
29-06-2006, 19:17
herşey çinden geliyor arkadaşlar :) önemli olan üretim kalitesi.

basari
27-07-2006, 00:58
elektrikli motorlarda uçuz olarak thk.... da var

nesi ucuz arkadaş, kazık fiyata ordakiler :D

oguzhan1329
19-10-2006, 15:35
Abi o motor 5 milyonsa bi işe yaramaz falla bak tam uçak havadayken infilak edebiliyo yanıyo yavaşlıyo yani motoru boş ver uçağa yazık olur